szarlotka_ja 15.04.14, 20:53 paskudny, trudny i zły dzień to co robicie? Zwłaszcza jak nie macie z kim pogadać, tak twarzą w twarz. Nie mówiąc już o tym, że nie ma się do kogo przytulić... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ice_flower Re: Kiedy macie 15.04.14, 20:56 Jak ostatnio mialam taki dzień to weszłam do netu i napisałam na sąsiednim forum. Zazwyczaj miotam się po kątach i gadam sama ze sobą.. Nie jestem zbyt pomocna. Przepraszam Odpowiedz Link
anirat Re: Kiedy macie 15.04.14, 20:57 Zaraz Sil się znajdzie I z Toba pogada, spoko, a ja.... no cóz załuję, że nie mam z kim pogadać. Kiedys już na tym forum tez o tym pisałam. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 20:59 No tak, faktycznie, pisałaś, teraz sobie przypominam... Odpowiedz Link
ice_flower Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:00 Takiej rozmowy i obecności drugiego człowieka nic nie zastąpi. Niestety.. Odpowiedz Link
timiy2 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:02 jak będziecie sobie to wmawiać, to pewnie nie.... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:35 naprawdę Timku uważasz, że można zastąpić drugiego człowieka?? wydaje mi się, że nie... można polubić? samotność...a raczej oswoić ją....zaakceptować.... i ciągle tęsknić za Kimś.... ...przynajmniej ja tak mam, ze tęsknię... Odpowiedz Link
timiy2 Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:52 oczywiście że się nie da się zastąpić....każdy/większość tęskni... ale trzeba sobie radzić bez... skoro nie ma... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:06 No niby tak, ale taka wirtualna rozmowa też może pomóc Odpowiedz Link
margott70 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:08 anirat napisała: > Zaraz Sil się znajdzie I z Toba pogada Coś tak czuję,że twarzą w twarz to raczej nie będzie... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:10 Też tak właśnie czuję, i że nie przytuli też czuję Odpowiedz Link
mayenna Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:19 anirat napisała: > Zaraz Sil się znajdzie I z Toba pogada, spoko, a ja.... no cóz załuję, że nie m > am z kim pogadać. Kiedys już na tym forum tez o tym pisałam. Anirat, nie bierz tylko do siebie tego co napiszę bo to raczej dotyczy osoby mi bliskiej, ale może cos z tego weźmiesz dla siebie: dochodzę do wniosku, że samotność i opuszczenie często jest wynikiem tego jak żyjemy, jak szanujemy innych i jacy dla nich jesteśmy. Jak nie ma z kim pogadać to warto zastanowić się co ja takiego robię, że nikt nie chce ze mną gadać, nikogo nie obchodzę bo może inni mnie nie obchodzą. To trochę jak ze skrzynią: wyjmiesz z niej tylko to co wcześniej włożysz. Ja dzis podjęłam bardzo trudna dla mnie decyzję, że nigdy więcej nie odwiedzę własnej matki. Zapracowała sobie na to i jest kres nawet mojej wytrzymałości....Nawet jeśli wszyscy uznają że jestem straszna i wyrodna. Odpowiedz Link
margott70 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:09 A czasem jest jeszcze gorzej. Nie ma nawet komu przylać Odpowiedz Link
green.amber Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:11 otototo bo na przykład zasmarkany i jak tu bić chorego prawie śmiertelnie... Odpowiedz Link
margott70 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:13 Właśnie, właśnie toż to barbarzyństwo byłoby... Odpowiedz Link
green.amber Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:16 chociaż nie okularnik to jakby półbarbarzyństwo a że jakieś ze 2m wzwyż to może nawet i ćwierć... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:15 ze niby katar ma ? dobra a na poważnie ...dzis mam własnie taki dzień, z fabryce spraw nie do przerobienia, mysli szybciej niz palce po klawiaturze latały, w domu roboty tyle, ze na 6 rąk by starczyło i własnie zamierzam udać sie do wanny na super pachnącą kapiel z kieliszkiem białego wina a potem fru pod kołdrę z dobra książką (zostalo mi jeszcze 400 stron, trzeba skończyć ) Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:18 O, widzisz nie mam wanny Prysznic pozostaje. Co czytasz? Odpowiedz Link
margott70 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:20 A w prysznicu nie masz brodzika? Ciepłej wody sobie nalej i będzie takie spa Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:22 Właśnie, że nie mam brodzika, bo to jakieś takie nowoczesne cholerstwo. Ale wrzątek puszczę, także para będzie Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:25 a tym razem "Wyznaję" Jaume Cabre, bardzo dobra ksiązka, choć wymaga skupienia. Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:30 na mnie czeka jeszcze caly parapet, bo tam jest miejsce oczekiwań moich Pań Książek na swoją kolej. Jeszcze eseje N. Davisa przede mną i kroniki Tygodniowe Slonimskiego i kolejny Murakami. Cierpliwe są te moje książki, nie kłócą się, nie przestawiają "ja pierwsza ! Nie, właśnie że ja !" , nawet pozwalają łaskawie czasem mapom zagościć obok siebie. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:35 Zazdroszczę Ja bym nie wytrzymała. Zazwyczaj czytam kilka książek jednocześnie, tzn. pozaczynanych mam kilka książek . I sobie czytam tę na którą mam akurat ochotę Dziś mam ochotę na Pilcha, choć koło łóżka jeszcze leży "Obrona szaleństwa", "Moja bratowa Annabel" i "Niepamiętnik Dolores Price". Wszystkie pozaczynane, cierpliwie czekają na swoją kolejkę Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:11 Że w sensie komuś przyłożyć? Ejże, z tej strony to Cię nie znałam Odpowiedz Link
margott70 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:15 Bo ja z reguły nie biję. Pacyfistka jestem. Ale chęci miewam przeogromne Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:32 to tak jak ja.... i chęci ogromne....i z reguły nie biję... ale tak mnie jedna baba wkur********* Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:36 oj dziewczyny a sposób jest tak prosty idziecie na salę treningową, mówicie facetowi, zeście wku....one i potrzebujecie rękawic i worka do naparzania, nie ma faceta, który odmówi z potem czujecie sie jak nowo narodzone Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:40 przecież mogłabym takiemu zrobic krzywdę ... Tyś mnie nie widziałą wk....... Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:50 no przecież nie faceta masz tłuc, a worek a jak bylby chetny na mały sparing to czemu nie Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:54 aaaa.....zrozumiałam, że żaden by nie odmówił.... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:36 czarny.onyks napisała: > ale tak mnie jedna baba wkur********* Mam nadzieję, że nie ja Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:41 dziecko...no jakże Ty ???? zwariowała nam Szarlotta Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:44 A, no to kamień z serca Bo bym się bała do Krakowa jechać Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:38 ja tu myślę, jak Sila ściągnąć...przytulać się chce do Cię a od której będziesz wolna w Krakowie? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:44 Szczerze mówiąc to zrezygnowałam z udziału w tej konferencji . Zażyczyli sobie takiej kwoty za udział, że lekko się zdziwiłam Pojadę do Krakowa się powłóczyć i spotkać z Onksem . Myślę, że o 7:00 ruszę z C-na, ok 3 godziny buski jedzie więc po 10:00 powinnam być A Ty ile czasu będziesz miała w tym dniu? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:58 ooo....specjalna wyprawa..... .....to szczegółach to pogadamy na privie Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 23:06 Dokładnie Bus powrotny mam jakoś ok. 16:00 - 17:00 i niestety muszę nim wracać bo najpóźniej w C-nie muszę być o 21:00, wtedy jedzie ostatni autobus do mej wsi zabitej deskami Także cała wyprawa się szykuje Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:38 ja mam tak od paru dni....rozsypują sie pewne rzeczy...plany.... straciłam zaufanie do kogoś..... do tego deszcz za oknem...nadchodzące święta.... ...i strasznie dużo myśli w głowie.... ...a do tego naszła mnie ochota na ..naleśniki...i zrobiłam własnie innymi słowy...realizujmy wtedy zachcianki....ptysia brak, więc wyszły nalesniki Odpowiedz Link
beja_81 Re: Kiedy macie 15.04.14, 21:53 >Nie mówiąc już o tym, że nie ma się do kogo przytulić... niby nie to samo, ale... ciepłe, pachnie pluszem, czasem poliże jak ma dobry humor... tak tulę się do kota , jeśli to się leczy, to chcę pozostać chora > paskudny, trudny i zły dzień to co robicie? chciałabym odpowiedzieć, ale nie wiem... chyba kładę się spać Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:32 Ech, moje koty chodzą swoim ścieżkami i akurat jak ja bym się do nich przytuliła to one mają mnie gdzieś . Do psa się boję jakoś tulić, mimo, że ten mój aktualny jest bardzo łagodny, jednak uraz pozostaje... Odpowiedz Link
raziel24 Re: Kiedy macie 15.04.14, 22:13 No niestety trochę się wyżywam na innych ale walczę z tym Odpowiedz Link
szarlotka_ja Już mi lepiej :D 15.04.14, 22:29 Gorący prysznic był, zaparowałam całą łazienkę . No i wytargałam żel pod prysznic, który kiedyś kupiłam i który tak ślicznie pachnie (to nic, że mam zatoki zapchane i żadnych zapachów nie czuję ). Teraz popijam gorącą herbatę z miodem, imbirem i cytryną (zapomniałam, że już zęby umyłam ale mój dentysta tego nie czyta ). Rozmowa z koleżankami i kolegami z forum, też swoje zrobiła I od razu mi lepiej Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Już mi lepiej :D 15.04.14, 22:32 bo my jesteśmy taką wirtualna kozetką.... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Już mi lepiej :D 15.04.14, 22:45 a mówią, że to co za free...to nie działa... a tu prosze, jaki efekt Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Już mi lepiej :D 15.04.14, 22:33 Skoro już Ci lepiej... to teraz możemy się poprzytulać. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Już mi lepiej :D 15.04.14, 23:00 To Szarlotta chce się tulić czy marudzić? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:31 U mnie rozmowa i przytulanie nie pomaga. Dzis tak mialem. Ciezki dzien pracy i duzo zlych emocji. W takie dni wracajac z pracy zostaje chwile w samochodzie, najczesciej patrze na zachod slonca... Czasem sluchajac muzyki przy zgaszonym silniku a czasem odwrotnie. Zwykle opuszczam szyby zeby wiatr mnie uspokoil. Patrze na ludzi idacych do/z Promenady (mieszkam niedaleko). Czekam az zachce mi sie wysiasc. A jak juz naprawde kiepsko to wracam okrezna droga albo robie rundke po dzielnicy bez celu. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:34 Chcialbym, zeby ta rozmowa pomagala.... Ale facet ma troche inaczej niz Wy. Przypomnialo mi sie, ze kiedys zwyklem tez wychodzic na balkon i patrzec na okolice - mieszkam dosc wysoko i nikt mnie raczej nie widzi. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:37 Ja czasami wychodzę na największy pagórek w okolicy i bezmyślnie gapię się przed siebie. Czasem sobie popłaczę Są jednak sytuacje, kiedy jest bardzo zimno, bardzo ciemno i bardzo deszczowo to mi się nie chce w teren łazić Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:40 Gdybym mial tu pagorki to tez bym pewnie nie pogardzil Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:40 Sąsiedzie Widzę, ze oboje mieliśmy cudowny dzień ja się zakopałam w moich malowankach i trochę się uspokoiłam.... Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kiedy macie 16.04.14, 21:42 Hmm. No to teraz bede sie mocniej rozgladac z twgo balkonu lub z parkingu Odpowiedz Link
ame_belge34 Re: Kiedy macie 16.04.14, 22:06 musialbyś miec wzrok sokoli, ale do wiatraka masz rzut beretem Odpowiedz Link
robert.83 Re: Kiedy macie 18.04.14, 10:04 A to nie. Mam okna bardziej na Pałac i most siekierkowski. Odpowiedz Link
witrood Re: Kiedy macie 16.04.14, 22:23 Przesypiam. A jak ktoś ten stan spowodował swoim zachowaniem, to łeb mu urywam (no prawie...). ;D Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kiedy macie 18.04.14, 12:14 ulala....to niektórzy musieli by spać na okrągło Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Kiedy macie 18.04.14, 22:34 Łeee, pierwsza wiosenna burza. Nie znoszę, nie cierpię i nawet boję się burz . Czemu burze zazwyczaj nadciągają w nocy? Odpowiedz Link