Dodaj do ulubionych

Pomarudzę trochę

24.01.13, 20:48
Leżeć źle, siedzieć źle, czytać źle, mówić źle.
Męczy mnie to chorowanie, zwłaszcza, że choroba rozwinęła się, bo antybiotyk przepisany w poniedziałek nie zadziałał i dzisiaj trzeba było zmienić na inny.

sad

Jeden plus jest - jestem pociągająca... co prawda nosem, ale jestem smile
Obserwuj wątek
    • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:51
      hej, szukałam Cię
      nawet do sąsiadów poszłam smile
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:54
        Ja miło, że ktoś o mnie myśli smile
    • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:54
      Może okład z piersi pomoże? wink
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:56
        Zed, umieram sad
        • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:58
          też miałam tak, tzn. nie z okładem z piersiami
          tylko z tym chorowaniem
          najgorsze są pierwsze dni, trzeba je przetrzymać
          a tak przecież to okłady z piersi to są dla chorego faceta, a nie dla chorującej kobiety smile
          • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:01
            Okład z torsu, nie bądź tak dosłowna Smutna Dziewczyno wink
            • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:03
              Zed, chyba na ten moment, to żaden facet by mnie nawet nie cieszył wink Z torsem czy bez wink
              • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:09
                Przytuliłby, pomasował obolałe to i owo, zatroszczył się... myślę że cieszyłby, choć na inny sposób wink
                • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:11
                  Pewnie i masz rację, ale potrzeby takowej nie odczuwam smile
                  • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:15
                    Potrzeba jest nieuświadomiona po prostu, ale istnieje big_grin
                    • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:17
                      Na razie jest uśpiona smile
                      • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:20
                        To zagrajmy jej kołysankę, żeby dobrze spała i obudziła się w najbardziej odpowiednim momencie.
                        • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:25
                          Zed wie, że Smakusia lubi takie klimaty smile
                          • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:32
                            No, Zed wie smile
                            A całkiem w gratisie mogę jeszcze dorzucić starocia, ale jakże pięknego. I też kołysanka: Złoty sen
                            • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:39
                              I od razu Smakusi lepiej smile
                              • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:42
                                A Zedzik sobie dżeziku słucha teraz big_grin O takiego, ło
        • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:59
          O nie! Nie zgadzam się, żadnego umierania! Smakusia ma spać, odpoczywać, nie wysilać się i zdrowieć!
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:04
            No więc śpię, odpoczywam, nie wysilam się, a i tak żadnych efektów nie ma sad
            Zedzik i nawet grzeczna jestem wink
            • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:13
              Grzeczna być nie musisz, bo naprawdę się rozchorujesz big_grin
              • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:16
                Oj Zed, znasz mnie, wiesz, że ja długo być grzeczna nie potrafię wink
                • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:23
                  Dlatego też nie każę Smakusi trzymać rączek na kołderce.
                  A plus chorowania jest taki, że można odpocząć od monotonii dnia powszedniego w pracy wink
                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:28
                    zed-is-dead napisał:

> Dlatego też nie każę Smakusi trzymać rączek na kołderce.

big_grin

> A plus chorowania jest taki, że można odpocząć od monotonii dnia powszedniego w
                    > pracy wink

Kiedy ja chcę do pracy sad Nie lubię jak mnie tam nie ma.
                    • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:33
                      Czy Smakusia nie staje się aby pracoholiczką?
                      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:40
                        Nie. Tylko wiem ile dziewczyny mają tam pracy beze mnie, a nie lubię jak inni robią to, co ja powinnam zrobić.
                        • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:44
                          Ech... Musisz sobie z tym poradzić.
                          A faktem jest, że teraz będziecie miały najgorszy czas chyba, bo najwięcej roboty.
                          O pracy jednak nie myśl, taki odpoczynek naprawdę dobrze Ci zrobi. Będziesz miała więcej siły, zeby dobrze pracować, jak wrócisz.
                          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:54
                            Zed, fakt, coraz więcej pracy. Tego nie da się ogarnąć. Chore to wszystko.
                            A o pracy myślę uncertain Nie umiem się tego nauczyć, żeby nie myśleć.
                            • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:58
                              Się po prostu zajmij czymś innym, bo niemożność odcięcia się od pracy nie jest fajna. Zacznij krzyżówki rozwiązywać, ksiązki czytaj, cokolwiek, zeby zaangażować mózg w coś innego.
                              • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:05
                                Próbuję to też czynić, ale wiesz, łatwe to nie jest. To jest silniejsze ode mnie.
      • blue_velvett Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:56
        A jakżesz ona ma się okładać? Właśnie to sobie próbuję wyobrazićwink
        • zed-is-dead Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:58
          Może na przykład głowę przyłożyć smile
    • beja_81 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:57
      a marudź ile chcesz wink

tylko więcej nosa na mróz nie wyścibiaj, żeby się jakie potem powikłania nie pojawiły, no.
      może pooglądaj sobie filmy...
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:02
        Nigdzie nie wychodzę, tyle, co do lekarza. Jestem na L4.

Właśnie zerkam na Polsacie na film o Julii Child i dziewczynie, która prowadzi bloga kulinarnego. To coś dla mnie smile
        • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:03
          to jest ten o którym Ci wspominałam kiedyś u sąsiadów smile
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:05
            Sad, bardzo fajny. Nie widziałam wcześniej. A Meryl jest urocza smile
    • lesher Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 20:59
      https://positivemed.com/wp-content/uploads/2012/06/big-bear-hug.jpg
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:01
        Lesiu, o tak chcę, właśnie tak smile
        Kochany jesteś smile
      • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:05
        ja też, ja też tak chcę smile
        • lesher Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:21
          Taki wink??

https://images3.wikia.nocookie.net/__cb20120508173502/adventuretimewithfinnandjake/images/f/ff/S4e8_hugwolf_hugging_antelope.png

PS. A Czasoumilacz się leni, czy jak??
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:28
            Ojej, to ja wolę już moje misie smile
          • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:11
            nie tak,
            tak jak na tym pierwszym zdjęciu smile
            a odpowiedź na Twoje pytanie jest taka że jutro będzie okazja żeby się spotkać
            na krótko, bo w sobotę idę na szkolenie, a w niedzielę jadę do rodziców
    • to_ja_pisze Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:20
      Weź przestań ja już drugi tydzień walczę, też jestem umordowana jak cholera tym chorowaniem.
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:23
        To współczuję i zdrowia życzę.
        Ale fakt, męczące jest. Najgorzej z tym kaszlem. Mam wrażenie, że płuca mi wyrwie.
    • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:39
      o, tu jesteś.. bo smutna cię szukała smile a wiesz, jak źle na nią wpływa przebywanie u sąsiada.
      właśnie tak się zastanawiałem, jak jakoś na początku tygodnia napisałaś wcześniej niż zwykle, miałem zapytać czy internet do pracy przywieźli? a ty po prostu chora jesteś.
      jak napisałaś, ale jestem, to mi się od razu mamuśka anna maria jopek przypomniała smile
      a wiecie, bo kiedyś się mijaliśmy z nią (i ona z dziećmi była) w parku na żoliborzu, po czym ziomek z zachwytem, aaaalee mamuuśka big_grin a ja do niego: - a wiesz, że to anna maria jopek byłaaa? big_grin -taaaa? big_grin
      i wtedy stwierdziłem, że taką blondinę też bym mógł pokochać. naprawdę wyglądała.
      • blue_velvett Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:42
        I wracam do grywink
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:56
            Tede, fajny kawałek. Chociaż wczoraj miałam lepszy dzień na hip-hop.
        • czarny.onyks Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:52
          błondyneczko powiedz przecie...wink
        • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:56
          Nie wiem o co chodzi z tym wracaniem do gry.
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 21:52
        Cześć, Tede,
        Wiem, że Sad mnie szukała, ale w sumie nie wiem dlaczego.
        Tede, ano, chora.
        Moja imienniczka smile Ale za jej muzyką nie przepadam.
        • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:04
          a ja lubię amj, reni jusis (choć to co teraz sobą reprezentuje <styl lansu na eko i w ogóle muzyka> to żal.pl) i brodkę ;]

ale obczaj jeszcze to, dobry txt!
          i już więcej nie burzę twojego spokoju wink
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:29
            Ted, nie burzysz mojego spokoju. Lubię jak do mnie piszesz.
            A wszystkie linki zapisuję do ulubionych.
            • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:35
              ile ja mam stron w ulubionych (i prawie nigdy do nich nie wracam tongue_out) - nie mówię o muzyce, bo piosenki to mam w tej głowie, co aż się dziwię, że jeszcze pamięta big_grin
              • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:39
                W ulubionych to mam tylko blogi kulinarne i muzykę. Czyli to, co lubię najbardziej smile
                • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:40
                  a ja wrzucam takie rzeczy, których nie mam czasu przeczytać, ale mnie zainteresowały i bym chciał wrócić.
                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:46
                    No wiem jak to jest. Wrzuca się łatwo, jest tego coraz więcej, a ciężko do tego wrócić.
                    Najbardziej to mnie wkurza jak z YT usuwają muzykę, bo albo konto ktoś usunął albo naruszył prawa autorskie i wtedy trzeba aktualizować link.
        • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:09
          już mówię
          chciałabym żebyś(jeśli możesz oczywiście) podała mi adres Twojego bloga
          zapomniałam ten adres
          chętnie na niego zajrzę bo trochę eksperymentuję z gotowaniem gdy mam wolą chwilę
          jeśli nie chcesz tu, to napisz na mój mail smile
          • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:32
            Sad, wysłałam linka mailem smile
            • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:41
              dzięki smile
              o matko jedyna, a ja właśnie zerwałam mój wieloletni związek ze słodyczami smile
              dziś to już na pewno nie zasnę
              albo będzie śniło mi się jedno z tych pysznych ciast
              ale na pewno skuszę się na coś smile
              • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:45
                naszła mnie jeszcze ochota teraz na taki pyszny barszcz
                ale nie pójdę w nocy do kuchni
                no i nie mam buraków
                Głodna jestem ratunku smile
                • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:47
                  przypomniałaś mi o tym żurku, którego w końcu nie zjadłem.
                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:52
                    ja uwielbiam żurek
                    oddałabym wszystkie mięsa i kurczaki tego świata
                    za talerz żurku z ziemniakami, jajkiem i do tego jakaś tam kiełbaska lub boczek
                    no ale po nocach nie będę stała przy kuchence smile
                    • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:54
                      ja wszystkie kwaśne lubię ;]
                    • czarny.onyks Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:54
                      hihihih....a u mnie dziś był żurek....big_grin
                      • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:56
                        fajnie smile
                        ja lubię wszystkie żurki ,
                        natomiast słyszałam że w niektórych rejonach polski żurek nazywany jest barszczem białym
                        • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:58
                          Też lubię żurek, ale bez kiełbasy.
                          • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:00
                            a lubisz może taki wynalazek jak baba ziemniaczana?
                            ja uwielbiam też ziemniaki pod każdą postacią
                            kluski, placki ziemniaczane, czy inne możliwości
                            i ryby
                            i żurki oczywiście smile
                            • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:02
                              Nie jadłam nigdy babki ziemniaczanej. Nosiłam się kiedyś z zamiarem zrobienia jej.
                              Ja to gotować lubię, ale jak się tak zastanowić to wielu rzeczy nie lubię jeść smile
                              Chociaż placki ziemniaczane, to bym chętnie zjadła. Polane śmietaną. Mniam.
                              • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:05
                                zrób babę, jest przepyszna
                                dopiero niedawno odkryłam ten wynalazek
                                bo do niedawna całe życie robiłam placki ziemniaczane
                                uwielbiam placki, w wersji polane śmietaną też
                                natomiast latem jadłam placek po węgiersku z sosem jakimś
                                zjadłabym ich ze sto, takie były smaczne smile
                                • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:07
                                  nie lubie..
                                  z placka po węgiersku to ja lubię tylko nadzienie smile w ogóle nie lubię 'gliny' - czyli tych placków, chlebków tureckich itd.
                                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:19
                                    ale jeśli to jest dobrze zrobione to nie jest gliniaste wtedy smile
                                    a o chlebku tureckim nie słyszałam jeszcze smile
                                    • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 00:30
                                      normalnie wiedziałem, że będzie odpowiedź w tym stylu; zawsze, jak mówię, że coś mi nie smakuje, to inny fanatyk potrawy wciska mi, ze nie jadłem odpowiednio przyrządzonego ;]
                                • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:13
                                  Teraz to bym zjadła pomidora ze szczypiorkiem...

sad
                                  • 81belona30 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:17
                                    -Teraz nie mają smaku i zapachu pomidorów.A może soczek? smile
                                    • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:22
                                      Właśnie wiem, że teraz bez smaku i zapachu, ale ja mam smak na nie wink
                                      Czytałam, że lepiej zjeść teraz ketchup.
                                      A nie, na sok nie mam ochoty.
                                      Wiem, wiem, marudna jestem.
                                      • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:24
                                        w ketchupie albo w przecierze pomidorowym (nie pamiętam)
                                        jest dużo likopenu (bardzo zdrowy)
                                        oglądałam to kiedyś w programie pod tytułem wiem co jem smile
                                        fajnie się z Tobą marudziło smile
                                        dobrej nocy
                                        • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:27
                                          Sad, zgadza się. Wbrew pozorom ketchup jest zdrowy.
                                          Cieszę się, że pomarudziliście razem ze mną smile
                                          Spokojnej nocy, Sad smile
                                          • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 14:50
                                            Hej Tastefully
                                            jak się czujesz? lepiej?
                                            ja byłam wyleczona już prawie, wróciłam na tydzień do pracy
                                            i wszystko wróciło mi od nowa
                                            katar mam taki że odechciewa mi się smile
                                            • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:00
                                              Spróbuj kuracji czosnkiem na noc oraz kilka razy dziennie wąchaj podpalone krople miętowe na łyżeczce. To naprawdę pomaga.
                                              • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:32
                                                Tomek, a z tym czosnkiem, to co trzeba robić?
                                                • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:45
                                                  Niektórzy wyciskają sam sok z niego, ale wtedy śmierdzi w mieszkaniu. Ja natomiast dodawałem kilka ząbków do kanapek, aby nie podrażnić za bardzo wątroby - można mieć potem problemy żołądkowe.
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:48
                                                    Na bóle gardła dobry jest miód prawdziwy, niedosładzany. Kilka razy w nocy go wziąć i pod kołdrę - najlepiej z kimś.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:55
                                                    tomek197374 napisał:

> Na bóle gardła dobry jest miód prawdziwy, niedosładzany. Kilka razy w nocy go w
                                                    > ziąć i pod kołdrę - najlepiej z kimś.

Tomek, a jak samemu pod kołdrą, to efekt mniejszy? big_grin
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:58
                                                    Człowiek lepiej poci się mając tam towarzystwo.
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:59
                                                    no i kobita może prześcieradło wyżymać.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:59
                                                    Tomek, ale jak się jest zdrowym, to pocenie z drugą osobą ma sens, bo tak to chyba średnio smile
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:08
                                                    Człowiek przeziębiony musi wypocić się, aby wydalić z organizmu co niepotrzebne. Kiedyś w tym celu stawiano bańki.

Człowiek zdrowy poci się z drugą osobą - zapomniałem tego już - nie będę zabierał więc głosu.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:14
                                                    Chyba się za mało wypociłam... Ale jak mogłam to zrobić, jak cały czas było mi zimno. Nawet pod kołdrą, ubrana na cebulkę z podwójnymi wełnianymi skarpetami.
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:18
                                                    polopirynke trza było zapodawać
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:19
                                                    Do tych antybiotyków?
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:26
                                                    oczywiście. polopirynka to podstawa.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:27
                                                    No widzisz Tede, nie pokierowałeś mną w chorobie wink
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:35
                                                    a no nie.
                                                    ale co sie bede narzucał? nie zgłosiłaś się to teraz masz.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:38
                                                    Dlaczego faceci nie chcą się (na)rzucać do/na mnie? tongue_out
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:45
                                                    taki jestem, a za innych sie nie wypowiem.
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 17:48
                                                    Nie lubię narzucać się.
                                                    Nie znam Cię - nie mógłbym rzucać się na Ciebie.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:03
                                                    I dobrze, bo ja nie lubię jak facet się narzuca.
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:07
                                                    Jaki zatem był cel pytania?
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:11
                                                    Tomek, w sumie, to tak żartobliwie zapytałam smile
                                                    Widziałeś, języczek tam wystawiłam nawet wink
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:40
                                                    Muszę wpisać Cię na listę osób z dopiskiem - ostrożnie!!!!!
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:52
                                                    Tomek, dlaczego? smile
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:57
                                                    co ty z tym miodem prawdziwym masz? tongue_out
                                                    poza tym miód na gardło? na serce, że dobry to słyszałem, a ze na gardło to czosnek - taki antybiotyk.
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:01
                                                    Miód ma właściwości inhalacyjne, które wydzielają się pod wpływem ciepła.
                                                    Miód pomaga także na schorzenia układu krwionośnego, leczy wątrobę, trzustkę, zapobiega alergiom u dzieci. U mężczyzn zapobiega częściowo prostacie.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:54
                                                    Z tym czosnkiem, to będę musiała faktycznie spróbować.
                                                    A ja słyszałam jeszcze o syropie z cebuli na kaszel. Ostatnio w gazecie widziałam przepis. Chyba skuszę się na niego.
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 17:51
                                                    Nieśmiale zasugeruję dobre towarzystwo.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:04
                                                    tomek197374 napisał:

> Nieśmiale zasugeruję dobre towarzystwo.

I myślisz, że męczący kaszel minie?
                                                  • tomek197374 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:09
                                                    Znam to z autopsji.
                                                  • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 18:11
                                                    Ale wirtualne towarzystwo nie liczy się? To musi być namacalne, tak?
                                            • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:20
                                              Sad, witaj smile
                                              A wiesz, średnio się czuję, ale jutro muszę iść do pracy i chociaż skontrolować, co tam się dzieje beze mnie wink
                                              Natomiast, jeśli nadal nie będzie poprawy, to obiecałam sobie, że dalej będę na L4, bo chcę się porządnie wyleczyć, a nie zaleczyć. Potem do wszystko wraca jak bumerang.
                                              Sad, a Ty byłaś u lekarza, czy tak na własną rękę się kurujesz?
                                              • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:48
                                                Byłam u lekarza,miałam infekcję gardła
                                                dam Ci dobrą radę, jeśli czujesz się jeszcze niezdrowo to idź jeszcze wylecz się do końca
                                                • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 15:58
                                                  oooo witam panią piękną smile
                                                  jesteś już u mamusi? bo chyba ferie masz?
                                                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:09
                                                    piękna?chyba pomyliłeś mnie z kimś innym
                                                    a ferie,mam
                                                    nie powiem Ci ile mam zaległych rzeczy do zrobienia u mamusi
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:19
                                                    chciałem napisać smutna a napisałem piękna, co ta podświadomość robi ze mną.
                                                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:33
                                                    wiem, nabijasz się ze mnie
                                                    ale nie mam dzisiaj siły ani ochoty się z Tobą kłócić
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:44
                                                    długa podróż i niedawno przyjechałas?
                                                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:48
                                                    nawet jeśli masz rację to akurat nie ma nic wspólnego z tym co napisałam
                                                    siedzę jeszcze chwilę na kompie bo aktualizuje się avast po długiej przerwie
                                                    a potem idę spać bo rozwala mnie ten nawrót kataru
                                                  • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 16:52
                                                    a potem w nocy będziesz rolować pościel z bezsenności, bo chyba do rana tego nie pociągniesz? a ja się idę wykąpię, bo mi zimno tongue_out
                                                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 27.01.13, 17:00
                                                    pewnie będę
                                                    dziś obudziłam się o 6.00, bez budzika
                                                    w międzyczasie mama znowu, mimo że rzuciłam słodycze,
                                                    skusiła mnie tym czekoladowym jeżemsmile
                                                    nie opierałam się dziś ,zjadłam całego smile
                        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 00:19
                          bo biały barszcz jest chyba na mące żytniej, a żurek na pszennej kiszony - albo na odwrót, nie pamiętam...
                          na wsi rodzinnej mojego taty, pod Rzeszowem to jest barszcz
                          pyyyycha big_grin
                          • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 00:27
                            dokładnie, jest to i to, choć ja w smaku ich nie rozróżniam smile
                          • lesher Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 00:28
                            U mnie się właśnie pięknie kisi - i jak najbardziej na mące żytniej!!
                            • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 18:11
                              a na czwartek zrobisz nowy? to wpadłabym wink
              • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:49
                Sad, a po co od razu zrywać? Ograniczyć można.
                Jogurt polecam smile
                • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:54
                  w lodówce u mnie jeszcze stoi 6 sztuk jogurtowych
                  z czasu gdy brałam antybiotyk
                  chyba pójdę buszować w lodówce smile
      • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:21
        tu masz trochę Anny

www.youtube.com/watch?v=1rA64IiPiuY
          • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:42
            ok. każdy lubi coś innego
            takiej muzyki ja osobiście nie znoszę smile
            • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:48
              słucham już tej jopkowej; wiesz jak to jest.. z kwiatka na kwiatek ;]
              • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:57
                wiem , jak typowy facet
                skacze od jednej babki do drugiej
                i niby kocha je wszystkie smile
                • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:01
                  i jeszcze sobie na reese witherspoon w filmie zerkam (bez fonii), bo ma dziewczyna taki miły pyszczek, że się mi jakoś cieplej na sercu robi, jak ją widzę smile
                  • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:07
                    a ten film to może sweet home alabama?
                    widziałam go niedawno, bardzo go lubię smile
                    • tdf-888 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:09
                      nie, nie, alabamę tez lubię i oglądałem, a to co teraz leci to 'transfer' - nie oglądałem, ale nie mam nastroju, wolę pozamulać z wami na forum.
                      • sadgirl25 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:21
                        a na co masz nastrój ?
                        może żeby iść się już kłaść
                        bo późno jest już
                        ja znikam bo komórka dzwoni jutro punkt 6 smile
    • 81belona30 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 22:58
      Wracaj szybko do zdrowia smile
      • tastefully7 Re: Pomarudzę trochę 24.01.13, 23:02
        Dzięki Belonka smile
    • tygrysgreen Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 18:22
      Tasty, dam ci zadanie to nie będziesz miała czasu marudzić
      poproszę cię o przepis na rybę po grecku, tylko żeby był łatwy bo nie lubię gotować, ale bardzo lubię to jeść.
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Pomarudzę trochę 25.01.13, 18:50
        przepis na rybę po grecku dla leniwych: mrożonka włoszczyzna w paski, cebula, olej, koncentrat pomidorowy, liść laurowy, ziele ang., można kostkę rosołową, trochę papryki słodkiej, pieprz + ryba w filetach, np. mintaj, jajko, tarta buła

1. rozmrożoną rybę opłucz, posól trochę, wyturlaj w mące, jajku i panierce, usmaż na rozgrzanym oleju, zostaw w ciepłym, niech czeka na swoją kolejkę
        2. zrób "grecku": dużą cebulę pokrój w półplasterki, na drugą patelnię i podsmaż na oleju, aż zmięknie
        3. wrzuć w to mrożonkę włoszczyźnianą, podduś, podlewając wodą w razie potrzeby, jak chcesz, można dosolić kostką rosołową
        4. jak już warzywa są miękkie, daj cały słoiczek przecieru, listki laurowe, inne przyprawy do smaku
        5. sprawdź, czy dobre - ewentualnie dodaj troszkę cukru
        6. wrzuć w to "grecku" usmażoną rybę, niech se posiedzi w gorącym, jeśli z rybą na patelni został olej ze smażenia można dodać, to się wszystko przegryzie

- cebuli nie może być mało, bo jest słodka i dobra
        - przecieru nie może być mało, bo jest kwaśny i dobry
        - oleju nie może być tylko ociupinka, bo robi ten sosik

Zrobiłam Się Głodna!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka