30.11.11, 19:49
Znasz "Sekret"?
Obserwuj wątek
    • hellish_monster Re: Helszka 30.11.11, 19:56
      piszesz do mnie, czy do jakiejś sąsiadki z południa? suspicious
      poznałam po 11tym listopada, a co?
      • tapatik Re: Helszka 30.11.11, 20:59
        hellish_monster napisała:

> piszesz do mnie, czy do jakiejś sąsiadki z południa? suspicious

Po przyjrzeniu się mapie i znalezieniu na niej Zegrza stwierdzam, że piszę do sąsiadki z południowego zachodu.

> poznałam po 11tym listopada, a co?

Ostatnio pisałaś o zmianach w swoim życiu, a ta książka i film opowiadają właśnie o zmianach. Swojego czasu byłem zwolennikiem Prawa przyciągania, ale teraz zaczynam być sceptyczny. Jak wszechświat może reagować na nasze myśli?
        • hellish_monster Re: Helszka 30.11.11, 21:14
          tapatik napisał:

> Swojego czasu byłem zwolennikiem Prawa przyciągania, ale teraz
          > zaczynam być sceptyczny.

ja dopiero od niedawna się "tym bawię". jak na razie działa zajebiście i mnie to nieco przeraża. co chcę - to mam...
          • tastefully7 Re: Helszka 30.11.11, 22:41
            Ja znam smile I wierzę smile
    • czarny.onyks Re: Helszka 30.11.11, 22:53
      aż mnie kusi, żeby się zapoznać z nim...

tylko czy świat jest na mnie gotowywink
      • czarnamajka75 Re: Helszka 30.11.11, 22:55
        ...ale czego sekret?
        • czarnamajka75 Re: Helszka 30.11.11, 23:01
          ..... hmm wiki wie wszystko smile nie myślę że to może byc prawda- raczej nabijanie kasy tym ktorzy coś takiego napisali.
          Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400 stron w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna)
          • tygrysgreen Re: Helszka 01.12.11, 13:18
            a to fajne jest
            sprzedajemy ci przepis na spełnienie marzeń:
            bądź wdzięczny
            poproś
            uwierz
            otrzymaj
            nie działa? a to już nie nasza wina, widocznie nie dość jesteś wdzięczny, źle prosisz, nie wierzysz wystarczająco. sam żeś sobie winien a myśmy i tak zarobili.
          • tapatik Re: Helszka 01.12.11, 13:21
            czarnamajka75 napisała:

> ..... hmm wiki wie wszystko smile nie myślę że to może byc prawda- raczej nabijanie kasy tym
            > ktorzy coś takiego napisali.

Nawet jeśli, to i tak warto tę książkę przeczytać (albo obejrzeć film) po to, żeby wyrobić sobie zdanie.
            Moim zdaniem Prawo Przyciągania działa, ale inaczej niż jest to opisane w filmie.

> Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400 stron
            > w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna)

Kurs szybkiego czytania i czytasz ponad 1000 słów na minutę (normalna to 100-200 słów).
            • czarnamajka75 Re: Helszka 01.12.11, 19:30
              tapatik napisał:

>

>
              > > Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400
              > stron
              > > w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna)
              >
              > Kurs szybkiego czytania i czytasz ponad 1000 słów na minutę (normalna to 100-20
              > 0 słów).
              trochę szybciej czytam ...a dodałam że chcialabym czytac ze zrozumieniemwink?
          • hellish_monster ??? 01.12.11, 19:24
            co Ty myślisz, że to tak banalnie działa? że Siła Przyciągania sprawi, że co - że książka się sama przeczyta?!
            Tę książkę o pojemności 2400 to miałaś chyba już jakiś czas temu przeczytać? "Secret" tu nic nie pomoże - trzeba usiąść na dupie, ewentualnie położyć się na łóżku i przeczytać. A nie po forach łazić suspicious
            • czarnamajka75 Re: ??? 01.12.11, 19:27
              hellish_monster napisała:

> co Ty myślisz, że to tak banalnie działa? że Siła Przyciągania sprawi, że co -
              > że książka się sama przeczyta?!
              > Tę książkę o pojemności 2400 to miałaś chyba już jakiś czas temu przeczytać? "S
              > ecret" tu nic nie pomoże - trzeba usiąść na dupie, ewentualnie położyć się na ł
              > óżku i przeczytać. A nie po forach łazić suspicious
              >
              > o a co ja robię ??? czytam całymi godzinami tongue_out
              >
              • hellish_monster Re: ??? 01.12.11, 19:49
                a na pewno to, co potrzeba?
      • tapatik Re: Helszka 01.12.11, 13:15
        czarny.onyks napisała:

> aż mnie kusi, żeby się zapoznać z nim...
        >
        > tylko czy świat jest na mnie gotowywink

Nie jest. I nigdy nie będzie. Musisz go wziąć z zaskoczenia.
        Wal na priv.
        • zielonooka38 Re: Helszka 01.12.11, 13:37
          hm... do poczytania to ja tez chce
          wprawdzie własnym optymizmem i pozytywnym myśleniem mogłabym obdarować jeszcze parę osób ale w ramach pracy nad sobą chętnie poczytam wink
    • tadek.1965 Re: Helszka 01.12.11, 14:28
      Zaintrygowałeś mnie. Oto co znalazłem:

"Esther i Jerry Hicks odkrywcy Prawa Przyciągania, zapraszają Cię na jedyny w swoim rodzaju kurs osiągania DOBROBYTU. Dziesięciolecia nauczania, którego efektem są setki książek ich uczniów oraz osobiste doświadczenie w osiągnięciu dobrobytu udostępniają właśnie Tobie w swej najnowszej książce. Oto przekazują kwintesencję Prawa Przyciągania ściśle ukierunkowaną na zdobywanie pieniędzy, bogactwa, zdrowia i szczęścia.

Jak osiągnąć wszystko, co tylko jesteś sobie w stanie wyobrazić? To proste. Koncentruj się tylko na tym, co chcesz. Wyobraź sobie siebie jako człowieka zamożnego i cieszącego się stylem życia, który prowadzi. Już dziś wizualizuj widok morza z pokładu swego luksusowego jachtu lub promienie słońca wpadające każdego poranka przez przeszkloną ścianę okazałej willi z widokiem na monumentalne góry.

Chcesz zrozumieć dlaczego inni potrafią tak łatwo zdobyć pieniądze?
      Dlaczego inni mogą, a Ciebie dobrobyt omija?
      Zasięgnij wiedzy u światowych mistrzów i odkrywców Prawa Przyciągania. Jeśli pragniesz pieniędzy ta wiedza jest na wyciągnięcie ręki w najkrótszej, najbardziej dojrzałej formie.

Ta książka jest jak złota rybka, która spełni każde Twoje życzenie."

big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Tapatik, chłopie, przecież mądry z Ciebie facet jest!
    • zed-is-dead Re: Helszka 01.12.11, 18:41
      Mówimy o "Sekrecie" Rhondy Byrne?

Dostałem tą książkę jakieś 2 lata temu na urodziny - i co otworzę, to dostaję od niej w pysk. No nie jestem w stanie się do niej zmusić.
      Tak, jak Gubiś do NLP. smile
      • tygrysgreen Re: Helszka 01.12.11, 18:49
        na odtrutkę
        Pozytywne myślenie szkodzi – ta prowokująca teza nie dotyczy oczywiście osób z natury radosnych, optymistycznie nastawionych do świata. Skierowana jest natomiast przeciwko tym psychologicznym szkołom, które starają się nam wmówić, że wystarczy pozytywnie myśleć, a prawie automatycznie osiągniemy sukces, będziemy bogaci, zdrowi, będziemy się cieszyć dobrym samopoczuciem
        • zed-is-dead Re: Helszka 01.12.11, 19:49
          GWP, to generalnie fajne wydawnictwo, ale ja teraz czytam sobie "Obsługiwałem Angielskiego Króla" Hrabala, potem biorę się za "Wędrujący świat" Kołodki, by wreszcie wchłonąć " Jedzenie. Rytuały i magia" Gottwalda i Kolmera smile
          • tygrysgreen Re: Helszka 01.12.11, 20:25
            na pewno zdrowsze smile
            • zed-is-dead Re: Helszka 01.12.11, 20:29
              Jak dla mnie po prostu ciekawsze smile
        • tapatik Pozytywne myślenie 01.12.11, 20:37
          Znasz kogoś myślącego negatywnie, kto odnosi sukcesy?
          Pozytywne myślenie dopiero pozwala na zmiany, które negatywne myślenie blokuje.
          • zed-is-dead Re: Pozytywne myślenie 01.12.11, 21:02
            Tu raczej o nadmiar optymizmu, który jest równy brakowi realizmu idzie. Bez zachowania odrobiny chociaż krytycyzmu - kończy się na pozytywnym myśleniu Napoleona pod Moskwą...
      • a_day_before_tomorrow Re: Helszka 01.12.11, 19:00
        To w końcu "secret" działa czy nie? Bo nie wiem czy mam przewrócić pokój do góry nogami w poszukiwaniu CD i przy okazji sprzątnąć, czy darować sobie porządki (narazie, bo do świąt jeszcze trochę czasu) wink
        • hellish_monster Re: Helszka 01.12.11, 19:51
          działa! przewracaj! wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka