Dodaj do ulubionych

Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 XI

09.11.13, 01:15
Death to All to Death w składzie z Humana (Reinert, DiGiorgio. Masvidal), oczywiście bez nie żyjącego Chucka Schuldinera.
Czas i miejsce: 14 listopad - Progresja (ewentualnie w Kraku dzień później, ale ja idę w Warszawie).

29-go listopada jest Satyricon (też Progresja) i też na 99,9% się wybiorę.

Jak ktoś się wybiera na jeden i/lub drugi koncert, to niech daje znaka!

No i jeszcze (ale to już trochę później):
https://rockville.pl/wp-content/uploads/2013/09/Metalowa-Wigilia-2013.jpg
Obserwuj wątek
    • zed-is-dead Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 13:24
      Ja na razie planuję to: www.megaclub.pl/events,547,SEPULTURA_EU_TOUR_2014
      i to: www.atlasarena.pl/index.php?page=black-sabbath
      Doszły mnie słuchy, ze drugie "to" też masz w planach, więc pewnie razem będziemy ich podziwiać smile
      • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 16:09
        Ja co do Wawy będę wiedziec jak pisałam w poniedziałek.
        a akurat na sepulturze będę będę na 500% smile
      • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 16:10
        zed-is-dead napisał:

> Ja na razie planuję to: www.megaclub.pl/events,547,SEPULTURA_EU_TOUR_2014
        > i to: www.atlasarena.pl/index.php?page=black-sabbath
        > Doszły mnie słuchy, ze drugie "to" też masz w planach, więc pewnie razem będzie
        > my ich podziwiać smile

Zed....a na BS nas tu z forum już 4 osoby są smile Z Tobą jest piąteczka smile
        • 520marzena Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 17:13
          heismile wlasnie mi postawilas wlosy na glowie. 4 osoby z forum? o tym chyba mowy nie bylo, choc fakt, na szczegoly jeszcze czas...tylko nie wiem, czy bys mi o tym powiedziala, czy postawila mnie przed faktem dokonanym??? big_grin
          • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 19:03
            520marzena napisał(a):

> heismile wlasnie mi postawilas wlosy na glowie. 4 osoby z forum? o tym chyba mowy
            > nie bylo, choc fakt, na szczegoly jeszcze czas...tylko nie wiem, czy bys mi o t
            > ym powiedziala, czy postawila mnie przed faktem dokonanym??? big_grin

eeee eeeee
            no ja o BS Ci pisałam przeciez smile
      • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 16:21
        Sepultura dla mnie już nie istnieje od Chaos AD, także do Katowic się nie wybieram

Ale na Sabbsów musowo!!
      • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 09:21
        Yyyy chyba sa za mocni suspicious
        Juz poznalam te Lesia kolysanki.... suspicious A to tylko lagodna muzyka byla wink
        Lubie mocniejsze czasem granie ale nie za mocne. Hard jednak odpada.... Rock jak najbardziej wink przy hardym graniu i ja byc moze stalabym sie ciezka. Co jakby tak czlowiek szalec zaczal suspicious
        Hahah znowu mialan dziwaczny sen. Juz pare razy mi sie ten moemnt snil, ze.... Latalam.... Czlowiek we snie nawet to odczywal. Mial taka sile ze potrafil sie uniesc. To samo odczucie... Juz kilka razy we snie. O wlasnych silach lecialam. Nie bylo to takie lekkie bo jednak troche kosztowalo mnie sily i mobilizacji by sie uniesc do gory.... I utrzymac w tym stanie.

Co do muzyki. Hmmm nie bylam nigdy na takiej ciezkiej... Chyba to jednak nie moj styl. Choc... Nie probowowal nawet za bardzo ich polubic suspicious
        Jakby oni do mnie przyjechali to moze bym sie zastanawiala czy bylby to sens do nich sie zblizyc wink a tak. To Warszawa nadal pozosyanie mi obca...
        • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 22:54
          Znajome laski twierdzą że wokalista Marduka jest fajny wink

https://farm4.static.flickr.com/3057/2621106370_ab2aab25d9.jpg

I bez makeupu:
          https://i638.photobucket.com/albums/uu104/patriciafranco1985/Marduk-Mortuus003.jpg

A tutaj parę próbek:

Trochę ze słabym dźwiękiem (jak to nagranie komórą na koncercie):

Z gostkiem z Primordial:

I jeszcze Funeral Mist, gdzie też się wydziera:

No to jak, zachęcona wink??
          Więc może jednak big_grin??
          • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 23:14
            Wszystko przeleciałąm ale tylko po minutce... wybrałeś zły moment na przesłuchanie... nie w głwie mi one...jejk już mnie wziął w swoje obroty... jaki on mocny...

Co do Marduka... moze być wink takie na pierwszy rzut oka... a teraz oje oko inaczej widzi big_grin Mrduk czy nie Marduk, trochę zarostu i już mi wystarczy big_grin
            przypomniał mi się mój, hmmm prawie mój suspicious giatrzysta długowłosy...

jaka ja ekonomiczna jestem 9,2 % mi wystarczy... jeszcze mama coś na dnie suspicious
            malutko...

> No to jak, zachęcona wink??
            > Więc może jednak big_grin??

Mi teraz wszystko pasuje big_grin
            • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 23:18
              Hehe!!

Wrzuć "Gospel of the Worm" - ten pierwszy kawałek Marduka który zalinkowałem. Podkręć głośność na maksa.
              I przepij big_grin.
              • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 23:26
                zostawiłam dosłownie 3 łyki... mieli tutaj być pijący... ajednak ich brak suspicious jak tu liczyć na facetów...

> Wrzuć "Gospel of the Worm" - ten pierwszy kawałek Marduka który zalinkowałem. P
                > odkręć głośność na maksa.
                > I przepij big_grin.

a niech będzie... jak się odnzjdę to wrzuc ten kawałęk i na końcu jeden łyk dla Marduka stracę wink suspicious
                hhehe nic z tego i tak nie zrozumie....
                ale na tym pierwszym były chyba jedynie ciemne tło? suspicious
                sie zobaczy ... może się mylę i coś wiecej niż ciemność zobaczę smile
              • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 11.11.13, 00:03
                Przesłuchałam... nikogo nie zobaczyłąm suspicious
                Ten gościu jets baaaardzo podobny do brata mojego giatarzysty (który chciał coś ode mnie suspicious a że mi się nie chciało... to inna spraw...)
                nie wiem o czym był ten kaweł, chybabył mocny jak moje pwio, które własnie się skończyło.

A ja chciałam się barzdiej upić... został mi bimber..
                mam jednka maskę, bo zdałam sobie z czegoś sprawe...

Chwil przerwy i poleca większe %. Dawno już tak daleko nie doszłam...
          • szarlotka_ja Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 23:15
            Nom, faaajny jest, przystojny rzec by można suspicious
    • 520marzena Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 19:20
      ahahahahsmile mnie bardziej o reszte tekstu chodzismile
      • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 09.11.13, 21:24
        Ściągnę Cię nawet z Helsinek smile
    • 520marzena Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 10.11.13, 06:14
      Taa, jasnesmile myslisz ze mnie tak po prostu oddadza? smile wink

i pamietaj-grafik. moze sie zalapie na ten koncert w lodzi, moze w italii, moze wcale. wiesz...zycie bywa brutalne...
      • slayer-ka Lesiu 10.11.13, 20:31
        Jeśli pozwolisz - mianuję Cię dyzurnym fotografem na BS smile
        Tak na chwilek kilka tylko smile
        Postanowiłam, że kupuję 2 bilety - drugi na chrzest bojowy dla potomnego smile
        Teraz tylko słuchawki dokupić i usmiechac się do kolegi, żeby nas uwiecznił ładnie smile
        • lesher Re: Lesiu 10.11.13, 22:30
          Yyy... nie do końca wiem ocb, ale oki.
          • slayer-ka Re: Lesiu 10.11.13, 23:03
            syna zabieram - ot tyle smile I musimy być na foto uwiecznieni smile
            • lesher Re: Lesiu 10.11.13, 23:08
              To skumałem, ale z tymi słuchawkami to już nie...
              • witamina_b12 Re: Lesiu 10.11.13, 23:27
                co by dziecko nie ogłuchło pewnie... wink
                • 520marzena Re: Lesiu 10.11.13, 23:31
                  panowie z Finntroll ladniejsi smile ale mozliwe ze ja to tak nieobiektywnie calkiem. ale spac mi sie odechcialo, na chwile pewnie, ale lepsze to, niz nic
                  • slayer-ka Re: Lesiu 10.11.13, 23:43
                    Oooo i witamina zorientowana widzę smile
                    • lesher Re: Lesiu 10.11.13, 23:58
                      Bo Wy dzieciate, a ja to co innego tongue_out
    • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 14.11.13, 23:26
      No i kto nie był może tylko żałować (szczególnie DiGiorgio jak zwykle REWELACJA).

Bilet na Satyricon kupiony, więc 29-go kolejna szansa!
      • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 15.11.13, 01:54
        lesher napisał:

> No i kto nie był może tylko żałować (szczególnie DiGiorgio jak zwykle REWELACJA
        > ).
        >
        > Bilet na Satyricon kupiony, więc 29-go kolejna szansa!

Noooooooooo czekałam tylko na taki wpis sad
        U mnie wylazło nowe problemo dzisiaj u małego, nowe ma 39 stopni gorączki...esz.
        Ale 29-ty powiadasz....hmm smile
    • zed-is-dead Szlag, szlag, szlag! 19.11.13, 23:01
      Na Black Sabbath nie ma już biletów.
      To sobie byłem na koncercie sad
      • lesher Re: Szlag, szlag, szlag! 19.11.13, 23:07
        O żesz $#*($!!!!

Może do kupienia na alledrogo się jeszcze pojawią sad
      • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Szlag, szlag, szlag! 19.11.13, 23:09
        www.viagogo.pl/Concert-Tickets/Hard-Rock-Metal/Black-Sabbath-Tickets/E-536336 - o te bilety chodzi?
        • lesher Re: Szlag, szlag, szlag! 19.11.13, 23:12
          Nie.
          Na koncert w czerwcu w Łodzi, nie w Pradze sad
        • zed-is-dead Re: Szlag, szlag, szlag! 19.11.13, 23:13
          Nie, Tygrysie, o te w łódzkiej Arenie. Zostało kilka sztuk w sektorach po prawej stronie sceny (właściwie, to za sceną, miejsca kompletnie bezsensowne).
          No nic, czekam może pojawią się jakieś zwroty...
          • slayer-ka sseeppuullttuurraa 19.11.13, 23:21
            a na Sepulture w lutym ktoś idzie? Bo mam sobie wygrac gwiazdkowy prezent i chyba bilecik poprosze smile
            • lesher Re: sseeppuullttuurraa 19.11.13, 23:23
              Kochana, Sepultura po Chaos AD faktycznie przestała istnieć tongue_out
              Czyli tak z 20 lat temu...

Teraz to już tylko jakieś popłuczyny.
              • slayer-ka Re: sseeppuullttuurraa 19.11.13, 23:33
                lesher napisał:

> Kochana, Sepultura po Chaos AD faktycznie przestała istnieć tongue_out
                > Czyli tak z 20 lat temu...
                >
                > Teraz to już tylko jakieś popłuczyny.

A widziales co ostatnio grali w Polsce??
                no no nie mó nie mów
              • zed-is-dead Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 00:27
                Ja najbardziej cenię Arise i Roots. Chociaż Dante XXI też jest niezłe. tyle, ze to już nie Sepultura, tylko nowa formacja wink
                Na Soulfly też bym się przeszedł.
                • lesher Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 00:41
                  Roots już specjalnie nie "załapałem".
                  Hej, a co z Beneath the Remains, czy Schizofrenią??!!

Z Dante bodaj jeden kawałek odsłuchałem i jakoś nie podeszło mi specjalnie.
                  • zed-is-dead Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 00:54
                    "Beneath..." było świetne, "Schizophrenia" zupełnie do mnie nie trafiło. Wolę nawet surowe mięcho z "Morbid visions"
                    "Arise" i "Roots" mnie po prostu powaliły.
                    "Arise" to dla mnie jedna z lepszych trashowych płyt (przynajmniej z tych, które słyszałem), z kolei zabawa dźwiękiem i łapanie ich etnicznych korzeni w "Roots" - to była dla mnie w 1996 roku zupełna nowość i nowa jakość w ciężkim graniu. No i Mike Patton w "Lookaway" - jak zwykle w wyśmienitej formie smile
                    • lesher Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:04
                      Nie no, Arise to Arise...
                      Tutaj to nie ma nawet o czym dyskutować - to jest dogmat smile!

Ale Roots... no to właśnie był dla mnie "początek końca" Sepultury. Skończyły im się pomysły na porządne trashowe granie i poszli "w eksperymenty". Nie wiem czy one do końca tak wypaliły... ale to oczywiście kwestia gustu.
            • zed-is-dead Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 00:24
              Do Mega w Katowicach? Oczywiście!
              • slayer-ka Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:00
                Na licealne wspominki mnie naszło...pamietacie?

• lesher Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:06
                  No ba... pewnie!

A to pamiętasz?:
                  • lesher Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:10
                    BTW - to też kapela, gdzie mam "dziurę" tak od Draconian Times (włącznie!) do Faith Divides Us - Death Unites Us.

Dopiero ostatnie dwie płyty zbliżają się do "starych" klimatów...
                    • slayer-ka Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:17
                      Właśnie tak słucham muzyczki, słucham..udaję, że pracuję....i też mam dziury...jak w serze. Czas nadrobić smile Jeszcze mi coś strasznie łazi po głowie z czasów "piękna i młoda".....męczy mnie.....esz.....zaraz dojdę co to....
                      • slayer-ka Re: sseeppuullttuurraa 20.11.13, 01:20
                        w momencie jak kliknęłam "wyślij" juz wiedziałam co to za kapela big_grin

• lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 29.11.13, 17:24
      No dobra - jakby ktoś mnie szukał, to wiadomo gdzie!
      • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 11:51
        Kto nie był w piątek na Satyriconie, może tylko żałować.

Rozwalili mnie. Większość kawałków ze starych dobrych płyt, przed "udziwnieniami" z The Age of Nero.

Zagrali m.in.:

A tutaj kilka zrobionych w piątek w Progresji (jakość - jak to z kręconych komórą):

Kto nie był niech żałuje!
        • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 12:07
          Wlaczylam pierwszy z gory i... Sie wystraszylam suspicious glosnik od razu przyciszylam a mialam go na fulla suspicious ale... To tylko tel byl. Mimo wszystko za glosno bylo.
          Powiem tak. Ten kawalek niczego sobie jesli chodzi o podklad muzyczny. Podoba mi sie. Nawet moja nozka i glowa soe ruszala wink jednak to noeten spiew... Ni kreci mnie.
          Ciekawe jak na takich ciezkich koncertach. Czy podobna jest atmosfera jak na rockowych. Czy jednak bardziej sie szaleje. Czy idzie sie tam w pogo? Byles Lesio, jeslo sie chodzi? wink
          • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 12:32
            > Nawet moja nozka i glowa soe ruszala wink
            No to sobie zamknij oczy i wyobraź jak jest na koncercie, jak ta skondensowana energia uderza w Ciebie z pełną siłą.
            Wybierz się kiedyś, to sama zobaczysz!

A jeżeli chodzi o wokal to posłuchaj sobie Satyra w tym kawałku:
            The Scorn Torrent
            (tylko intro trochę długie, choć fajne - tak po ok. 1 min)
            Czysty jad...

Niestety tego kawałka nie zapodali (ku mojemu rozczarowaniu).

> Czy idzie sie tam w pogo? Byles Lesio
            > , jeslo sie chodzi? wink
            W środku był (prawidłowo) młyn totalny!
            • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 12:45
              nawet mi ni nie mów.....
              Test poranny za mną a zaraz jade na ustny...masakra
              Ale ale ale.....Turisas już jest mó koncert big_grin
              Ze Skunk jeszcze myślę.... big_grin
              Miałam ambicje zdawać na 6 i mieć stypendium a teraz to mi juz lata....oby zdać!!!!!!!

Dużo ludzi było wczoraj na konc.?
              • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 13:06

> Ale ale ale.....Turisas już jest mó koncert big_grin
                > Ze Skunk jeszcze myślę.... big_grin
                Eee, to nie to tongue_out

> Dużo ludzi było wczoraj na konc.?
                Sala na full.

> Test poranny za mną a zaraz jade na ustny...masakra
                Powodzenia! Trzymam kciuki!
            • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 12:51
              Probowalam otworzyc ale z telefonu sie nie da uncertain
              Potem przeslucham.
              Oj nie wiem czy bym si na takim koncercie odnalazla. Chyba za duza moc by we mnie uderzyla suspicious za spokojna ze mnie dusza.... Z nieodkrytym do konca niepokojem, typu szalenstwo. Ale moze lepiej nie brac sie za niego. Kto woe co jeszcze ze mnie wyjdzie suspicious
              Na lagodniejszych muzykach, rockowych zfmdarzalo mi sie bywac. Choc rzadko.... Koncert Dzemu zaliczony a reszta to juwenaliowe koncerty. T-love pamietam i Akurata i Bouyow big_grin ale oni sa dosc czesto.
              Oooo i koedys na koncercie Szymona W. Bylam.
              Hmmm masz Lesio glany? big_grin moj brat kiedys chyba oberwal z glana. Auc uncertain
              Tez na takich koncertach jest w zwyczaju latanie nad ludziami? big_grin
              • slayer-ka Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 12:53
                Moje glany mają dokładnie 20 lat smile)
                I tak też wygladają big_grin
              • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 13:05
                > Probowalam otworzyc ale z telefonu sie nie da uncertain
                Tutaj w trochę gorszej jakości:

> Ale moze lepiej nie brac sie za niego. Kto woe co jeszcze
                > ze mnie wyjdzie suspicious

Daj mu wypłynąć, niech płynie... Cognosce te ipsum!

> Hmmm masz Lesio glany? big_grin
                Stare dobre glany gdzieś w Kraku mi się zawieruszyły...
                Teraz tylko coś co można "półglanami" nazwać...

> moj brat kiedys chyba oberwal z glana. Auc uncertain
                No ba... ręka do góry komu to się nigdy nie zdarzyło (tudzież z łokcia, czy inaczej..)
                • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 13:43
                  No i przesluchalam smile
                  Jakbym deszczu, burzy momentami sluchala. Taki szum byl tongue_out ok. Jakosc jakoscia ale ta muzyczka momentami jest za szybka, zlepiaja sie dzwieki suspicious
                  Momnet z 2.20 -3 min mi sie najbardziej podobal. Znowu glos mi nie pasowal. Za bardzo krzyczy suspicious
                  Zaskoczyla mnie koncowka. Pozytywnie. A dokladnie od momentu 5.40. Ciekawie to brzmialo. I przypomnialo mi sie jak w podobnym stylu gralam na perkusji. "podobnym" big_grin tzn. Stopniowo uderzalam w 4 dzwieki. Zaczynajac od lewego bebenka konczac na stopie. Podobny ton sie robil smile
                  Hmmm taka muzyke albo si lubi od razu albo nie. Mi ona bardzo nie przeszkadza i jak mowilam, nawet moge sobie do niej potupac wink kto wie... Pewnie i wlosami moglabym zaczac miotac big_grin ale dla mnie to jednak za szybkie tempo i zbyt krzykliwy glos suspicious
                  • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 14:12
                    A kobiece wokale tak koło 3:30 (i wogóle fragment tak od 3:30 do 5:30?).

Spróbuj jeszcze może to (ale to już w innym stylu):

I to może:
                    • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 20:57
                      Zwróciłam uwagę na wokal kobiety ale malutko tego było suspicious
                      DLa mnie w tamtej piosence trochę za bardzo krzyczał suspicious ale musze powiedzieć, ze ta pierwsza co ostatnio podesłałeś z tym... półkoniem, niczego sobie. Muzyka mi podpasowała i głos tak w miarę... nie ma jezcze mniejszych krzykaczy? suspicious
                      Ta piosenka przypomniała mi film "Opowieści z Narnii" a raczej bohatera, Tumnusa. Taki młody byczek big_grin pól byczek wink

• hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 21:05
                        W końcu przesłuchałam sobie piosenkę Kory/
                        Nie słyszałam jej wcześniej. Szacun dla niej za to wyśpiewanie tych wszystkich łamliwych słówek.
                        Pioseka dość przystępna, na pewno muzyka dobrze podchodzi ale Kora miała już lepsze kawałki smile

Ogólnie utwór po pierwszym przesłuchaniu zaliczył plusik smile

• lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 21:11
                        > Ta piosenka przypomniała mi film "Opowieści z Narnii" a raczej bohatera, Tumnus
                        > a. Taki młody byczek big_grin pól byczek wink

Echh, ta dzisiejsza młodzież...
                        pl.wikipedia.org/wiki/Satyrowie
                        > nie ma jezcze mniejszych krzykaczy?

Jak dla mnie obrzydliwie przesłodzone, ale...:

• hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 01.12.13, 21:26
                          Oj tam, oj tam. Człowiek czasem się uczy i Satyrów poznaje suspicious

A piosenka? DZiwaczna. To tempo w ogóle jej nie pasowało. Jakby była zagrana i odśpiewana na kacu big_grin nie myśllam zże to powiem. ale za wolna dla mnie była. PÓl tylko przesłuchałąm suspicious z tamtymi do końca dojechałam. A nie moze on śpiewać szybciej i nie krzyczeć? suspicious
                          CO oprócz tych diabelskich piosenek słuchasz. Podchodzą Ci rockowe?
                            • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 02.12.13, 01:05
                              Mówisz, że ...
                              > Różne rzeczy wink
                              Chodzą Ci po głowie a w uszach oddźwięk mają? wink

Nooooo w końcu dało się tego słuchać tongue_out wink oj, dużo mi bliżej do tego, dużo.
                              Choć dwa pierwsze utwory niezbyt znane a drugi to już na pewno. Często słuchasz Dead can Dance?. Czy akurat tylko tego jednego numeru. Przesuchałam ich parę kawałków. CIekawiło mnie czy wszystko w podobnym stylu maja. Takie trochę owianę tajemnicą, wzniosłe. Nigdy nie słychałam tego typu muzyki. Sama nie wiem... nie wiem o czym śpiewają suspicious "Anabasis" to mi się z ptaszkami rajskimi kojarzyła. Nawet jakieś tam dało się słyszeć kto wie czy to nie te australijskie cudowronki wink
                              Nie słucham czegoś takiego.

REszte piosenek bardzo dobrze się słuchało i nie było w końcu krzykaczy suspicious dużo lepsze niż te Twoje Półbyczki tongue_out wink
                              • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 02.12.13, 02:44
                                > Dead can Dance?. Czy akurat tylko tego jednego numeru.
                                > Przesuchałam ich parę kawałków
                                Raczej wczesne płyty, tak do Aion.
                                Przede wszystkim Within the Realm of a Dying Sun i The Serpent's Egg.
                                Jakoś "odpadłem" z nowszymi rzeczami.

> Sama nie wiem... ni
                                > e wiem o czym śpiewają suspicious
                                To wokalizy, czyli... o niczym wink

Kurde, coś bezsenność mnie dopadła... rozkminy za dużo...
                                • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 02.12.13, 13:00
                                  > > Sama nie wiem... ni
                                  > > e wiem o czym śpiewają suspicious
                                  > To wokalizy, czyli... o niczym wink

Ok... suspicious ale niekiedy nie są to same wokalizy.
                                  O np tutaj.

Hmmm te Twoje Półbyczki to trochę takie przeciwieństwo tego co teraz słucham. Czy to zależy od Twojego nastroju co sobie wrzucasz?
                                  Pisząc , że nie wiem o czym oni "śpiewają" miałam na myśli że nie odczuwam tych pisoenek. Nawet jak nie ma słów to piosenka o czymś jest.

> Kurde, coś bezsenność mnie dopadła... rozkminy za dużo...

co Ty tak rozkminiasz? suspicious mnie jak bezsennosć dopada to dobrze ją odczuwam.... kilka razy zdarzyło mi się nakręcić... odpłynąć... ujarać się samym pisaniem big_grin suspicious w sobotę mnie to dopadło... ale wymagany jest jednak nakręczacz. Hmmm doszłam nie tak dawno do wniosku, że ja potzrebuję w swoim życiu przekaźników... bo bez nich, tego dla siebie nie zrobie... nawet mi samej rozkmiać się nie chce... a już na pewno zagłębiać w myśli i nakecać się nimi, odpływać razem z nimi sama nie potrafię... potzrebuję do tego przekaźnika... wiosła... dzięki któremu mogę wiosłować... SObota była zajefajna big_grin dawno takiego nie miałam. Gdzie praktycznie naładowałąm inny akumulator i na nim jechałam. Na nim się nieraz lepiej jedzie na szczęściu... któe tak na prawdę z niczego nie powstaje... albo po prostu z czego zwykłego... z dzielniem się z drugim cżłowiekiem... czasem odpływanie z nim swomi myślami.... Jakby co to w sobote byłam trzeźwiutka big_grin zawsze przy takich odjazdach jestem...

Lepiej się nie nakręcam suspicious nie no, teraz jest taka zwykła ucieszka, z pisania, ze swobodnego pisania. Czyli coś normlanego.

No to... zmykam.... do swojego alkoholu big_grin za niedługo. W miarę zregeneroałam swoje 3 palce... nawilżyłam je... teraz muszę o nie dbać gdy będę je raczyć % uncertain

• lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 02.12.13, 17:55

> Czy to zależy od Twojego nastroju co sobie wrzucasz?
                                    Pewnie tak. Po prostu czasem mam ochotę na określoną muzę.
                                    Dać jej płynąć...

> co Ty tak rozkminiasz? suspicious
                                    Życie Haszi, życie...

> ujarać się samym pisanie
                                    Ja chyba za dużo innych rzeczy piszę, i już jestem po tym taki trochę wypruty...
    • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 21.12.13, 14:48
      No dobra - jakby ktoś się wybierał dzisiaj - to proszę o cynk!
      UWAGA!!!
      Progresja jest już pod nowym adresem: ul. Fort Wola 22
      i tam jest dzisiejszy koncert!!
      Przenieśli się z Kaliskiego koło WATu!!!
      • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 21.12.13, 15:26
        Ty Lesio to byś placki piekł... pająki przeganiał w drugi kąt - jak ja to robie - a nie na koncerty chadzał big_grin tongue_out dobra.... nie mogę się zabrać za porządki suspicious jest gorzej niż w normalną sobotę....

Udanego koncertowania, byś tam zbyt wielu siniaków nie załapał wink
        • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 22.12.13, 10:53
          Pająki też na troskę i szacunek zasługują!
          Nie żeby je tak przeganiać z kąta w kąt no... no jak psa wink!

Najgorsze, że też będę musiał ogarnąć chatę, a w związku z permanentnym sajgonem ostatnio szmaty nie widziała przez ... ee lepiej nie będę nawet pisał.
          • hashimotka88 Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 22.12.13, 11:51
            > Pająki też na troskę i szacunek zasługują!
            > Nie żeby je tak przeganiać z kąta w kąt no... no jak psa wink!

Kto wie czy w innym kącie pająkom nie będzie lepiej wink nowe zakamarki poznają a same być może du...ska by nie ruszyły, no dobra... odwłoku suspicious Im też czasem trzeba pajęczyny wymienić na nowe big_grin postprzątaj dla pająków wink

> Najgorsze, że też będę musiał ogarnąć chatę, a w związku z permanentnym sajgone
            > m ostatnio szmaty nie widziała przez ... ee lepiej nie będę nawet pisał.

trochę Cię rozumiem... nie wiem tylko jak bardzo wink... u mnie tez nie jest cudownie. Często obce pająki przeganiam a w swoim kącie o nich zapominam... uncertain zbyt duża stabilność u mnie mają a zarazem dzikość wink
            Ok, wymienię pajęczyny nawet w swoim kacie.... w końcu muszę to porządnie zrobić ale... chyba po świetach. Po świetach będzie porządniej. Teraz tylko pająki trochę poruszam, przygotują na zmianę wink

Jak wczoraj było na koncercie? To była śmierć? Znaczy się Death to All. ale wszystkim? suspicious Hmmmm czy to jest w ogóle nazwa zespołu? uncertain No ale na yt coś pod tą nazwą przesłuchałam. Nawet teraz słucham ale nie wiem czego suspicious Doobra... nie znam się.
            Przesłuchałam niedawno zespół Death ale to pewnie nie na nim byłeś. Fajną mają papryczkę w swojej nazwie wink dobra... to zapewne kosa suspicious Jeśli chodzi o popraczki ta takie lubię smile

Na czym Ty w ogóle wczoraj byłeś big_grin? Lepsze niż półbyczki? wink
            • lesher Re: Death to All - Progresja 14 XI, Satyricon 29 22.12.13, 12:59
              > Jak wczoraj było na koncercie? To była śmierć? Znaczy się Death to All. ale wsz
              > ystkim? suspicious Hmmmm czy to jest w ogóle nazwa zespołu? uncertain

Nie, nie. D

Death to All to tak sobie trasę ochrzcili.
              Kapela nazywa się Death. Tylko że tak naprawdę Death to był Chuck Schuldiner, który zmarł w 2001 roku.

> Na czym Ty w ogóle wczoraj byłeś big_grin? Lepsze niż półbyczki? wink

Wczoraj to była metalowa wigilia smile

Koncert zajebisty, trochę Marduk rozczarował. Grali praktycznie tylko starsze kawałki, tak do Panzer Division Marduk, którą to płytę notabene chyba w całości zagrali. Ta płyta to taka totalna nap....anka, więc na koncert niezła, ale trochę na jedno kopyto zagrana, więc się po kilku kawałkach trochę już nudzi.

Tu masz próbkę:

Poza tym reszta kawałków była z płyt sprzed 20 lat smile.
              Może dlatego, że Marduk dość często koncertował w PL i wtedy akurat zapodawali nowsze rzeczy.

Nasz lokalny Azarath mnie rozwalił (to akurat z 2009 roku, ale wczoraj było duuużo lepiej niż tam):

No i Grave

Vesania tak sobie - chyba ta kapela nie za bardzo na koncert się nadaje.

Death Wolf (projekt gitarzysty Marduka Morgana Håkansson) tak średnio mnie porwał, ale to może nie do końca moje klimaty (takie połączenie punkowego grania z metalem).

No to tak by było na tyle relacji smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka