catalina1 17.11.03, 07:51 I jak jest?? Zmarzliście?? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brezly Re: Witam ;-) 17.11.03, 07:55 Hej, Jakos nie. Zawsze sie rozrzeje po drodze, bo ostatnie 1.5 km mam pod gorke:-) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) 17.11.03, 08:28 brezly napisał: > Jakos nie. Zawsze sie rozrzeje po drodze, bo ostatnie 1.5 km mam pod gorke:-) A Ty nadal na rowerku przemieszczasz sie?? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Witam ;-) DnR 17.11.03, 08:49 Oczywiscie ze na rowerku. Topografie miasta juz opisywalem zdaje sie, nie? A teraz jak rozpoczal sie sezon edukacyjny na calego to korki juz sa niemozebne. Do tego cholerny przejzad kolejowy. Wiec ja na bicyklu w 20 minut, a tetracyklem dochodzi w porywach do godziny, a jak przejazd klejowo-kolejowy dobrze zadziala to poltorej godziny. No, a oczywiste zalety dla systemu kardiowaskularnego?:-) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) DnR 17.11.03, 09:05 No to ja układu kriwonosnego pryszłam dziś do pracy pieszo - 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Witam ;-) DnR 17.11.03, 09:07 catalina1 napisała: > No to ja układu kriwonosnego Bo Wam metro wyłączyli!!! A nie dla układu!! :-PPP U nas w Poznaniu.... itd. Dzidka Podle Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) DnR 17.11.03, 09:08 the_dzidka napisała: > Bo Wam metro wyłączyli!!! A nie dla układu!! :-PPP Że tak powiem - mi metro to tak średnio po drodze jest ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Witam ;-) 17.11.03, 08:11 catalina1 napisała: > I jak jest?? Zmarzliście?? ;-)) Dzięki porypanym współpasażerom zbior-komu przy współudziale brand nju sweterka niemal się ugotowałem w autobusie Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) 17.11.03, 08:31 konradbryw napisał: > Dzięki porypanym współpasażerom zbior-komu przy współudziale brand nju sweterka > > niemal się ugotowałem w autobusie A co robili współpasażerowie??? Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:11 catalina1 napisała: > > Dzięki porypanym współpasażerom zbior-komu przy współudziale brand nju > sweterka niemal się ugotowałem w autobusie > > A co robili współpasażerowie??? Tradycyjnie - okien nie otwierali i bronili otwarcia. wrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:17 > Tradycyjnie - okien nie otwierali i bronili otwarcia. wrrr... He he. Znam to z okresu intensywnego jezdzenia PKP po pl. Jak pociag nie mial okien zarosnietych lodem i nie siedzialo sie w wagonie polarnym, to sie siedzialo w ogrzewanym. Jak opisany przez Konrada autobus. A jak komu bylo za goraco to buty zdejmowal :-(( Po prostu, lud z cywilizacji przetrwania na tych szerkosciach geografozcnych rzadko ginal z przegrzania. Z wychlodzenia - bywalo, jak sie zapasu opalu na zime nie zgromadzilo. I juz zostalo. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:30 U nas w Poznaniu w autobusach jest zupełnie w porzo ;P No dobra, w tych nowych!!! W Solarisach Urbino na ten przykład. Oj no dobra, w lecie bywało gorąco! Ale tak w ogóle jest w porzo ;) Dzidka - w firmie określona mianem specjalistki od czołgów i autokarów :-D Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:42 the_dzidka napisała: > U nas w Poznaniu w autobusach jest zupełnie w porzo ;P > No dobra, w tych nowych!!! W Solarisach Urbino na ten przykład. No nie mów mi, że Poznań kupił Urbiono w wersji z klimą. Bo jak nie, i ze standardowymi małymi oknami, to w lecie była sauna. A teraz jak się okna nie otworzy w cieplejszy dzień, to się z kurtki wypływa. Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:55 > No nie mów mi, że Poznań kupił Urbiono w wersji z klimą. Nnno nie... > Bo jak nie, i ze > standardowymi małymi oknami, to w lecie była sauna. No ale tyleż napisałam poniżej, prawda? :) A tak serio, to te Solarisy mają klimatyzowaną kabinę drajwera. I całe szczęście. W sierpniu (?) w małym "zwykłym" autobusie z powodu upału zasłabł kierowca. Tylko przytomność umysłu jednego z pasażerów zapobiegła dramatowi. Autobusy klimatyzowane całościowo to byłby bezcelowy pomysł, jako że warunkiem sine qua non prawidłowego działania klimatyzacji jest nieotwieranie okien i drzwi. Podoba mi się określenie "zbior-kom" :-) Dzidka (mieszkająca niedaleko fabryki MAN-a) Kwa, kwa, brekekeks! Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Witam ;-) 17.11.03, 12:07 the_dzidka napisała: > No ale tyleż napisałam poniżej, prawda? :) I tak, i nie. Bo napisałaś, że są całkiem wporzo, a nie są zdecydowanie. W tej wersji, jaka jeździ w Wwie przynajmniej. > A tak serio, to te Solarisy mają klimatyzowaną kabinę drajwera. Warszawskie nie mają. Tzn. jeden (nie ZMA, tylko prywatny) ma klimę na całość. Ale powtarzam, to 1 szt. Klimę dla kierowcy mają warszawskie 18-metrowe MANy i trochę starszych Ikarów. > Dzidka (mieszkająca niedaleko fabryki MAN-a) Moje prawie ulubione autobusy. Wczoraj w Koninie sfociłem trochę 15-metrówek MANa. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:58 No, ale w Poznaniu to zawsze lepsza byla cywilizacja:-) Mnie chodzi o ten nurt cywilizacji gdzie zawsze problemem bylo przetrwac zime. Jak sie jedzie spod Uralu do Amsterdamu to im dalej na zachod tym mniej ludzie przywiazani do gromadzenia opalu, marchwi i kartofli na zime, a bardziej jakos przekonaiu ze to wszystko kupia. Takoz okien nie uszczelniaja. A pl. tak bardziej posrodku. Komu wyslac urocze zdjecie w charakterze materialow pomocniczych? Temat: komunikacja miejska zima za minionego okresu. the_dzidka napisała: > U nas w Poznaniu w autobusach jest zupełnie w porzo ;P > No dobra, w tych nowych!!! W Solarisach Urbino na ten przykład. > Oj no dobra, w lecie bywało gorąco! > Ale tak w ogóle jest w porzo ;) > > Dzidka - w firmie określona mianem specjalistki od czołgów i autokarów :-D Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:30 konradbryw napisał: > Tradycyjnie - okien nie otwierali i bronili otwarcia. wrrr... i pachnieli czosnkiem??? Odpowiedz Link Zgłoś
konradbryw Re: Witam ;-) 17.11.03, 10:43 catalina1 napisała: > > Tradycyjnie - okien nie otwierali i bronili otwarcia. wrrr... > > i pachnieli czosnkiem??? Bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Witam ;-) 17.11.03, 08:20 Nawet nie zmokłysmy, choć na nas padało :) Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Witam ;-) 17.11.03, 08:32 the_dzidka napisała: > Nawet nie zmokłysmy, choć na nas padało :) A nie padało na autko czasami???? Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Upsik :-) 17.11.03, 08:34 > A nie padało na autko czasami???? Przepraszam moją autkę za tak oczywiste pominięcie. Oczywiście, że padało, i pada nadal. Pozdrawiam moją autkę, która z filozoficznym spokojem nadal moknie!! Odpowiedz Link Zgłoś
catalina1 Re: Upsik :-) 17.11.03, 08:42 No przynajmniej teraz widać jakim uczuciem ją darzysz ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
the_dzidka Re: Upsik :-) 17.11.03, 08:48 catalina1 napisała: > No przynajmniej teraz widać jakim uczuciem ją darzysz ;-)) Bo to kochane samochodziątko jest. I się bardzo kumplujemy, jak to między nami kobietami :) Dzi Braketem spikając, tylko jeden samochód w mojej karierze okazał się wstrętnym potworem... Odpowiedz Link Zgłoś