Dodaj do ulubionych

Za daleko do łba

11.02.12, 19:56
... chyba wszyscy mamy. A przynajmniej tak wychodzi telewizorom. Nie dalej jak parę dni temu.

Dzieci ukręciły łeb rówieśnikowi, przy okazji wywoływania duchów na cmentarzu.
Ogarniacie takiego niusa, czy komuś to narysować ? No właśnie. A jednak wg telewizorów, najwyraźniej ledwo trafiamy łychą do dzioba, bo zaraz lecą do jakiegoś socjologa (najchętniej dochtora, koniecznie w sweterku i z brodą), żeby nam objaśnił dlaczego dzieci ukręciły łeb rówieśnikowi.

Kto myśli, że socjolog choćby wykonał 1 (słownie : jeden) dzwonek do któregokolwiek z tych gówniarzy ? Nie oczekuję nawet by się dodzwonił, ale w końcu robi w nauce, więc słyszał chyba coś o badaniach empirycznych. Hehehe, tak myślałem. A po co ? Przecież dla eksperta od socjologii, to tyle co splunąć. Otóż :

- Konsumpcyjny styl życia, brak czasu rodziców dla dzieci, epatowanie ich przez wzorce przepojone brutalnością i przemocą i brak autorytetów, wpłynęły na zachowanie tych młodych ludzi

No dobra. 2h później leci, jak to szczeniaki dilują koksem po dyskotekach. Trudne, nie ?
Czajnik się lasuje, a szare już w zgliszczach. Na szczęście jest psycholog i rozwikła dla nas, tą zawiłą mątwę

- Brak autorytetów, przepojone brutalnością i przemocą wzorce zachowań, brak czasu rodziców dla dzieci i konsumpcyjny styl życia, wpłynęły na zachowanie, tych młodych ludzi

Mało ? Mało. 3 zdrowaśki później, na przedmieściu jakiegoś zadupia w Niemczech, łyse pały zdemolowały świetlicę tureckiego koła gospodyń. Socjolog nie udźwignie. Psycholog ucieknie z krzykiem. Ale ze swojego wygodnego krzesełka 2 do 2-óch doda za nas kto ? Politolog :

- Epatowanie przez wzorce przepojone brutalnością i przemocą, brak autorytetów, konsumpcyjny styl życia i brak czasu ze strony rodziców, wpłynęły na zachowanie tych młodych ludzi

Odszczekuję to co kiedyś bredziłem nt Jak oni tańcują i Gotuj z gwiazdami. Dawać to na okrągło, by nie dało się między nie wcisnąć żadnego z ww.

Ruszają Was te mądrale, czy szczacie na nich centralnie ?
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:08
      jeśli chodzi o telewizornię, to nie włączam, po prostu
      i życie jest o wiele prostsze
    • anirat Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:08
      Dziś juz to dla mnie za trudne. Nie percepuję.
    • stefcia41 Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:08
      Ja nie bardzo wiem o co pytaszsmile
      Ale z racji posiadania osobnika płci męskiej, mnie wiele rusza i zastanawia .
    • gyubal_wahazar Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:16
      Staram się wyniuchać, czy Was też, te prawdy objawione przez telewizyjnych mesjaszy wkurzają, czy też może to genetyczne
      • stefcia41 Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:41
        Mało oglądam tv smile
        • gyubal_wahazar Re: Za daleko do łba 11.02.12, 21:20
          I chwali Ci się smile
          • stefcia41 Re: Za daleko do łba 11.02.12, 21:24
            mało tego, teraz serio piszęsmile
            Na zebraniach szkolnych jestem wylogowana bo inaczej bym pierd.. dostała
            trzeba miec dystans i rozum
            a i jednego i drugiego Ci nie brakuje smile
            • gyubal_wahazar Re: Za daleko do łba 11.02.12, 21:28
              Dzięki. I vis a vis smile
    • wmiesciejakrybytramwaje Re: Za daleko do łba 11.02.12, 20:55
      Gubiś, ty się tak nie ekscytuj. Ty wywal to pudło, od razu ci się spokojniej na duszy zrobi.
      A i czasu na życie więcej. I zasadniczo fajniej tak jakoś. Sprawdzone smile.
      Nie żeby zaraz mądrzej, bo jak kto ma skłonności do wynajdowania głupot i beztroskiego czasu marnowania, to sobie to netem zapewni, jak pisząca te słowa. Ale filterek na bełkot jednak jest
      • gyubal_wahazar Re: Za daleko do łba 11.02.12, 21:13
        Słuszne to i zbawienne. Prawie go nie oglądam, ale czasem coś podkusi i wtedy jak nie socjolog to psycholog, więc sama rozumiesz powagę sytuacji i rangę wydarzenia
        • wmiesciejakrybytramwaje Re: Za daleko do łba 11.02.12, 21:32
          jasna sprawa smile- telewizor to potęga jest

www.youtube.com/watch?v=t0dAUd5Kw4Y
        • tygrysgreen Re: Za daleko do łba 12.02.12, 12:28
          jeszcze księdza brakło jako mądrości ostatecznej

• zielonooka38 Re: Za daleko do łba 12.02.12, 12:46
      ale trochę racji w tym jest
      w tym konsumpcjonizmie, braku czasu rodziców dla dzieci, zwalanie ich wychowania na szkołę, internet i tv, braku autorytetów itp...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka