Dodaj do ulubionych

Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katowice

25.04.11, 08:49
Po ostatnim (nieformalnym), związku, szukam kobiety: 1) której nie przerasta co drugi własny problem, 2) chce partnera, a nie ojca i będzie mogła być w przyszłości matką swoich dzieci, a nie ich starszą siostrą - dzieci to ja chcę mieć własne, a nie w ten sposób adoptowane, 3) ma w życiu swoje własne cele i ambicje, które stara się realizować, a także zainteresowania wykraczajace poza zakupy, tv i imprezy, nie trzyma się kurczowo spodni "faceta - tatusia" 4)rozumie, że jej mężczyzna(mąż?)ma taką pracę, że często może przyjść do niej o tej godzinie, o której ma ochotę i także wyjść z niej, gdy ma już dość,jest wyluzowany, ma chęć i czas na wszystko, przytuli i pogłaszcze, ale niekiedy pracuje przez np. tydzień po kilkanaście godzin dziennie (wtedy też przytuli i pogłaszcze, ale nie popędzi wieczorem na imprezę), a czasem robi coś do pracy także w weekend i niekoniecznie dlatego, że musi, tylko dlatego, że myśli o przyszłości - także jej. Wymagam zbyt wiele? Mam nadzieję, że nie ...
Obserwuj wątek
    • czarny.onyks Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 11:10
      a czy ten mężczyzna zrozumie, że kobieta też musi pracować po kilkanaście godzin dziennie...
      że czasem nie będzie obiadu...pranie nie będzie zrobione...
      że może być zmęczona, ale wtedy chociaż przytuli...

a co jeśli będzie dojrzałą kobietą, ale urody natura jej poskąpiła?
      • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 14:43
        Rozumie, a uroda to kwestia względna.
    • ane-tal Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 16:28
      Wcześniej Ci to nie przeszkadzało?(takie zachowania)

Ja też "oczekuje" przytulania ( bo to coś co mi jest potrzebne), nie z przymusu, bo krzywo patrze np. , ale z tego, że sie ma taka naturalną potrzebę.

Wiesz każdy pracuje , ciekawi mnie co oprócz głaskania dawałeś sam.
      • czarny.onyks Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 16:38
        czepiasz siętongue_out
        pracuje przecież na jej przyszłość, przyszłość jej dzieci, na dom...

ciagle przychodzi mi skojarzenie.......pan i władca.....
        • ane-tal Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 16:49
          Nie chcę sie czepiać , ale po prostu nie lubię jak wszystko co jest "złe" jest winą jej- a wcześniej sie tego np. nie zauważało, no troche dziwne..
          • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 22:48
            Ciekawe z czego wywnioskowałaś, że twierdze, że rzekomo "wszystko co złe jest winą jej"?
            • ane-tal Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 27.04.11, 10:11
              Z treści Twojego wpisu. Pozytywów tam nie zauważyłam uncertain
        • ane-tal Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 16:53
          czarny.onyks napisała:

> czepiasz siętongue_out
          > pracuje przecież na jej przyszłość, przyszłość jej dzieci, na dom...

A myślałam , że na ich wspólne smile
          • czarny.onyks Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 21:53
            no nie wiem...

>będzie mogła być w przyszłości matką swoich dzieci...
            • coelka Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 22:28
              czarny.onyks napisała:

> no nie wiem...
              >
              > >będzie mogła być w przyszłości matką swoich dzieci...

No ja tez nie wiem, jesli idzie o dzieci to potrzeba to tego mamy i taty a nie tylko siebie a zwychowaniem jak z wychowaniem , rozsadku duzo i roztropnosci, cierpliwosci. Małao krzyku, duzko konstuktywnego, rzeczowego tłumaczeniA, TATUSIOWIE TEZ SA POTRZEBNI DO SZCZESCI ALE TACY , KTÓRZY UCZESTNICZA W ZYCIU DZIECKA I POTRAFIA JE WYCHOWAĆ INNI TATUSIOWIE NIE,ILE WIDZIANI. CZYLI TACY KTÓRYM SIE NIE CHCE.
              • coelka Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 25.04.11, 22:29
                NIE MILE WIDZIANI HIHI, żeby jasnośc była
    • tygrysgreen Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 08:30
      ciekawe
      mówi się, baby mówią, że mąż to jak kolejne dziecko
      nie dosłownie, ale coś w tym jest, tzw prawda życiowa
      a tu kolega o skomplikowanym nicku miał żonę-dziecko. równouprawnienie zadziałało smile
      • robert.83 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 09:27

Jedno drugiego nie wyklucza. Kobiety często śmieją się z męskiej nieprzebiegłości w wielowątkowym zarządzaniu dniem następnym. Za to... sama powiedz... czy nie szukają pomocy kiedy sprawy się komplikują i kiedy trzeba wszystko ostrożnie rozegrać. Te tygrysice mikrozarządzania chcą się poczuć jak małe dziewczynki, którym tata mówi dokąd idziemy. To stereotypy oczywiście... ale wiem, że tak bywasmile.
        • madalenka25 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 09:37
          Robert bo czasem każda z nas chce - nawet ta najbardziej niezależna - poczuć że jest ktoś to pogłaszcze po głowie wink tak jak wojownik po powrocie do domu chce mieć kogoś kto pomoże mu i przytuli wink
          • robert.83 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 11:45
            Nom, to gra uzupełnień. Nie ma idealnego człowieka, który nie potrzebuje czasem wsparcia.
        • green.amber Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 09:42
          robert.83 napisał:

> tygrysice mikrozarządzania

mikrozarządzania pffffff Ty Mały Paskudzie pfffffff
          • robert.83 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 11:33

Nie bocz się, Amber. Poruszamy się w przestrzeni uogólnień smile. Sądzę, że kobietom nie sprawia takiej trudności zarządzanie wieloma kwestiami na raz, pilnowanie terminów i dat, rozstrzeliwanie drobiazgów tak, żeby nie urosły i nie stały się problemami. Ja tego nie umiem.
            Nie mam na myśli nic więcej niż komplement, bo zobacz - każda nawet duża sprawa składa się z/jest otoczona wieloma mniejszymi elementami. Życie składa się z takich elementów.
            • green.amber Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 13:46
              taaaaaaaaa nie ma to jak umiejętność odwracania koty ogonem winksuspicious
              • robert.83 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 14:37
                Wiem, ze żartujesz itp. Ale czasem mam wrażenie, że chcesz widzieć potwierdzenie, że każdy facet to szowinistyczny burak.

Tak - uważam, że obie płcie mają odmienne predyspozycje. Uważam, że kobiety częściej umieją robić dobrze wiele rzeczy jednocześnie, są dokładne i cierpliwe. Mężczyźni częściej są skłonni do ryzyka, nastawieni na cel.

Nie - nie uważam, żeby płeć dla umiejętności jakichkolwiek miała decydujące znaczenie (bardziej liczą się cechy osobnicze. o kilka rzędów wielkości tak, że wpływ płci można zupełnie zasypać bez problemu).

Pytanie tylko kto widział "średniego mężczyznę" i "średnią kobietę".
                • green.amber Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 15:07
                  robert.83 napisał:

> czasem mam wrażenie, że chcesz widzieć potwierdzeni
                  > e, że każdy facet to szowinistyczny burak.

wprost przeciwnie, wprost przeciwnie, gdybyś miał rację (i uwielbiam buraczki, pół królestwa za dobrze zrobione na ciepło mmm) nie widziałabym potrzeby wyściubienia nosa ze swojej dziupli, a wystawiamwink chociaż stosowanie pewnej starej, sprawdzonej metody mogłoby prostolinijnemu facetowi (też mi się wydawało, że są ludzie, że M i K to tylko taki socjologiczny formalizm, żeby można było podzielić odpowiedzi na pytania w ankiecie na więcej kategorii...) podsuwać na myśl ten szowinizm czy seksizm jaki...

> Nie - nie uważam, żeby płeć dla umiejętności jakichkolwiek miała decydujące zna
                  > czenie (bardziej liczą się cechy osobnicze. o kilka rzędów wielkości tak, że wp
                  > ływ płci można zupełnie zasypać bez problemu).
                  >
                  > Pytanie tylko kto widział "średniego mężczyznę" i "średnią kobietę".

czy może mieć znaczenie decydujące, nie wiem, przyglądam się, myślę, że warto zdawać sobie sprawę z różnic, próbować rozumieć, robić coś w rodzaju tłumaczenia z jednego na inny język, bo chcąc czy nie różnimy się bardzo i „średni człowiek” jest tym bardziej nierealny, tak jakoś mi się wydaje, że słowo płeć leży blisko słowa instynkt, żeby coś robić świadomie, najpierw trzeba sobie zdać sprawę jak działa to, co jest odruchowe

jak tak sobie teoretyzujemy to sobie poteoretyzowałamwink
                  powinnam jeszcze dodać tekst z sygnaturki Unegowink

• czarny.onyks Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 20:21
          robert.83 napisał:

>
          tygrysice mikrozarządzania

żebyś wiedział....chciałabym się poczuć małą dziewczynką.......
          a ciągle pod nogi wpadają mi mali chłopcy...
      • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 22:51
        Nie miałem żony ... big_grin
        • tygrysgreen Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 27.04.11, 08:38
          tak, wiem, napisałeś. to był tylko mój skrót, po prostu każdy związek na poważnie, a zwłaszcza z mieszkaniem razem, traktuję jak małżeństwo a papierek lub jego brak jak sprawę drugorzędną. z tego co napisałeś wyglądało że mieszkaliście razem.
    • madalenka25 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 08:33
      w Katowicach takich kobiet mnóstwo tylko faceci to tak naprawdę się ich panicznie boją
      może zmień środowisko, otwórz się na innych i otwórz oczy wink to pomaga
      • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 08:39
        madalenka25 napisała:

> w Katowicach takich kobiet mnóstwo tylko faceci to tak naprawdę się ich paniczn
        > ie boją
        > może zmień środowisko, otwórz się na innych i otwórz oczy wink to pomaga

Otwieram, otwieram i ... nie dostrzegam. wink Stąd ten temat.
        • madalenka25 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 08:40
          polecam albo okulistę w celu dobrania szkieł wink
          albo zdjąć różowe okulary..
          • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 09:14
            madalenka25 napisała:

> polecam albo okulistę w celu dobrania szkieł wink
            > albo zdjąć różowe okulary..

Chyba zdjąć ciemne okulary ... wink Szkła kontaktowe mam bardzo dobrze dobrane! big_grin
            • madalenka25 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 09:18
              no widzisz wink i już wiemy gdzie leży problem...
              ściągaj te okulary, idź i zaglądaj kobietom w oczy...
              może coś w nich zobaczyszwink
    • s-t-x Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 14:38
      lista wymagań jak przy zakupie auta brakuje jeszcze rocznika. napisz coś na ten temat kiedy przeżyjesz coś więcej niż rozczarowanie nieudaną transakcją.
      • if_heartaches_were_nickels Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 22:42
        Uważasz, że w tym coś złego - nie mówię oczywiście o twoim porównaniu?
    • kawamija Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 26.04.11, 19:44

a jaki był efekt Twoich poprzednich poszukiwań ? i kiedy to było ?.......... bo mi się nie chce w archiwum szperać wink.......ów nieformalny związek ?
    • salsa13only Pytanie mam do autora 27.04.11, 07:50
      A tak z innej beczki, jeśli można mam pytanie do krajana, odnośnie cytacikubig_grin

"Szkła kontaktowe mam bardzo dobrze dobrane! "

Dasz adres okulisty?smile
      • if_heartaches_were_nickels Re: Pytanie mam do autora 27.04.11, 08:07
        Gabinet Okulistyczny Optomed - Centrum Soczewek Kontaktowych lek. med. Piotr Jaworski
        40-063 Katowice Żwirki i Wigury 4 big_grin
        • salsa13only Re: Pytanie mam do autora 27.04.11, 09:11
          Zapisane. Dziękuję bardzobig_grin
    • nimfa123_net Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 27.04.11, 09:33
      Dla mnie to co napisałes to wielkie jedno pitu pitu, wypunktowałeś jaka ma być i nie być ta kobieta i bla bla.Zwyczajnie niepasujecie do siebie, ona ma inne aspiracje ,osobowość, zwyczajnie nie dorosła do związku, więc niech odpocznie kobieta .Myślę że poprostu niepasujesz osobowością do niej. Ona wyskokowa ,płaczliwa i na myśl posiadania dziecka (ba urodzenia) dostaje panicznej białej gorączki.Ty zaś pewnie jestes mniej i tu zadaj sobie pytanie....jaki jestem i dopasuj siebie do innych a nie na odwrót .Ty zaś zdecydowanie wybielasz się i biadolisz .Generalnie gdybym na żywca z Tobą prowadzila rozmowę a ty wyskoczyl z wypunktowaniem kobiety że ma być taka czy śmaka to wyszłabym szybciej niż przyszła,zmień taktykę i swoje oczekiwania,typu pogłaskać.....
      • 19nefretari88 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 27.04.11, 20:07
        Popieram, niestety taka prawda. Sami nie są ideałami, chcą byśmy się dostosowały, a tak naprawdę sami nic od siebie dać nie potrafią.
    • cocosisland Mam pytanie 27.04.11, 21:30
      To Twój wpis sprzed 3 lat :

forum.gazeta.pl/forum/w,45,83717946,83717946,Szukam_dojrzalej_emocjonalnie_i_ladnej_Katowice32.html
      Zastanawia mnie co skłoniło Cię do "powtórki z rozrywki" po tylu miesiącach.

P.S.
      Dziękuję za namiary na okulistę. Ulica Żwirki i Wigury leży na mojej trasie praca - dom smile
      • 19nefretari88 Re: Mam pytanie 28.04.11, 06:25
        To pojechałaś po bandzie.

-
        Moja księżniczka 22.11.2010.
        • cocosisland Re: Mam pytanie 28.04.11, 16:11
          19nefretari88 napisała:

To pojechałaś po bandzie.

Eeee tam od razu po bandzie smile Dociekliwa jestem i tyle. Jak każda baba big_grin

> Moja księżniczka 22.11.2010.
      • madalenka25 Re: Mam pytanie 28.04.11, 07:59
        może dlatego że te dojrzałe emocjonalnie od niego uciekają
        bo nie chcą mieć misia tylko partnera?
      • ane-tal Re: Mam pytanie 28.04.11, 08:27
        Zastanawia mnie co skłoniło Cię do "powtórki z rozrywki" po tylu miesiącach.
        Po tylu latach....
        No po tylu latach właśnie sie okazało , że to i to - mu sie nie podoba big_grin
        • joanna1965-1 Re: Mam pytanie 29.04.11, 10:54
          na świecie nie ma ideałów, są ludzie lepsi i gorsi. Czasem tych lepszych inni mogą zepsuc i odwrotnie gorszych zrobić lepszymi. A Ty if_heartaches.... nie narzekaj bo w Katowicach to nie ma porzadnych mężczyzn, sami żonaci albo małolaty smile pozdrawiam Was
    • mm.megi Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 29.04.11, 21:13
      Wiesz jak to jest z ta pięknością. Każdy facet w skali od 1 do 10 daje sobie minimum 8 nawet jak wygląda jak Quasimodo. Nie widziałam Cię, ale może nie jesteś Adonisem a szukasz Bogini? Ty się po prostu zastanów, czy naprawdę wygląd to jest jakieś ważne kryterium. Prawdziwa miłość jest ślepa akurat.
      • lupus76 Re: Szukam dojrzałej emocjonalnie i ładnej. Katow 29.04.11, 21:14
        A jesteś sobie w stanie wyobrazić miłość bez pożądania?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka