Dodaj do ulubionych

KAWIARENKA 40+ /nr.11/

12.11.04, 09:52
Zaprasza do srodka smile
ml
Obserwuj wątek
    • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 10:14
      Jutko,nie doszlo sad
      A na jaka poczte wyslalas?
      ml
      • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 10:52
        Rozumiem, ze doszlo i sie podoba....... smile))))

Slucham na komputrze pracowym. I bede sluchac caly dzien, rozmyslajac o pewnych
        sprawach. Musze pare rzeczy przemyslec, i to bardzo doglebnie.

W miedzyczasie zachlannie pije cole light - kofeina - i siadam w kaciku dla
        palacych z dzisiejszym the Economist. Oczywiscie, glowny temat: Arafat. Ale tez
        o islamskim terroryzmie w Europie, o Romach w Anglii, i innych ciekawych
        rzeczach. I oczywiscie sekcja o ksiazkach.

Stawiam na barze wazon z wielkim bukietem slonecznikow, prosto z Placu Solnego.
        I ide otworzyc pogaduchy, bo mi sie cos po glowie kolacze....

I tyle....
        smile
    • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:14
      Dlaczego pusciutko? Przynosze kawe bez cukru. Moze ktos sie skusi?
      • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:15
        ewapf napisała:

> Dlaczego pusciutko? Przynosze kawe bez cukru. Moze ktos sie skusi?

Skoro nadal nic, dodaje jablka od Ewy.
        • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:25
          Witam. Jestem. Z dużym kubkiem zielonej gorzkiej herbaty. Fajka dymi jak komin
          Batorego wink Niezadowolony z unoszącego się dymu Rudek, przeniósł się z kolan
          na "swój" fotel. Starszy kot buszuje na dworze.
          • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:32
            Fajka, powiadasz. Hmm, to lubie. Chociaz teraz podobno modnie jest palic cygaro.
            Cas umierac, Jowoju.
            • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:34
              Cygaro? Próbowałem. Nie lubię. Czas umierać? Hmm wink
              • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:36
                jowoj napisał:

> Cygaro? Próbowałem. Nie lubię. Czas umierać? Hmm wink

Umieram e causa mód wszelakich... Teraz sie mowi podobno "trendy", nie moda.
                • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:38
                  Ma być wygodnie i przyjemnie. Trendy, prawisz? Tyz piknie wink
                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:39
                    jowoj napisał:

> Ma być wygodnie i przyjemnie. Trendy, prawisz? Tyz piknie wink

Ot, hedonista, znaczy?
                    • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:40
                      Zawsze, kiedy mogę sobie na to pozwolić wink
                  • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:42
                    jowoj napisał:

> Ma być wygodnie i przyjemnie. Trendy, prawisz? Tyz piknie wink

"Wiedze" o slowie trendy zaczerpnelam z pisma kobiecego, dosadna nazwe tej
                    literatury pomine. Czasem kupuje jakies pismo , bo lubie wiedziec, co mnie omija.
                    • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:45
                      Nie omija Cię nic ciekawego. To pewne wink
                      • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:48
                        jowoj napisał:

> Nie omija Cię nic ciekawego. To pewne wink

Wiem, wiem, probowalam tylko znalezc jakies malo wstydliwe uzasadnienie
                        • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 15:51
                          Nie uciekniemy od nowomowy. Ale ja już nie doczekam czasów w których język
                          polski zdziczeje do końca. Nie ma się więc czym przejmować wink)
                          • jutka1 Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 16:08
                            Moge sie dosiasc?

Puszczam Sail On, czyli moj HYMN 2004.

Nalewam setke i duszkiem wypijam, bo sie niezle zmeczylam na glupim spotkaniu

Wasza Elena smile))
                            • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 16:10
                              jutka1 napisała:

> Moge sie dosiasc?
                              >
                              > Puszczam Sail On, czyli moj HYMN 2004.
                              >
                              > Nalewam setke i duszkiem wypijam, bo sie niezle zmeczylam na glupim spotkaniu
                              >
                              > Wasza Elena smile))
                              >

Jak to setke, Kumo? Ty, wytworna kobieta tak po proletariacku?
                            • jowoj Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 16:11
                              Siadaj.Sail On, znalazłem w sieci. Niestety tylko małą część wink Mnie też się
                              podoba wink)
                            • no_no Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 12.11.04, 16:11
                              jutka1 napisała:

> Moge sie dosiasc?
                              >
                              > Puszczam Sail On, czyli moj HYMN 2004.
                              >
                              > Nalewam setke i duszkiem wypijam, bo sie niezle zmeczylam na glupim spotkaniu
                              >
                              > Wasza Elena smile))

Nie pij tyle, Elenkosmile)
                              Moze wpadnę wieczorem,
                              i co?wink)))))))))))))))
                              Tylko zwłoki zastanęsmile))))))))))))))

no - body to bodywink
                              • jutka1 No.......... 12.11.04, 16:16
                                No znowu zaczynasz, wezu kusicielu??
                                Potem bede wpelzac w nore??
                                wink)))

PS. Mam niestety mocna glowe, setka to dla mnie pikus, wiec lepiej sie
                                przygotuj na ten wieczor!!! bede czekac wink))))

Kumo, przepraszam, nie moglam sie powstrzymac wink))))))))

Wasza - zupelnie trzezwa - Elena big_grin
                                • no_no Re: Eleno.... 12.11.04, 16:19
                                  ty nie możesz być zwyczajną kobietą,
                                  ty musisz być agentką, najpewniej KGBsmile))

no - kontr wywiadowcasmile
                                  • jowoj Re: Eleno.... 12.11.04, 16:23
                                    Pojdę jeszcze dalej. Taką głowę do wódki mają tylko ci z GRU wink
                                    • no_no Re: Eleno.... 12.11.04, 16:27
                                      jowoj napisał:

> Pojdę jeszcze dalej. Taką głowę do wódki mają tylko ci z GRU wink

Ot, co! Jowoju, tak, czy siak, musiała przejść niezły trening w Sawieckom
                                      Sajuzie. Mamy cię, Elenkosmile)))

no!!! - polski kontr wywiad na tropie
                                      • jowoj Re: Eleno.... 12.11.04, 16:30
                                        Milczy.Hmm
                                        Isajew sie zamyslił. Tak mu się to spodobało, że zamyślił się jeszcze raz wink)
                                        • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:31
                                          jakie milczy, jakie milczy, toz pisze non-stop!!!

FUNKCJA CZYTAJ WSZYSTKIE WPISY!!!@! grrrrrr

Twoja Elena wink
                                          • jowoj Re: Eleno.... 12.11.04, 16:33
                                            I jeszcze napisz, że na pocztę odpowiadasz? Grrrrrrrrrrrrrr
                                            • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:39
                                              Wojciechu, bo cie torebka bezlep zdziele....

Jak nie przestaniesz maile slac na skrzynke, do ktorej wiesz ze nie zagladam
                                              czesto, to oczywiscie ze nie bede odpisywac na czas.

grrr... odpisalam wink)))

Twoja Elena big_grin
                                              • jowoj Re: Eleno.... 12.11.04, 16:46
                                                Zadna Elena. Mnie się t źle kojarzy. Wyłącznie z Czauczesku wink)
                                                • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:52
                                                  Wojciechu, skarbie, wymow to imie z akcentem na ostatnia sylabe...
                                                  No przeciez slodkie jest, no wink))
                                  • ewapf Re: Eleno.... 12.11.04, 16:24
                                    A pewnie; takie kiedys palili na stosie.

Ps. obserwuje Was uwaznie
                                    • jowoj Re: Eleno.... 12.11.04, 16:27
                                      Aśka Dark, czy cóś? wink)
                                    • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:30
                                      ewapf napisała:

> A pewnie; takie kiedys palili na stosie.
                                      >
                                      > Ps. obserwuje Was uwaznie
                                      To, ze wiedzma, to wszyscy wiedza w calej galaktyce a nawet w kwadrancie alfa
                                      smile)))))

Kumo, ty nie obserwuj, tylko dawaj porady, czego z nim nie mozna robic, bo
                                      wiesz, zeby ambarasu i karetki pogotowia nie bylo... wink)))

Twoja Elena big_grin
                                      • ewapf Re: Eleno.... 12.11.04, 16:34
                                        jutka1 napisała:

> ewapf napisała:
                                        >
                                        > > A pewnie; takie kiedys palili na stosie.
                                        > >
                                        > > Ps. obserwuje Was uwaznie
                                        > **********
                                        > To, ze wiedzma, to wszyscy wiedza w calej galaktyce a nawet w kwadrancie alfa
                                        > smile)))))
                                        >
                                        > Kumo, ty nie obserwuj, tylko dawaj porady, czego z nim nie mozna robic, bo
                                        > wiesz, zeby ambarasu i karetki pogotowia nie bylo... wink)))
                                        >
                                        > Twoja Elena big_grin
                                        >

Ja Ci, droga Szwagierko przeca napisalam cos o psach. Skojarz z duzym
                                        samochodem, a raczej checia jego posiadania. Spoko, jak to sie teraz "trendy"
                                        mówi. Zawsze sprosta.
                                        • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:40
                                          Kumo, znaczy kazdy kaprys moj spelni??? nonononononono.... wink))))))))))

Twoja Kuma Elena ;-D
                                          • ewapf Re: Eleno.... 12.11.04, 16:41
                                            jutka1 napisała:

> Kumo, znaczy kazdy kaprys moj spelni??? nonononononono.... wink))))))))))
                                            >
                                            > Twoja Kuma Elena ;-D

Nieeeeee! to chyba skutek tej setki
                                            • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:45
                                              eeeeeeeee

To zmienilam zdanie, i mowie pas. Ja chce wszystko, i jak nalezy (no chyba ze z
                                              Morfeuszem, wtedy i szybko i jak nalezy ...wink)

tralalala.... making whoopie..... tadadam.....

Twoja Elena big_grin
                                              • ewapf Re: Eleno.... 12.11.04, 16:47
                                                jutka1 napisała:

> eeeeeeeee
                                                >
                                                > To zmienilam zdanie, i mowie pas. Ja chce wszystko, i jak nalezy (no chyba ze z
                                                >
                                                > Morfeuszem, wtedy i szybko i jak nalezy ...wink)
                                                >
                                                > tralalala.... making whoopie..... tadadam.....
                                                >
                                                > Twoja Elena big_grin

A rob co chcesz Kobieto!!!! A co to ja, recenzent? Juz i tak Was nie lubie smile))
                                                • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:51
                                                  ewapf napisała:

> A rob co chcesz Kobieto!!!! A co to ja, recenzent? Juz i tak Was nie lubie :-
                                                  ))
                                                  Przeca napisalam, ze zmienilam zdanie, co sie turbujesz? wink

Chyba zadzwonie do jakiegos dochodzacego... czekaj wyciagne kajecik... no tak -
                                                  wszyscy dzis w delegacjach sluzbowych wink)))))))

hehe
                                                  • jutka1 Szwagierko...... 12.11.04, 17:45
                                                    ....... tak bez pozegnania poszlas sobie? mam odpelznac do nory? wink)))))))

zart ofkors smile
                                                  • instant Re: Szwagierko...... 12.11.04, 18:01
                                                    Nie odpelzaj Jutko. Wlacz jakas salse czy mambo i "tancima", jak mawial pewien
                                                    znajomy latin lover.
                                                    www.mxfiles.kneib.biz/drag_and_go_back_spezial.html
                                                    Mozna klikac, albo przeciagac myszka. Panowie, uwazajcie, bo dziala
                                                    hipnotyzujaco smile)
                                                  • jutka1 Re: Szwagierko...... 12.11.04, 18:05
                                                    Instant, mialas latinlawera? ooooo wink))))

Ide na bardzo bogobojne spotkania wieczorne, zadnych mambo ani latinlawerow,
                                                    tylko pogaduszki z ludzmi.

Wpadne wieczorkiem...

Elena ;-D
                                                  • instant Re: Szwagierko...... 12.11.04, 18:13
                                                    Z latinlawerem "tanczilam" jedno lato, jak bylam mloda i nadobna, ale potem mu
                                                    zonka facjatke na plazy publicznie oklepala, na szczescie, kiedy juz "tancil" z
                                                    inna malolata smile)
                                                    Pourquoi Elena?
                                                    Zycze jednak nie za bardzo bogobojnych spotkan i do-zo smile)
                                                  • ewapf Re: Szwagierko...... 12.11.04, 19:21
                                                    Przeszlam do ruchu oporu. Znikniecie zamierzone.
                                  • jutka1 Re: Eleno.... 12.11.04, 16:28
                                    no_no napisał:

> ty nie możesz być zwyczajną kobietą,
                                    > ty musisz być agentką, najpewniej KGBsmile))
                                    >
                                    > no - kontr wywiadowcasmile
                                    Agentka to ja jestem niezla! smile))

Bedziesz wieczorem kontrowac, czy powiesz pas? wink)))))

Elena (pseudonim sluzbowy) wink
                                    • lablafox Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 17:16
                                      Twój wątek "dlaczego zniknęły wpisy z kawiarenki" - 2 Twoje wpisy i 2
                                      wykreslone .
                                      Czyją ręką?
                                      • jutka1 Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 17:24
                                        Lx, nie mam pojecia. Myslalam, ze to ty, na moja prosbe, wykreslilas...
                                      • jutka1 Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 17:27
                                        Zmien haslo, Lx
                                        • lablafox Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 17:31
                                          Chyba będę musiała.
                                          Szkoda.
                                          • em_em Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 18:39
                                            Re: Jutko - zagadką jest dla mnie
                                            jutka1 12.11.2004 17:27 + odpowiedz

Zmien haslo, Lx

lablafox napisała:

> Chyba będę musiała.
                                            > Szkoda.

nie musisz - wystarczy napisać "spadaj em_em"
                                            • ewelina10 Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 18:53
                                              Em-emko ... siedziałam cichutko i nic nie komentowałam. Myślałam, że moja
                                              pamięć płata mi ostatnio figle. Mam już dosyć tłumaczeń, że znowu coś
                                              przegapiłam crying
                                              Cieszę się, że wróciłaś mi w nią wiarę.
                                              • em_em Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 19:19
                                                a bo od jakiegoś czasu ja jak ta mysza pod tą mietłą wink
                                                mało nosa wychylam
                                      • em_em Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 18:37
                                        lablafox napisała:

> Twój wątek "dlaczego zniknęły wpisy z kawiarenki" - 2 Twoje wpisy i 2
                                        > wykreslone .
                                        > Czyją ręką?

nie bardzo rozumiem Lx Twoje zdziwienie - Jutka prosiła o wykreślenie - Ciebie
                                        nie było więc spełniłam jej prośbę

jeśli w ten sposób dajesz mi do zrozumienia, że mam nadal uprawnienia jedynie
                                        przez przeoczenie - to proszę powiedz to wyraźnie
                                        • lablafox Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 13.11.04, 00:26
                                          Em-em , bardzo Cię przepraszam, nie chciałam Cię urazić.
                                          Znasz mnie i wiesz ,że do takich rzeczy jakie próbujesz mi przypisać nie
                                          jestem zdolna.
                                          W chwili gdy to napisałam nie było Cię na gg, byłam w trakcie czytania i raptem
                                          zobaczyłam skreslenie , którego nie było w chwiligdy przed momentem weszłam na
                                          forum.
                                          Myślałam wprost - em-emki nie ma , ja nie , to kto?
                                          Jeśli czujesz się urażona to przepraszam, uraziłam zupełnie niechcąco.
                                          Wybacz.
                                          • ada296 Lx 13.11.04, 00:31
                                            pisałam w innym wątku
                                            ale się powtórzę
                                            gdzie w P-niu jest telewizja ?
                                            ta, którą mogę od środka w niedzielę ewentualnie zobaczyć ?
                                            • no_no Re: Lx 13.11.04, 00:33
                                              ada296 napisała:

> pisałam w innym wątku
                                              > ale się powtórzę
                                              > gdzie w P-niu jest telewizja ?
                                              > ta, którą mogę od środka w niedzielę ewentualnie zobaczyć ?

Koło Ratajczakasmile

Nosmile
                                              >
                                              • ada296 Re: Lx 13.11.04, 00:36
                                                co to "koło Ratajczaka" ?
                                                bliżej poproszę
                                            • lablafox Re: Lx 13.11.04, 00:38
                                              ada296 napisała:

> pisałam w innym wątku
                                              > ale się powtórzę
                                              > gdzie w P-niu jest telewizja ?
                                              > ta, którą mogę od środka w niedzielę ewentualnie zobaczyć ?
                                              >

Za Rondem Rataje - wjeżdżasz przez Serafitki- przed pierwszymi światłami w
                                              prawo , taka mała uliczka.
                                      • no_no Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 19:30
                                        lablafox napisała:

> Twój wątek "dlaczego zniknęły wpisy z kawiarenki" - 2 Twoje wpisy i 2
                                        > wykreslone .
                                        > Czyją ręką?

Ani chybił, to robota agentki 'jutki1' vel 'e lena'.
                                        Rozgryza hasła, rozkochuje w sobie obiektysmile),
                                        niby sobie popija bruillysmile, niby się uśmiecha,
                                        a swoje robi. Dobra radziecka szkołasmile)))
                                        Ale nie ze mną takie numery, Leno Gałgankowasmile))

no - dżems von fiutkowskismile
                                        • jutka1 Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 23:14
                                          no_no napisał:

> Ani chybił, to robota agentki 'jutki1' vel 'e lena'.
                                          > Rozgryza hasła, rozkochuje w sobie obiektysmile),
                                          > niby sobie popija bruillysmile, niby się uśmiecha,
                                          > a swoje robi. Dobra radziecka szkołasmile)))
                                          > Ale nie ze mną takie numery, Leno Gałgankowasmile))
                                          >
                                          > no - dżems von fiutkowskismile
                                          No masz ci los.

Dopiero z toba zerwalam na watku obok, a tu znowu musze napisac.

No, uwielbiam cie i tyle... smile)))

Twoja Elena smile))))))
                                          • no_no Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 12.11.04, 23:57
                                            jutka1 napisała do no_no, jowoja, ertesa, sorgego, nina, i diabli jeszcze
                                            wiedzą do kogo?smile))))))

> Twoja Elena smile))))))

O! Nie!!! Moja duma nie pozwala mi na bycie jednym z smile)))
                                            Koniec miłości, garderobę trzeba uporządkować....
                                            Hmmmm, tylko co tu robić dalej?smile))) Już wiem!!!
                                            Tata mi zawsze powtarzał:
                                            Synu, tego kwiatu, to pół światusmile)))...
                                            Żegnaj Gienia!!!smile)))))))

No - motylem jestemsmile))

• jutka1 Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 13.11.04, 00:01
                                              aha

czyli koniec....

mimo ze cie uwielbiam...

no coz nie pierwszy raz nie ostatni
                                              • marialudwika Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 13.11.04, 12:59
                                                Popijam n-ta kawe w cichej i spokojnej kawiarence.Po przeczytaniu prasy
                                                dostalam bolu glowy.Znacznie zdrowiej jest popatrzec przez okno,dla oczu i dla
                                                ducha.
                                                ml
                                                • ewapf Re: Jutko - zagadką jest dla mnie 13.11.04, 13:06
                                                  marialudwika napisała:

> Popijam n-ta kawe w cichej i spokojnej kawiarence.Po przeczytaniu prasy
                                                  > dostalam bolu glowy.Znacznie zdrowiej jest popatrzec przez okno,dla oczu i dla
                                                  > ducha.
                                                  > ml

Przysiadam sie i ja ML, czestujac strucla wisniowa. Robilam dzis na sniadanie
                                                  salatke Jutkowa. Polecam
    • monia.i Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 13:10
      Pora na drugą, sobotnią kawę...Zgodnie z sugestią ML odpuszczam sobie
      wiadomości..Za oknem melancholijno-jesiennie. Brak tylko deszczu. Albo mgły.
      A do kawy - miętowa czekoladka. Na poprawę nastroju...
      • 007_bond Jutko - zagadką jest dla mnie - wyjasnienie 13.11.04, 13:56

My name is Bond,James Bond (Agent 007).

Z Elena wspolpracujemy od dawna zaangazowani i oddani calkowicie pewnemu
        projektowi uwzglwdniajacemu tylko i wylacznie dobro ludzkosci.

Kto sie bedzie zbytnio interesowal Elena lub zrobi jej krzywde, bedzie mial ze
        mna osobiscie do czynienia.
        Mysle ze wyrazam sie jasno!

Everything clearly?

Bond
        • ewapf Re: Jutko - zagadką jest dla mnie - wyjasnienie 13.11.04, 14:14
          Czy ja sie dobrze domyslam, zeglarzu?
        • jutka1 chyba umre.... :-) 14.11.04, 10:25
          007_bond napisał:

> My name is Bond,James Bond (Agent 007).
          >
          > Z Elena wspolpracujemy od dawna zaangazowani i oddani calkowicie pewnemu
          > projektowi uwzglwdniajacemu tylko i wylacznie dobro ludzkosci.
          >
          > Kto sie bedzie zbytnio interesowal Elena lub zrobi jej krzywde, bedzie mial ze
          > mna osobiscie do czynienia.
          > Mysle ze wyrazam sie jasno!
          >
          > Everything clearly?
          >
          > Bond
          Jestem do lez wzruszona twoim wpisem, drogi Jim'ie wink)

Jak na razie czuje sie bezpieczna i nikt mi krzywdy nie robi..

Sekretny projekt posuwa sie do przodu, moze nie w tempie, w jakim by sie
          chcialo, ale lepsze to nic nic, nie uwazasz?

Twoja Elena ;-D

PS. Ladnie sobie poczynacie pod moja nieobecnosc... zostawic Was na chwile, i
          prosze !
          Wasza Elena ;-D
        • jutka1 Szwagierko ............ 14.11.04, 10:28
          ..... czy znasz Jim'a? Dlaczego nazywasz go zeglarzem?

Na sniadanie robilas salatke pomidorowo-czosnkowo-bazylijna?? ... coraz
          bardziej cie lubie, hehehe smile))

Twoja Elena ;-D
          • marialudwika Re: Szwagierko ............ 14.11.04, 10:54
            Pije kawe siedzac na wysokim stolku barowym,by nie musiec zginac,nagle
            bolacego,kolana.Mam nadzieje,ze to przejsciowe bo w niedziele,tutaj lekarze nie
            sa zbyt sympatyczni..Choc maja podwojna "taryfe".
            Kawka pyszna i aromatyczna,rozkoszuje sie jej smakiem!
            ml
            • jutka1 Pola Elizejskie oraz sila usmiechu 14.11.04, 11:15
              Donosze uprzejmie: raport z Pol Elizejskich w niedzielny poranek.

Zeby w niedziele kupic papierosy musze pojsc z jednego konca Pol na drugi, do
              jedynego Tabac otwartego dzisw mojej okolicy. Oslepiajace slonce, ludzi jeszcze
              niewielu.. Po drodze weszlam do perfumerii i powachalam taka jedna wode
              kolonska. Chodzila mi po glowie jedna piosenka, idac ulica nucilam ja sobie, i
              bezwiednie sie do siebie usmiechalam, po czym zauwazylam, ze ludzie do mnie tez
              sie usmiechaja...

Taka jest sila usmiechu. Czasem o tym zapominamy...

I takiego usmiechu wszystkim zycze niedzielnie -

Wasza Elena ;-D
            • jutka1 I dzien dobry, ML :-)))) ntxt 14.11.04, 11:16
          • ewapf Re: Szwagierko ............ 14.11.04, 12:43
            Do paryskiego Recenzenta,
            salatka Jutkowa, to salatka Jutkowa, a nie zadna
            "pomidorowo-czosnkowo-b(r)azylijna, szanowna Madamo. W Ritzu powinni podawac.
            Tylko wiesz co, droga Kumo? Upiorne jest obieranie czosnku, "Chanele" potem na
            raczki nie pomagaja. Jakis patent na to masz?

Witam kawiarniane Towarzystwo wczesnoniedzielnie.
            • jutka1 Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 12:58
              Jasne, ze mam patent!! smile)))

Otoz. Kladziesz zabek czosnku "na boku". Nozem odcinasz koniec, ale w taki
              sposob, zeby "pociagnac" skorke razem z odcietym koncem (inaczej nie umiem tego
              opisac, sorry).
              Nastepnie robisz to samo z drugim koncem zabka. I cala skorka potem sama prawie
              odchodzi w niebyt.... wink

Ciesze sie Szwagierko, ze salatka Ci smakuje smile

Wprawdzie to przepis w spadku po bylym mezu, ale poniewaz nic od niego w
              rozwodzie nie chcialam (oprocz rozwodu), wiec mysle, ze moge chociaz zuzurpowac
              przepis smile))))))))

Twoja Szwagierka Elena ;-D
              • ewapf Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 13:01
                jutka1 napisała:

> Jasne, ze mam patent!! smile)))
                >
                > Otoz. Kladziesz zabek czosnku "na boku". Nozem odcinasz koniec, ale w taki
                > sposob, zeby "pociagnac" skorke razem z odcietym koncem (inaczej nie umiem tego
                > opisac, sorry).
                > Nastepnie robisz to samo z drugim koncem zabka. I cala skorka potem sama prawie
                > odchodzi w niebyt.... wink
                >
                > Ciesze sie Szwagierko, ze salatka Ci smakuje smile
                >
                > Wprawdzie to przepis w spadku po bylym mezu, ale poniewaz nic od niego w
                > rozwodzie nie chcialam (oprocz rozwodu), wiec mysle, ze moge chociaz zuzurpowac
                > przepis smile))))))))
                >
                > Twoja Szwagierka Elena ;-D
                >

No to prawde u mnie w domu mowia, ze klikanie nie zwalnia od myslenia (mojego)
                .hahahah
                • jutka1 Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 13:14
                  ewapf napisała:

> No to prawde u mnie w domu mowia, ze klikanie nie zwalnia od myslenia (mojego)
                  > .hahahah
                  Kumo, w jakim kontekscie i à propos czego to napisalas?

Bo nie chwytam?

Twoja debilna Elena ;-D
                  • ewapf Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 13:17
                    jutka1 napisała:

> ewapf napisała:
                    >
                    > > No to prawde u mnie w domu mowia, ze klikanie nie zwalnia od myslenia (mo
                    > jego)
                    > > .hahahah
                    > *********
                    > Kumo, w jakim kontekscie i à propos czego to napisalas?
                    >
                    > Bo nie chwytam?
                    >
                    > Twoja debilna Elena ;-D
                    >

wstydze sie ludziom opisywac, jak sie z tym czosnkiem mocowalam. A wystarczylo
                    tylko pomyslec. Dzieki za patent.
                    • jutka1 Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 13:31
                      ewapf napisała:

> wstydze sie ludziom opisywac, jak sie z tym czosnkiem mocowalam. A wystarczylo
                      > tylko pomyslec. Dzieki za patent.
                      No wiesz????

A co ty myslisz, ze ja taki Ajnsztajn jestem? Zoltej linie czyli bylemu mezowi
                      ukradlam patent... wink)))))))

Twoja (zlodziejska) Elena ;-D
                      • ewapf Re: Szwagierko ........ Obieranie czosnku 14.11.04, 13:37
                        jutka1 napisała:

> ewapf napisała:
                        >
                        > > wstydze sie ludziom opisywac, jak sie z tym czosnkiem mocowalam. A wystar
                        > czylo
                        > > tylko pomyslec. Dzieki za patent.
                        > ***********
                        > No wiesz????
                        >
                        > A co ty myslisz, ze ja taki Ajnsztajn jestem? Zoltej linie czyli bylemu mezowi
                        > ukradlam patent... wink)))))))
                        >
                        > Twoja (zlodziejska) Elena ;-D
                        >

Co to znaczy "zolta lina", droga Kuzynko?
                        • jutka1 Zolta lina 14.11.04, 13:45
                          Droga Kuzynko,

Zolta lina to przezwisko, na ktore zasluzyl sobie moj byly malzonek. We
                          wszystkich jezykach jest tak teraz nazywany.

Opisywalam gdzies tu etymologie, ale nie pamietam ... czekaj, pobuszuje w
                          wyszukiwarce, moze znajde..
                          • ewapf Re: Zolta lina 14.11.04, 13:47
                            jutka1 napisała:

> Droga Kuzynko,
                            >
                            > Zolta lina to przezwisko, na ktore zasluzyl sobie moj byly malzonek. We
                            > wszystkich jezykach jest tak teraz nazywany.
                            >
                            > Opisywalam gdzies tu etymologie, ale nie pamietam ... czekaj, pobuszuje w
                            > wyszukiwarce, moze znajde..
                            >

Aha, to niech tak pozostanie, nie szukaj.
      • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 14:18
        Nawet paskudna pogoda miewa swoje plusy smile
        Otoz przed chwila,na spacerze z moimi bracmi mniejszymi moglm podziwiac
        tecze,tylko padajacy na glowe lodowaty deszcz psul co nieco te przyjemnosc..
        Witam kawiarniane towarzystwo..
        ml
        PS Agentow niezbyt lubie,ale moze dla Bonda zrobie wyjatekwink
        • 007_bond Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 14:26

Juz zrobilas.
          Znamy sie od dawna,pracujesz tez niekiedy dla mnie.
          www.jamesbond.com/home/index.html

Bond
          • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 14:55
            Dziwne,ze ja sama nic o tym nie wiem smile))
            ml
            • 007_bond Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 15:26

Ml,to jest tajny projekt,
              tak tajny ze nikt o nim nic nie wie oprocz tych,ktorzy dokladnie wszystko wiedza.

Ty jestes na liscie tych dobrych.
              • marialudwika Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 15:30
                W takim razie czuje sie niezmiernie zaszczycona,nie wiem,czy slusznie,ze naleze
                do tego szacownego grona smile
                ml
        • ewapf Re: KAWIARENKA 40+ /nr.11/ 13.11.04, 14:42
          marialudwika napisała:

> Nawet paskudna pogoda miewa swoje plusy smile
          > Otoz przed chwila,na spacerze z moimi bracmi mniejszymi moglm podziwiac
          > tecze,tylko padajacy na glowe lodowaty deszcz psul co nieco te przyjemnosc..
          > Witam kawiarniane towarzystwo..
          > ml
          > PS Agentow niezbyt lubie,ale moze dla Bonda zrobie wyjatekwink

Ooo, popatrz ML, robilysmy to samo. Ja w dosc przyjemnej, cieplej mzawce. Lubie
          taka pogode.
    • jutka1 Niedziela 14.11.04, 10:16
      Wypilam wlasnie druga kawe i zbieram sie, zeby wychynac z nory i pojsc na Pola
      po fajki.

Slucham Joe Cocker'a w duecie z Eros'em Ramazotti "That's All I Need to Know
      (Live)". Chyba mam dzien moszczenia sie, ale jeszcze nie wiem.

Wasza Elena ;-D
      • tom_tam Re: Niedziela 14.11.04, 14:17
        hey Jutko,-

Eros - raczej "cos" dla plci pieknej, Cocker (Joe) - jeden z niewielu rowniez
        moich rock'owych ulubiencow - szczegolnie sluchany z CD podczas jazdy po
        miescie samochodem smile

Dalej nie ma w Paryzu automatow z fajkami?
        Zawsze mnie to dziwilo we Francji.
        W prymitywnych Niemczech w Niedziele "wszystko zamkniete" jesli chodzi o handel
        ale automatow z "paliwem tytoniowym" - po kilka na kazdej ulicy smile).
        Eeeh.. Ci Francuzi - nie lubieja sobie ulatwiac zycia smile))
        • marialudwika Re: Niedziela 14.11.04, 14:55
          Wpadam na cos zimnego do kawiarenki bo mnie "suszy".Nie od kaca,o nie,ale od
          bawienie sie w krasnoludke,w dodatku przy swietej niedzieli smile
          Taki jest los dziadziusia i babuni jak ma byc wnucze 3 letnie z
          wizyta..Wszystko musi lsnic,by male lapki sie mogly spokojne oddac dotykaniu
          wszystkiego.
          ml
        • jutka1 Tt 14.11.04, 16:06
          Tom,
          lubie te piosenke w duecie. Dobrze razem spiewaja.

Teraz slucham Van Morrisona Tupelo Honey.

Elena ;-D
    • rudakitka1 w ciemnym kącie 15.11.04, 08:10
      usiadłam z mocną herbatą,świeżą bułką z masełkiemsmile,
      zestaw może nie kawiarniany,ale Polak głodny to zły!
      A ja i tak od ranach jakaś niedorobiona i smutna.
      To chyba po wczorajszym smutnym filmie w wieczornej
      dwójce.Trudno sie cieszyć kiedy wie się ile bólu
      i cierpienia wokół.Wiem,że niektórzy wolą ten
      smutny świat oddalać od swego serca i rozumu,ale czy
      to zawsze jest możliwe?Ponieważ wiem,ze niektóre dziewczyny
      gdzieś mają napoje energetyzujące pochowane,to ja bardzo proszę
      o setkę czyściochy!
      Dzień dobry-z ciemnego i samotnego kątasad.
      • jutka1 Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 08:29
        Ruda, nie pekaj, wal setke i wszystko bedzie ok!! a jak nie bedzie, to
        przynajmniej setke sobie walnelas smile))))

Z powodu pracy i spraw do zalatwienia nie walne z toba setki, ale stukne sie kawa.

Ja tymczasem robie sobie drugie espresso z mlekiem (i cukrem, a co). Slonce za
        oknem, nie chce mi sie isc do pracy, i chyba sie strategicznie spoznie smile

Zostalo mi tylko 7 dni pracy. Potem nie musze sie pojawiac.
        Ludzie! To prawda, ze stad wyjezdzam!
        O kurcze, ale numer.

Wasza Elena ;-D
        • marialudwika Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 11:25
          Witam,tych,co tutaj sa.Pije bardzo mocna kawe,druga juz.Do niej papierosek smile
          RK nie obawiaj sie,dosiadam sie do Jutki!Nic mocnego nie wypije,mimo nerwow.
          Juz wczorajsze piwko bylo bledem,ale smakowalo niebiansko!!
          ml
          • jutka1 Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 11:42
            ML, dosiadam sie do ciebie z marlboro light i herbata zielona.

Zalatwilam wszystko w banku. Jeszcze 3 rzeczy do zrobienia dzisiaj i jedna
            rzecz do napisania.

Wasza (zorganizowana) Elena ;-D
            • monia.i Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 11:50
              A ja dzisiaj jakaś taka nie do końca dobudzona jestem. Jak na złość - w firmie
              mnóstwo papierkologii. Przez połowę świstków już się "przekopałam" - teraz
              pokrzepiam się drugą kawą. Bez papieroska.
              O - słońce wygląda smile
              • jutka1 Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 11:56
                Czesc Moniu smile)

Tez nie lubie papierkologii. Wreszcie do mnie dzis dotarlo, ze zamykam rozdzial
                pt. Paryz i rozdzial pt. "poza Polska"... I ze powrot za pasem.

Twoja (powrotna) Elena ;-D
                • mammaja Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 11:59
                  Witam kawiarniane towarzystwo.Wlasnie runal mi plan na przedpoludnie -
                  pozostaje napic sie espresso i podumac chwilke w spokoju....
                  • jutka1 Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 12:06
                    Dzien dobry, Mm smile)

Dumanie jest dobre. Spokoj tez jest dobry, nie mowiac o espresso smile

Same dobroci, Mm...

E. ;-D
                • monia.i Re: w ciemnym kącie 15.11.04, 12:04
                  Jutko - czy z tego powodu jesteś bardziej radosna czy też bardziej
                  melancholijna?smile
                  Twoja Monia Oczekująca
                  Hmmm...To już za mniej niż miesiąc - prawda?
                  • jutka1 przeprowadzka 15.11.04, 12:12
                    monia.i napisała:

> Jutko - czy z tego powodu jesteś bardziej radosna czy też bardziej
                    > melancholijna?smile
                    > Twoja Monia Oczekująca
                    > Hmmm...To już za mniej niż miesiąc - prawda?
                    6.5 dni roboczych zostalo...

Ekipa pakowaczo-przeprowadzaczy wchodzi 26 a wychodzi 29... Po czym bede przez
                    3 dni bezdomna (znaczy, bede mieszkac u przyjaciol) i bede zalatwiac ostatnie
                    sprawy, zdanie mieszkania, tysiac-jeden drobiazgow, o ktorych NA PEWNO
                    zapomnialam, bo moj mozg sie wylaczyl jakis czas temu... wink

Potem weekend w zoltym domu, napawajac sie powrotem. A na Mikolajki dostane z
                    powrotem moje rzeczy i zacznie sie. Do Swiat MUSZE sie rozpakowac-urzadzic-
                    obrazy powiesic, bo przeciez na Wigilie zaprosilam 12 osob smile))))))

Twoja (podstepna wobec samej siebie) Elena ;-D
                    • jutka1 Re: przeprowadzka -- Pi Es 15.11.04, 12:15
                      Jeszcze sie wczoraj dowiedzialam, ze mam byc 10 w Poznaniu.
                      11 we Wroclawiu.
                      18 w Opolu smile
                      Czyli 3 dni mniej na rozpakowanie sie. Hmmm....

Twoja (juz teraz panikujaca) Elena ;-D
                      • monia.i Re: przeprowadzka -- Pi Es 15.11.04, 12:26
                        Powiem szczerze - jestem pełna podziwu.
                        Tak naprawdę, to powinnaś się chyba rozdwoić...ewentualnie Elenę w Polskę
                        wysłać - a Jutce pozostawić wieszanie obrazów w żółtym domu.
                        Bo do Eleny młotek nie pasuje...
                        • mammaja Re: przeprowadzka -- Pi Es 15.11.04, 12:34
                          No coz - nie jest to latwe, taka przeprowadzka, ale jeszcze trudniej chyba
                          bylo wszystko to nagrac. Czeka cie ciezki okres,ale sadzac z zarodnosci
                          wszystko przebiegnie OK. A wigilia w zoltym domu to juz bedzie sam miodzik!
                      • ewelina10 Re: przeprowadzka -- Pi Es 15.11.04, 13:02
                        jutka1 napisała:
                        > Jeszcze sie wczoraj dowiedzialam, ze mam byc 10 w Poznaniu.
                        > 11 we Wroclawiu.
                        > 18 w Opolu smile
                        > Czyli 3 dni mniej na rozpakowanie sie. Hmmm....

Jutko zastanawia mnie wytrzymałość twojej materii w podążaniu za duchem w kilku
                        ciągach komunikacyjnych smile
                        tiiia ... a ja wierzę, że ona temu sprosta.
                        • jutka1 Jednym slowem ....... 15.11.04, 14:51
                          ..... albo dwoma slowami

Mm, Moniu, Ew. smile

Rozdwoic sie nie rozdwoje, typu Elena w Polske a Jutka do mlotka wink, ale bede
                          po prostu mniej sypiac smile

Dobrze chociaz, ze przeprowadzacze maja mnie tez rozpakowac (oprocz ksiazek,
                          tego w kontrakcie nie ma), meble rozstawic tam, gdzie pokaze, etc.

Obrazy bede wieszac nie z mlotkiem, ale wiertarka i kolkami rozporowymi do plyt
                          gipsowych.. To bedzie chyba ostatnia czynnosc, bo obrazy musza "pomieszkac" w
                          roznych miejscach, zanim znajda pomieszczenie ich domem zwane. Jestem zwierze,
                          ktore musi byc przekonane, ze dany obraz "czuje sie dobrze" na danej scianie. I
                          nie ma to nic wspolnego z tzw. "pasowaniem" - OBRAZ ma sie dobrze czuc. Jak
                          obraz sie czuje dobrze, to automatycznie ja sie czuje dobrze.

Wasza (obrazowa) Elena ;-D
                    • jutka1 Re: przeprowadzka - melancholia czy radosc 15.11.04, 12:21
                      > monia.i napisała:
                      >
                      > > Jutko - czy z tego powodu jesteś bardziej radosna czy też bardziej
                      > > melancholijna?smile
                      Nie odpowiedzialam na pytanie, bo musialam pomyslec (a mozgiem, ktory sie
                      wylaczyl z powodu stresu jest ciezko myslec, trrrrr trrrrrr trrrrrr skrzypu-
                      skrzyp...)

Melancholijna - bo jedna zamykam rozdzial z kawalem zycia.
                      Radosna, bo sie ciesze, ze wracam, i ze udalo mi sie ulozyc sprawy tak, jak sa.
                      Boje sie zmiany, ale to chyba normalna reakcja?

Twoja (bojazliwa) Elena ;-D
                      • monia.i Re: przeprowadzka - melancholia czy radosc 15.11.04, 12:53
                        Będę trzymała kciuki za Twe zmiany, Eleno!smile No i postaram się działać
                        pokrzepiająco w razie potrzeby...smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka