Dodaj do ulubionych

Jack Russel Terier

05.06.12, 08:45
Witam.Opiszcie wasze doświadczenia z Jackami bo jestem ciekaw waszych doświadczeń.Mam takiego Jacka który ma 3 miesiące no i jest bardzo żywiołowy.Jestem ciekaw waszych doświadczeń aby móc jak najlepiej ułożyć mego pieska.
Obserwuj wątek
    • krakowskim_targiem Re: Jack Russel Terier 05.06.12, 14:45
      mój w kwietniu skończył rok :) jest najcudowniejszym psem na świecie. fakt, jest żywiołowy, ale jak go wybiegam na wsi rzucając frisbee, to kilka dni pies leży jak skóra z diabła ;) grunt to nie dać mu wejść sobie na głowę, poszukać ciekawych sztuczek żeby psa nauczyć - jack musi mieć warunki do rozwoju, inaczej się nudzi. no i masa zabawek to podstawa. nie wiem co jeszcze, ale nie jest to pies nie do ułożenia jak niektórzy twierdzą.
      • krakowskim_targiem Re: Jack Russel Terier 05.06.12, 14:49
        Dodatkowo polecam Ci literaturę o russelkach - www.krakvet.pl/ksiazka-teriery-jack-russell-terrier-parson-russell-terrier-mako-press-p-19665.html - na pewno wyciągniesz z tego masę potrzebnych informacji, a jak masz jeszcze jakieś pytania to pisz śmiało, chętnie podyskutuję :)
        • cccykoria Re: Jack Russel Terier 18.06.12, 17:53
          miałam spotkanie z tym właśnie pieskiem b. nieprzyjemne.uciekł z auta właścicielce i niespodziewanie zaatakował mojego psiaka, którego prowadziłam na smyczy.Zakończyło to się wezwaniem policji a ta w ogóle miała gdzieś.

czy te psy są takie/? czy to wina właścicielki?
          • krakowskim_targiem Re: Jack Russel Terier 19.06.12, 14:16
            terriery są bardzo charakterne, wymagają sporo czasu i cierpliwości. ale twierdzenie, że jack ma wieczne ADHD jest moim zdaniem bardzo na wyrost.
            jak się małego jack'a nie przyzwyczaja, że na świecie istnieją też inne psy, to dziczeje i robi się zwyczajnie agresywny :/ sytuacja o której piszesz nie wynika z głupoty czy nieusłuchania psa, lecz nieogarnięcia właściciela. jak pies jest niezsocjalizowany to własnie takie sytuacje mają miejsce... o posłuszeństwie to nawet nie mówię - tego trzeba każdego psa po prostu nauczyć, także nie generalizuj, jack'i są naprawdę cudownymi psami, o ile żyją pod okiem mądrego właściciela :)
            • lordbzyk Re: Jack Russel Terier 20.06.12, 17:25
              Moja sunia jack russel terier ma 2 latka i jest naprawde psem wymagajacym duzo duzo czasu.Jest bardzo energiczna i chce sie caly czas bawic.Mam wrazenie ze nigdy sie nie meczy.Uwielbia towarzystwo dzieci i innych pieskow.Jest slodka ale czasami jej za duzo :)
              • cccykoria Re: Jack Russel Terier 23.06.12, 20:55
                dzięki serdeczne, krótko mówiąc to nie rasa a wychowanie decyduje jaki psiak będzie.

omijam jego szerokim łukiem i dowiedziałam się, że ma 10 lat .Wet tylko właścicielce zwrócił uwagę na zęby jakie jej pies ma a jakie mój ( w typiie shih tzu) i nie miałby żadnych szans.
                • zuzik30 Re: Jack Russel Terier 07.07.12, 11:44
                  Moj jrt skonczyl wlasnie 3 latka i jest najcudowniejszym psiakiem na swiecie. Jest niewatpliwie bardzo zywiolowy, uwielbia sie bawic, ale dzieki temu ja mam regularny wysilek fizyczny i bezplatna profilaktyke chorob cywilizacyjnych. Wrecz uwazam, ze powinno sie jrt zapisywac na recepte jako leki antydepresyjne, przy nim nie sposob sie smucic. Jest bardzo posluszny, mam wrazenie, ze rozumie wszystko, co do niego mowie. Uwielbia uczyc sie nowych sztuczek. A przy tym to straszny pieszczoch i kanapowiec, uwielbia sie przytulac. Jest przyzwyczajony do innych psow, nie wdaje sie w zadne bojki.
                  Kocham mojego jrta!
      • ambasador1970 Re: Jack Russel Terier 12.07.12, 21:26
        Witam wszystkich miłośników Jacków no i właścicieli....Sorki że dopiero teraz piszę no ale chciałem odczekać żeby wiedzieć coś więcej o tej Kochanej Rasie.Podziękowania za wszystkie odpowiedzi na moje pytanie.Podziękowania dla Krakowskim Targiem..No i miło by mi było nawiązać bliższą znajomość z właścicielami JRT.Mój Mali roman.adamiec@gmail.com .Mój Skubi jest przecudny.Bardzo inteligentny.Na początku zmasakrował dwie pary butów no ale teraz już nie ruszy.Tez wydaje mi się że chociaż ma dopiero 4 miesiące rozumie co się do niego mówi.Jak coś nabroi to wystarczy że się zdenerwóję i zrobię gest ręką a od razu ogon w dół i zmyka w cudzymsłowiu no bo oczywiście go nie karcę.Mieszkam na Wiosce tak że dziennie spacery rowerowe albo piesze.Bardzo lubi się przytulać.Pozdrowienia dla Właścicieli Jacków.Roman
        • alusia801 Re: Jack Russel Terier 22.08.12, 12:22
          Witam,
          Moja suczka ma dwa lata. Nigdy nikogo nie ugryzła - przeciwnie, każdego przechodnia czy gościa obskakuje na przywitanie i całuje po rękach. Nie uczę jej żadnych sztuczek poza podstawowymi komendami, jest bardzo posłuszna. Ma do dosypozycji podwórko i dzieci, z którymi biega i gra w piłkę, czasami ze mną spacer po polach. Wtedy niestety traci posłuszeństwo, bo zawsze jakąś dziurę znajdzie i zapamiętuje się w kopaniu.
          Zaczynam się nawet zastanawiać nad jej rozmonożeniem :) Znajdzie się tu jakiś kawaler ze stolicy dla niej?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka