robert.83 21.02.11, 18:33 Człowiek powinien mieć psa i tyle. Powinien żyć tak, żeby na psa mieć czas. I tyle. Ktokolwiek uważa inaczej stoi tam, gdzie stało ZOMO. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lupus76 Re: Stop kotom 21.02.11, 18:36 Zara, zara. A ZOMO, to nie były Zmotoryzowane Psy właśnie? Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Stop kotom 21.02.11, 18:42 może i powinien... ale tyle innych rzeczy powinien - wiedzieć, umieć, robić, mieć - a ich nie ma, nie robi, nie wie, nie umie nie czepiajmy się szczegółów, co? czasem jest tak, że wyżej nerek nie poskoczysz, sam pan wisz Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Stop kotom 21.02.11, 19:07 tajest drogi panie koty zatrzymać, psom pogonić kota Odpowiedz Link
metalin Re: Stop kotom 21.02.11, 19:25 Człek powinien tak żyć by nie czynić krzywdy innym a przede wszystkim zwierzętom. I tu niestety jesteśmy często (nie zawsze oczywista) egoistami lub strasznymi egoistami z zupełnym brakiem wyobraźnie i empatii na drugie żywe(tu stworzenie). Mieszkam w takiej małej podmiejskiej enklawie spokoju i qrwica mnie strzela, bo od podrzucanych kotów i psów nie sposób się opędzić. Trochę przygarniamy zbiorowo, trochę indywidualnie ale naprawdę wszystkiego się nie da! Najgorzej jest przed wakacjami. Ludzie biorąc sobie małego sierściucha nie myślą perspektywicznie, że czas zajmie, że się wyjeżdża itp. Jak stajemy wobec problemu to się podrzuca albo przywiązuje w lesie do drzewa. Chciałabym nieć w domu psa lub kota ale właśnie czasem wybywam na tydzień lub trzy a co z pupilem? Odpowiedz Link
bursztynula Re: Stop kotom 21.02.11, 19:18 Robiiiiiiś nie pisz może tego takimi dużymi literkami, bo jeśli Twoje to przeczytają... o właśnie miałam obiecaną fotę i co!?!?!?! Odpowiedz Link
sorrento_8 Re: Stop kotom 21.02.11, 20:44 A ja chce i psa i kota i jeszcze jednego psa i jeszcze jednego kota, no i może rybki Kotu byś nie pomógł? O tak np. www.youtube.com/watch?v=wr5our4ORqA Odpowiedz Link