Dodaj do ulubionych

wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości?

11.08.11, 23:51
www.enneagram.pl/
wyszło mi 8w7 co się zgadza z moją osobą...
Obserwuj wątek
    • robert.83 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 11.08.11, 23:56

Przeczytałaś TYLE tekstu o tej porze?! Kuźwa dzie me piwo... ?

.... heh... no ta, w sklepie:/.
      • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 00:03
        nie, nie... przypomniałam sobie o tym teraz, bo nie mogę spaćwink

tylko w opisie 8w7 ten materializm jakoś nie pasuje... reszta się zgadza... byłam ciekawa czy ktoś wypełnił i zgadza się z wynikiem i na ile takie testy mogą powiedzieć o kimśwink

Każdy jest jeden jedyny niepowtarzalny, ale z jakimiś predyspozycjami typu choleryk/melancholik się rodzi... moim zdaniemwink
        • flirting.shadow Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 18:49
          blue_phoebee napisała:
          > tylko w opisie 8w7 ten materializm jakoś nie pasuje... reszta się zgadza... był

Znasz kobietę, która przyzna, że jest materialistką? big_grin
          • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 18:55
            hmmm... ja nie muszę, bo kasa mi nie imponuję, pracuję w resorcie, gdzie zarabia się dobrze i zawsze jest robotawink

więc ktoś, kto chce imponować kasą to nie do mnietongue_out
    • gyubal_wahazar Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 00:04
      Ale jajca, mi też ! smile Gdzie psztyknąć żeby się dowiedzieć, że to samo wyszło Kaliguli, Frankensztajnowi i Feliksowi Edmundowiczowi ? wink
      • tygrysgreen Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 07:35
        Gubi, a 6 w 9 ci nie wyszło? no dziwne jakieś
        • gyubal_wahazar Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 18:29
          Celowałem ile wlezie, Tygrysko, ale widać ślepia już nie te sad
      • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 17:35
        to tylko oznacza, że na tym forum jest o jednego Szefa-Dysydenta za dużo i jedno 8w7 musi zniknąć....

...moi chłopcy już są w okolicy Warszawki więc się szykuj;P
        • heh-666 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 17:39
          nie mów hop
          kilka 7w8 was załatwi wink
        • gyubal_wahazar Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 19:14
          Nie masz cfaniaka nad warszawiaka smile Gdzie te Twoje zuchy ? Nie umieją zjechać z ronda ? wink
          • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 19:35
            Namierzają Cięsmile będą jeszcze dziś... zalejemy Ci nóżki w beton i do Wisełkiwink
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 00:06
      tak, dawno temu, znaczy jakie 3 lata będzie
      zapomniałam, co mi wyszło
      wypełnię raz jeszcze chyba smile
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 00:15
        ooo... Matka Teresa mi wyszła big_grin
        kiedyś było chyba 4w5 albo 5w4, ale nie jestem pewna...
    • green.amber Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 00:11
      ciekawe...
    • tapatik Wypełnialiście 12.08.11, 07:35
      Te wszystkie numerologie można o kant dupy potłuc. Są tak układane, aby pasowały do każdej osoby. Każdy sobie coś tam znajdzie. Więc ktoś czyta i mówi "o, to mi się sprawdza", ale jak znajdzie coś co nie pasuje, to pomyśli, że sam czegoś nie wiedział na swój temat.
      Coś jak pytia. Odpowiedzi są takie jakie chcielibyśmy przeczytać.
      Znałem kiedyś dwóch bliźniaków. Teoretycznie urodzeni tego samego dnia, a mieli różne charaktery.

Tu jest ciekawy tekst: piekielni.pl/9002
      • blue_phoebee Re: Wypełnialiście 12.08.11, 17:43
        bo u bliźniąt charaktery są komplementarne, uzupełniające się... bliźnięta nigdy nie są podobne z charakteruwink

ponad to eneagram to nie wyrocznia... tylko uważam, że z jakimś zespołem predyspozycji człowiek się rodzi... nie powiesz mi chyba, że świat byłby taki jak jest, gdyby każdy nadawał się na szefatongue_out Musi być urodzony lider- najlepiej choleryk, niestety choleryk to najlepszy szef i wbrew pozorom nie jest taki straszny- po prostu potrafi dobrze zadycydować, ma szybki refleks... często myli się go z histerykiem- nowym typem osobowości, który przyniosła nasza cywilizacja. Jednak choleryk nie wydziera się tylko i nie reaguje histerycznie. Ma 'swojego nerwa', ale jest to urodzony lider z predyspozycjami do bycia stanowczym. Sangwinik to z kolei najlepszy, najbardziej twórczy i najszybszy pracownik. Ktoś, kto ma 1000 pomysłów na ninutę [mi kiedyś wyszła mieszanka tych dwóch osobowości i to się w 100% zgadza]. Melancholik pracuje najgorzej, bardzo spowalnia pracę zespołu więc nadaje się do zamodzielnej pracy. Flegmatycy to często naukowcy ponieważ mają cechę przydatną komuś, kto chce zaistnieć w świecie nauki- potrafią siedzieć bardzo długo nad jedną rzeczą i nie nudzi ich to. Skupiają całą swoją uwagę dogłębnemu zbadaniu jednego problemu. Sangwinik woli zbadać 10, ale po łebkach i o każdym coś wiedzieć... Każda osobowość ma swoje plusy i nimusy, a w to, że one istnieją akurat wierzę.
        • robert.83 Re: Wypełnialiście 12.08.11, 17:59

Urodzony leader nie ocenia ról członków zespołu na podstawie eneagramu.

A co do predyspozycji się zgadzam - tak, ludzie mają różne predyspozycjesmile.
          • blue_phoebee Re: Wypełnialiście 12.08.11, 18:05
            Sangwinik, choleryk, flegmatyk i melancholik nie są z eneagramu... może warto doczytać?tongue_out
            • robert.83 Re: Wypełnialiście 12.08.11, 18:13

Nie no warto warto smile.

Nie bądź zła. Po prostu nie cieszę się na myśl, że jakiś mój przełożony w ogóle myślałby w kategoriach horoskopu i numerologii. Wydaje mi się, że nie doceniłem przymrużenia oka i zbyt serio odpowiedziałem.

Mam zły humor i Ci się oberwało, przepraszamsmile.
              • blue_phoebee Re: Wypełnialiście 12.08.11, 18:25
                ale uwierz, że w wielu firmach są zatrudniani ludzie by robić takie badania i jesteś z góry szufladkowany na to, co 'można z Ciebie wyciągnąć' wink

aż takie sugetowanie się tym, nie jest dobre... bo np. wychodzi, że jesteś sangwinikiem, ale masz genialne kwalfikacje, komuś wyszło, że jest cholerykiem, ale gorzej u niego z wiedzą- chore robić go Twoim szefem wink

jednak poznanie swoich predyspozycji pomaga w nauce- robiłam wiele testów predyspozycyjnych z psychologiem, dzięki temu dowiedziałam się, że jestem słuchowcem-kinestetykiem i nie nauczę się wzrokowo choćbym ile patrzyła.

MUSZĘ USŁYSZEĆ- słuchowiec, ZOBACZYĆ JAK DZIAŁA- kinestetyk... nauka na słuchaniu i doświadczaniusmile
                • robert.83 Re: Wypełnialiście 12.08.11, 18:44

Naprawdę wierzę w to, że ludzie są różnismilesmilesmile... Nie neguję tego tak jak nie neguję oceny predyspozycji przez pracodawcę. Sam wiem, że np. do powtarzalnej pracy się nie nadaję, nie potrafię się skupić na długo, dobrze mi się pracuje w zespole jako adwokat diabła (no kto by pomyślał, nie?wink) i że sam nie doprowadzam spraw do końca (zawsze jest jeszcze coś, drugie dno, a na samym końcu już mnie to coś zwyczajnie nie jara).

Ocena potencjału to jedno. Ocena z horoskopem i eneagramem to drugie. Pierwsze uważam za mądre, a drugie za głupie.

Na studiach dostałem całą przysługującą pecynę nauk o przedsiębiorstwie, zarządzaniu proektami, zespołem, kadrami, innowacją itp... no standard. I widziałem, jak niektórzy studenciaki syntetyzowali wiedzę i generowali coś na kształt nieopierzonej mądrości... a inni łykali po prostu jak młode pelikany to co im mówiono. Wszystko równo gładko i płynnie. Bezrefleksyjnie ale za to baaardzo sumienniesmile. Z czasem mi się wyrobiła szczera pogarda dla "mód" w zakresie nauk o przedsiębiorstwie. Był modny just-in-time production? wszyscy go wielbili. Było modne 5P, 7s, six sigma? wszyscy byli ekspertami. Był modny kaizen, blue ocean strategy? itp itd.

Nie mówię, że Ty, Phoebee, wdrażasz cokolwiek bezrefleksyjnie. Nie! Po prostu to moja alergia na te tematy daje o sobie znać.
                  • blue_phoebee Re: Wypełnialiście 12.08.11, 19:05
                    A widziszsmile
                    Ja na przykład mam coś takiego, że lubię wytykać ludziom, co robią źle i tłumaczyć im jak mogliby to zrobić lepiej, dopingować, że stać ich by robić to lepiej. Lubię rozdzielać ludziom zadania, zaopiekować się ludźmi, pokazać im jakiś cel i drogę. Jestem do bólu konsekwentna i zawsze kończę, to co zaczęłam. Mam tylko miękkie serce i jako szef nie zwolniłabym np. kiepskiego pracownika, gdy okazałoby się, że pracuje na 10 dzieci... Więc dzięki komuś takiemu jak ja korporacja nie zarobi, ale zespół zawsze wie, co ma robić. Męczy mnie tylko czasem to 'ADHD' i te 1000 pomysłów na minutę... ciągle mam pomysł jak coś zrobić lepiej i fajniej, być może dlatego mnie to jara do końca. Lubię dochodzić do rozwiązania. Nie lubię się podporządkowywać, przychodzi mi to z trudnością [szczególnie teraz, gdy pracuję pod kobietą, która nawet nie wie co to wieniec, a jest inż z uprawnieniami, tzn wie co to, ale nie widzi go na rysunkach i konsultuje się z innymi...]. Irytuje mnie czyjaś niekompetencja bardzo, najgorzej mi znieść ją wtedy, gdy osoba lewa jest o level wyżej ode mnie i mówi mi co mam robić. Męczy mnie stan, gdy ktoś wydaje mi polecenia trybem rozkazującym. Bywam apodyktyczna, ale nie nieuprzejma czy chamska.

Ja się cieszę, że ktoś ocenił mój potencjał. Horoskopy... no bywa, że czytam, ale w zapisane w gwiazdach duperele nie wierzę, bo to od mojej decyzji zależy moje życiewink
                    • robert.83 Re: Wypełnialiście 12.08.11, 19:12

> Irytuje mnie czyjaś niekompetencja bardzo, najgorzej mi znieść ją
                      > wtedy, gdy osoba lewa jest o level wyżej ode mnie i mówi mi co mam robić.

Często tak jest. Staraj się zmienić level lub zmienić firmę.
                      • blue_phoebee Re: Wypełnialiście 12.08.11, 19:32
                        3 latka praktyki, uprawnienia i mam swój level wyżejsmile

póki co jestem nikim... bez uprawnień jestem jak turystkauncertain
    • fuks0 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:09
      Na tym i "zaprzyjaźnionym" forum już parę razy przewijał się temat enneagramu. Samo zrobienie testu nie wystarcza do poprawnego zdiagnozowania własnego enneagramowego "typu" osobowość.

Tapatik, robert.83 przepraszam, ale gdzie Wy tutaj widzicie numerologię? To, że są jakieś numerki, to jeszcze nie znaczy, że jest to numerologia.

Co do mojego typu, to 5.
      • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:16
        poza tym niejako udzielając odpowiedzi samodzielnie, doprowadzasz do wyniku na podstawie odpowiedzi, nie wyliczeń...

5, mówisz?suspicious
        • fuks0 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:27
          > 5, mówisz?suspicious

Tak smile
          • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:38
            w zdrowej relacji mamy pozytywny wpływ na siebiesmile
            • fuks0 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 13.08.11, 11:12
              W zdrowych relacjach większość typów ma na siebie nawzajem pozytywny wpływ smile Gorzej jak relacja staje się niezdrowa...
      • tapatik Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 22:14
        Nie wiem, nie znam się na wróżbach, nie mam pojęcia czym różnią się od numerologii te enagramy czy jak im tam.
        Moim zdaniem to jest naciąganie ludzi na kasę, bo ludzie chcą znać przyszłość, chcą, aby ktoś im podpowiedział co mają robić.
        Ja sobie założyłem, że na swoją przyszłość, to głównie ja mam, więc olewam to wszystko. Zamiast tego pracuję nad sobą.
        • fuks0 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 13.08.11, 11:24
          > Nie wiem, nie znam się na wróżbach, nie mam pojęcia czym różnią się od numerolo
          > gii te enagramy czy jak im tam.
          > Moim zdaniem to jest naciąganie ludzi na kasę, bo ludzie chcą znać przyszłość,
          > chcą, aby ktoś im podpowiedział co mają robić.
          > Ja sobie założyłem, że na swoją przyszłość, to głównie ja mam, więc olewam to w
          > szystko. Zamiast tego pracuję nad sobą.

Tapatik, wydaje mi się, iż by zacząć nad czymś ferować wyroki najpierw wypadałoby chociaż parę zdań na ten temat przeczytać.

>Moim zdaniem to jest naciąganie ludzi na kasę

Na jakiej podstawie? Gdzie Ty tu widzisz naciąganie ludzi na kasę :o? Jedyne co kosztuje, to ewentualnie książki na ten temat, nic więcej..

> bo ludzie chcą znać przyszłość,
          > chcą, aby ktoś im podpowiedział co mają robić.

A gdzie w enneagramie masz przepowiadanie przyszłości, wróżenie z fusów itp.? Enneagram przedstawia pewne typy psychologiczne (oraz powiązania pomiędzy nimi) a nie żadne wróżby.

>pracuję nad sobą.

Ja też, a enneagram MOŻE pomóc w pracy nad sobą, w zwiększaniu samoświadomości.
    • wmiesciejakrybytramwaje Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:29
      7w8
      no ja cię pitolę... albo to jest jakos sprytnie napisane, albo to rzeczywiście czary-mary, bo zgadza się w 95%.
      • blue_phoebee Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 20:39
        sama udzielasz odp... więc sama doprowadzasz do wyniku, gdy jesteś wobec siebie uczciwawink

nie znam osoby, której by się nie zgodziło...
    • piotr-wwa Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 12.08.11, 21:40
      Z ciekawości rozwiązałem.
      Wyszło mi 9W8
      • slayerhood-ka Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 13.08.11, 11:22
        ....ale jaja.....zrobiłam i przeczytałam opis własnej osoby jak w mordę strzelił. I am 4
        • robert.83 Re: wypełnialiście to kiedyś? np z ciekawości? 13.08.11, 11:41

ja ma 4W3. Oczywiście prawie wszystko się zgadza jak wcześniej wszystkim. To znaczy zgadzają się zalety a wady się nie zgadzają.

Arystokrata. Pffff....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka