madalenka25 21.12.10, 08:28 moja nadal w sklepie... nie czuję wybitnie ducha świąt w tym roku.. po raz pierwsze sama będę ją osadzać w stojaku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ane-tal Re: choinka 21.12.10, 08:38 Choinka w moim domu to prawie gotowiec. Też nie czuję atmosfery świąt. Odpowiedz Link
lupus76 Re: choinka 21.12.10, 08:52 Mam sztuczną. Za świętami nie przepadam. Znaczy ani mnie ziębią, ani parzą. Odpowiedz Link
a_day_before_tomorrow Re: choinka 21.12.10, 09:37 Nie czuję atmosfery świąt, jakoś do mnie jeszcze nie trafia, że to już w piątek. Prezenty nadal w sklepie. Choinka sztuczna, ubrana. Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 21.12.10, 09:43 ja uwielbiam robić prezenty i robię je bez okazji więc te są już od dawna... Odpowiedz Link
lupus76 Re: choinka 21.12.10, 09:58 Prezenty robić jest fajnie, ale święta nie są do tego niezbędne Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 21.12.10, 10:01 wiem... jadę na Mazury pooddychać świeżym powietrzem...więc dużżżżżżżżżżżżo tych prezentów mam Odpowiedz Link
bursztynula Re: choinka 21.12.10, 09:50 choinkę mam... w planach ale będzie, żywa, znaczy wycięta... potrzebna mi smukła i pachnąca mmmmm samodzielne obsadzanie żywej testowałam w ubiegłym roku, małe piwo przed śniadaniem Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 21.12.10, 10:08 ja też żywą.. moja ciągle stoi w Nomi - chyba bo najbliżej domu.. osadzę sama - choć przyjaciółka zaoferowała że mi pomoże - meble dla Młodej też składałyśmy razem.. miałyśmy tylko mały problem z zawiasami Odpowiedz Link
aretah Re: choinka 21.12.10, 10:11 moja jest od niedzieli, po raz pierwszy sztuczna... fuj... wyjeżdżam na święta, a chciałam z nią jeszcze pomieszkać nie lubię świąt Odpowiedz Link
bursztynula Re: choinka 21.12.10, 10:50 Ar ojtamojtam a do zawiasów itp. niecnie wykorzystuję Brata Odpowiedz Link
aretah Re: choinka 21.12.10, 10:53 ja tez w tym roku brata wykorzystam - przyjedzie po prezenty dla mych bratanków a przy okazji zabierze też mnie Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 21.12.10, 11:01 brat jakieś 525 km ode mnie.. ale ma fajną sąsiadkę i on mi na chwilkę męża podesłała Odpowiedz Link
puch_atek Re: choinka 21.12.10, 10:21 a ja czuje, pewnie dla tego ze zasypalo swiat dokumentnie, wieczorem swieca udekorowane lampkami choinki w ogrodkach, komunikacja sparazliowana, tylko san brakuje sunacych po dawnych ulicach, swiatecznie , i jeszcze mam zwyczajowe swiateczne raise fieber, czy tu utkne czy dotre do rodzinki lubie swieta A choinke sobie daruje, bo i tak teoretycznie nie bedzie nikt przy niej w swieta siedzial, a psiak i tak by ja skubal w wolnej chwili Odpowiedz Link
zimna_alaska Re: choinka 21.12.10, 11:57 moja sztuczna jeszcze czeka grzecznie w piwnicy. choinka zawsze na ostatnią chwilę bo ma być na święta a nie latanie ze ścierką i chochlą. przed domem rośnie coś iglastego to gałązki do wazonu będą. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: choinka 21.12.10, 19:34 a moja choinka jak co roku żywa, ubiorę w wigilię. uwielbiam Boże Narodzenie, spotkania w rodzinnym gronie, dom pełen ludzi, gwaru, śmiechu, czasem drobnych sprzeczek, zaciętych dyskusji, śpiewanie kolęd, drobne upominki, życzenia... dostałam dzisiaj czerwoną gwiazdę betlejemską, taki imieninowo-świąteczny prezent z pracy w ogóle to lubię grudzień, bo oprócz świąt, jest pełen ważnych wydarzeń rodzinnych Odpowiedz Link
robert.83 Re: choinka 22.12.10, 13:06 Sielanka. U mnie taka burtonowska wersja Twojego scenariusza. Nie śpiewamy kolend, za to w decybelach 'rządzimy na dzielni' . Odpowiedz Link
veronica82 Re: choinka 22.12.10, 12:04 U mnie w tym roku nie będzie.. Czasu i chęci brak.. Trochę mi szkoda, bo to będą pierwsze święta w moim własnym M, ale z drugiej strony też pierwsze święta kiedy miałabym ją sama ubierać.. Może w następnym roku Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 22.12.10, 13:30 akcja choinka zaplanowana w szczególikach...zegarki ustawione, dziecię w gotowości.. jeszcze zaliczę księdza i ruszamy Odpowiedz Link
bursztynula Re: choinka 22.12.10, 14:12 madalenka25 napisała: > jeszcze zaliczę księdza i ruszamy ???????? Magduś... yyykkkhhhmmm Odpowiedz Link
madalenka25 Re: choinka 22.12.10, 14:29 no co księdza nie??? ale podobno to nie grzech... zaświadczanie potrzebuję żem cnotliwa i nadobna kobieta Odpowiedz Link
bursztynula Re: choinka 23.12.10, 06:43 aaaaaa a moja chinka od wczoraj na balkonie, dziś wieczorkiem zostanie wciśnięta w stojak, a jutro będzie się stroiła Odpowiedz Link
mi-l-ja Re: choinka 22.12.10, 21:44 a moja ciągle w lesie... nie mam serca wziąć siekiery i ją ciachnąć.... niech sobie rośnie biedaczka... Odpowiedz Link