19.08.13, 17:44
Trochę jestem taka doszukująca się czasem...i zastanawiam się a czy aby na pewno, a dlaczego, a co to?
Lubię wiedzieć po prostu - dlatego, tu chciałabym porozmawiać o rzeczach nie zwykłych fascynujących trącących lekko takim mystery...nie opowieści o duchach ( w które nie wierzę aczkolwiek się bojętongue_out, ot kobieca logika) ale to co Was fascynuje. Stare cywilizacje, fizyka - rzeczy niby nie możliwe, niewiarygodne?
Ja ostatnio zaczytuję się w książkach Michio Kaku, zna ktoś tego fizyka, czytał?
Obserwuj wątek
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Arkana 20.08.13, 10:59
      łooo rany,ale sobie''fascynacje''wybrałaśwink
      • kira_koslin Re: Arkana 20.08.13, 12:51
        mnie interesująsmile
    • puch_atek Re: Arkana 20.08.13, 12:53
      a jakas knizke tego pana bys na poczatek polecila?
      zaciekawilem sie smile

Jakis czas temu lyknalem jednego Daenikena, ogolnie uwaza sie go za szalenca, ale ciekawie sie to czyta wink
      • kira_koslin Re: Arkana 20.08.13, 13:25
        Zacznij może od tej

"Wszechświaty równoległe: Powstanie Wszechświata, wyższe wymiary i przyszłość kosmosu"
    • szarlotka_ja Re: Arkana 20.08.13, 18:14
      Hehe, generalnie fizyka to nie jest moja mocna strona tongue_out
      • organza7 Re: Arkana 21.08.13, 11:20
        A moja - chemiatongue_out
    • raziel24 Re: Arkana 21.08.13, 09:14
      Mnie swego czasu strasznie fascynowała zaginiona Atlantyda i mimo, że raczej obecnie nie wierze w jej zaawansowaną technologie i w te sprawy to miło by było gdyby "Amerykańscy" naukowcy odnaleźli coś co było ukryte od wiekówsmile Moim zdaniem jest spore prawdopodobieństwo, że gdzieś chociażby w lasach deszczowych są jakieś nieodkryte resztki po upadłych cywilizacjach.
      • kira_koslin Re: Arkana 21.08.13, 09:27
        Możliwie że coś w tym jest...a może legenda o Atlantydzie związana jest z wielowymiarami??
        Tak sobie myślę, że coś na rzeczy z tą Atlantyda musi być....ale wiesz to tak jak z Templariuszami gdzie legenda goni kolejną legendęsmile
    • agnimi Re: Arkana 21.08.13, 11:27
      Ja studiowałam fizykę, fuj.
      Lubiłam kiedyś czytac Danikena i inne takie spiskowe teorie dziejów smile
      • kira_koslin Re: Arkana 21.08.13, 11:29
        Badź pozdrowionasmile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka