dekameron 03.11.03, 21:35 miłego forumowania i dobrej zabawy ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
guruszuruburu Re: Powitać, powitać! 03.11.03, 22:12 sherlock_holmes napisał: > No dobra,ale kto to??? :-))) > Coś mi się wydaje, ze twoje pytanie jest zupełnie w stylu tego, które tu GB zadał Betty-bt. :(( Guru jest guru. Odsyłam do encyklopedii IV- tomowej, ewentualnie netowej. Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: hej guru ;)) 03.11.03, 22:49 snow.white napisała: > witam :) Dzięki Ci - Ciebie szczególnie lubię jako forumówkę tego pięknego Forum :)) Odpowiedz Link
snow.white Re: hej guru ;)) 03.11.03, 22:54 guruszuruburu napisała: > Dzięki Ci - Ciebie szczególnie lubię jako forumówkę tego pięknego Forum :)) oo :) forumowke? :) chyba wiecej forumowek tu jest-ale milo mi :) Odpowiedz Link
sherlock_holmes Re: Powitać, powitać! 03.11.03, 22:58 o przepraszam, do momentu ujawnienia swojego nicka byles raptem tajemniczym, za przeproszeniem, czlonkiem ;-) teraz juz wiem, ze z Ciebie nie-zwykly czlonek, ale guru :-PPP Odpowiedz Link
aankaa Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 03.11.03, 22:04 ło matuś... a sari nosi ? Odpowiedz Link
ellenai Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 03.11.03, 22:12 witam,witam i tez jestem ciekawa kto to..........hmmmmmm.......??? Odpowiedz Link
daffne Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 03.11.03, 23:05 Witaj na Dekameronie :)))) Odpowiedz Link
mha1 Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 03.11.03, 23:09 hej! czuję że się będzie działo, oj działo ;))) zostań jak najdłużej :D Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: Guru 04.11.03, 12:01 anahella napisała: > a przy kompie siedzisz w pozycji lotosu, he? widzę, ze masz 7-my zmysł.:))) Tak jest - jak piszesz. Ta pozycja jest dla mnie najwygodniejsza właśnie podczas pracy z komputerem, szczególnie w tak upalny dzień; mamy tu dzisiaj 42 st. w cieniu. Na szczęscie kroi mi się week-end na Goa ( dawna enklawa portugalska ) tam jest miła bryza od oceanu. A może i wy tam wyskoczycie? Tanio, dobra kuchnia i tłum dawnych hippisów którzy tam się przeflancowali na stałe z Usa i Europy w latach 70-tych. Odpowiedz Link
sloggi Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 12:26 I ja witam z ukontentowaniem. Odpowiedz Link
m.malone Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 18:56 Witaj, Guru:) malone Odpowiedz Link
aankaa Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 19:05 > ... kroi mi się week-end na > Goa ( dawna enklawa portugalska ) tam jest miła bryza od oceanu. A może i > wy tam wyskoczycie? Tanio, dobra kuchnia no to masz/mamy pecha od kilku dni ustalamy wyjazd do Sandomierza ale Twoja propozycja pozostaje :) może za tydzień ?? Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 19:16 chciałam się spytać w co wierzy, czy w naukę buddy czy w wisznu i shiwę, ale jeśli to guru ;) witaj Odpowiedz Link
anahella Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 19:27 r.richelieu napisała: > chciałam się spytać w co wierzy, czy w naukę buddy czy w wisznu i shiwę, ale > jeśli to guru > ;) No guru to w siebie wierzy - oj, kardynalowo, dobrze ze sie w jezyk ugryzlas, bylby faux pas:) Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 19:36 r.richelieu napisała: > chciałam się spytać w co wierzy, moim bogiem nr.1 jest Mammona Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: ale z Ciebie guru :((( 04.11.03, 20:04 a to wiedz, babo, ( sai_baba?) że obecnie medytuję, koncentrując sie nad uczynieniem siebie mistrzem paradoksu; dlatego powinienaś, czytając moja odpowiedź, porównać ją z moją sygnaturką. Osiągnąłem dopiero pierwszy, prymitywny dan wtajemniczenia w trudnej sztuce wyabstrahowywania się rzeczywistości pojmowanej w sposób fabularny. moim bogiem nr.1 jest Mammona Odpowiedz Link
nawiedzona_baba trzymam za Ciebie kciuki 04.11.03, 20:11 guruszuruburu napisała: > Osiągnąłem dopiero pierwszy, > prymitywny dan wtajemniczenia w trudnej sztuce wyabstrahowywania się > rzeczywistości pojmowanej w sposób fabularny. złożona/y w pozycji lotosu po weekendowym wypoczynku na wyspie odrzuceniu "korzyści posiadania" NAPEWNO osiągniesz drugi, równie prymitywny, dan wtajemniczenia ;))) Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: trzymam za Ciebie kciuki 04.11.03, 20:17 nawiedzona_baba napisała: > > złożona/y w pozycji lotosu > po weekendowym wypoczynku na wyspie > odrzuceniu "korzyści posiadania" > NAPEWNO osiągniesz drugi, równie prymitywny, dan wtajemniczenia ;))) jaka wyspa ? - Goa to lekko wypsnięty w stronę morza arabskiego półwysepczyk. jaki prymitywny? - jak śmiesz tak pisać do mnie? - zmieniam cię w kota. A jak bardziej mnie rozjuszysz - to w psa amstaffa. Garde';)) Odpowiedz Link
nawiedzona_baba Re: trzymam za Ciebie kciuki 04.11.03, 20:20 guruszuruburu napisała: > jaka wyspa ? - Goa to lekko wypsnięty w stronę morza arabskiego półwysepczyk. skrucha - geografii nie powtórzyłam > jaki prymitywny? - jak śmiesz tak pisać do mnie? - zmieniam cię w kota. A jak > bardziej mnie rozjuszysz - to w psa amstaffa. pierwszy - prymitywny - opisałeś sam a co do zmiany proszę o kota - mój futrzak będzie miał, wreszcie, towarzystwo Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: trzymam za Ciebie kciuki 04.11.03, 20:23 nawiedzona_baba napisała: > proszę o kota - mój futrzak będzie miał, wreszcie, towarzystwo za późno ! jestes już amstaff - schowaj swego kota, bo zaraz będzie po nim ;)) Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: trzymam za Ciebie kciuki 04.11.03, 20:25 nawiedzona_baba napisała: Jak chcesz miec na imię jako nowe wcielenie...pies amstafff? za późno ! jestes już amstaff - schowaj swego kota, bo zaraz będzie po nim ;)) Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 20:28 guruszuruburu napisała: > r.richelieu napisała: > > > chciałam się spytać w co wierzy, > > moim bogiem nr.1 jest Mammona Mammona to nie jest takie oczywiste bo może to rodzaj określenia Wielkiej Bogini Matki Ziemi Mammo-ny, rodzaj animizmu albo kult przodków, Mammo-ny, żeńskiego przodka Twojego rodyu zasłużonej w walce z samurajami, rodzaj konfucjanizmu Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 20:47 r.richelieu napisała: > Mammona > to nie jest takie oczywiste > bo może to rodzaj określenia Wielkiej Bogini Matki Ziemi Mammo-ny, rodzaj > animizmu > albo kult przodków, Mammo-ny, żeńskiego przodka Twojego rodyu zasłużonej w > walce z samurajami, rodzaj konfucjanizmu Nie ucz ojca dzieci robić. To był paradoks potrójnie złożony. Nie drażnij mnie, bo zamienię cie w kardynała opcji homoseksualnej w kościele anglikańskim. Babę nawiedzoną juz w amstaffa zamieniłem( własnie rozszarpała swego kota ) a wobiego w konika polnego, teraz udaje wobi świerszcza za kominem, bo na dworze zimno.:) Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 20:50 guruszuruburu napisała: > Nie ucz ojca dzieci robić. To był paradoks potrójnie złożony. Nie drażnij mnie, > > bo zamienię cie w kardynała opcji homoseksualnej w kościele anglikańskim. Babę > nawiedzoną juz w amstaffa zamieniłem( własnie rozszarpała swego kota ) a > wobiego w konika polnego, teraz udaje wobi świerszcza za kominem, bo na dworze > zimno.:) no i co, źle temu kardynaołwi, zresztą to nie kardynał tylko biskup. Przez niego kościół anglikański się przepołowi, a on przejdzie do historii jako ten, kto nóż do krojenia podał. Zresztą ciekawe co wyniknie z tej zamiany mnie w homo? ;) Odpowiedz Link
guruszuruburu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 04.11.03, 20:57 r.richelieu napisała: > > Zresztą ciekawe co wyniknie z tej zamiany mnie w > homo? ;) ze ów biskup jeno, to i ja wiem. chciałem ci po znajomosci szarży dodać i spraw, które sie juz stały, nie dublować. Co wyniknie? co wyniknie? - zmienisz nick na h.richelieu i sprawa bedzie jasna Odpowiedz Link
r.richelieu Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 05.11.03, 03:37 guruszuruburu napisała: > Co wyniknie? co wyniknie? - zmienisz nick na h.richelieu i sprawa bedzie jasna > był homo habilis, homo erectus, homo neandertalensis, homo sapiens to teraz może być homo richelieu. To jest dopiero nobilitacja Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Re: Witamy nowego członka z dalekich Indii 05.11.03, 11:59 witaj Guru. Czy twój nick wywodzi sie od tego zdrajcy Gurowskiego Władysława Rocha ? ( zdradził ideały narodowe i) chodził na pasku cara az do niechlubnej śmierci w r. 1790 ? Odpowiedz Link