Dodaj do ulubionych

Czy Wy też macie

08.03.14, 17:55
goździki do połowy? big_grin
Obserwuj wątek
    • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 18:48
      Ja tam widzę całe. Znaczy w dzbanku. Takim jakimś nijakim.wink
      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 18:55
        silencjariusz napisał:

> Ja tam widzę całe. Znaczy w dzbanku. Takim jakimś nijakim.wink

Ej, no, dzbanek to chyba wyobraźnia Twoja domalowała big_grin
        Ja tam nawet zarysów dzbanka nie widzę. Od połowy czysta, pusta kartka tongue_out
        • czarny.onyks Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:05
          no nie wiem...u mnie od połowy zapisana czarnym maczkiem tongue_out
          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:13
            Łeeee, jeszcze lepiej tongue_out Jaki znowu maczek? Ja tam białą biel widzę wink
            Chyba powinnam odwiedzić okulistę suspicious
            Albo... psychiatrę big_grin tongue_out suspicious
        • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:25
          Skup się, patrz długo i uważnie. Wtedy może dostrzeżesz dzbanek.wink
          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:28
            Kiedy mi się nie chce patrzeć ani długo ani uważnie tongue_out
            Swoje już zobaczyłam big_grin
            • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:30
              A dzbanuszek całkiem fajny jest...
              • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:36
                Sil, namaluj ten dzbanuszek smile
                • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:42
                  a ten dzbanuszek ma uszka ? wink
                  dzbanuszek byl szklany, lodyzki przez niego przeswitywaly wink tyle pamietam tongue_out
                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:54
                    Dokładnie taki właśnie ten dzbanuszek jest.
                    • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:57
                      Narysować miałeś tongue_out
                      • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:01
                        A skąd.
                    • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:02
                      Mi jeszcze jeden dzbaneczek w głowie. Wabiący swoim nektarem przeróżne stworzenia wink

hmmm Ty Sil czasem nie miałeś muchołówki ? suspicious
                      • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:03
                        Miałem.
                        • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:26
                          Bardzo była żarłoczna? Często Zakleszczała muchy? Wkłądałeś może do niej palca? big_grin
                          Po jakim czasie mucha bzykać przestaje? Od razu działają enzymy trawienne?
                          Czy komary też były łase na jej naktar?

Pytalska ^^
                          • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:44
                            Nektaru nie było w pułapkach. To widać na filmiku, który podlinkowałaś. Pułapki pięknie wybarwiały się na czerwono gdy miały dość światła słonecznego. Roślina nie musi się odżywiać owadami. Spokojnie poradzi sobie jak każda inna roślina. O ile gleba nie jest zbyt uboga w substancje odżywcze. Więc żarłoczna bardzo nie jest. Owady konsumowała rzadko. Bo za muchami nie chciało mi się latać.tongue_out Wrażenie robi to, jak zdawałoby się statyczna roślina potrafi błyskawicznie zamknąć pułapkę. Resztki muchy wypluwała po kilku dniach. Znaczy otwierała pułapki. W naturze resztki owada zmywa pewnie z liści deszcz.
                            • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:55
                              To czemu jej much nie łapałeś? tongue_out Ja raz takiemu ogromnemu krzyzakowi muchę wrzuciłam w sieć ^^ od razu do niej przydreptal i ja obwinął jak trzeba wink

Przy okazji znalzłam film ciekawy. Facet co się prezentów musiał naprzynosić wink a ona... jakaż wybredna. Samiec niby do niej z podarunkiem, pierscionkiem idzie - sam nawet go sobie założył - a zamiar to ma tylko jeden suspicious
                              Sa to bodajże atanniki
                              • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:01
                                Pan ptak pokazał, że jest przy kasie (1,21 min.) i od razu nastawienie pani ptakowej do niego się zmieniło.tongue_out
                                • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:19
                                  heheh też widziałeś to zainteresowanie samiczki, ten jej wzrok, gdy tylko samiec kase pokazał wink
                                  Nie tylko kasę, samochodu też sie musiał dorobić tongue_out a nawet dzieciaka... (smoczek wink)
                                  To i tak mało musiał się jeszcze zaobrączkować smile
                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:25
                                    Jak powiada stare przysłowie:
                                    masz niezłą furkę i sporą mamonę
                                    w romansach przebijesz Casanovę
                                    • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:40
                                      Zamiast fury - furka
                                      Zamiast konia - kucyk wink
                                      ale ten głos... ujdzie smile
                                      • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:51
                                        Z westernów to lubię tę piosenkę.
                • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:55
                  Szarlotta przecież już swoje zobaczyła.tongue_out
                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:58
                    Sil, nie daj się prosić, narysuj smile
                    • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:01
                      Nie umiem.
                      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:04
                        Umiesz, umiesz, narysuj, buziaka dostaniesz big_grin
                        • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:16
                          A już tam.tongue_out
                          • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:30
                            tam powiadasz wink
                            i to już.... mhmmmm
                          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:33
                            łeee, nic w prezencie na dzień kobiet nie dostałam, już się z dzbanuszka Silowego cieszyć zaczęłam a tu nic z tego sad tongue_out
                            • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:51
                              Ale Szarlotta podpuszcza...tongue_out
                              • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:01
                                Nic nie podpuszczam suspicious szczerą prawdę piszę tongue_out
                                • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:03
                                  Niech Szarlotta rozwinie temat buziaków.tongue_out
                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:05
                                    Kiedy motywacji brak tongue_out
                                    • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:06
                                      No właśnie.tongue_out Szarlotta miała zmotywować. Ale coś słabo to Szarlottcie wychodzi.tongue_out
                                      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:10
                                        Odnoszę dziwne wrażenie, że teraz to Sil podpuszcza tongue_out
                                        • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:12
                                          Czy ja namiętne buziaki Szarlottcie obiecywałem? To Szarlotta mi je obiecała?tongue_out
                                          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:14
                                            O, nie, nie, namiętne buziaki to sobie Sil wyobraził tongue_out
                                            Szarlotta obiecywała buziaka w liczbie pojedynczej i w podziękowaniu za dzbanuszek. Zatem nie ma dzbanuszka nie ma buziaka big_grin
                                            • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:18
                                              I nawet nie namiętny ten buziak by był... Ech... A nawet goździki już w dzbanuszku narysowałem.tongue_out No nic. Do śmieci pójdzie goździkowy dzbanek.tongue_out
                                              • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:26
                                                Najpierw rysunek potem buziaki big_grin
                                                Nad skalą namiętności możemy podyskutować jeszcze tongue_out
                                                • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:30
                                                  A więc jednak buziaki a nie buziak.tongue_out I do tego namiętne (skoro mamy ustalać jak bardzo namiętne). tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:32
                                                    A, tam, literówkę popełniłam big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:35
                                                    Ta... Jasne... Namiętna literówka.wink
                                                    Szarlotta mięknie. Ot co.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:37
                                                    Szarlotta się po prostu nie umie targować, a Sil to wykorzystuje tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:42
                                                    No to już Szarlotty nie męczę. Rysować nie umiem. Nie ma dzbanka, nie ma goździków.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:49
                                                    No, i trzeba tak było od razu, buziaki przesyłam, miejsce docelowe wybierz sam, https://www.swiat-rozrywki.com/galeria/albums/e-kartki/emotikony/thumb_buziakk.gif https://zs2rypin.pl/pliki/emoty/buziak.gif
                                                    Mam nadzieję, że są wystarczająco namiętne suspicious tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:52
                                                    To i nawet malinka będzie od takiego całowania.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:53
                                                    Malinkę to Ci dam gratis smile
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:02
                                                    Jakaś chińska ona. Pewnie temu gratis.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:06
                                                    Sil, se wymyśla teraz, gdzie chińska, opolska przecież suspicious
                                                    Z tej kupki możesz sobie wybrać big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:10
                                                    Jakieś sztuczne one...
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:17
                                                    Ech, Silowi dogodzić... trudna sztuka suspicious
                                                    Zerwij sobie z krzaczka może tongue_out
                                                    Więcej malinek już dzisiaj nie będzie big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:29
                                                    Te już lepiej wyglądają.
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:34
                                                    Uff, to będę mogła zasnąć spokojnie tongue_out
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:45
                                                    Bo te maliny na sztuczne wyglądały...
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:48
                                                    Nie miałabym śmiałości Sila sztucznymi malinami częstować big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:58
                                                    Wolałbym jednak malinki.tongue_out
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:28
                                                    Ło matko tongue_out. Jeden malunek i takie wymyślanie big_grin
                                                    Dziś już więcej malin ani malinek nie będzie tongue_out
                                                    Buziaków ani całusów też już dziś nie będzie suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:31
                                                    Wiem, wiem... Szarlotta musi przecież porozganiać teraz kocury...tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:51
                                                    >Nie ma dzbanka, nie ma goździków

To TY dzbanek chciałeś dostać? tongue_out wink
                                                    no nie ma goździków.... to jakieś dmuchawce są big_grin i to rozdmuchane nieco wink
                                                    Nie no, ładne, ładne smile nawet tło - kotarę zrobiłeś.
                                                    A mi nic nie dasz? suspicious suspicious suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:52
                                                    I zaczyna się...tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:57
                                                    big_grin To było do przewidzenia tongue_out
                                                    narzędzie do reki i dajesz więcej Sil big_grin
                                                    czekam suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:01
                                                    Kiedy wyobraźni jam pozbawion zupełnie. Nie zdołam ryjków poprawić.tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:07
                                                    to narysuj nowe suspicious tongue_out
                                                    wierzę w Ciebie wink
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:10
                                                    Wiara nic a nic nie pomoże. Nie umiem rysować. I spać już idę.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:15
                                                    crying

I tak mnie zostawisz... bez niczego?
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:29
                                                    Ale to dobrze, że niczego się ode mnie nie nabrałaś. tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:41
                                                    > Ale to dobrze, że niczego się ode mnie nie nabrałaś. tongue_out

Przetłumacz na mój język tongue_out

hmmmm
                                                    zostawiłeś mnie bez niczego, masz na myśli, ze .... jestem rozebrana ? suspicious
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:44
                                                    Nawet przez myśl mi to nie przeszło... Że przed komputerem siedzisz nago.tongue_out A jesteś rozebrana?wink
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 22:55
                                                    jestem jak zawsze big_grin wiesz że nie lubie kłamać wink
                                                    ejjjj, miałeś iść spać tongue_out bo zaraz ja powiem że pójde choc i tak nie pójdę wink nie moja pora.

O co chodziło z tym nabraniem? (ubraniem zrozumiałam, a raczej jego brakiem suspicious)
                                                    plątam się.... bije to ode mnie jak nic big_grin
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:01
                                                    A to było w nawiązaniu do wątku o wysyłaniu partnera na badania. Żeby czasem jakiejś francy przypadkiem nie złapać.wink
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:20
                                                    a ześ namieszał tongue_out
                                                    co do malinek...
                                                    u mnie możn powiedzieć że są dwa gatunki.
                                                    Jeden coś do tych malinek podobne. Mają dużo grubsze te bąbelki i czasem różnej wielkosci. Sam owoc maliny jest czasem nieregularny ale za to przesłodki smile od dawna z nami jest

Drugi gatunek to typowa malina, ładny regularny kształt i praktycznie wszytskie owoce sa takie same. Ta malina przyszła do nas od sąsiada, sama suspicious i sie rozpanoszyła w truskawkach smile dużo jej jest i praktycznie z niej sie robi soczki i inne takie tam . Ta nie jest taka słodka. Nie ma tak pulchnych tych bąbelków (nibyowocków) ja tamta starucha. Starucha o wiele lepsza ^^
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:22
                                                    Ja tam też jestem zdania, że staruchy są o wiele, wiele lepsze od dzisiejszych, młodych odmian.tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:28
                                                    taaaaak? suspicious na własnym przykładzie, własnych upraw?
                                                    Masz malinki w chutorze?
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:30
                                                    Parę krzaków.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:34
                                                    Krzewów Sil, krzewów tongue_out
                                                    eee to jak masz maliny to i inne różności zapewne.
                                                    Co masz jeszcze na działce?
                                                    Co do staruchów a w dodatku dzikusów tongue_out przypomniała mi się czereśnia. Ogromne kiedyś to było drzewo. Owoców mnóstwo. Drobnica owoc a w niej pestka ogromna ale dobra była. Juz dawno jej nie ma uncertain
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:38
                                                    Porzeczki, aronię, borówki amerykańskie, jagody kamczackie, jagodę goji, cytryńca chińskiego, truskawki (chyba z 7 odmian), winorośl, wiśnię, trzy jabłonki i jedną gruszę (nowe nasadzenia).
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:45
                                                    o jaaaaa, o Tyyyy, nieźle smile

Nie znałam jagody kamczackiej (w smaku poobna moze do borówki amerykańskiej?) ani goi, do czego ta druga w smaku podobna? Wyglądają jak wydłużone pomidorki koktailowe wink
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:52
                                                    Kamczacka jest bardziej kwaśna. Ale i chyba bardziej aromatyczna. Przynajmniej tak mi się wydaje. W naleśnikach sprawdza się całkiem nieźle. A ta druga jak dla mnie mdła jest. Nie wiem do czego można by ją porównać. Do pomidorków raczej nie jest podobna.wink U mnie na pewno nie jest. Owoce są bardzo drobne, a krzaczor ciernisty.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 00:04
                                                    porównałam do pomidorów koktailowych, takich małych bo ta goi wygladem tylko taki mi owoc przypominała który posiadam. Tylko ta Twoja goja jest bardziej wydłużona a pomidorki me okrągłe wink skoro owocków tyle posiadaś to i warzywa obce Ci nie są. A ja myślałam, że tylko fikusa hodujesz tongue_out
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 00:08
                                                    a cytryniec chiński? Wygląda słodkawo, jak winogrona a jest kwaśny?
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 10:58
                                                    Kwaśny. Owoce są drobniejsze od winogron, ze sporą pestką. Posadzony z myślą o wykorzystaniu owoców do nalewek.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 13:26
                                                    a zrealizowales te mysl ? suspicious powstala jakas cytrynowka wink
                                                    hmmm kto tym glownie sie zajmuje. cala ta uprawa? Duzy masz w tym udzial?
                                                    echhh w ostatnim czasie sie zastalam, nawet sie przytylo ze 2 kg suspicious nie biegalam ale to przez noge uncertain nie biegalam chyba z 3 tygodnie... w tym roku tenisa tylko raz zaliczylam, siatke tez raz. dzisiaj pora na drugi raz z tenisem wink pogoda swietna. cieplutko. slonce swieci.
                                                    tylko maczete przez plecy przewiesic jak luk i mozna pocinac big_grin
                                                    pora powoli isc... smile przynajmniej na pileczce sie wyzyje tongue_out
                                                    nie no. nie mam takiej potrzeby ale lubie czasem ruchu zaznac smile dobrze mi robi.
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 16:17
                                                    Nalewki jeszcze nie było. Pnącze młode jest. Drugi rok dopiero owocuje i mało tych kwaśnych bobików ostaje się do zbiorów. A może to wina miejsca? Gleby? Nie wiem. W każdym razie to co dotrwa do zbioru kończy w kompocie.
                                                    Ja wczoraj biegałem. Dziś rower zaliczyłem. Śnieg jeszcze miejscami leży. Cytrynków sporo widziałem. Przytyło mi się więcej niż 2 kilo.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 16:37
                                                    niestety ja juz wrocilam sad tylko godzine pogralysmy i przszla dwojka co mialam rezerwacje. My praktycznie nigdy nie rezerwujemy bo kto w grudniu lutym czy w marcu gra na orliku suspicious ale zajebiste tempo mialysmy. po pol godzinie obie juz zmeczone. czego tak sie staraltsmy? a bo zaraz obok na sztucznej trawie grali panowie ^^ to wypadalo si pokazac z dobrej strony. nawet z kilku stron wink nie obylo sie bez komentarzy. na koniec to jeden nawet chcial autograf od Radwanskiej. Znojomy kokezanki wink
                                                    Sie napatrzyli.... tak sie zlozylo ze z panmi skonczylismy w tym samym czasie. Zatem od poczatku byla ostra gra. za kazda pilka biegalysmy smile nie gralysmy wedlug zasad. po to zeby wiecej odbijac. z reszta tam boisko jest nieco mniejsze niz normalnie wiec nie patrzylysmy na linie. wazne bylt same odbicia.
                                                    hmmm ja powiedzialam ze 2 kg? u mnie to CONAJMNIEJj dwa. nie no max 4, tyle za duzo od mojej wagi w ktorej czuje sie ok. nie jest tak zle. Jednak czuje po sobie ze to nie do konca moje cialo. nie moj brzuch suspicious zastalam sie....
                                                    Lapa nie boli. wiec znowu sprobuje biegac smile

hmmm a wino kiedys robiles? A moze to wina gospodarza tongue_out ze do zbiorow tak malo owocow zostaje, moze zbyt czesto podjada wink

Cytrynkow? Motylki juz widziales? echh mi nie bylo jeszcze to dane uncertain
                                                    Ni wierze.... gdzie Ty ten snieg znajdujesz? u mnie od dawien dawna juz go nie ma smile to pewnie rowerem wczoraj bie wpadales w koleiny sniezne i dobrze sie jechalo? wink
                                                    echhh dzisiaj tak cieplo jest ze gralo sie w samej bluzce ale jeszcze dluzszy rekaw.
                                                  • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 20:09
                                                    A ja na szpaki polazłem gapić się przez lornetkę. Uwielbiam to ich kląskanie i pogwizdywanie.
                                                    Nie wyżeram owoców.tongue_out Może czasem truskawki zielone mnie skuszą. Asfalt czysty już jest. Śnieg zalega w rowach, czasem na polu widać, no i miejscami w lesie.
                                                    Cytrynki=motylki.
                                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 23:01
                                                    Jejka, nie wiedziałam, że szpak AŻ TAK potrafi naśladować odgłosy a nawet... wyrazy. To że naśladuje inne ptaki, wróbla wilge czy myszłowa to wedziałam, ale ludzi, żeby aż tak dobrze? Musiał pewnie od maleńkości z ludziami przebywać. Hmmm cwaniak lubi czerpać odgłosy z otoczenia, miauczenie, przeóżne świsty, gwizdy to dla niego nie problem. Ma rozmaite swoje piosenki smile ma seksowne sylaby. Hmmm kanarków śpiew tak się na pewno nazywa ale jego myślę, że też.

> A ja na szpaki polazłem gapić się przez lornetkę. Uwielbiam to ich kląskanie i
                                                    > pogwizdywanie.

też lubię bardzo go słuchać. Dzisiaj idąc drogę, zwolniłąm, zerknełam na słup, na którym budka była zaiweszona. On na samej górze siedział. chwilunie posłuchałam. Poszłam zaraz dalej.
                                                    Tak to ich śpiewanie a do tego stroszenie piórek, na podgradlu tworzenie jakby jeżyka wink i to wtórowanie (trzepotanie)skrzydłami.
                                                    hmmm tak sie teraz zastanawiam. Szpacy śpeiw to np, szpet-szpet, lub star-star, przypomniałam sobie ze angielska nazwa szpaka to starling. Ciekawe skad się ona wziełam. MOze od tego a może że.... on tak gwiazdorzy wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:56
                                                    hashimotka88 napisała:

> To TY dzbanek chciałeś dostać? tongue_out wink

Ja tam wybredna nie jestem, ładny dzbanek - czemu nie wink
                      • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:07
                        Nie chce Ci się tongue_out
                        Obiecuję że przymknę oko, gdy dzbanek wyjdzie Ci trójkątny lub za bardzo wyciągnięty wink
                        • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:17
                          Nie umiem. Serio.
                          • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:29
                            Teraz to już za późno. Już pokazałeś na co Cie stać. JUż nie ma, ze nie umiesz tongue_out
                            Ciagle hulajnoge mam przed oczami smile
                            Mi się podobało. Serio smile

• silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:30
                              A ja wciąż nie wiem jak powinny ryjki wyglądać.tongue_out
                              • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:46
                                Wiesz, wiesz...
                                Ryjki Ci akurat idealnie wyszły tongue_out
                                Nie zawsze ma się pełny obraz przed oczmi a mimo to trzeba sobie poradzić wink
                                • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 20:55
                                  "Nie zawsze ma się pełny obraz przed oczmi a mimo to trzeba sobie poradzić"

Nie zawsze? Prawie nigdy nie ma pełnego obrazu.tongue_out
                                  • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 21:26
                                    > Nie zawsze? Prawie nigdy nie ma pełnego obrazu.tongue_out

ok, pomogę Ci, byś miał pełny obraz przed swoimi oczami. słuchaj teraz uważnie, bo nie będę powtarzać tongue_out (heheh przypomniał mi sie serial "Allo, allo"). Musisz nacisnąc, w prawym gónym rogu pewną figurę, taki kwadracik jeden. Zrobi się pełny obraz, zapewniam ^^ i będiesz miał w dodatku dwie figury nałożone na siebie wink
    • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:23
      jeszcze wczesniej flakon byl. teraz o dziwo widze jak Szarlotta.
      dol.stal sie niedostepny moim oczom wink
      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:25
        O, dzięki Ci Hashi smile
      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:26
        Znaczy się, że chyba nie zasłużyłyśmy na cały bukiet tongue_out
        • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:36
          powiedzialam tak tylko dlatego bo zrobilo sie mi szkoda ze widzisz tylko polowe tongue_out
          zeby nie bylo ze tylko Ty widzisz taka dziwnosc, wstawilam sie za Toba wink

nie no. serio ja tez widze jak Ty.
          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 19:37
            Ej, no tongue_out
            Bo nie nadążam z myślami big_grin
    • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:30
      OK, zmieniłam przeglądarkę i mam maliny do połowy i od połowy big_grin
      Trza było tak od razu mówić, że to wina przeglądarki tongue_out
      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:31
        Tfu, goździki mam suspicious
        Od połowy i do połowy znaczy się całe, jak się patrzy bukiet suspicious
      • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:32
        Ale dzbanka dalej nie widzę suspicious
        • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:34
          Noc jeszcze młoda... Niech Szarlotta mocno wpatruje się w goździki. To i dzbanek w końcu zobaczy.
          • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:37
            Na razie to ja, dzięki Twemu niezdecydowaniu, wszędzie maliny widzę tongue_out
            • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:40
              To Szarlotta przecież w nieśmiałości swej porwać się namiętności wzbraniała.tongue_out
              • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:45
                A Sil to już dawno temu pisał, że idzie spać tongue_out
                • silencjariusz Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:53
                  Samemu ciężko zasnąć. Tym bardziej, że malinki po głowie chodzą.tongue_out Ale już idę, idę. Dobranoc.
                  • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 08.03.14, 23:57
                    Dobranoc, malinkowych snów życzę wink
    • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 17:33
      Czy też macie wiosnę? big_grin
      Ja mam. Na spacerze widziałam pierwsze cieszynianki smile. Dam sobie rękę uciąć, że nigdy na żywo nie widzieliście cieszynianek big_grin. Dziś widziałam nawet kilka, ale wiadomo, aparat w telefonie nie teges więc i zdjęcia nie wyszły zbyt dobrze wink.
      Poza tym na tym zdjęciu, na którym nic nie widać powinniście dostrzec łąkę pełną tzw. przebiśniegów (nie wiem jak one się nazywają w innych zakątkach Polski suspicious).
      No i jeszcze Wam pstryknęłam kilka zdjęć w moim ulubionym bukowym lesie ale tylko na jednym zdjęciu buki wyglądają jak buki big_grin. No i podbiał już też kwitnie smile
      Także wiosna zawitała w nasze strony smile
      • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 18:44
        Dziekuje Szarlotto ze ucieszylas moje oko smile
        Cieszynianek nie znalam a co dopiero bym je widziala suspicious wink co do przebisniegow.... tez nigdy ich w swojej kotlince nie widzialam uncertain chyba ich u mnie nie ma... badz ja tak patrzylam. nie no nie ma ich suspicious przynajamniej w nablizszej okolicy. u mne to jedynie mnostwo Anemone nemorosa porasta lasy i czesto mozna polacie ich dostrzec smile
        Jeszcze wiosny nie uchwycialam. Jesli to zrobie to moze sie odwdziecze smile
        • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 18:57
          hashimotka88 napisała:

> Anemone nemorosa

Wyobrażałam sobie co też to może być za przedziwna roślina a to o zawilec chodzi big_grin
          Zawilce u mnie już też się nieśmiało pojawiają ale pojedynczo na razie. Pewnie będzie ich więcej jak cieszynianki przekwitną wink
          • hashimotka88 Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 22:27
            > > Anemone nemorosa
            >
            > Wyobrażałam sobie co też to może być za przedziwna roślina a to o zawilec chodz
            > i big_grin

Mi się ta nazwa od razu spodobała jak usłyszałam ja na zajecach z botaniki czy fitocenoz. Nieraz się przewijała. Inne łacińskie nazwy pewnie też się jeszcze tzrymają glowy, jak Betula pendula czy Xant(h)oria parietina. Tą osttanią też wdzięcznie brzmi, choć porost zwykły bardzo częsty. Nawet nie wiem jak po Polsku się nazywa, bo akurat na lichenologii nazewnctwo to była sama łącina.

Ta cieszynianka Twoja mi sie spodobała. Ciekawa roślina, ma płatki co płatkami raczej nie są. Sam kwiat to tylko ten żólty środek. A te płatki to jakieś przylistki chyba. Ładna i oko cieszy, jak to cieszynianka smile
            • szarlotka_ja Re: Czy Wy też macie 09.03.14, 22:44
              No łacina generalnie może zaskoczyć. Człowiek sobie wyobraża jakieś piękne rzeczy i może się okrutnie zdziwić tongue_out. Też nieco łaciny łyknęłam na studiach ale szła ona w nieco innym kierunku wink

Z cieszynianką wiąże się pewna, piękna legenda. Dokładnie już jej nie pamiętam ale coś było związanego z chłopakiem, który przybył za swoją miłością właśnie tutaj na Śląsk cieszyński (tylko nie pamiętam skąd suspicious). Przywiózł ze sobą woreczek ziemi ze swoich stron. Jak zmarł to jego ukochana wysypała ziemię na jego grobie. No i w tej ziemi były ziarenka cieszynianki. Spodobało jej się i sobie rośnie big_grin

Być może coś pokręciłam (na pewno pokręciłam big_grin) ale jak znajdę prawdziwą legendę to sprostuję tongue_out

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka