Dodaj do ulubionych

Prezenty dla kobiet

05.06.13, 16:35
Drogie Panie,

Co lubicie dostawać?smile
(zaznaczam, że NAPRAWDĘ teoretycznie pytam i żadnych prezentów nie planuję. No!)

Gdybyście miały wybrać spośród:
1. ładna bielizna (zaznaczam, że "ładna" w rozumieniu męskim wink)
2. spory bukiet
3. bilet na jakiś koncert np.
4. biżuteria
5. dobra książka w niepogodę wink
6. jakaś torebka czy element garderoby
7.... ??

to co by to było?
Obserwuj wątek
    • tygrysgreen Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 16:44
      w sumie wszystko poza badylami
      zależnie od aktualnej sytuacji, co mężczyzna który mnie zna powinien zauważyć
      np teraz najbardziej bym chciała dobry nóż wędkarski, ale za parę miesięcy lepszy będzie ładny sweterek
      • robert.83 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:34
        > zależnie od aktualnej sytuacji, co mężczyzna który mnie zna powinien zauważyć

chyba łatwiej powiedzieć czego mężczyzna nie powinien niż powiniensmile.
        zaraz po kursie tłumaczenia kobietom instrukcji obsługi zapiszę się na ten dot. czytania w myślach.big_grinwink
        • tygrysgreen Re: Prezenty dla kobiet 08.06.13, 19:45
          hmm nie widzę tu potrzeby czytania w myślach
          jeżeli szykujecię się razem pod namiot, to wiesz że kobieta potrzebuje dobrych ubrań i różnych gażetów z tym związanych
          jak lubicie chodzić do teatru to wiadomo że perfumy, kosmetyki, ładne kiecki
          jak lubi fitness to ładny bidon, koszulka, sportowe kosmetyki
          i tak dalej
          żadna filozofia
      • frogerka1 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 19:50
        a ja uwielbiam dostawac butelkę dobrej whisky ....
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 16:49
      jednym z najzabawniejszych i najbardziej przydatnych jednocześnie prezentów był... śliczny, zgrabniutki perlator do kranu w łazience big_grin
      a poza tym, to z tej Twojej listy wszystkie pomysły są fajne - doliczyłabym jeszcze płytę z nagraniami ulubionego muzyka
      najważniejsze zresztą, żeby prezenty były ofiarowane z serca i dostosowane do obdarowanego człowieka
      no!
    • tdf-888 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 16:49
      biżuteria najfajniejsza smile
      zostaje na lata
      • slayerhood-ka Re: Prezenty dla kobiet 10.06.13, 00:25
        tdf-888 napisał:

> biżuteria najfajniejsza smile
        > zostaje na lata

To zalezy...czy chcesz na lata gapiąc sie na nią lub ja nosząc pamiętac faceta smile
    • marta-inna Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:05
      Dobry plan. Szczególnie to "?". Wstaw, co ci najbardziej pasuje. I tu mam kłopot, bo generalnie jestem łasa na prezenty, a jeszcze piękne, to jej jej. No ale tu nasuwa się pytanie, czy facet potrafi wybrać ładną bieliznę, tudzież torebkę, o części (innej) garderoby nie wspomniawszy. Więc tak najpraktyczniej byłoby mieć zachciankę na książkę lub płytę, najwyżej się odleży i pójdzie w obieg. Wiem, że to mało romantyczne, ale ja tam lubię żywą kasę, za którą mogę sobie kupić każdą ze wspomnianych rzeczy według własnego uznania. Tylko jaki facet przyjdzie do mnie ze śliczniutkim banknotem w zębach?
      • robert.83 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:50
        Wiesz... facet pewnie bardziej chce Ci dać coś od SIEBIE właśnie (liczy się jego : gust, nastrój, moment itp) niż wspomóc finansowosmile. Jeśli tak boisz się tego, że nie trafi w bielizną, ciuchem, torebką itp... to może to nie byłby moment na prezenty w ogóle? W końcu pieniądze się nie liczą, nie?wink
        • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:59
          ale ja mam takie przemyślenia jako osoba obdarowywana niejednokrotnie w ten sposób: ja nie chcę kasy, bo to mi wygląda jak odbębnienie uciążliwego obowiązku
          nie chcę być dla kogoś obowiązkiem do odhaczenia w terminarzu
          sama daję prezenty dopasowane do danej osoby
          a jak ktoś nie ma czasu i ochoty na szukanie czegoś dla mnie, tylko dla mnie, to już lepiej, jak żadnego prezentu nie będzie
          wolę naprawdę jakiś fajny drobiażdżek, jeśli jest trafiony w mój gust - nawet cieniutka bransoletka za kilkanaście zł czy książka za dychę z przeceny albo antykwariatu jest ok, jeśli to jest coś, co właśnie lubię
    • witamina_b12 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:17
      zapomniałes o perfumach big_grin

a ja teraz to bym chciała dostać pralko-suszarkę i okap teleskopowy big_grin
      a później wycieczkę na mauritius czy gdzie indziej gdzie nie pada smile

a na codzień starczą badyle i kawa rano smile
      • marta-inna Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:36
        W sumie bardzo skromnie. Jak na kobietę.
      • nerw_rdzeniowy Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 21:56
        > a na codzień starczą badyle i kawa rano smile

szczerze mówiąc kompletnie nie rozumiem po co dawac w prezencie wiechec czesto drogich
        badyli, które i tak za jakis czas uschną i tyle po nich. Chyba mi się nie zdazyło zebym wręczył
        kobiecie kwiatki - byc moze dlatego dalej siedze sam i pałętam się po forach kto wie wink

Według mnie najlepiej dla kobiety dostac bizuterie - zawsze potem mozna sprzedac.
        • witamina_b12 Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 09:00
          biżuterii praktycznie nie noszę, kiedyś obrączkę na stałe nosiłam wink

a kwiaty są ładne i to taki gest miły.
          ale mężczyźni rzadko kwiaty dają, jeden mi się tylko taki trafił co sam z siebie dawał bez okazji.
          za to syn mi jeszcze zrywa kwiatki i wręcza, koniczyn czy mlecza czy stokrotkę tongue_out
    • tdf-888 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:56
      opory - pozory wink
    • witamina_b12 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 17:58
      o prosze dwa w jednym big_grin badyle i mauritius big_grin
    • beja_81 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 21:15
      książka w moim przypadku to ryzyko
      perfumy... hm jeśli zapach nie trafiony, to zawsze można oddać mamie
      bielizna... nie, dziękuję i tak nie udałoby się tego dobrać tongue_out
      bukiet... fajna rzecz, koty lubią
      koncert... to już lepiej kino, teatr
      biżuteria... pasuje, ale nie złota
      torebka, hm zamiast tego lepszy namiot ten taki w 3 sekundy, czy jakoś tak
      ciuchy... lepsza będzie apaszka, to się zawsze do czegoś dobierze, a rozmiar 32 nie łatwo spotkać i potem tu odstaje, tam nie styka wink
      • lesher Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 21:25
        > bielizna... nie, dziękuję i tak nie udałoby się tego dobrać tongue_out
        Zawsze można próbować, przymierzać wink
        • beja_81 Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:10
          i po co... gołym okiem widać, że się w tym utopić można wink
    • zielonooka38 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 21:50
      hm...

ostatnio to dostaję albo kwiaty albo wino - faceci jakoś mało twórczy som wink

ale za to od przyjaciółki z racji okrągłej rocznicy narodzin dostałam pobyt w spa i spędzę tam cały tydzień z dzieckiem własnym wink
    • karolina17w Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 22:36
      Wszystko big_grin

A na poważnie - dla mnie liczy się gest, im bardziej prezent dobrany tym większa radość smile Ale tez jakoś specjalnie wybredna nie jestem.
    • maruda2 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 23:55
      biżuteria, albo książka, albo płyta
    • maruda2 Re: Prezenty dla kobiet 05.06.13, 23:58
      A panowie co chcieliby dostawać?
      zaznaczam, że ja też tylko teoretycznie pytam wink
    • ane-tal Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 08:45
      Wolę dostać to co aktualnie potrzebuję.
      • ame_belge34 Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 09:08
        Książka, płyta zawsze, zwłaszcza, jeżli ofiarujacy wie, co mnie pasjonuje
        Perfumy ...owszem, ale to zawsze lekkie ryzyko...
        Bielizna ....zawsze mozna ja wybrac wspólnie wink
        hmmm.... kwiaty szalenie miłe, ale usychają niestety...
        biżuteria.. srebrna mrrr...
        a bilety na koncert ....właśnie dostałam do teatru .... moze z okazji świat dzisiejszego wink big_grin
    • zakochana_jane Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 09:18
      Według mnie:
      > 1. ładna bielizna (zaznaczam, że "ładna" w rozumieniu męskim wink)
      - Chyba, że pan wie że lubię z VS kolorowe koronki Lacie, panterkę i centki wszelakie;
      > 2. spory bukiet
      - Nie, nie i jeszcze raz nie; Nawet w doniczce, bo ja w domu tylko śpię, więc nie miałby kto podlewać;
      > 3. bilet na jakiś koncert np.
      - Ostatnio nie chadzam, ale jakby trafił w me gusta, to tak;
      > 4. biżuteria
      - Jestem gemmologiem z wykształcenia haha tongue_out Poza tym biżuterii nie noszę, chyba że biżuteria to zegarek to w takim razie jakiś fajny pulsometr, albo wysokościomierz z bajerami wink
      > 5. dobra książka w niepogodę wink
      - Jeśli coś Skarżyńskiego lub Cywińskiego to będę nieźle podjarana; ucieszę się także z literatury górskiego faktu; przewodnika wysokogórskiego; materiałów treningowych;
      > 6. jakaś torebka czy element garderoby
      - Temat rzeka ... hehe ... mam ubytki w rękawicach cienkich, porobiły mi się dziury od karabinków, rękawice druga warstwa, porządne skorupy; spodnie z softeshelem; primaloft do wspinu; wysokie skarpety termo do botków; dziaby petzla; salomony do trailu; lina połówkowa beala, bo ile można na dynamicznej napierać w górach; zestaw (7 sztuk) mechaników może być CT; rower do triathlonu, bo ciągle zbieram i ciagle coś innego muszę kupić;
      > 7.... ??
      - Może mi opłacić start w imprezie biegowej lub podrzucić np. do Chamonowa wink
      Będzie zajebiście smile
    • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:18
      Najbardziej lubię książki, świece i kwiaty.
      Najmniej trafiony prezent jaki dostałam to wibrator.
      Najmilej jednak wspominam sukienkę. Brat mi dał pieniądze na zupełnie nieprzydatną mi kieckę ale za to bardzo ładna i drogą. Mam też ogromny sentyment do kolczyków od przyjaciółki i pewnych korali, które dostałam niedawno. To są takie piękne prezenty od serca, zupełnie nieoczekiwane. Ogromnie mnie ujmują takie gesty.
    • blue_velvett Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:25
      Kiedyś bez zastanowienia wybrałabym bieliznę... dzisiaj wystarczyłoby, gdyby ktoś ofiarował mi swój czas...
      • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:38
        blue_velvett napisała:

> Kiedyś bez zastanowienia wybrałabym bieliznę... dzisiaj wystarczyłoby, gdyby kt
        > oś ofiarował mi swój czas...
        Są na forum osoby, które chętnie ten czas ofiarują... Chyba nawet pisały w tej sprawie.
        • blue_velvett Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:47
          Wiem... i doceniam... nawet bardzo... to nie jest skarga... chodzi mi bardziej o możliwość bezpośredniego kontaktu z kimś, kto jest dla mnie ważny i dla kogo ja jestem ważna... tak odczytałam pytanie Roberta... co chciałabym dostać od tej wyjątkowej osoby...
          • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:52
            Przyjaźń też jest wyjątkowa, a bywa, że trwalsza.
        • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:53
          ech wirtualni znajomi nie zaspokoją jednak pewnego głodu...

sa chwile, gdy brak jednak bliskiej osoby ściąga Cię jeszcze bardziej w przepaść bez nadziei...bez chęci do walki....
          takiej nie na odległość...ale na dotknięcie ręki...
          • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:02
            Onyksia, w życiu zawsze są jakieś braki. Nie ma tak, żeby wszystko było idealnie. Skupianie się na nich nie pomaga. Zafiksujemy się na braku i nie doceniamy tego co jest dobre w danej chwili.

Jest gwarancja, że jak już się ta wymarzona osoba pojawi to będzie dokładnie taka jak chcemy? że wynagrodzi nam te braki, które mamy? Myślę, że taka postawa rodzi nadmierne oczekiwania, które potem w realnym życiu ciężko spełnić. Dlatego jednak namawiam do doceniania prostych aktualnych spraw i relacji.
            • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:04
              ja to wszystko wiem Majenko....
              wiem....

ale tęsknoty nie zabijesz w sobie....
              owszem można próbować zagłuszać.....ale ona będzie siedzieć głęboko skryta ....
              • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:10
                Ale po co zagłuszać? Po prostu nie skupiać się na niej a żyć: tu i teraz. Cieszyć się tym co się ma w danej chwili.Moim zdaniem to poprawia jakość życia, odwrotnie do postawy" nie mam nikogo bliskiego', która tylko przypomina o czymś trudnym i w rezultacie dołuje - zupełnie niepotrzebnie. Moim zdaniem to jest tylko dokładanie sobie niepotrzebnie, a na pewno nie pomaganie, działanie wbrew własnemu interesowi.
                Nasze nastawienie, myślenie przekłada się na realne postrzeganie swojego życia i sytuacji.Dlatego zawsze trzeba myśleć pozytywniesmile
                • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:18
                  ok, Majenko ale patrzę z innej nieco perspektywy teraz....
                  nie znam sytuacji Blue...ale przypuśćmy.....

jesteś chora, nadzieja robi się coraz mniejsza.....nic się nie układa....
                  gdzie do cholery szukać optymizmu....suspicious
                  • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:22
                    Blue nie mieszka sama o czym pisała - ma rodziców? Parę osób z forum chętnie ja podtrzyma na duchu i wesprze. Podejrzewam, że i w pracy ma znajomych, którzy w takiej sytuacji pomogą i wykażą chęć pomocy. Może warto z tego skorzystać zamiast czekać na Godota?
                    Poza tym są osoby, które tez chorują na to co ona, które angażują się w pomoc osobom w podobnej sytuacji. Może warto ich poszukać? Nikt tak nie rozumie jak osoba, która przeszła to samo.
                    • blue_velvett Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:06
                      Widzę, że łatwo jest Ci teoretyzować na temat mojej sytuacji... nie będę polemizować... nie mam na to siły... gratuluję optymizmu i właściwego podejścia do życia... podszepnę jedynie, że ludzie są różni i ich wrażliwość jest różna... jak widać niepotrzebnie napisałam jednego tylko posta w odpowiedzi Robertowi... przykro jest czytać, że jest się schorowanym nieudacznikiem z nieodpowiednim podejściem do życia... właśnie takich komentarzy się bałam i dlatego nie chciałam się rozwodzić nad swoją sytuacją... jedno Wam powiem na koniec: jeśli nie byłeś w takiej sytuacji, nie oceniaj, bo naprawdę niewiele wiesz... i nikomu nie życzę, by musiał przez to przechodzić... piszcie sobie na zdrowie... w moim przypadku jednak milczenie było lepszym pomysłem...
                      • witamina_b12 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:13
                        Blue nikt nie ocenia... i nikt nie bagatelizuje Twojej sytuacji (której obraz ze skąpych informacji każdy może mieć inny). Moim zdaniem mayenna mądrze pisze, skupianie się na tym czego nie mamy nie jest dobre niezależnie od stanu naszego zdrowia ani od innych okoliczności.
                        mayenna jako jedna z nielicznych wyszła z konkretnymi radami, które owszem możesz uważać za niewłaściwe ale nie są pustym poklepywaniem po pleckach.
                        • blue_velvett Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:20
                          Wiesz co, Witaminko... mnie już żadne rady nie pomogą... ale nieistotne... życie jest chwilą... wykorzystaj ją jak najlepiej... taką radę mogę dać...

Do zobaczenia... kiedyś...
                          • witamina_b12 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:37
                            tak owszem, życie jest chwila, którą trzeba wykorzystać i nigdy nie tracić nadziei

no i do zobaczenia, nie "kiedyś..." ale na kawie czy lodach!
                          • margott70 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:50
                            Tak myślę...pisać nie pisać... Mi zawsze było bliżej do czarnowidztwa niż do pozytywnego myślenia. A potem zdarzyło mi się coś, co przekroczyło moje najczarniejsze scenariusze. I teraz nie jestem ani pesymistka ani optymistka. Złe rokowania? Tak naprawdę wszyscy mamy złe rokowania. Nie było jeszcze nikogo, komu udało by się wywinąć śmierci...Jesteśmy śmiertelni...Wcale nie koniecznie kiedyś tam.Ważne jest tylko jak wykorzystamy dany nam czas. Wcale nie koniecznie kiedyś tam.Ale z drugiej strony Blu nie masz żadnej mocy decydowania o życiu albo śmierci...To nie zakładaj, że wiesz, bo nie wiesz. Nikt nie wie.
                      • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 09:48
                        A możesz mi napisać gdzie oceniam? tak konkretnie?
                        Przeczytaj co napisałam i zinterpretuj to życzliwie.
                        I też postaraj się innych nie oceniać i nie przypisywać im czegoś, czego nie napisali.

• czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 20:04
                        oj, Blue...chyba nie tak miałas to zrozumieć;/

teoretyzujemy różnie...bo się martwimy..
                        i tyle....
                        • blue_velvett Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 20:25
                          Onyksiu, odpowiem, bo jesteś dla mnie kimś szczególnym... nie ma powodu do zmartwień... już nie... i do teoretyzowania... ja umieram... po prostu... proszę zostawcie to już
                          • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 20:37
                            zostawić? o nie...

idę na priv....
                            ja się tak łatwo nie poddajęsuspicious
          • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:18
            czarny.onyks napisała:

> ech wirtualni znajomi nie zaspokoją jednak pewnego głodu...

W moim przypadku wirtualni znajomi przekształcają się w realnych, ale ja to sama wypracowuję i jest to moja świadoma decyzja.
            >
            > sa chwile, gdy brak jednak bliskiej osoby ściąga Cię jeszcze bardziej w przepaś
            > ć bez nadziei...bez chęci do walki....

Onyksia, człowiek powinien żyć dla siebie samego, nie dla kogoś. Motywacja do walki oparta na drugiej osobie jest do d...y.
            To jak ten ktoś cię zawiedzie, albo odkocha się to przestaniesz żyć?
            > takiej nie na odległość...ale na dotknięcie ręki...
            >
            >
            • ame_belge34 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 10:28
              tak czytam Was i ...
              myślę, że w ciężkiej chorobie każdy z nas jest sam, ma dwóch bardzo trudnych przeciwników do pokonania, chorobę i siebie, bo trzeba ogromnej siły, aby pokonać strach, ból i samotność.

Owszem Blue, zawsze będziemy z Tobą, ale witrualnie niestety i doskonale rozumiem Twój żal i tęsknotę za ciepłem drugiego człowieka, tą emocjonalną i fizyczną.

Mimo to trzymam kciuki, abyś znalazła w sobie ta siłę, która pozwoli pokonać wszytskie przeciwności.
    • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 21:50
      a szkoda, że teoretyczniebig_grin
      jakbyś rozdawał to:

lubię niebanalne, dziwne rzeczytongue_out big_grin

ale i biżuterię (szczególnie bransoletki ), perfumy, bieliznę, książki , płyty, ciuchy...kwiatami tez nie pogardzęwink...i gadżety (żeby nie byłowink- elektroniczne nowinki)....tymi ostatnimi bym nigdy nie pogardziławink
    • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:06
      natomiast nie cierpię ! dostawać czekoladek....słodyczy....bo nie przepadam za nimi...suspicious
    • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:16
      taaa...
      w wielu sytuacjach oczywiście....

tylko wiesz, jeśli zwijasz się na łóżku szpitalnym z bólu i w dodatku czekasz na wiadomość....będziesz długo żył lub zostało Ci kilka tygodni...miesięcy...

to wtedy cholernie trudno będąc samotną osoba patrzeć z optymizmem w przyszłość....
      jest żal, smutek, nawet gniew...ale nie optymizm....
      • apersona Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 14:15
        czarny.onyks napisała:

> tylko wiesz, jeśli zwijasz się na łóżku szpitalnym z bólu i w dodatku czekasz n
        > a wiadomość....będziesz długo żył lub zostało Ci kilka tygodni...miesięcy...

wtedy jednak bardziej sprawdza się grono przyjaciół lub choćby kolegów niż czekanie na księcia z bajki, co to może wjedzie do szpitala na białym koniu
        • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 20:02
          ??

na koniu? książę?
          ...gorzej jak na klaczy wjedzie...suspicious

pozwolisz, ze będę mieć inne zdanie...
    • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:25
      Onyksia, sama wiesz, że bywają przypadki, że jak pacjent uprze się żeby żyć to medycyna jest bezradnasmile
      Pozytywne nastawienie i wola życia to ok 30 % sukcesu w powodzeniu terapii.
      • czarny.onyks Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:28
        to co sama wiem, i jak podchodzę do życia to jedno tongue_outwink

ale jestem też w stanie zrozumieć kogoś, kto nie widzi perspektyw...
        • mayenna Re: Prezenty dla kobiet 06.06.13, 22:35
          Zrozumieć to jedno, a utwierdzać go w tym to drugie...
          Rozumiem także, ale nie popieram i mówię to z własnego doświadczenia.
    • ame_belge34 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 10:23

• com.xl Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 14:07
      Rózgi pasują do obu płci
      • 81belona30 Re: Prezenty dla kobiet 07.06.13, 15:27
        -Mikołaj rózgi przynosi-wystarczy.
        • com.xl Re: Prezenty dla kobiet 10.06.13, 00:14
          81belona30 napisała:

> -Mikołaj rózgi przynosi-wystarczy.

Mogę być Twoim Mikusiem big_grin
    • duza_madzia Re: Prezenty dla kobiet 08.06.13, 23:45
      Kiedy się wie ,że ktoś włożył trochę serca w prezent to cudownie jest dostawać wszystkie prezenty smile nie jestem pewna czy lepiej niż je dawać , ale cudowanie ...
    • slayerhood-ka Re: Prezenty dla kobiet 10.06.13, 00:23
      Ja to chyba numerka podawac nie muszę bo sie rozumie samo przez sie smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka