Dodaj do ulubionych

Pięć nowych kotów

03.01.04, 20:33
Mam sąsiadów studentów, którzy w pewien okropnie mokry i zimny wieczór
odratowali kocurka, który szedł za nimi , okropnie płacząc. Kocurek rósł i
przybierał na wadze. Panowała ogromna radość. Wczoraj jeden z młodych ludzi
zadzwonił do mnie i powiedział, że ich kocurek dziwnie sapie.Jak zobaczyłam,
że ich kocurek właśnie będzie rodził, nie wpadając w panikę, zadzwoniłam do
swojego zaprzyjaźnionego weta. Wet nie przyjechał, kocur rodzi. Zadzwoniłam
do koleżanki z kociego forum. Przez 4 godziny prowadziła poród przez telefon.
Urodziło się 5 kotków. Dzisiaj mają już jeden dzień życia za sobą. Ich mama
nadal ma na imię kocurek
Obserwuj wątek
    • warum Re: Pięć nowych kotów:) 03.01.04, 20:36
      Brawo! za dzielnosc kociej mamy, i opiekunow.A kociaki niech sie zdrowo
      chowajasmile)
      • marialudwika Re: Pięć nowych kotów:) 03.01.04, 20:40
        Zeby jeszcze znalazly jakies "kocie mamy"!!!!To ci przygoda!Pozdro
        ml
        • mammaja Re: Pięć nowych kotów:) 03.01.04, 20:53
          Cokladnie samo bylo z moja kotka Mikusia,o ktorej pisalam kiedys .Na szczescie
          kocice swietnie sobie sama radza,natomiast oczekuja towarzystwa i wsparcia
          podczas porodu. I rzeczywiscie - co bedzie z tymi kociatkami?
    • rudakitka Re: Pięć nowych kotów 03.01.04, 21:08
      Oj,kotki!Też moja kicia- Ruda-Picia-urodziła kiedyś pięciu chłopaków.Poradziła by sobie sama ale ja nie umiałam jej samej zostawić i całą noc razem rodziłyśmysmile.Dwóch chłopaków wydaliśmy szybciutko ale trzech było u nas ponad pół roku.Nazywałam ich banda Bruna-to był ich szef-byli jeszcze Alwaro i Misiu-Kuleczka.Najlepiej jak przed samą Wielkanocą we troje huśtali sie na firancesmile,szybko kupowałam nową ,a mężowi powiedziałam,ze znalazłam ładniejszą.Pracy było przy nich sporo ale ubaw był okropnysmile.Niestety po pół roku okazało się,że najmłodsza
      bardzo sie uczuliła i musieliśmy wydac wszystkie z mamą włącznie.Było nam bardzo,bardzo smutno.Na szczęście znależliśmy domy dla wszystkich,a kocica trafiła do starszej samotnej pani i od razu obie się pokochały.Kiedys Wam o mojej RUDEJ jeszcze napiszę.
      • marialudwika Re: Pięć nowych kotów 03.01.04, 21:12
        To moga byc rude kotki???Slyszalam,ze tylko kocury..ale widac z tego byla to
        mylna informacja lub mialas jakis wyjatek w regule?Pozdro
        ml
        • rudakitka Re: Pięć nowych kotów 03.01.04, 21:18
          marialudwika napisała:

> To moga byc rude kotki???Slyszalam,ze tylko kocury..ale widac z tego byla to
          > mylna informacja lub mialas jakis wyjatek w regule?Pozdro
          > ml
          Ona była trikolor.Biało-rudo-czarna i była przywieziona z Wisełki nad morzem.Była jeszcze malutka i porwaliśmy ją od mamusi z lasu.Też myśleliśmy,ze to chłopak ,bo była najbardziej zwinna z całej ekipy.Wracaliśmy przyczepa do domy i ona jechała w tej przyczepie i całą drogę płakała.Potem w domu miała przez kilka dni chrypke straszną.Bardzo mi smutno kiedy o niej pisze,a dzisiaj i tak mam raczej dołowy dzień to raczej juz zakończe to pisaniesad.PA.
          • mammaja Re: Pięć nowych kotów 03.01.04, 21:31
            Wlasnie kotki bywaja trikolor ,a kocury tylko dwukolorowe.Podobno jest jakas
            wysoka nagrodoa w USA za wychodowanie kocura trikolor!
    • marialudwika Re: Pięć nowych kotów 07.01.04, 18:13
      Co slychac u pieciu kociaczkow?Czy znajda sie dla nich domy?Napisz jakies
      szczegoly,prosze.
      Pozdrawiam
      ml
      • jakbar2 Re: Pięć nowych kotów 07.01.04, 18:42
        Cztery malutkie paróweczkismile) mają się dobrze, mamuśka o nie dba, ale czwarty z
        kolei kotek przeżył tylko 2 doby.Urodził się jako najsłabszy i nie można było
        już go ratować. Wszystkie kotki mają zapewnione domki.Problem jest tylko z
        kocurkiem czyli szanowną mamą, bo jest jedna, a chętnych dwójka. Koty
        biorą:dwoje z akuszerów, rodzice następnego akuszera i KOCURKA chce siostra
        jedngo z położników ale również nasza sąsiadka.
        szczęśliwa Magda
        • wedrowiec2 Re: Pięć nowych kotów 07.01.04, 18:48
          Gdy czytałam histrię Kocurka przypomiałam sobie fragment "Rilly ze Złtego
          Brzegu" (ostatnia część Ani z Zielonego Wzgórza). Tam też był kot, który okazał
          się kotką, a jego potomek miał szatański charakter.
        • felinecaline Re: Pięć nowych kotów 07.01.04, 18:48
          Ciekawa zbieznosc mysli, ja czasami przezywam Pitunie "grosse saucisse", co
          znaczy: gruna kielbaska".
      • felinecaline Re: Pięć nowych kotów 07.01.04, 18:46
        Te trojkolorowe kotki (tzn samiczki) nazywane sa nawet w kregach "kotoznawcow"
        "Isabelle" ponoc od jakiejs kotki jednej z hiszpanskich krolowych.
        Moja Pitunia jest tez trojkolorowa, ale nie z tych "arystokratycznych o futerku
        poznaczonym ladnie "namalowanymi" ksztaltnymi plamami, ale taka "melanzowa"
        jak ...sweter z resztek welny. po starannym wyszczotkowaniu robi sie z tego
        miniaturka tygrysa a "Izabelki" sa jak...w kwiatki wink))
    • rudakitka Mozna pomóc innym kotom 09.01.04, 16:17
      Internetowa opieka

miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,1858199.html#dalej
      • marialudwika Re: Mozna pomóc innym kotom 09.01.04, 17:36
        Mozna pomoc i psom tez.Moja synowa spolecznie pomaga kociemu azylowi,prywatnemu
        bardzo czynnie,efektem ubocznym jest zamieszkanie "chwilowe" u niej 7
        koteczkow!!!Nie wspomne o tym,ze ma rowniez 3 psy!!!Widac,ze nie tylko ja
        jestem taka "dekadencyjna".Dwa sa znalezione.Moja przyjaciolka z Nieporetu ma
        tez trzy psiunki znajdy.Ostatni wazy 50kg.Na szczescie panie z azylu "Pod
        Aniolem",ktory wynalazlam w internecie pomagaja jej w zdobyciu karmy,inaczej
        nie dalaby rady...Pozdrawiam
        ml
        • lablafox Kot birmański 10.01.04, 14:27
          Moi znajomi , hodowcy kotów birmańskich , szukają domu dla kocurka z
          oznaczeniami rudymi( złotymi) , podobno fachowcy wiedza o co chodzi.Kocurek 4
          m-ce , sprzedaż ,ze zniżką.
          Zainteresowanych proszę o kontakt na prive - podam namiary na hodowców.
          Lx
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka