nerw_rdzeniowy 26.06.13, 22:38 Jeździcie samotnie? Np na tydzień albo dwa? W jakieś odległe miejsca? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
finka9 Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:41 Kiedyś samotne wakacje były dla mnie nie do pomyślenie . Dziś chętnie bym się wybrała. Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:42 ale plątac się samemu np. przez tydzień nad morzem? jakos cięzko mi to sobie wytłumaczyc Odpowiedz Link
facet699 Re: samotni wakacje 30.06.13, 20:18 nerw_rdzeniowy napisał(a): > ale plątac się samemu np. przez tydzień nad morzem? > jakos cięzko mi to sobie wytłumaczyc może być naprawdę fajnie. Miło wspominam takie jedne samotne wakacje a były po traumatycznych przeżyciach. Tyle, że dobrze że byłem tydzień bo to jeden krok do alkoholizmu. Prawie nie trzeźwiałem i było mi naprawdę dobrze Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 30.06.13, 20:47 raz na jakiś czas tak można... ale nie co rok...albo kilka razy w roku Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:54 a co się zmieniło, że dziś byś pojechała? Odpowiedz Link
finka9 Re: samotni wakacje 26.06.13, 23:25 czarny.onyks napisała: > a co się zmieniło, że dziś byś pojechała? > Kiedy byłam samotna to takie wakacje byłyby dla mnie przysłowiowym gwoździem do trumny. Dziś chętnie odpoczęłabym od codziennego zamieszania i hałasów. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 26.06.13, 23:40 no tak wtedy zmienia się podejście do wielu spraw... ciągle zapominam, że na tym forum trudno spotkać naprawdę samotną osobę Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:49 jeżdzimy od niedawna ....tzn. w zeszłym roku był ten pierwszy raz w tym roku będzie drugi objazdówki, bo 7 dni w jednym miejscu...zwariowałabym...a samotne spacery brzegiem morza doprowadziłyby mnie do depresji miałam pomysł, by jechać z kimś obcym...ale...po pewnych perypetiach z poprzednich wyjazdów, gdzie pewna osoba uprzykrzyła życie mnie i komuś jeszcze...odpuściłam... zresztą ja tez nie mam łatwego charakteru Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:58 > zresztą ja tez nie mam łatwego charakteru podałabys jakies szczegóły? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 26.06.13, 23:04 czy Ty chcesz, żebym głośno mówiła o swoich wadach lubię długo spać Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: samotni wakacje 26.06.13, 22:55 No do tej pory z obcymi ludźmi spędzałam czas i doszłam do wniosku, że jestem samolubem i lubię się pławić we własnym sosie, więc w ramach nabycia doświadczeń na początku przyszłego roku planuję spędzić cztery tygodnie sam na sam. Bez żadnych ludziów Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 26.06.13, 23:05 4 tygodnie??? ja jestem trochę samotnikiem....ale tyle czasu bez ludzi...nieee... a gdzie się chcesz tak odizolować? Odpowiedz Link
zakochana_jane Re: samotni wakacje 27.06.13, 08:34 Moje plany to to samo miejsce co na początku obecnego roku. Mam pewne porachunki do załatwienia Jeśli uda mi się dopiąć budżet wyprawy Odpowiedz Link
szymon_gw Re: samotni wakacje 26.06.13, 23:56 nerw_rdzeniowy napisał(a): > Jeździcie samotnie? Np na tydzień albo dwa? > W jakieś odległe miejsca? Jeszcze nie potrafię. Dotychczas zawsze było to dzielenie radości z najbliższą osobą, które to dzielenie paradoksalnie powodowało oczywiście pomnożenie tejże radości. Zresztą z innymi rzeczami też tak mam. Dobry film najbardziej cieszy jak go oglądam z kimś, polecenie komuś dobrej książki cieszy chyba nawet bardziej niż jej uprzednie samemu przeczytanie itd. Muszę więc szybko coś wyhaczyć, albo zostanę pracoholikiem Chwilę myślałem nad zorganizowanym wyjazdem dla singli (takie tam, że po równo dziewczynek i chłopców), ale jak wyobraziłem sobie kuriozum tego pierwszego wieczorka zapoznawczego z gorączkowym dobieraniem się w pary... to mi ochota jakoś przeszła Odpowiedz Link
najall Re: samotni wakacje 27.06.13, 07:37 Jeździ się tyle, że ja jeszcze sama nigdy nie jestem, Młode zawsze ze mną, choć już coraz starsze, niedługo będę jeździć zupełnie sama ;p Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: samotni wakacje 27.06.13, 08:04 Chciałabym pojechać zupełnie sama ale nie mam w tym roku takiej możliwości. Właściwie to nie miałam okazji nawet rozważać takiej opcji, sama jestem od niewiele więcej niż roku, a wakacje spędzam z dzieckiem. Samotny wyjazd mniej mnie przeraża niż urlop z osobą mająca wieczne fochy i pretensje o wszystko dookoła. Odpowiedz Link
beja_81 Re: samotni wakacje 27.06.13, 09:06 Jeździmy od 3 lat. Wybieram objazdówki tak jak Onyks. W tym roku będzie to 15 dni... bardzo daleko. Obczaiłam już grupę osób i znowu będę najmłodsza , ale mnie to nie przeszkadza, dogadam się z każdym Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: samotni wakacje 27.06.13, 22:37 to w takim razie nie samotne jak z grupą ludzi. Odpowiedz Link
beja_81 Re: samotni wakacje 29.06.13, 17:12 no wiesz jak pojedziesz nad morze i klapniesz na plaży, to zapewne nie będziesz samotny w tym klapnięciu jak zastąpisz samochód pociągiem to i nawet podróż spędzisz z innymi Odpowiedz Link
green.amber Re: samotni wakacje 27.06.13, 09:21 w tym roku jedziecie, co prawda całkiem samotnie się nie da, bo wszędzie są jacyś ludzie ale tylko dla siebie organizuję w tym roku wakacje, tydzień celowy i tydzień włóczęgi włóczęga jeszcze nie jest do końca zdecydowana Odpowiedz Link
zielonooka38 Re: samotni wakacje 27.06.13, 09:30 z racji posiadania potomstwa nie jeżdżę sama choć nie ukrywam, że uwielbiam samotne spacery brzegiem morza wyciszają mnie i relaksują Odpowiedz Link
tdf-888 Re: samotni wakacje 27.06.13, 10:48 nawet mając kogoś potrafiłem sam na 2 tyg. nad morze wyjechać, jak ona nie miała urlopu wtedy co ja. wziąłem rower i se dawałem radę. Odpowiedz Link
81belona30 Re: samotni wakacje 27.06.13, 14:22 -jadę z koleżanką -będziemy leniuchowały na leżakach,obgadywały innych turystów i pławiły się w szczęściu radosnych chwil.Oby tylko słonko dopisało !!!! Odpowiedz Link
anirat Re: samotni wakacje 27.06.13, 18:06 Jezdzę sama, jest jakoś. Byłam na wyjezdzie dla singli i było srednio. Ale uszło, tyle ze drogo zwazywszy na oferte. jezdzę z kims kogo bardzo słabo znam, no powiedzmy teraz juz nam bo jezdzilismy juz od chyba 4 lat, raz w roku, ale przed pierwszym wyjazdem widzielismy się raz i było ok, i chyba jest ok bo nadal planujemy. Jechałam tez do obcych zupełnie osób, znaczy sie poznanych w necie i tez było ok, najgorzej było z tymi, których zaprosiłam do siebie, jakos kiepsko wybierałam. Teraz juz tego nie praktykuję Odpowiedz Link
butellishka Re: samotni wakacje 27.06.13, 19:01 nie mam z kim jeździć i nawet miałam ambitny plan w tym roku się wybrać na jakiś samotny zagramaniczny wojaż, ale jak to bywa - życie mi się pokiełbasiło ale nic to, jeśli dożyję przyszłego roku - to polecę. a co ja się będę na innych oglądać większość sparowana i ma z kim jeździć, a jak nie sparowana, to zakoleżankowana, a ja jako jednostka chorobliwie nieśmiała, aspołeczna nie lubię się nigdzie wbijać w żadne towarzystwo. nie lubię, bo nie umiem Odpowiedz Link
butellishka Re: samotni wakacje 27.06.13, 19:38 i to chorobliwie... tak, tak - nikt mi w to nie wierzy... Odpowiedz Link
torado Re: samotni wakacje 27.06.13, 19:45 butellishka napisała: > i to chorobliwie... > tak, tak - nikt mi w to nie wierzy... > > ja Ci wierzę, bo mam podobnie Odpowiedz Link
ane-tal Re: samotni wakacje 28.06.13, 14:14 Dawno mnie tekst tak nie ubawił. Miałam próbkę Twojej nieśmiałości Ściemniara !!!! Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: samotni wakacje 28.06.13, 16:05 Aż się herbaatą zakrztusiłam - Hell Ty nieśmiała - ha ha ha ??? A ja się zastanawiam czy jak nadejrdzie moj dzien urlopu to nie wziąć spakować się pojść do biura i rzucić się w jakiś last i pojechać gziekolwiek ot co ! Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 30.06.13, 20:48 ale Ty pytasz o samotny wyjazd i poznawanie w trakcie tegoz wyjazdu ludzi.... czy zupełnie samotne przebywanie sam na sam ze sobą....? Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: samotni wakacje 30.06.13, 22:35 > ale Ty pytasz o samotny wyjazd i poznawanie w trakcie tegoz wyjazdu ludzi.... > > czy zupełnie samotne przebywanie sam na sam ze sobą....? > pytałem o obie rzeczy. jedna i druga wydaje mi się jakoś mało atrakcyjna. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 30.06.13, 22:42 można próbować szukać kogoś do towarzystwa...ale z tym to różnie bywa albo jechać i poznawać ludzi w trakcie podróżowania, i zwiedzać to i owo.... albo zostać w domu .... Odpowiedz Link
nerw_rdzeniowy Re: samotni wakacje 30.06.13, 22:53 > można próbować szukać kogoś do towarzystwa...ale z tym to różnie bywa tak to prawda chociaz ja jestem wyjatkowo zgodny. > albo jechać i poznawać ludzi w trakcie podróżowania, i zwiedzać to i owo.... > ale to nie wiadomo kogo licho nada. > > albo zostać w domu .... > na tym chyba się skonczy. zaletą tego wyjscia jest zaoszczędzenie paru złotych. > Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: samotni wakacje 30.06.13, 23:05 ja raczej też... ale jedziesz np. z 40 osób...zawsze znajdzie się ktoś z kim można spędzać czas, porozmawiać, itd... i zdecydowanie jest to lepsze niż siedzenie w domu... oszczędności?...na czarną godzinę? Odpowiedz Link
mallwia Re: samotni wakacje 01.07.13, 00:22 jeżdżę z Paniami córkami,ale mam ochotę na wyprawę trekkingową z kimś komu motto:milczenie jest złotem, przyświeca,a po to z kimś, by od złego mnie ustrzegł,miał baczenie abym do dzieci mych cała powróciła samotne wyprawy jak najbardziej preferuję,chłonę wtedy wszystkie cuda natury i odpoczywam ,bez świergotania kogoś nad uchem,nooo chyba ze ktoś milczy i wchłania wszystko tak jak ja ech wakacje, a tu urlop dopiero w sierpniu www.youtube.com/watch?v=7nyX20K_Whs Odpowiedz Link
monia2929 Re: samotni wakacje 03.07.13, 00:28 Hej Szukam towarzystwa na wczasy w Hiszpanii lub Grecji w terminie od 10-go do końca lipca Mam 29lat , na 2tyg HB lub allinclusive, w razie czego proszę o maila na adres: monika.ko@poczta.onet.pl ,pozdrawiam Odpowiedz Link
1heidi Re: samotni wakacje 04.07.13, 23:14 Samotnym też należą się wakacje i odpoczynek. A że samotny wypoczynek? Trudno. Lepiej jechać samemu niż zostać w domu i narzekać, że wszyscy wokół już byli na wczasach albo właśnie wyjeżdżają albo właśnie gdzieś wypoczywają. W tamtym roku wybrałam się na wczasy sama. Trochę obawiałam się tej nowej dla mnie sytuacji, ale - patrząc wstecz - warto było wyjechać. Sama byłam do pierwszego posiłku, w czasie którego poznałam dwie panie. Codziennie poznawałam nowe osoby, obu płci, w różnym wieku i różnego stanu cywilnego. Kiedy wyjeżdżałam, miałam się z kim żegnać i do dziś dobrze pamiętam kilka osób, które tam poznałam. Żadnemu z moich znajomych, żadnej mojej koleżance nie powiedziałam, że na wypoczynek udałam się sama. Nie okłamywałam ich, tylko po prostu omijałam ten "szczegół". Co ciekawe, większości znanych mi osób, które są w związkach, nawet nie przyszło do głowy, że mogłam pojechać sama i nie pytali o moje towarzystwo w czasie wyjazdu. Ludzie, którzy są w związkach, zwykle nie pytają samotnych o to, z kim pojadą, ale dokąd pojadą. Odpowiedź na to drugie pytanie jest przyjemniejsza i nie spowoduje krępującej ciszy. Zadać to pierwsze pytanie, o to już jest ryzyko, że się usłyszy coś niemiłego Jeśli masz pomysł na wakacje, masz jako takie zdrowie, masz środki na koncie, jedź, wypoczywaj i poznawaj nowych ludzi Szczerze polecam. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: samotni wakacje 04.07.13, 23:41 "Nie okłamywałam ich, tylko po prostu omijałam ten "szczegół"." A to jakiś wstyd samotnie pojechać gdzieś na urlop? Odpowiedz Link
monia2929 Re: samotni wakacje 04.07.13, 23:49 Żaden wstyd ja już znalazłam kobietę, z którą mam lecieć na wczasy..znamy się tylko z internetu,ale nieszkodzi...zastanawiamy się tylko nad miejscem..GRAN CANARIA, COSTA DEL SOL, RODOS, MAJORKA?? Na majorce byłam 3razy , na Ibizie też więc znam te miejsca..chodzi mi o zwiedzanie,odpoczywanie i IMPREZOWANIE))Gdzie najlepiej??z góry dziękuje za informację pozdrawiam Odpowiedz Link
nie_przytulaska Re: samotni wakacje 05.07.13, 22:40 bardzo mi się podoba takie podejście, w ja w tym roku także mam zamiar poprzemieszczać się sama... i żadnego obciachu nie będzie (mam nadzieję) Odpowiedz Link
monia2929 Re: samotni wakacje 05.07.13, 22:48 A ja poznałam-za pośrednictwem internetu dziewczynę w celu wspólnego wyjazdu i 9-go lecimy na 2 tyg na Ibizę, może ktoś ma ochotę dołączyć? Pozdrowionka Odpowiedz Link
celebrity Re: samotni wakacje 07.07.13, 22:29 czesto nei ma wyjscia i po prostu jade sama. ale wymaga to determinacji i jest dosc nudno, niestety. Bylam nad morzem- na plazy troche lezenia, troche spaceru, potem samotny obiad, potem zwiedzanie czegos, ok. 19 powrot do hotelu bo robilo sie ciemno i.. nuda. Do klubow nie chodze, w pokoju nie bylo tv, ile mozna czytac i sluchac radia? na plazy, i caly wieczor? no niestety, jak kocham czytac tak po 2 dniach nie moglam patrzec na druk, umialam tez juz wszystkie slowka z fiszek mp3. Byl tez dzien z deszczem, muzea wyzwiedzane, galeria handlowa w 2 godziny obleciana i co dalej? 1 wieczor zapelnilam samotnym kinem, reszte spaniem z koniecznosci. drugie doswiadczenie z gor - standardowe komentarze od Misiow w klapkach z uwieszona u ramienia niunia - a co pani sama? a nei chodzi sie samej w gorach itp itd. jakos nie mam ochoty chodzic ze sluchawkami w uszach. w busie pan goral: SAMA PANI JEST? itp itd. srednio fajne. nie mowiac o tym, ze np nie ma jak zostawic bagazu by isc do toalety na dworcu, ze trzeba samotnie walczyc ze zlozeniem bagazu do luku, ze nie ma ci kto zrobic zdjecia - zeby nie bylo, zaczepilam kilka osob, owszem, zrobili, zadne nie jest nawet zdjeciem przyzwoitym - wszystkie sa beznadziejne... podrozowanie z kims jest po prostu nie tylko przyjemniejsze ale i duzo latwiejsze. Odpowiedz Link
veterinario Re: samotni wakacje 08.07.13, 17:30 Dziewczyny, w jakim regionie Ibizy będziecie i z jakiego biura lecicie? Odpowiedz Link
kobietazsercem49 Re: samotni wakacje 10.07.13, 16:27 chętnie poznam spokojna osobę z mojej grupy wiekowej,( chętnie inteligentną panią) w celu wspólnego wyjazdu nad Bałtyk.Nie bardzo interesuje mnie wszelkiego rodzaju aktywność(tej mam nadmiar w pracy), chcę poleniuchować, leniuchować, zamienić się w lenia ...Mam wakacje!!! Odpowiedz Link