magl-owa 10.12.09, 18:57 Co polecacie do ściągnięcia? Jakieś dziadostwo mi się chyba przykleiło i avast jest do D. Otwieram kompa przez 20 min. Oszalec można! PS Ja się w ogóle na tym nie znam i bym prosiła tak przystępnie jesli można Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hellish.monster Re: antywirus 10.12.09, 18:59 a ja z avasta zadowolona jestem. słyszałam, że kaspersky jest the best. Odpowiedz Link
magl-owa Re: antywirus 10.12.09, 19:04 ale zanim ściągnę to muszę chyba odinstalowac tego avasta? Odpowiedz Link
robert.83 Re: antywirus 10.12.09, 19:15 Proponuję tak. Najpierw powiedzmy "pozyskaj" docelowe oprogramowanie. Kaspersky, Northon, Panda chyba, AVG... wszystko w zasadzie jedno. Potem - odłącz komputer od internetu. Jeśli masz neostradę - nie łącz się. Jeśli masz kabel (stałe połączenie) - to go jakoś wyjmij lub wyłącz dane połączenie sieciowe lub kartę sieciową. Odinstaluj to co masz - czyli avasta. Zainstaluj to co chcesz mieć. Zresetuj komputer i daj mu się włączyć. Wyłącz komputer. Podłącz go z powrotem do netu. Włącz komputer Odpowiedz Link
magl-owa Re: antywirus 11.12.09, 07:09 Chyba zrobie wg twojej instrukcji Oby sie udało! Odpowiedz Link
robert.83 Re: antywirus 10.12.09, 19:16 Aha. I też nie mam bladego pojęcia czemu narzekasz na avasta. Gdzie Ty łazisz, Kobita? Odpowiedz Link
magl-owa Re: antywirus 10.12.09, 19:50 No własnie, że nigdzie nie łażę! Stało mi sie tak jak zainstalowałam gg i skypa. A latem miałam przeinstalowywany cały laptok! A może komuś zanieśc go do diagnozy? Sama już nie wiem... Odpowiedz Link
robert.83 Re: antywirus 10.12.09, 19:59 Zmolestuj kogoś. Wytypuj najsłabszą owcę w stadzie i ją poproś o pomoc w tym nieszczęściu. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: antywirus 10.12.09, 19:30 też mam awasta i spokój... czasem sprawdzę spy botem.... nie ściągam nie znanych programów z dziwnych stron nie otwieram maili znikąd.... i chwilowo spokój.... a może zmieniałaś coś ostatnio? jakieś nowe programy? a muli się tylko podczas otwierania kompa czy potem też...? używasz IE? opisz dokładniej problem to ktoś pomoże... Odpowiedz Link
magl-owa Re: antywirus 10.12.09, 19:54 Muli od 2 mcy ale teraz sie nasiliło. Używam Chrome, ale też mam IE (bezużyteczny). Podczas rozmowy na skypie tak mi się zamuliło i już zostało. Avast nic nie wykrywa, ale coś jest ewidentnie. Dziś po uruchomieniu Chroma miałam komunikat, że mam uszkodzone coś tam i podana ścieżka do Moich Dokumentów. I teraz korzystam z IE. Odpowiedz Link