14.01.14, 16:39
Czy miłość z wiekiem się zmienia? Da się będąc dorosłym kochać jak dziecko? Czy skrajna tęsknota to miłość?
Obserwuj wątek
    • torado Re: kochanie 14.01.14, 16:48
      raziel24 napisał:

> Czy miłość z wiekiem się zmienia? Da się będąc dorosłym kochać jak dziecko? Czy
      > skrajna tęsknota to miłość?

sprecyzuj co znaczy kochać jak dziecko...... bo jeśli w kimś tkwi ogromna potrzeba by się nim opiekować i oddaje się całkowicie drugiej osobie, wręcz zatraca się w niej, bo ma niezaspokojoną potrzebę bezpieczeństwa to niebezpiecznie jest kochać jak dziecko...ale sprecyzuj raziel...
      • raziel24 Re: kochanie 14.01.14, 16:53
        bez jaj to znaczy kochać głupio np. być gotów oddać krew bliskiej isobie nie wiedząc, że od tego się nie umiera. Rozumiesz o co mi chodzi Torado?
        • torado Re: kochanie 14.01.14, 16:59
          raziel24 napisał:

> bez jaj to znaczy kochać głupio np. być gotów oddać krew bliskiej isobie nie wi
          > edząc, że od tego się nie umiera. Rozumiesz o co mi chodzi Torado?

no w takim razie nie kumam...teraz jeszcze bardziej mi zamuliłeś...ale w sumie nie muszę wszystkiego rozumieć wink
        • ame_belge34 Re: kochanie 14.01.14, 17:02
          Myslę, ze z wiekiem kocha sie bardziej realnie, nie zatraca sie calkowicie w uczuciu, a rózowe okulary nie sa tak ścisło załozone na nosie. W dojrzałym wieku jesteśmy już uksztaltowani, mamy ugruntowane przekonania, sposób postrzegania swiata, ale jednocześnie stajemy sie bardziej elastyczni i zwracamy uwagę na nieco inne rzeczy niż tylko fizyczność. Choć oczywiście motyle brzuchate, ekscytacja drugą osobą pozostaja takie same. Zakochanie zawsze pozostanie zakochaniem i to jest w miłosci najfajniejsze.
          • raziel24 Re: kochanie 14.01.14, 17:43
            Żyjemy i od nas takie sprawy zależąsmile
          • facet699 Re: kochanie 14.01.14, 23:16
            bardzo racjonalnie napisane i prawdziwe do momentu kiedy się jednak traci głowę wink
    • tdf-888 Re: kochanie 14.01.14, 17:33
      nie, nie i nie ;]
    • elizjum-9 Re: kochanie 14.01.14, 17:33
      Miłość jest niezmienna.
      To my się zmieniamysmile
    • wyszeptany-o-zmroku Re: kochanie 14.01.14, 17:34
      Ale jakie to ma znaczenie??miłość to miłość, nawet jeśli z wiekiem przemawia w sposób inny..z biegiem czasu zapewne bardziej ją doceniamy ale kochamy równie mocno..bo miłośc to przecież miłość..no i tęsknimy za tym czego nie mamy,możliwe że jest to kochanie.
      • facet699 Re: kochanie 14.01.14, 23:21
        jeśli tęsknimy to kochamy lub bardzo lubimy, brakuje nam tej osoby. Także tęsknotę możemy przeżywać w różnym stopniu
    • zielonooka38 Re: kochanie 14.01.14, 19:05
      myślę, że z wiekiem zmieniają się nasze oczekiwania co do miłości
    • kira_koslin Re: kochanie 14.01.14, 19:41

Czy da sie bedac dorosłym kochac jak dziecko, da sie. Dorosłym tez zdarza sie szaleńczą miłośc. Mozna tak pokochać do braku tchu i zatracenia sie w sobie. Wiek nie ma tu nic do znaczenia. A czy skrajna tęsknota moze byc miloscia, oczywiscie ze moze i czesto wlasnie nią bywa.
      bo gdy tęsknimy za kimś to znaczy ze go nam brakuje, ze go nam potrzeba, ze czasem trudno bez niego sie oddycha i ze caly swiat moglby przestac istniec byleby ta osoba byla, choć na chwile z nami. Tęsknotę odczuwamy wtedy gdy brakuje nam tej osoby w tych nawet zwyklych chwilach...tak skrajna tęsknota moze byc miłością. Dean Peters - pomóż mi wrócić do rodziny

www.siepomaga.pl/f/zdazyczpomoca/c/1048
      • facet699 Re: kochanie 14.01.14, 23:23
        pięknie napisane, tak samo myślę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka