ignorant11 07.03.09, 21:28 Sława! polskatimes.pl/opinie/wywiady/89247,integracja-byla-iluzja,id,t.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eliot Re: Integracja była iluzją 11.03.09, 11:46 ignorant11 napisał: > Sława! > > polskatimes.pl/opinie/wywiady/89247,integracja-byla-iluzja,id,t.html > > Forum Słowiańskie > gg 1728585 Zawsze miał ciekawe koncepcje dotyczace Polski, chyba już go kiedyś tu cytowałem, jeśli mnie pamięc nie myli i nie było to na innym forum. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Integracja była iluzją 11.03.09, 14:04 eliot napisał: > ignorant11 napisał: > > > Sława! > > > > polskatimes.pl/opinie/wywiady/89247,integracja-byla-iluzja,id,t.html > > > > Forum Słowiańskie > > gg 1728585 > > > Zawsze miał ciekawe koncepcje dotyczace Polski, chyba już go kiedyś > tu cytowałem, jeśli mnie pamięc nie myli i nie było to na innym > forum. Sława! A pamietam, pamietam, min dlatego wkleiłem z mysla o Tobie. Swoja droga to ja az tak antyunijny nie jestem. I uwazam,że tak długo jak nie osoiagniemy min 80% unijnego pkb per capita.., to mozemy odnosic korzysci z ŁE. Ale tez trzeba miec reke na pulsie i pilnowac aby liderzy ŁE czy FRaNie nie pasyzytowali naszym kosztem. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link
eliot Re: Integracja była iluzją 11.03.09, 16:44 ignorant11 napisał: >> Sława! > > A pamietam, pamietam, min dlatego wkleiłem z mysla o Tobie. > > Swoja droga to ja az tak antyunijny nie jestem. > > I uwazam,że tak długo jak nie osoiagniemy min 80% unijnego pkb per > capita.., to mozemy odnosic korzysci z ŁE. > > Ale tez trzeba miec reke na pulsie i pilnowac aby liderzy ŁE czy > FRaNie nie pasyzytowali naszym kosztem. > > Jak już pisałem, od czasów przedunijnych, jestem EUrorealistą. Akceptuję Unię, ale nie idealizuję. Tak długo jak nie będziemy zdolni do odgrywania wobec Miedzymorza roli choć częściowo samodzielnej tak długo UE jest nam niezbędna. Później zresztą też ale w innej formie. I masz rację, pilnowanie FraNi jest niezbędne by nie przypisywali sobię roli większej niż powinni. A naszą rolą, w długim okresie, jest pilnowanie by dwa pozostałe elementy Rzeczypospolitej (Białoruś, Ukraina) nie zostały zmarginalizowane i wydane ostatecznie na łup Dziczy, nawet jeśli to co tam się obecnie dzieje będzie budziło nasz najwyższy niesmak. Odpowiedz Link
ignorant11 Re: Integracja była iluzją 12.03.09, 22:27 eliot napisał: > Jak już pisałem, od czasów przedunijnych, jestem EUrorealistą. > Akceptuję Unię, ale nie idealizuję. Tak długo jak nie będziemy > zdolni do odgrywania wobec Miedzymorza roli choć częściowo > samodzielnej tak długo UE jest nam niezbędna. Później zresztą też > ale w innej formie. I masz rację, pilnowanie FraNi jest niezbędne by > nie przypisywali sobię roli większej niż powinni. A naszą rolą, w > długim okresie, jest pilnowanie by dwa pozostałe elementy > Rzeczypospolitej (Białoruś, Ukraina) nie zostały zmarginalizowane i > wydane ostatecznie na łup Dziczy, nawet jeśli to co tam się obecnie > dzieje będzie budziło nasz najwyższy niesmak. Sława! TAk, tak, zaiste tak! ) Warto uzupełnic,ze włąsnie ŁE i NATO powinnismy wykorzystywac do odbudowy Rzplitej... Ty razem Wielu Narodów i raczej ajko blok państw trójkacie ABC... I nie tylko jako przeciwaga dla FraNi i kremlinów, ale z własnym programem pozytywnym Bo gdy spojrzysz na mape to sie okaze,że własnie na Miedzymorzu ABC koncnetruja sie NAsze Zywotne interesy. I ze intersy państw ABC tak silnie splataja sie ze soba. Nie na darmo zginał WładysławII Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link