Dodaj do ulubionych

ólóbjone czyli co się komu podoba

17.08.13, 21:40
moja plejlista serialowa:
the mentalist
grimm
lost girl
castle
oraz (shame! oh shame!) true blood (tylko że tam się ciągle pókajo, vienc jak kto wrażliwy, to nie paczeć ;-P)
no i rzecz jasna sherlock
i jeszcze vikings (mrrr!) (to oglądam z namaszczeniem i szlag mje trafia, że tyle trzeba czekać na nowy sezon!)
Obserwuj wątek
    • lesher Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 21:47
      U mnie ostatnio
      The Borgias (Rodzina Borgiów) - obłędny!
      House of Cards - obowiązkowa lektura - jak "robi się" współczesną politykę,
      No i Gra o Tron - wiem że to zrobiła się "masówka", ale dla mnie bezbłędny (mimo że książce (całej sadze) nie dorównuje).
      • tfu.tfu Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 22:01
        no tak GoT jak najbardziej big_grin
        u mnie jeszcze wszystkie Star Treki ;-P, ale to chyba jasne.
        a jak Homeland? bo nie wiem, czy zaczynać i potem nie móc się doczekać, czy olać i obejrzeć hurtem (metoda mojego sumsiada z Glasgołowa)? wink
        • puch_atek Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 22:10
          no Homeland ma juz 3 sezony nie? wiec jest co hurtem ogladac smile
          ja na razie nie moge sie zmusic wink kiedys obejrzalem poczatek pilota, i cos mnie tam wkurzylo (durnota swoja ) i wylaczylem. U mnie w fabryce gosc obok sie zachwyca, ale zupelnie nie ufam jego gustom big_grin
          ale moge polecic, The Killing, swietny. Sa dwie wersje, oryginalna dunska i amerykanska. Ja amerykanska dorwalem.
          A teraz sie zastanawiam co dalej smile GoT zostawie sobie na kiedys, mam tyly z ksiazka na razie.
          • puch_atek Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 22:16
            ps. House of Cards swietny tez, lyknalem ciurkiem w jeden weekend smile
            • tfu.tfu Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 22:28
              no to ja z zaprzestanych kocham Lie To Me z panem Rothem, któren jest obłędny.
              dobra, House of Cards będzie jak skończę pókające vąpierze (nie, żebym narzekała, bo tam sami przystojni grają wink)
              • tfu.tfu House of Cards 21.08.13, 17:15
                kończę piąty odcinek i mam bardzo mieszane uczucia. Kevin Spacey jest znakomity Robin Wright oszałamiająca. napięcie odpowiednie, ale się jakoś nie mogę zdobyć na polubienie fabuły wink może mi przejdzie wraz z kolejnymi odcinkami.
    • lesher Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 22:30
      Oo, Wikingami to mnie zainteresowałaś...
      Trza będzie łyknąć.
      • tfu.tfu Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 23:00
        Vikingów polecam zawsze, bo serial baaaaaaaaardzo zacny (może teraz herezję wygłoszę, ale dla mnie lepszy od GoT wink)
        pieśń przewodnia takoż zacna, jedną z mych ólóbjonych sięstałasię.
    • bez.pokory Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 23:08
      ja to generalnie mało filmowa jestem, ale
      jakiś czas temu Hommeland wciągnełam w ekspresowym tempie
      Gra o tron zatrzymała mnie na pierwszym sezonie, potem jakoś nie mogłam się zmotywować
      A ostatnio Forbrydelsen smile ale jestem dopiero na starcie

i Most nad Sundem jeszcze, tylko czy to serial? Tylko 5 odcinków, a każdy trwa prawie dwie godziny

House of Cards czeka w kolejce
      I Breaking Bad też wzywa

zima idzie, trza sobie zajęcie znaleźć smile
      • puch_atek Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 23:09
        bez.pokory napisała:

> A ostatnio Forbrydelsen smile ale jestem dopiero na starcie

to jest wlasnie dunska wersja The Killing, hihi smile
        • bez.pokory Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 17.08.13, 23:18
          no wiem, ale hamerykana nawet nie mam zamiaru oglądać
    • najall Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 18.08.13, 07:45
      NIezmiennie Gra o Tron i zamierzam zabrać się za Borgiow, ale jeszcze nie czytałam, więc poczekam smile
    • 81belona30 Re: ólóbjone czyli co się komu podoba 18.08.13, 13:21
      -ostatnio-Downton Abbey.
    • tfu.tfu dodam 18.08.13, 19:04
      Firefly (nawiązania do tego w Castle, przecudnej urody zresztą wink), Farscape, The Listener, Continuum.
      ja się pytam, dlaczego my nie mamy fajnych polskich seriali? uncertain
      • najall Re: dodam 18.08.13, 19:58
        Jak to nie mamy? Alternatywy 4 obstawiam big_grin
        • tfu.tfu Re: dodam 18.08.13, 20:14
          dla mnie to nieoglądalne jest.
          • najall Re: dodam 18.08.13, 21:05
            A dla mnie po prostu miodzio smile
            chyba jedyny polski serial godny oglądania :p
            • tfu.tfu Re: dodam 18.08.13, 21:10
              wiesz, ja pamiętam tamte czasy i obrzydzenie mnie raczej bierze jak oglądam.
        • zed-is-dead Re: dodam 21.08.13, 17:30
          Ja bym dodał jeszcze "Karierę Nikodema Dyzmy" , "Zmienników" i nieśmiertelnych - Klossa i Borewicza big_grin
    • tfu.tfu "inne" 26.08.13, 12:31
      czyli gry jako serial.
      ostatnio namiętnie Dishonored
      jeśli ktoś chce sobie pooglądać Skyrim w wersji z modami, to polecam tego pana
      smile
      • puch_atek Re: "inne" 26.08.13, 18:47
        no wlasnie,
        mi zupelnie nie podchodza fpv'owate rpg, sterowanie-widok, znam te tytuly (chrzesniak sie zagrywa na smierc) ale po prostu nie moge.. a probowalem smile
        wole izometryczne 3d a la Diablo, czy 3rd person jak Tombraider, Splinter Cell, WoW etc
        z FPV to owszem , strzelanki wink
        a teraz rozkminiam DOTE 2 wink ostatnio byly mistrzostwa swiata, zwycieski team zainkasowal , bagatelka, milion buksow smile
        • tfu.tfu Re: "inne" 27.08.13, 11:24
          ja mam sprzęt wujowy ergo ino se paczę wink ale, panie!, jak se kiedyś kupię lepszy i skyrim, to się nawet nauczę używać klawiatury do chodzenia big_grin (moja przygoda z gothic zakończyła się śmiercią od dzioba wyrośniętego kurczęcia... )
          diablo 2 było moją ólóbjoną rozrywką małżeńską wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka