oxygen100 19.01.07, 20:23 Mam 35 lat i jestem mezatka od 10 lat. Nie mysle o macierzynstwie. Bo proawdze fajne zycie i robie to na co mam ochote. Moj maz tez nie mysli. Czy powinnam odgryzc sobie glowe i ja zjesc?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
palmalka Re: Dziecko II 19.01.07, 20:51 Wiesz.. Kazdy ma swoja filozofie zycia i zyje tak jak jemu sie podoba. Nikt nie ma prawa tego osadzaca ani krytykować. Ja zawsze bardzo chciałam miec dzieci, conajmniej dwojke. Marzyłam juz o tym jako 15latka. Pierwsza ciaze poronilam a w drugiej juz nie chce byc nigdy. Nie chce miesc dziedzi, uwazam ze tak bedzie dobrze,nawet nie podoba mi sie zajmowanie polroczna bratanica. Tak poprostu... Coz... tylko krowa nie zmienia pogladow :) Odpowiedz Link
emma_sz Re: Dziecko II 19.01.07, 21:41 Obawiam się, że tak właśnie powinnaś zrobić. :P Odpowiedz Link
kleofas26 Re: Dziecko II 19.01.07, 21:45 Witam, W tym wieku raczej już za późno współczuje..... Odpowiedz Link
palmalka Re: Dziecko II 19.01.07, 22:04 W tym wieku?? powinnas sobie glowe odgryzc?? nie no dziewczyny bez jaj. badzmy madrzejsze od facetow!! Wyrazajmy swoja opinie a nie sadzmy. to ze ktos mysli i robi cos innego niz my uwazamy za sluszne to nieznaczy ze jest to zle. W tym wieku?? boze, 30 to najlepsze lata dla kobiety, jest wtedy ustatkowana i o dziwo bardziej namietna i szlona niz niejedna 20latka, serio:) Odpowiedz Link
kia-n-ti Re: Dziecko II 25.01.07, 17:31 w tym wieku nie próbowałabym zachodzić w pierwszą ciążę, za duże ryzyko chorób u dziecka, daje słowo, wiem coś o tym jeśli tobie i mężu pasuje, po co pytać nas???? Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 19.01.07, 22:04 a jak ja przyrzadzic?:P moze udusic w winie??:P Odpowiedz Link
palmalka Re: Dziecko II 19.01.07, 22:08 nie... obsmazyc na smalyzku z cebulka i lisciem laurowym;) Odpowiedz Link
martyna1985 Re: Dziecko II 19.01.07, 22:17 Tak Oxygen, powinnas to zrobic:) A jaka masz radę dla mnie?? mam 22 lata za 3 m- e wychodze za maz i baardzo chcemy miec dziecko...Powinnam sie zabic?? hmm a moze wykastrowac:)) Pozdrawiam Odpowiedz Link
palmalka Re: Dziecko II 19.01.07, 22:27 Zycze Ci szczesia martyna. Duzo, duzo, duzo szcesia na nowej i raczej nie ostatniej drodze zycia Odpowiedz Link
martyna1985 Re: Dziecko II 19.01.07, 22:46 nie dziekuje. tez mam nadzieje, ze nie ostatnia:) Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 20.01.07, 21:21 hm... moze podwiazac jajowody dla zdrowotnosci??:PP Odpowiedz Link
plutoniczna nie ma przymusu posiadania dzieci 19.01.07, 23:40 twój wybór i twoje prawo:). nie musisz miec dzieci, nie ma przymusu:) ja osobiście nie przepadam za dziećmi, poza moimi oczywiście;). nie jestem Matka Polką. jak ich nie było - temat dzieci mnie kompletnie nie interesował jak były małe - cierpiałam siedząc (krótko bo krótko) na wychowawczym. na szczęście dzieci rosną;) ale teraz - nastolatki to sama frajda, eh te ich problemy....;)no zupełnie jak na forum młode mężatki;) Odpowiedz Link
paul_ina Re: Dziecko II 20.01.07, 00:44 Tak, koniecznie odgryź i zjedz :D Bo wiesz, jest tylko jeden przepis na dobre życie i wszystkie musimy go realizować - jak nie, to życie jest pozbawione sensu istnienia! W końcu, kurwa mać, chcemy czy nie chcemy, i tak ktoś nam plunie w twarz stereotypem matki polki cierpiętnicy. Dość. Odpowiedz Link
paul_ina Re: Dziecko II 20.01.07, 00:45 Ups. Przepraszam bardzo, liczyłam na wykropkowanie :] Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 20.01.07, 21:23 znaczy ze kurwa mac to brzydko tak?? :) no wiec ja z tym nie mam problemu a post jest ironiczny:p Odpowiedz Link
paul_ina Re: Dziecko II 21.01.07, 01:17 Mój też był ironiczny :) I wulgarny, niestety, a z drugiej strony - a co! ;] Odpowiedz Link
paul_ina Re: Dziecko II 20.01.07, 00:48 Acha. Chodziło mi o to, że wszytko jest ok i jak nie masz ochoty, to nawet nie myśl o macierzyństwie. Te kilka drinków na głodny żołądek w ramach piątkowych wypadów po pracy nie pomaga mi jasno formułować myśli, dobranoc!! Odpowiedz Link
luana4 Re: Dziecko II 20.01.07, 08:08 Glowy sobie raczej nie odgryzaj:) Sama piszesz, ze "ciagot" do dzieci nie masz, a gdybys miala byc zla matka, to lepiej, zebys nia nie byla. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
kleo1 Re: Dziecko II 20.01.07, 08:27 zazdroszczę takiego podejścia... mnie macierzyństwo marzy się od przedszkola ... ehh... Odpowiedz Link
lenchen Re: Dziecko II 20.01.07, 14:49 E tam, nie odgryzaj, pewnie jeszcze do czegos sie przyda... Odpowiedz Link
karolinka123 Re: Dziecko II 22.01.07, 15:11 i loda mozna zrobic:) tymbardziej ze od tego w ciaze nie zajdziesz, a przyjemnosc:) bnajmniej dla pana:D Odpowiedz Link
18_lipcowa1 a ja. 20.01.07, 16:52 Ja mam 25 i też nie mysle o macierzynstwie. Bo również proawdze fajne zycie i robie to na co mam ochote. I tak każdy mi mówi że przyjdzie na mnie czas? Co mam zrobić? Odpowiedz Link
monika25lbn Re: a ja. 20.01.07, 17:40 Ja za niedlugo 27 lat,Pata urodzilam-25 lat i do tamtej chwili tez bylo super moje zycie,robilam co chcialam,szlam gdzie chcialam,bylismy z mezem sami dla siebie az w koncu zaczelismy rozmawiac o dziecku,maz killka razy wczesniej cos tam wspominal o dziecku ale ja zawsze NIE i koniec.A teraz swiata po za Patem nie widze,jest najwazniejszy w moim zyciu i naprawde nic bym mieniac nie chciala.Owszem czasem tez mnie cos wkurza ale t zdaza sie kazdemu. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: a ja. 20.01.07, 21:24 to samo odgryzc i oblizujac sie na wszytskie strony jak kot zjesc:) Odpowiedz Link
martyna1985 tak, podwiązanie jajników 20.01.07, 21:25 to dobry pomysł:) Ale to dopiero po porodze... Odpowiedz Link
amber_white Re: Dziecko II 20.01.07, 21:43 teraz to moze i fajne Ci sie zyje, ale jak bedziesz starsza to byc moze zacznie Ci czegos, a raczej kogos brakowac... Ja osobiscie nie wyobrazam sobie, ze moglabym nie miec dzieci, ale szanuje tez tych, co nie chca. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 20.01.07, 22:34 No. Ja nie wyobrazam sobei ze mozna chciec je miec:) Nie sadze. Nie jestem taka mloda, troche juz przezylam i doswiadczylam.Dziecko w charakterze zmieniacza pampersa na satrosc jest ostatnia rzecza ktrej pragne:) Odpowiedz Link
chiara76 Re: Dziecko II 20.01.07, 22:51 oxygen100 napisała: > No. Ja nie wyobrazam sobei ze mozna chciec je miec:) Nie sadze. Nie jestem taka > > mloda, troche juz przezylam i doswiadczylam.Dziecko w charakterze zmieniacza > pampersa na satrosc jest ostatnia rzecza ktrej pragne:) oxy, widzisz, jaka jesteś, nie chcesz sobie zrobić dziecka, żeby Cięktoś na starość obsługiwał, to koszmar doprawdy, wstydź się;) Odpowiedz Link
trusia29 Re: Dziecko II 20.01.07, 22:55 a niby dlaczego???? jeśli tak chcecie żyć to tak zyjcie, nie widzę żadnego problemu.... Odpowiedz Link
mangolda Re: Dziecko II 20.01.07, 23:53 Fajne życie to bedziesz prowadzić kiedy cie maz zostawi bo bedzie chcial miec dziecko z mlodsza. Odpowiedz Link
paul_ina Re: Dziecko II 21.01.07, 01:16 > Fajne życie to bedziesz prowadzić kiedy cie maz zostawi bo bedzie chcial miec > dziecko z mlodsza. Brawo. Jednocześnie współczuję, bo wnioskuję, że Ty jesteś tą starszą, a teraz przekładasz osobiste doświadczenia na innych. Każdy mąż jest inny. To, że Twój tak postąpił nie znaczy, że jest to zasada. Odpowiedz Link
natalya20 Re: Dziecko II 21.01.07, 09:29 ja gdybym teraz tak wczesnie nie zdecydowala sie na dziecko to pewnie puzniej juz bym miec nie chciala...nie widze w tym nic dziwnego ze ktos nie chce miec dzieci. po co decydowac sie na dziecko pod czyims naciskiem, bo tak tzreba a puzniej sie meczyc Odpowiedz Link
monika25lbn Re: Dziecko II 21.01.07, 14:39 Kazdy ma indywidualne podejscie do tego tematu,skoro dobrze Wam bez dzieci to super.Moge sobie pogdybac jak by bylo gdyby nie bylo Pata,mysle,ze byla by praca,praca,praca ale sama nie wiem. Pat duzo mnie nauczyl-cierpliwosci,skupienia,bycia potrzebnym komus slabszemu,odkrywania urokow swiata. Sa tez porazki ale ogolnie jest wesolo;) Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Dziecko II 22.01.07, 14:55 oxygen100 napisała: > Mam 35 lat i jestem mezatka od 10 lat. Nie mysle o macierzynstwie. Bo > proawdze fajne zycie i robie to na co mam ochote. Moj maz tez nie mysli. Czy > powinnam odgryzc sobie glowe i ja zjesc?? Tak, powinnaś odgryźć i zjeść głowę. Dziw, że jeszcze tego nie zrobiłaś.:PP Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 22.01.07, 18:09 troche mi jej szkoda, ale nieco juz nadzarlam:P Odpowiedz Link
bacha1979 Re: Dziecko II 22.01.07, 20:26 oxygen100 napisała: > troche mi jej szkoda, Wybierz prawidłowową odpowiedź. bo: a) jest ładna; b) jest mądra; c) jest mądra i ładna; d)inne. :PP Odpowiedz Link
elza78 Re: Dziecko II 22.01.07, 18:59 oxygen i lipcowa wy na prawde macie jakis error z tymi dziecmi, chcecie miejcie nie chcecie nie miejcie to wasza prywatna sprawa ale to juz ktorys z rzedu watek na forum o takim temacie w ktorym wylewacie swoje zale na rodzine kumpli itd, moze pogadajcie ze znajomymi ze nie macie zamiaru odgryzac sobie glow z powodu swojej bezdzietnosci i finito, to powinno podzialac :) albo maile rozeslijcie, moze bedzie wam latwiej :D Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 22.01.07, 19:54 elza macierzynstwo zdecydowanie oslabilo Twoje i tak watpliwe poczucie humoru. Nie zauwazylas ze watek ten jest pisany ironicznie a nie powaznie?? Szkoda szkoda!! Moze uszy umyj (pamietasz jak wstawilas na forum zdjecie swego meza ktory mial ohydnie brudne uszy? znajduje ze i Tobie sie udzielilo hehe) to Ci bedzie lepiej. Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 22.01.07, 21:01 przeciez napisalam ze juz troche nadzarlam:P dbam o linie nie chce sie zmienic w maciore w tak mlodym wieku:P Odpowiedz Link
kaatrin Re: Dziecko II 22.01.07, 21:15 Cos jednak ci chodzi po tej glowie oxygen skoro ten post napisalas. Jest to twoj i meza wybor, nie ma co glowy sobie odgryzac. Ja mam dopiero 27 lat a maz 33. Chcemy miec dzieci, ale ja absolutnie do tego nie tesknie - wrecz mnie cala procedura przeraza... ciaza, pieluchy, siedzenie w domu... To zupelnie nie ja, ktora nienawidzi sprzatac, prac i gotowac. Jednak kiedy patrze na bezdzietne starsze osoby z mojej rodziny, to jakos tak smutno... Dziwaczeja. Nie chce byc taka. Mam nadzieje, ze jak sie dziecko kiedys pojawi, to mi sie tez odmieni... Odpowiedz Link
ledzeppelin3 Re: Dziecko II 23.01.07, 08:50 Przytnajmniej się wyśpisz, a nie będziesz zapierdalać regularnie co 2 godzinki od 23.00 do rana, karmiąc i bujając. 3 lata nieprzespanych nocy moga się przejeść. Wstając po raz ęty o na ten przykład 4 rano w ogóle nie jest pocieszającym fakt, że dzieci rosną i to się musi kiedyś skończyć:PP Odpowiedz Link
oxygen100 Re: Dziecko II 23.01.07, 11:27 jusci ze chodzi!! wyzlopalam butelke wina (winko bylo biale i bdb:P) i pomyslalam czym by tu cipciunie porozkurwiać:P I udało mi sie dość:P Odpowiedz Link
ewelita Re: Dziecko II 23.01.07, 08:57 A ja raz chcę, raz nie chcę. Znaczy to, ze chyba jeszcze nie dojrzałam do roli matki. Skończyłam 30 lat i instynkt macierzyński mi się zatrzymał, może zaczyna sie cofać... Kiedy miałam 27 lat bardzo chciałam mieć dziecko przed trzydziestką. Nie wiem dlaczego, jakoś ta liczba była dla mnie ważna. Nie wyszło, a teraz się cieszę, że nie wyszło. Łapię się na tym, że coraz mniej chcę - niby tam kiedyś, ale nie wiadomo kiedy. Może mi za wygodnie? Moze się już starzeję i chcę mieć święty spokój? Nawet rodzące koleżanki mnie nie wzruszają. Szok, chyba też muszę się zabić. Odpowiedz Link
qunegunda OT 23.01.07, 14:25 Oxy, kiedy dopiszesz cos do swojego bloga? czytelnicy czakaja :D Odpowiedz Link
kia-n-ti Re: Dziecko II 25.01.07, 17:33 czemu pytasz? bliskiej osobie się urodziło? tobie pasuje, mężu też, co za problem? Odpowiedz Link
styska5 Re: Dziecko II 25.01.07, 22:57 odgryzac to moze nieee... np ja, lat mam 26, o dzieku nie myslalam, tzn, myslalam ale w jakiejs nieokreslonej przyszlosci - teraz nie. A tu nagle niespodzianka - przestroga - PIGUŁKI ANTY SĄ ZAWODNE!!! - wiem to :p no i teraz sobie nie wyobrazam dziecka nie miec. I wcale nieprawda jest, ze noce nieprzespane, ze pieluch i zamkniecie. Wysypiam sie, pieluchy mi nie przeszkadzaja, mam nianie wiec wychodze kiedy chce i z radoscia odpoczywam od tego zbyt szybkiego zycia, ktore wiodlam "przed", a nawet sobie nie zdawalam sprawy. Ale jesli Twoj wybor jest inny, czemu nie - szanuje go. A glowa sie jeszcze przyda:) Odpowiedz Link
onka7 Re: Dziecko II 26.01.07, 13:09 coś ty! nie zjadaj tylko rzuć na pożarcie Giertychowi:) Odpowiedz Link