Dodaj do ulubionych

Pomoc dla psa

29.09.11, 21:26
Bo jak można, to trzeba robić dobre rzeczy...

allegro.pl/show_item.php?item=1847840068
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 21:33
      Zrobione.
      • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 21:50
        Tysiu, jakbyś znalazła taką stronę schroniska jak rok temu, to byśmy i w tym na pewno psiakom do mich naklikali. Albo daj jakiś namiar pls, to sam poniucham
    • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 21:34
      Brawo Heluś, odwalasz wspaniałą robotę. Jutro wyślę na 100%
      • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 12:13
        Poszło. Mają 200 czyli 10% tego co potrzeba. Wpłacać ludki na sunię. To 2 volty w biedro !
    • noajdde Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:30
      Bez przesady, ja chcesz to mogę wrzucić linka znajomej z przerwanym rdzeniem kręgowym albo strażaka bez nóg.
      • noajdde Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:31
        No ale to warszawka...
        • stefcia41 Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:38
          wk...mnie , wiesz ?
          a Stefcia wkurwiona to nie jest dobry stan
          • noajdde Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:46
            Wiesz ile dziennie usypia się w Polsce psów? A wiesz ile jest w Polsce kalekich ludzi? Nie rozwijajmy tematu.
            • stefcia41 Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:50
              jak rozumiem statystyki sumiennie prowadzisz ?
              wszelkie?
              do GUSu już wysłałeś ?
              nie mam zamiaru rozwijać tematu
              wara tobie od mojej kasy
              i od warszawki
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:47
          a skąd Ty wiesz, kto, komu i ile wpłaca? i na jaki cel?
          nie o wszystkim się ludzie publicznie chwalą
          a skoro nasza kasa, to wolno nam ją przeznaczać na to, co nam odpowiada
      • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 22:52
        Reprezentujesz szkołę myślenia zgodnie z którą, ponieważ nie pomożesz wszystkim to nie ma sensu pomagać nikomu ? Czy konkurencyjną, sortującą rozmiar nieszczęść w poszukiwaniu największego tak długo, że to największe zdąży w międzyczasie odwinąć kitę ?
        • noajdde Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:09
          Wytłumaczcie mi dlaczego lekarz operujący tego psa nie wykaże się miękkim sercem, dobrocią i współczuciem dla żywej istoty i nie zoperuje za darmo? Ano dlatego, bo musi utrzymać dom pod Warszawą i samochód i nie jest głupi. Niedawno sam musiałem wyłożyć kasę żeby dostać się do szpitala po wypadku. Pewnie, że wasze pieniądze, róbcie sobie z nimi co wam się żywnie podoba. Możecie je nawet przeznaczyć na ratowanie lasów deszczowych z których zrobione są wasze krzesła.
          • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:35
            Kurwa Noaj, popierasz sqstwo czy tylko bawisz się w tanie racjonalizacje ?
            Tylko krótko i na temat, bez tych jebanych sofizmatów
            • noajdde Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:41
              Sam nie wiem, chuj.owy mam dzisiaj nastrój a sqstwa nigdy nie popierałem.
              • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:57
                Sorry, poniosło mnie, ale obejrzałem zdjęcia tej psiny i dlatego
              • kawamija Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 20:43

Noa.........jesteś mistrzem zrażania do siebie ludzi.
            • uny Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:43
              czy to jego gadanie jest warte tych jobow?
              luz moi drodzy. i robcie swoje.
            • gyubal_wahazar Re: Pomoc dla psa 29.09.11, 23:49
              Przepraszam, niepotrzebne były te joby, ale z ich wyłączeniem podtrzymuję całą resztę
          • tygrysgreen Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 07:43
            przeczytaj stronę uważnie
            lekarze operują za darmo i na kredyt
            te 2000zł to koszty(leki, sprzęt)

a przy okazji, czy ktoś ci broni zalinkować kogo chcesz?
      • hellish_monster Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 07:14
        noajdde napisał:

> Bez przesady, ja chcesz to mogę wrzucić linka znajomej z przerwanym rdzeniem
        > kręgowym albo strażaka bez nóg.

ale czy ktoś Ci broni wrzucać? na razie poza użalaniem się nad sobą i swoją brzydotą, poza gadaniem jakie to kobiety są złe i zachłanne na kasę, nie piszesz nic innego.
        wrzucaj linki do akcji, gdzie można komuś pomóc. właściwie to mnie zainspirowałeś... Szefowo, a może stworzyć "wątek pomocowy" i go przyszpilić? kto będzie chciał, to tam zajrzy i taki Noa i jemu podobni nie będą mieli powodów do wyrzygiwania swoich pretensji do świata...?

Wiesz Noa? Daję u nas na forum linki, dzięki którym można pomóc zwierzętom, bo wiem, że są tu dobrzy ludzie, którym cierpienie zwierząt nie jest obojętne. Ale poza tym - ludziom też pomagam - ktoś jest chory, miał wypadek - zawsze można liczyć na to, że oddam pilnie krew [jestem honorowym dawcą krwi], 1% podatku zawsze na jakiegoś konkretnego potrzebującego człowieka oddam [w tym roku Mappi prosiła o pomoc dla małego chłopca], no i jeszcze jak są jakieś akcje pomocowe dla ludzi - zawsze się przyłączę. Dlaczego jednak na forum tylko pomoc dla zwierząt? Bo zwierzęta są bezbronne i zawsze płaczę jak widzę, że cierpię nie ze swojej winy.
        • noajdde Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 11:06
          Jak już wcześniej napisałem, wczorajszego dnia byłem nieco sfrustrowany. Niepotrzebnie się wtrąciłem.
          • hellish_monster Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 11:10
            OK, bywa.
      • tapatik Re: Pomoc dla psa 01.10.11, 09:43
        noajdde napisał:

> Bez przesady, ja chcesz to mogę wrzucić linka znajomej z przerwanym rdzeniem kręgowym
        > albo strażaka bez nóg.

Wrzuć a nie pierdolisz bez sensu.
    • hellish_monster wypis z karty po operacji 30.09.11, 14:54
      operacja stabilizacji starego zwichnięcia stawu kolanowego prawego.znacznego stopnia wyrażona próba szufladowa i kompresyjna. kość piszczelowa blokuje się przed kością udową.

artrotomia boczna. zdiagnozowano obecność zerwanego więzadła krzyżowego przedniego i częściowe przerwanie ciągłości więzadła pobocznego bocznego.

usunięto kikuty uszkodzonych więzadeł. usunięto zniszczoną łąkotkę boczną (łąkotka przyśrodkowa nieuszkodzona).
      znacznego stopnia przebudowa stawu i pogrubienie torebki, znacznie zaznaczone cechy zapalenia stawu kolanowego.
      szycie torebki stawowej maxon 2-0.
      stabilizacja stawu poprzez poprowadzenie nici niewchłanialnej plecionej (LigaFiba 250Lbs) przez punkty izometryczne w kości udowej i piszczelowej.
      dodatkowo założono szwy materacowe z nici wchłanialnej monofilamentowej monosorb 2 na powięź szeroką.

warstwowe zamknięcie rany. szycie skóry szwy węzełkowe przerywane nylon 3-0.
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: wypis z karty po operacji 30.09.11, 14:57
        znaczy jedno - zwierzątko miało mocno chorą nóżkę i trzeba było leczyć
        cieszę się, że już jest po
        i dawaj znać, jak tam Bravia dochodzi do zdrowia
    • zielonooka38 Re: Pomoc dla psa 30.09.11, 15:37
      poszło wink
    • tapatik Re: Pomoc dla psa 01.10.11, 09:37
      Poszło bezpośrednio nas konto.
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomoc dla psa 01.10.11, 10:14
        dzięki, Tapatiku smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się