zed-is-dead 22.01.14, 15:21 Mianowicie: jaka karta graficzna w cenie około 450 pln? Moim faworytem po wstępnym riserczu jest Radeon R7 260x 2GB. Jeszcze tydzień temu byłoby to GF GTX650ti boost - niestety wymiotło z rynku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 Re: Pytanie techniczne do magików komputerowych m 22.01.14, 15:26 Nie jestem osobą kompetentną w tym zakresie, ale... Jakiś czas temu Radki kusiły relacją mocy do złotówki ale zawsze był z nimi jakiś problem. A to się grzały, a to sterownik wariował, a to artefakty na ekranie lub reset po 2 godzinach obciążenia, a to wycie wentylatora jak odkurzacz... Niedawno czytałem jakiś art. i było tam o tym, że radki się grzeją (ale, że im to nie szkodzi). Nie wiem... trzymałbym się NVidii. Może będzie 2 klatki mniej w gierce, ale za to może ciszej i stabilniej. Odpowiedz Link
zed-is-dead Re: Pytanie techniczne do magików komputerowych m 22.01.14, 18:39 A jesteś w stanie polecić jakiś konkretny model? Pod wielkim obciążeniem na pewno nie będzie pracował, bo w zasadzie dwie gry, które na pewno będę chciał - to Starcraft 2 i Rome: Total war, czyli dwie strategie (zbyt wymagające dla mojego aktualnego trupka, ale nowy sprzęt na pewno uciągnie). Poza tym komp będzie miał zastosowanie przede wszystkim netowo-multimedialne. W sumie patrząc na spektrum moich zastosowań - to z pewnością wolę kartę cichszą, niż szybszą. Odpowiedz Link