hellish.monster 04.02.10, 07:25 mam już dość wszędobylskich reklam tego posranego święta walentynki... co to k..a jest?! marne importowane święto... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
user0001 Re: walę tynki 04.02.10, 08:33 Uspokój się, wypij kubek dobrej herbaty To "święto" to tylko nędzne, cykliczne wydarzenie marketingowe wciskane do naszych gardeł przez korporacje. Co ciekawe w wyniku globalizacji, "święto" zostało umieszczone w najmniej do tego odpowiedniej porze roku. A na przyszłość pamiętaj, że tradycyjnym słowiańskim świętem o podobnym charakterze jest Noc Kupały. Termin tego święta jest przynajmniej dopasowany do naszych warunków klimatycznych. Odpowiedz Link
gosiak_75 Re: walę tynki 04.02.10, 08:43 na razie mnie ta data nie rusza, mam to gdzieś Odpowiedz Link
hellish.monster Re: walę tynki 04.02.10, 08:53 mnie ta data też nie rusza. dzień jak co dzień. ale po cholerę mi wszystkie skrzynki pocztowe zapychają paskudnymi reklamami z nadmiarem serduszek?! Odpowiedz Link
user0001 Re: walę tynki 04.02.10, 09:10 No jak to po co? Spece od marketingu starają się, abyś jako osoba nie wspierająca tej kampanii złapała doła wystarczającego na wypożyczenie kiepskiego, aż łzawego filmu, zakupienie dużej porcji lodów i butelki trunku Postaraj się śmiać z ich starań, a nie wkurzać na nie Odpowiedz Link
magl-owa Re: walę tynki 04.02.10, 09:10 Miałam cichą nadzieję, że ten temat nie pojawi się tu... Walentynki mnie nie dotyczą, co z pełną świadomością piszę i powtarzam. A ckliwych i romantycznych piosenek w radiach lubię posłuchać i odlecieć myślami w marzenia... Odpowiedz Link
hellish.monster Re: walę tynki 04.02.10, 09:46 "Miałam cichą nadzieję, że ten temat nie pojawi się tu..." wybacz, nie mogłam się powstrzymać... nerwy mnie poniosły jak zwykle zresztą! Odpowiedz Link
uny Re: walę tynki 04.02.10, 09:34 no daj spokój! fajne świeto... bokserki w serduszka sie dostaje Odpowiedz Link
claire.ampres Re: walę tynki 04.02.10, 10:02 Hmmm... gdybyś mi nie przypomniała to bym nie pamiętała o Walentynkach, żadnych ulotek nie dostaję, nigdzie serduszek nie widzę... może ja się za bardzo zabunkrowałam? Odpowiedz Link
robert.83 Re: walę tynki 04.02.10, 10:03 Ominął mnie zaszczyt bycia osaczonym tymi reklamami... a samo święto... powiem tak - wisi mi to. Kiedy każdy najszumowińszy damski bokser odkrywa w sobie romantyka jest po prostu... tłok. Wszędzie gdzie jest miło we dwoje panoszy się tłum. To fajna okazja na miły wieczór, sprezentowanie jakiegoś drobiazgu, miłą noc. Problem polega na tym, że KAŻDY dzień powinien być taki. A tak mamy kabaret nachalnych reklam, obowiązkowego latania za "jakimś" prezentem i... to wszystko jakieś sztuczne. Sztuczny świat - sztuczne święta (i to wszystkie). Odpowiedz Link
ane-tal Re: walę tynki 04.02.10, 10:15 Mi to święto nie przeszkadza, może troche smutasowo bo jakoś samemu się w tej chwili jest, no ale cóz.. i jest tyle komedii romantycznych w kine ( kiedyś to był mój rytuał) Odpowiedz Link
uny ale musi być obowiązkowo wolne od pracy 04.02.10, 11:19 jak w temacie. indyk może być. choć może znadźmy sobie typowo polskiego ptaka do pieczenia -ja obstawiam strusia (bedzie co szamać przez miesiąc) Odpowiedz Link
jonka71 Re: ale musi być obowiązkowo wolne od pracy 04.02.10, 11:30 całego strusia do piecyka?? ciekawe kto ma taki wielki piecyk Odpowiedz Link
robert.83 Re: ale musi być obowiązkowo wolne od pracy 04.02.10, 11:51 E tam. Pewnie, że nie całego. Bez piór! Odpowiedz Link
magl-owa Re: ale musi być obowiązkowo wolne od pracy 04.02.10, 11:59 Na grilla go Albo od razu nad ognisko (Pan Admin kiedyś prezentował tu jak się obraca ptaka-pióraka ) Odpowiedz Link
user0001 Re: ale musi być obowiązkowo wolne od pracy 04.02.10, 12:08 Jak nad ognisko, to może by zrobić stadne święto? Tak aby należało się zebrać z sąsiadami co by ptaka skonsumować i nic nie zostawić. (już sobie wyobrażam te ogniska w środku blokowiska ) Odpowiedz Link
your-beauty WALENTYNKI 07.02.10, 22:55 Sam pomysł tego święta jest miły i sympatycznyTylko wszędzie bombardują na okrągło tymi złotymi i czerwonymi sercami... Trochę smutawo się wtedy robi Ale tylko przez moment Tak naprawdę jednak słowa takie jak miłość i przyjazn stale trzeba pielęgnować i umacniać ,gdyż są cenne i nie szukac pretekstów do :KOCHAM tylko w tym dniu... Odpowiedz Link
finka9 Re: walę tynki 04.02.10, 18:49 Niepotrzebnie pałasz taką antypatią do tego pięknego święta.Może prześlij sama sobie pudełko czekoladek w kształcie serca,a póżniej udawaj zaskoczoną.Ps. Widzisz nie jestem złośliwa ,nie tylko "ujadam"ale kiedy trzeba służę dobrą radą. Odpowiedz Link
hellish.monster Re: walę tynki 04.02.10, 19:30 nie, w ogóle nie jesteś złośliwa. czy Ty w swej naiwności myślisz, że w tym święcie chodzi o te zasrane czekoladki? że mi chodzi o czekoladki, o to żeby je dostać [lub dostać cokolwiek, akurat tego dnia?]... aż mi się nie chce tego wszystkiego tłumaczyć jak tak... Odpowiedz Link
z.a.w.s.z.e.s.a.m Re: walę tynki 04.02.10, 20:15 Mnie to święto wali. Dojrzałem wreszcie do swojej samotności i zaczynam traktować ją jako coś stałego i zupełnie normalnego. I jest dobrze. Odpowiedz Link
amela Re: walę tynki 08.02.10, 17:48 kiedys bardzo przeżywałam to swięto a na widok tulących się par było mi bardzo przykro...wstyd mi było isc na fitness, bo w klubie pustki - szczesliwi zakochani bawili sie na romantycznych imprezach.. teraz ja też chyba dojrzałam do bycia samą, to chyba przychodzi z wiekiem, po długim okresie samotnosci..nawet doceniam to, że nie musze biegac po sklepach w celu nabycia wspomnianych bokserek w serduszka..i nie dostanę czekoladek w kształcie serca, których nie jadam..ale może wyskocze na piwo z rozwodzącą się koleżanką.. Odpowiedz Link
giulia1987 Re: walę tynki 08.02.10, 18:28 Przereklamowane przesłodzone amerykańskie święto... Dla mnie dzień jak co dzień, jeżeli sie kogoś kocha to nie potrzebuje sie specjalnego dnia zeby to powiedziec, okazać... Odpowiedz Link
a_day_before_tomorrow Re: walę tynki 11.02.10, 11:27 Niby sobie to już wszystko poukładałam, wydawałoby się, że się pogodziłam, ale jednak chyba nie. Od rana słucham tych łzawych piosenek w radio, już trzeci raz zmieniłam stację radiową i nic, i jeszcze te dyskusji w radio jak spędzić TEN wyjątkowy dzień, brrrrrrrrrrr. Odpowiedz Link
your-beauty Re: walę tynki 11.02.10, 11:40 Mi to akurat nie przeszkadza|Niech sobie lecą te pioseneczki)Co tam...W d..to mam;D Odpowiedz Link
hellish.monster Re: walę tynki 11.02.10, 12:37 ja też bym to miała w dupie gdyby nie skrzynka mailowa zapchana reklamami Odpowiedz Link
d3144 Re: walę tynki 11.02.10, 17:21 hellish.monster napisała: > ja też bym to miała w dupie gdyby nie skrzynka mailowa zapchana reklamami Przecież można kasować e-maile bez czytania lub skonfigurować sobie antyspam ewentualnie filtry wiadomości... Odpowiedz Link
piorex12 walę tynki 11.02.10, 17:21 Uwazam ze dobrze powiedziane. Dzisiaj sie kochaja a jutro się leja i nienawidza. Ot cała miłośc. Ci co najwiecej pokazuja, ze kochaja to w praktyce okazuje sie ze najwiedzej zdradzaja i rzucaja. Totalna obłuda. Odpowiedz Link