Dodaj do ulubionych

Ubranka dla yorków

26.09.06, 13:00
Ostatnio wyczytałam, że yorki powinny zimą wychodzić na dwór w ubrankach, bo inaczej marzną.
Oczywiście długo się nie zastanawiałam i kupiłam swojemu yorkusiowi kurteczkę polarową szytą na
miarę :) On nawet po kąpieli się trzęsie i muszę go suszyć suszarką, więc myślę, że taka kurteczka na
pewno się przyda. A rozpoczęłam ten wątek, bo ciekawa jestem, jakie ubranka kupujecie swoim
psinkom. Widziałam już i sukienki wyjściowe, i koszule z kołnierzykami, i płaszcze przeciwdeszczowe,
i szlafroki, i piżamy, a nawet... buciki :) Fajne to wszystko, tylko nie wiem, co na to yorki... Mój nawet
szelki nie za bardzo toleruje ;) W co ubieracie swoje pieski i jak one na to reagują?
Obserwuj wątek
    • markela Re: Ubranka dla yorków 26.09.06, 22:13
      Mój Tiko gdy był szczeniakiem miał sweterki robione na drutach ,fajnie w nich
      wyglądał i zupełnie mu one nie przeszkadzały w niczym .Teraz gdy już jest
      dorołym yorkiem (1rok) ma tylko pelerynkę przciwdeszczową .Zastanawiałam się
      nad kombinezonem z grubego polaru ale nie jestem jeszcze zdecydowana bo właśnie
      nie wiem jak pies reaguje na takie cudo .Myśle że spróbuję sama coś
      wykombinować i zobaczyć jak się w tym będzie czuł .Z drugiej strony Tiko ma
      gęsy włos więc z pewnością nie będzie mu aż tak bardzo zimno ,chociaż po
      kąpieli też trzęsie się jak galaretka :) zajrzyj na forum dogomania ,dużo tam
      yorkofiołków i jest temat odnośnie ubranek .
    • lola211 Re: Ubranka dla yorków 29.09.06, 14:56
      Nie lubie tego przebierania i nie bede mojej suni nic kupowac.Mam o tyle
      dobrze, ze ona ma bardzo gesta szate i nie potrzebuje docieplania.Jesli yorczek
      by marzl to dopuszczam jakies praktyczne ubranko, byle nie zadne fikusne - w
      tym piesek wyglada zalosnie.I potem sie dziwic, ze yorki sa przedmiotem
      niewybrednych zartow.
    • katia07 Re: Ubranka dla yorków 05.10.06, 17:39
      Mój nie chce nościć ubranek, gdy ma coś na grzbiecie to stoi jak wryty.Do ubrań
      trzeba psa przyzwyczaić od szczeniaka, bo inaczej nic z tego. Nie lubi się
      czesać , ale pozwala sobie zrobić na głowie pytkę - czeszę go tak od początku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka