pzkpfw-vi-b-konigstiger 10.11.13, 12:20 jakim typem jesteście? 12 Ways To Procrastinate bo ja to tylko nie oglądam tivi, nie gram w gry i nie mam na kogo zwalić swojej roboty... reszta jest moja aha, i nie wpadam w panikę - cichcem liczę, że mi się znowu uda... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slayer-ka Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 12:27 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > jakim typem jesteście? > 12 Ways To > Procrastinate > > bo ja to tylko nie oglądam tivi, nie gram w gry i nie mam na kogo zwalić swojej > roboty... reszta jest moja > aha, i nie wpadam w panikę - cichcem liczę, że mi się znowu uda... > Ja w sumie idento, dołożyłabym jeszcze a raczej odjęła granie Odpowiedz Link
mayenna Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 19:50 Ja sprzątam. Nie wiem czemu, ale jak tylko mam robotę pilną to od razu mam przymus sprzątania. Odpowiedz Link
slayer-ka Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 12:28 aaaaaaaaaaaaaaaa pisałas o grach Odpowiedz Link
520marzena Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 12:38 zadnych gier, tv, list, paniki, odkladania na pozniej, zwalania na kogos, wiecej nie pamietam. jakie listy ukladacie??? bo moze cos mnie w zyciu omija... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:41 Stanowczo typ: "The List Maker", stadium: mocno zaawansowane, rokowania: "wyniki takie sobie, ale czuje się lepiej" - jak to ujął mój znajomy po ostatnich badaniach okresowych. Etiologia: zamiłowanie do elektronicznych gadżetów plus wcześniej dużo lektur jak efektywnie uczyć się/pracować/organizować swój czas. Objawy: W smartfonie: - Aplikacja kalendarz CalenGoo zalety: Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:47 wiesz co, Marku? ja się chyba trochę Ciebie boję... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:51 jak nie masz googlecalendar to jesteś bezpieczna Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:53 mam smartfona, to już jest zagrożenie... Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:55 obawiam się, że Marek nie będzie chciał sie "synchronizować" bez kalendarza Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:14 Jak bym Ci zrobił taką entuzjastyczną, pełną pasji, praktycznych wskazówek i przykładów zastosowań prezentację, to sama byś chciała się synchronizować Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:17 Wicia...grzech nie skorzystać Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:36 czy ja wiem zrobi prezentacje... a pózniej zostanę z chęcia synchronizacji... bez tych no narzędzi... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:59 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > wiesz co, Marku? > ja się chyba trochę Ciebie boję... No coś Ty! Przecież wyraźnie podkreślałem, że nie jestem paranoikiem! Poza wspólnym kalendarzem i listą zakupów każde z nas miałoby też swoje prywatne, wzajemnie nie udostępnione i nie synchronizowane kalendarze i listy zakupów. Poza tym czyż perspektywa uzyskania dostępu do dużej bazy przepisów kulinarnych opracowanych już tak, że zawierają tylko produkty "okazjonalne" nie jest kusząca ? Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:05 nie jest, gdyż jako dusza zdecydowanie artystyczna żyję chwilą opieram się głównie na własnej fantazji we wszystkim, co robię - od kulinariów, zakupów, po tfurczość rąk własnych Improwizacja - tak mogłoby brzmieć jedno z moich imion oprócz tego mogłabym mieć na imię Chaos, Kompulsywność oraz Lenistwo Odpowiedz Link
lesher Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:17 Hehe, a przede wszystkim własne skrzynki e-mail i komunikatory Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:33 lesher napisał: > Hehe, a przede wszystkim własne skrzynki e-mail i komunikatory Szczerze i zupełnie poważnie: odradzam. Pomijając nawet aspekty prawne i etyczne. Mówią, że każda prawda, nawet ta najgorsza, jest lepsza od kłamstwa. Jednak nie zawsze. Czasami o pewnych rzeczach lepiej się jednak nie dowiedzieć Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:38 znaczy jak to? sugerujesz, ze nie należy mieć oddzielnych skrzynek mailowych i kont na komunikatorach, będąc ze sobą? ja mam co najmniej jakieś 5 skrzynek w stałym użytku... o reszcie nie wspominając... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:03 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > znaczy jak to? > sugerujesz, ze nie należy mieć oddzielnych skrzynek mailowych i kont na komunik > atorach, będąc ze sobą? > > ja mam co najmniej jakieś 5 skrzynek w stałym użytku... o reszcie nie wspominaj > ąc... Nieporozumienie. Źle zinterpretowałem post leshera jako sugestię "synchronizacji" z prywatnym kontem/komunikatorem partnera (znajome prosiły mnie o sposoby, ja nie chciałem podać, same sposób znalazły, no i dowiedziały się TAKICH rzeczy...) A co do kilku kont/skrzynek. Ja wypracowałem następujący model: mam tylko jedno konto pocztowe do obsługi wszystkiego. To naprawdę niesamowicie ułatwia i upraszcza. Oczywiście jest to konto do obsługi tożsamości "marek". Do obsługi innych tożsamości/osobowości/wcieleń służą inne konta, ale też zgodnie z zasadą: jedna osobowość - jedno konto. Ale to chyba już wykracza poza tematykę tego wątku i klasyfikowane jest jako zupełnie inna, niźli prokastynacja, jednostka chorobowa Odpowiedz Link
mayenna Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:02 marek-1002 napisał: Czasami o pewnych rzeczach lepiej się jednak nie dowiedzieć To ja tak mam Nie lubie za duzo wiedzieć. marek, odbierasz privy na gazecie? Czy trzeba się synchronizować i technologicznie dokształcić? Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:13 mayenna napisała: > To ja tak mam Nie lubie za duzo wiedzieć. Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz > marek, odbierasz privy na gazecie? Czy trzeba się synchronizować i technologicz > nie dokształcić? Do tej pory raczej tam nie zaglądałem, no ale teraz to się przecież nie będę mógł powstrzymać Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:04 no coś Ty... to taka odmiana perfekcyjnego pana domu.... wszystko poukładane, zaplanowane, dopięte na ostatni guzik...... tylko co zrobi bez kalendarzyka..... Odpowiedz Link
lesher Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:19 > tylko co zrobi bez kalendarzyka..... Się głupio nie pyta Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:26 nie ma głupich pytań..są tylko głupie odpowiedzi Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:24 czarny.onyks napisała: > no coś Ty... > to taka odmiana perfekcyjnego pana domu.... > wszystko poukładane, zaplanowane, dopięte na ostatni guzik...... > > tylko co zrobi bez kalendarzyka..... Ty się nie naśmiewaj z kalendarzyka. Jest bardzo skuteczny... w zarządzani zasobami. Można by np. w wersji ekstremalnej rzeczywiście nic nie robić, tylko wszystko zaplanować i... pani domu do perfekcyjnej realizacji przesłać Do tego w każdej w chwili możliwa online kontrola statusu poszczególnych tasków... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:26 zaczynam się bać nieco poważniej... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:49 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > zaczynam się bać nieco poważniej... Hm,... czasami ludzie gdy jednak spróbują, to w pewnych praktykach perwersyjną przyjemność nawet ku własnemu zaskoczeniu jednak odnajdują... Może gdyby owej Improwizacji vel Kompulsywności kto wprawnie i oczywiście delikatnie nieco cugle ściągnął... a może i szpicrutą... Odpowiedz Link
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:52 a spróbuj tylko Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 08:40 czarny.onyks napisała: > no coś Ty... > to taka odmiana perfekcyjnego pana domu.... > wszystko poukładane, zaplanowane, dopięte na ostatni guzik...... > > tylko co zrobi bez kalendarzyka..... dałabym Ci " lubię to " Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 08:39 pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała: > wiesz co, Marku? > ja się chyba trochę Ciebie boję... TYsiu to jest przerażające... Odpowiedz Link
lesher Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:56 Dobre! Zagnieżdżonych tasków w kalendarzu googla nie znałem. PS. Podobno Evernote jest rewelacyjny, ale sam nie mam czasu go przetestować. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 10.11.13, 23:57 ooooo! możecie się zsynchronizować Odpowiedz Link
marek-1002 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:08 lesher napisał: > PS. Podobno Eve > rnote jest rewelacyjny, ale sam nie mam czasu go przetestować. Mi na razie wystarczają notatki wbudowane w Samsunga Note 2 z rewelacyjnym rozpoznawaniem pisanego rysikiem tekstu plus Google Voice (całkiem nieźle działa - mówisz a to ci zapisuje tekstem) połączone z Dropboxem, ale chętnie potestuję. Jakby ktoś znał jakąś lepszą listę zakupów niż Listonic na androida, to byłbym wdzięczny (bo trochę kłopotliwa obsługa wielu list archiwalnych jako zbioru przepisów kulinarnych). Odpowiedz Link
lesher Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:15 No akurat do list zakupowych mam po prostu google keep, więc tutaj nic nie doradzę. Odpowiedz Link
mayenna Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:54 marek-1002 napisał: > lesher napisał: > > PS. Podobno Eve > > rnote jest rewelacyjny, ale sam nie mam czasu go przetestować. > > Mi na razie wystarczają notatki wbudowane w Samsunga Note 2 z rewelacyjnym rozp > oznawaniem pisanego rysikiem tekstu plus Google Voice (całkiem nieźle działa - > mówisz a to ci zapisuje tekstem) połączone z Dropboxem, ale chętnie potestuję. > > Jakby ktoś znał jakąś lepszą listę zakupów niż Listonic na androida, to byłbym > wdzięczny (bo trochę kłopotliwa obsługa wielu list archiwalnych jako zbioru > przepisów kulinarnych). > Matko. A ja normalnie długopis, kartka, a i tak jak wyjdę po zakupy to lista w domu zostaje. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:56 czas to zmienić..Marek lekcje daje ....i pokazuje..narzędzia Odpowiedz Link
mayenna Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:10 czarny.onyks napisała: > czas to zmienić..Marek lekcje daje ....i pokazuje..narzędzia Tak? Ja niekumata jestem w tych sprawach. Jak nie dotknę i nie wykorzystam praktycznie to próżny trud - nic nie zapamiętam Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:20 Narazie omawiany jest software. Z dotykaniem trzeba poczekać na prezentacje hardwaru. Odpowiedz Link
mayenna Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 01:24 Słabo widzę to wszystko macam... Sama wiesz Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 10:37 matko...ale mam nadzieję, że nie cały czas od wczoraj Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 00:57 mayenna napisała: > Matko. A ja normalnie długopis, kartka, a i tak jak wyjdę po zakupy to lista w > domu zostaje. nie jesteś sama Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 08:32 Panze to i tak dzielna jesteś ,ja to głównie " the list maker" ale też gry, przeszukiwania internetu , portale społecznościowe no niestety nie "cleaner" Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 09:46 ciiii...nie przyznajemy się do wad tak głośno ...jak ja Cię rozumiem Odpowiedz Link
stefcia41 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 10:23 a ja się przyznam nic nie rozumiem , no prawie nic z tego wątku Odpowiedz Link
czarnamajka75 Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 11.11.13, 19:46 ...bo Ty Stefciu prokrastynatorką nie jesteś Odpowiedz Link
tfu.tfu Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 12.11.13, 00:43 gamer/watcher (ale to wszak oczywiste ) Odpowiedz Link
tapatik Są, są... 12.11.13, 08:54 Coś pomiędzy The List Maker a The Internet Reseacher. Z tą różnicą, że teraz zaczyna mnie to wku.. denerwować, bo mam ambitne plany, które same się nie chcą zrealizować. Właśnie, miałem sobie listę zadań na dzień dzisiejszy zrobić Odpowiedz Link
mayenna Re: Są, są... 12.11.13, 09:06 tapatik napisał: > Właśnie, miałem sobie listę zadań na dzień dzisiejszy zrobić Miałabym propozycję jednego punktu... Odpowiedz Link
tygrysgreen Re: prokrastynatorzy są wśród nas? 12.11.13, 17:11 jestem zbyt sprokrasty...tfu...nowana żeby chciało mi się tłumaczyć z angielskiego Odpowiedz Link