hellish_monster Re: Helszka 30.11.11, 19:56 piszesz do mnie, czy do jakiejś sąsiadki z południa? poznałam po 11tym listopada, a co? Odpowiedz Link
tapatik Re: Helszka 30.11.11, 20:59 hellish_monster napisała: > piszesz do mnie, czy do jakiejś sąsiadki z południa? Po przyjrzeniu się mapie i znalezieniu na niej Zegrza stwierdzam, że piszę do sąsiadki z południowego zachodu. > poznałam po 11tym listopada, a co? Ostatnio pisałaś o zmianach w swoim życiu, a ta książka i film opowiadają właśnie o zmianach. Swojego czasu byłem zwolennikiem Prawa przyciągania, ale teraz zaczynam być sceptyczny. Jak wszechświat może reagować na nasze myśli? Odpowiedz Link
hellish_monster Re: Helszka 30.11.11, 21:14 tapatik napisał: > Swojego czasu byłem zwolennikiem Prawa przyciągania, ale teraz > zaczynam być sceptyczny. ja dopiero od niedawna się "tym bawię". jak na razie działa zajebiście i mnie to nieco przeraża. co chcę - to mam... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Helszka 30.11.11, 22:53 aż mnie kusi, żeby się zapoznać z nim... tylko czy świat jest na mnie gotowy Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Helszka 30.11.11, 23:01 ..... hmm wiki wie wszystko nie myślę że to może byc prawda- raczej nabijanie kasy tym ktorzy coś takiego napisali. Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400 stron w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna) Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Helszka 01.12.11, 13:18 a to fajne jest sprzedajemy ci przepis na spełnienie marzeń: bądź wdzięczny poproś uwierz otrzymaj nie działa? a to już nie nasza wina, widocznie nie dość jesteś wdzięczny, źle prosisz, nie wierzysz wystarczająco. sam żeś sobie winien a myśmy i tak zarobili. Odpowiedz Link
tapatik Re: Helszka 01.12.11, 13:21 czarnamajka75 napisała: > ..... hmm wiki wie wszystko nie myślę że to może byc prawda- raczej nabijanie kasy tym > ktorzy coś takiego napisali. Nawet jeśli, to i tak warto tę książkę przeczytać (albo obejrzeć film) po to, żeby wyrobić sobie zdanie. Moim zdaniem Prawo Przyciągania działa, ale inaczej niż jest to opisane w filmie. > Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400 stron > w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna) Kurs szybkiego czytania i czytasz ponad 1000 słów na minutę (normalna to 100-200 słów). Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: Helszka 01.12.11, 19:30 tapatik napisał: > > > > Gdyby tak było to wyobrażam sobie jak wchlaniam książkę o pojemności 2400 > stron > > w miesiąc( przepraszam ja taka monotematyczna) > > Kurs szybkiego czytania i czytasz ponad 1000 słów na minutę (normalna to 100-20 > 0 słów). trochę szybciej czytam ...a dodałam że chcialabym czytac ze zrozumieniem? Odpowiedz Link
hellish_monster ??? 01.12.11, 19:24 co Ty myślisz, że to tak banalnie działa? że Siła Przyciągania sprawi, że co - że książka się sama przeczyta?! Tę książkę o pojemności 2400 to miałaś chyba już jakiś czas temu przeczytać? "Secret" tu nic nie pomoże - trzeba usiąść na dupie, ewentualnie położyć się na łóżku i przeczytać. A nie po forach łazić Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: ??? 01.12.11, 19:27 hellish_monster napisała: > co Ty myślisz, że to tak banalnie działa? że Siła Przyciągania sprawi, że co - > że książka się sama przeczyta?! > Tę książkę o pojemności 2400 to miałaś chyba już jakiś czas temu przeczytać? "S > ecret" tu nic nie pomoże - trzeba usiąść na dupie, ewentualnie położyć się na ł > óżku i przeczytać. A nie po forach łazić > > o a co ja robię ??? czytam całymi godzinami > Odpowiedz Link
tapatik Re: Helszka 01.12.11, 13:15 czarny.onyks napisała: > aż mnie kusi, żeby się zapoznać z nim... > > tylko czy świat jest na mnie gotowy Nie jest. I nigdy nie będzie. Musisz go wziąć z zaskoczenia. Wal na priv. Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: Helszka 01.12.11, 13:37 hm... do poczytania to ja tez chce wprawdzie własnym optymizmem i pozytywnym myśleniem mogłabym obdarować jeszcze parę osób ale w ramach pracy nad sobą chętnie poczytam Odpowiedz Link
tadek.1965 Re: Helszka 01.12.11, 14:28 Zaintrygowałeś mnie. Oto co znalazłem: "Esther i Jerry Hicks odkrywcy Prawa Przyciągania, zapraszają Cię na jedyny w swoim rodzaju kurs osiągania DOBROBYTU. Dziesięciolecia nauczania, którego efektem są setki książek ich uczniów oraz osobiste doświadczenie w osiągnięciu dobrobytu udostępniają właśnie Tobie w swej najnowszej książce. Oto przekazują kwintesencję Prawa Przyciągania ściśle ukierunkowaną na zdobywanie pieniędzy, bogactwa, zdrowia i szczęścia. Jak osiągnąć wszystko, co tylko jesteś sobie w stanie wyobrazić? To proste. Koncentruj się tylko na tym, co chcesz. Wyobraź sobie siebie jako człowieka zamożnego i cieszącego się stylem życia, który prowadzi. Już dziś wizualizuj widok morza z pokładu swego luksusowego jachtu lub promienie słońca wpadające każdego poranka przez przeszkloną ścianę okazałej willi z widokiem na monumentalne góry. Chcesz zrozumieć dlaczego inni potrafią tak łatwo zdobyć pieniądze? Dlaczego inni mogą, a Ciebie dobrobyt omija? Zasięgnij wiedzy u światowych mistrzów i odkrywców Prawa Przyciągania. Jeśli pragniesz pieniędzy ta wiedza jest na wyciągnięcie ręki w najkrótszej, najbardziej dojrzałej formie. Ta książka jest jak złota rybka, która spełni każde Twoje życzenie." Tapatik, chłopie, przecież mądry z Ciebie facet jest! Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Helszka 01.12.11, 18:41 Mówimy o "Sekrecie" Rhondy Byrne? Dostałem tą książkę jakieś 2 lata temu na urodziny - i co otworzę, to dostaję od niej w pysk. No nie jestem w stanie się do niej zmusić. Tak, jak Gubiś do NLP. Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: Helszka 01.12.11, 18:49 na odtrutkę Pozytywne myślenie szkodzi – ta prowokująca teza nie dotyczy oczywiście osób z natury radosnych, optymistycznie nastawionych do świata. Skierowana jest natomiast przeciwko tym psychologicznym szkołom, które starają się nam wmówić, że wystarczy pozytywnie myśleć, a prawie automatycznie osiągniemy sukces, będziemy bogaci, zdrowi, będziemy się cieszyć dobrym samopoczuciem Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Helszka 01.12.11, 19:49 GWP, to generalnie fajne wydawnictwo, ale ja teraz czytam sobie "Obsługiwałem Angielskiego Króla" Hrabala, potem biorę się za "Wędrujący świat" Kołodki, by wreszcie wchłonąć " Jedzenie. Rytuały i magia" Gottwalda i Kolmera Odpowiedz Link
tapatik Pozytywne myślenie 01.12.11, 20:37 Znasz kogoś myślącego negatywnie, kto odnosi sukcesy? Pozytywne myślenie dopiero pozwala na zmiany, które negatywne myślenie blokuje. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Pozytywne myślenie 01.12.11, 21:02 Tu raczej o nadmiar optymizmu, który jest równy brakowi realizmu idzie. Bez zachowania odrobiny chociaż krytycyzmu - kończy się na pozytywnym myśleniu Napoleona pod Moskwą... Odpowiedz Link
a_day_before_tomorrow Re: Helszka 01.12.11, 19:00 To w końcu "secret" działa czy nie? Bo nie wiem czy mam przewrócić pokój do góry nogami w poszukiwaniu CD i przy okazji sprzątnąć, czy darować sobie porządki (narazie, bo do świąt jeszcze trochę czasu) Odpowiedz Link