czarny.onyks 20.04.14, 20:00 Sila, któremu trudno ...dogodzić ............przejedzony króliczek Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 20:02 Nie wiem czy tym królikiem mu dogodzisz Zdaje się, że woli babkę Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 13:49 To gdzie ta babka? Bo po rowerze jakoś zgłodniałem. I na konsumpcję mam ochotę. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 14:27 A to ja jednak podziękuję. Nie ma co się w święta objadać. Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 15:10 królik..źle.... baba...źle.... nie dogodzi mężczyźnie Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 15:15 Babeczka wystarczy. Nie baba. Wtedy dogodzi. A o króliku nic przecież nie pisałem. Choć wygląda jakby kitę odwalił. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 15:20 A już sernikiem z polewa czekoladowa i rodzynkami chciałam czestować... Ale jak taki wybrałby i przejadac się nie chce, to nie będę nagabywac już Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 16:02 No co. Takiej baby wielkanocnej nikt by nie chciał. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 18:21 A może sałatki? Bom zrobiła a jakoś nikt się nie częstuje Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 20:22 Mnie jest bardzo łatwo dogodzić. Ale dziękuję za troskę. Wzruszyłem się wątkiem specjalnie mi dedykowanym. Odpowiedz Link
witamina_b12 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 20:42 A co Sil ma z tym z zającem w pościeli robić :o ???? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 20:56 a to już wybór nalezy do Niego zboczuchy....myślałam, że od kurczaków woli inną zwierzynę Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 20:56 Brać z niego przykład, jak sobie dogodzić. Podpatrywać jak sobie króliczek robi dobrze a potem naśladować. Czyli będzie to zapewne najpierw napełnienie brzuszka i rozkoszna sjesta (jak na załączonym obrazku). A potem... No chyba wiadomo z czego króliczki słyną... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 21:02 myślałam, że ja jestem perwers....ale w tym króliczku widzieć takie rzeczy... ps....ja bym jednak przestawiła kolejność...jedzenie i siesta potem.... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 21:30 czarny.onyks napisała: > ps....ja bym jednak przestawiła kolejność...jedzenie i siesta potem.... Ale ja potem, jak większość, lubię się zdrzemnąć. Wiec ok, ale pod warunkiem, że Ty w tym czasie odgrzewasz (przygotować/zamówić można wcześniej razem - taki już jestem partnerski, a co?). A te wszystkie tak niby potrzebne rozmowy, to właśnie w trakcie jedzenia. A jak będzie dobre i wprawi mnie w dobry nastrój, to mogę potem w czasie sjesty, gdy leże z z tym błogim i ewidentnie bezmyślnym wyrazem twarzy, nawet kilkukrotnie łaskawie udzielić kłamliwej, ale zadowalającej i w miarę spójnej odpowiedzi na pytanie: "o czym teraz myślisz, kochanie?" Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 21:46 a co jeśli ja tez miałabym ochotę na drzemkę? a potem miałabym ochotę, byś mi przyniósł kawę do łózka... i nie, nie zadaje durnych pytań... ......na szczęście to tylko gdybanie i nic oboje nie musimy.... Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 22:04 czarny.onyks napisała: > a co jeśli ja tez miałabym ochotę na drzemkę? No to byśmy sobie tak drzemali, w siebie wtuleni... i nabierali apetytu... > a potem miałabym ochotę, byś mi przyniósł kawę do łózka... Nawet jeśli sam na nią bym nie miał ochoty Zaiste ciężko odmówić prośbie kobiety w takich okolicznościach przyrody > ......na szczęście to tylko gdybanie i nic oboje nie musimy.... Always look on the bright side of life. Na szczęście możemy... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 22:23 do złośliwego, z dużym piórkiem i przemądrzałego Mareczka sie przyzwyczaiłam.. ale takiego zgodnego...coś mi tu nie pasuje... to juz lepiej to: When you´re feeling in the dumps don´t be silly chumps just purse your lips and whistle... (podpowiedział wujek googiel) Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 22:44 czarny.onyks napisała: > do złośliwego, z dużym piórkiem i przemądrzałego Mareczka sie przyzwyczaiłam.. > ale takiego zgodnego...coś mi tu nie pasuje... Szufladkowanie ludzi jest wygodne i często się sprawdza, ale może prowadzić na manowce... No i sprawdza się głównie przy unikaniu, ale nie przy podejmowaniu wyzwań > When you´re feeling in the dumps don´t be silly chumps just purse your lips and > whistle... Doprawdy,... jednoznaczna dwuznaczność skojarzeń związanych z zaciskającymi się ustami i gwizdkiem wywiedziona z piosenki śpiewanej przez ukrzyżowanego i zacytowana dokładnie w Wielkanoc w kontekście tego wątku, nawet mnie przyprawiła o rumieniec Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 23:01 niektórzy sami się przyczyniają do tego, że wkłada się ich w ..nieodpowiednie ..szufladki.... a podejmowanie wyzwań...w końcu męczy...chyba, że lubi się ciągle gonić króliczka... ...bo czasem chciałoby sie ot tak zwyczajnie...napić kawy....porozmawiać... ...doprawdy...rozbolała mnie głowa od Twych skojarzeń Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 20.04.14, 23:41 czarny.onyks napisała: > > niektórzy sami się przyczyniają do tego, że wkłada się ich w ..nieodpowiednie . > .szufladki.... Ba, niektórzy to nawet taki patent mają, aby się samemu w nieodpowiednią szufladkę włożyć, coby potem innym dać szansę spostrzegawczością, inteligencją itp. się wykazać > a podejmowanie wyzwań...w końcu męczy...chyba, że lubi się ciągle gonić królicz > ka... > ...bo czasem chciałoby sie ot tak zwyczajnie...napić kawy....porozmawiać... Zgadzam się z Tobą, że te wszystkie ceregiele, sztucznie tworzone przeszkody i zmuszanie do wysiłków w celu ich przezwyciężania stają się w końcu męczące i raczej nonsensowne, gdy czasem chciałoby się ot tak zwyczajnie... No i przecież już deklarowałem, że tę kawę Ci potem do łóżka przyniosę. I możemy się jej napić i tak zwyczajnie porozmawiać. To napełnienie sobie brzuszka i sjesta nie są obowiązkowe. Nie samym chlebem człowiek żyje i ja np. potrafię się wznieść ponad tak przyziemne potrzeby > ...doprawdy...rozbolała mnie głowa od Twych skojarzeń Wiesz jak pogrozić... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 00:12 co te święta z ludźmi robią.... ...a co jak nikt się nie wykaże...i zostaniesz w tej szufladzie zgnieciony przez niedomyślne, proste kobiety? nie każdej się chce udowadniać, że jest dużo warta........ są kamienie, które nie świecą z daleka.... ...ja i groźby? ...żartujesz...jam jak baranek wielkanocny...miły, cieplutki, niegroźny. Odpowiedz Link
marek-1002 Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 01:14 czarny.onyks napisała: > co te święta z ludźmi robią.... Ej, chyba z racji późnej pory święta Ci się pokręciły. To przecież nie w TE zgodnie z tradycją co niektóre bydlęta zaczynają mówić ludzkim głosem > ...a co jak nikt się nie wykaże...i zostaniesz w tej szufladzie zgnieciony prz > ez niedomyślne, proste kobiety? No tak, to chyba ta późna pora. Przecież ja w tej szufladzie nie jestem z jakimiś niedomyślnymi, prostymi i nieokrzesanymi kobietami, które nie mają pojęcia o tym, jak mnie wspaniale mogłyby ku obopólnej przyjemności wykorzystać zamiast... zgniatać (co to w ogóle za pomysły?!). My tam wraz z innymi takimi ancymonkami jak ja siedzimy sobie, rozparci niczym królowie życia, wygodnie na zydelku i opowiadamy sobie nieskomplikowane, ale bardzo śmieszne a jeszcze bardziej sprośne kawały zanosząc się przy tym rubasznym śmiechem i klepiąc się przy tym z tej radości po udach (swoich, żeby nie było głupich niedomówień). > nie każdej się chce udowadniać, że jest dużo warta........ Hi, hi, hi... Mało której zwykle się cokolwiek chciało. A już się wysilić i coś tam udowodnić, wykazać (się)? Toż ta rzekoma duża wartość zawsze miała być oczywiste per se. Aż tu nagle nastał ten straszny "kryzys męskości", gdy wielu też już nie chce się żadnej nic udowadniać. Bo albo doszli do wniosku, że to jest zbędne/nie warte wątpliwej wartości "nagrody"/jest tyle ciekawszych rzeczy do roboty etc. No i kicha, przyszło tych prawdziwych ze świecą szukać > są kamienie, które nie świecą z daleka.... Może i tyczy się to naturalnie i powszechnie w przyrodzie występującego onyksa. Ale ten czarny to się skrzy nam tu na firmamencie forum humorem, znamionującym niepoślednią inteligencję, przecież z taką intensywnością, że blask jego bez przeszkód dociera nawet z dalekiego Krakowa > ...ja i groźby? ...żartujesz...jam jak baranek wielkanocny...miły, cieplutki, n > iegroźny. Hm,... raczej owieczka: milusia, mięciusia, cpieplusia, wypięta... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 10:01 ło matko...człowiek wstaje...czyta...i i myśli, gdzie jest haczyk.... nic nie pokręciło...chociaż takie skojarzenie przeleciało przez głowę...ale nie sądziłam, że to dostrzeżesz zastanawia mnie natomiast, że kolejny już raz chcesz udowodnić swoją wartość ..już chyba wszyscy wiemy, żeś idealny, cudowny, kobiety mdleją na Twój widok..... tylko, że to wszystko na papierze...a papier, jak wiadomo wszystko przyjmie... chociaż zazdroszczę aż TAKIEJ wiary w siebie i swoje możliwości wiesz to smutne jest.....za chwile okaże się, ze każda z płci stwierdzi, że nie ma sensu się wysilać...bo i tak nic z tego dobrego nie wynika...i każda pójdzie w swoją stronę... udławimy sie wszyscy tym równouprawnieniem, kryzysem męskości itd itd... i ludzkość wyginie...jak dinozaury.... ekhm....nie lubię takich komplementów... sam się wypnij...króliczku Odpowiedz Link
green.amber Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 10:06 czarny.onyks napisała: > wiesz to smutne jest.....za chwile okaże się, ze każda z płci stwierdzi, że nie > ma sensu się wysilać...bo i tak nic z tego dobrego nie wynika...i każda pójdzi > e w swoją stronę... ooo Onyksia, ja poniekąd już tak mam, czytając, dochodzę do wniosku, że mam tak nieziemsko cudownie, że nikogo oglądać bym nie chciała, nawet z daleka, żadnego ludzia i to nawet nie, że koniecznie płci odmiennej... brrrrrrrrr to więcej niż smutne, cuś koło przerażającego... Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 10:12 no niestety ja dostrzegam wokół...u siebie czasem...zwłaszcza po rozczarowaniach... u innych...i u Was forumki i forumkowie.... i to smutne jest... ...a jednak mnie drugiego ludzia brak...jeszcze brak.... zwłaszcza, gdy te cholerne słoiki trzeba odkręcać i cieszy jednak ,,gra'' na 4 ręce Odpowiedz Link
green.amber Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 10:20 jeszcze raz, bo ja tu nie o słoikach, nie o wszystkim tylko o tym, że jak tak czytam to wcale się nie dziwię, że nie chcą niczego szukać w szufladkach... dziwię się, że nie uciekają z krzykiem ale to może ta magia głosu, którego tu jednak nie słychać, całe szczęście Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 10:44 aaa...myślałam, że Ty tak już bardzo ogólnie...a tu o pewien ...,,mały detal'' chodzi ja tez się dziwię, ale czasem zwycięża ciekawość....co tak naprawdę kryje się pod pelerynką wiesz...a Ty mi bardzo pasujesz do tej szuFladki Odpowiedz Link
green.amber Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 11:00 czarny.onyks napisała: > wiesz...a Ty mi bardzo pasujesz do tej szuFladki matkoszszsz, że co?? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 15:03 no że Ty jedna byś sobie z Nim dała radę... słowo przeciwko słowu ancymon przeciwko ancymonce Odpowiedz Link
green.amber Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 15:34 dzięki, Onyksia, dzięki, za porównanie, przemyślę sobie, chociaż zdaje się, że co do mnie to chyba powinnaś mieć pewność, że nie tylko słowem jestem nie ma spraw niemożliwych, ale energię oszczędzam, na te w których sens widzę, chociaż możliwe, że czasem przeceniam Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 16:54 oj, Ty to pewniak jesteś...reszta....tylko słowem...lub aż a energia...Ty ją oszczędzasz...ja czasem daje upust w różny sposób...bo za dużo jej... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 20:09 Łeee, za zupą fasolową nie przepadam, mam niedobre wspomnienia Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 20:14 gwen75 napisał: > Fasolki Cię pogryzły? ;P Nie, chyba kucharka z jakimiś przyprawami przesadziła, bo się strułam. Trzy dni wycięte z życiorysu > To jakiś regionalizm śląski? ;> Nie wiem czy regionalizm ale sporo osób tak mówi, więc i na mnie przeszło Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 20:48 gwen75 napisał: > Może następnym razem nie polegaj na niesprawdzonych kucharkach tylko sama ugotuj W tygodniu jadam obiady w pracy . A wiesz jak to jest na stołówkach. Czasami nagotują tak, że nawet patrzeć się na to nie da > Rozumiem, że to taki wyraz dezaprobaty i zniesmaczenia... W każdym razie mi zupka wyszła smaczna Łeee nie jest wyrazem dezaprobaty czy zniesmaczenia Ot, takie sobie powiedzonko bez głębszego sensu używane Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 21:13 Zawsze można po prostu nie jeść, co nieraz czynię Odpowiedz Link
marisella Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 21:13 gwen75 napisał: > saszetkę z przyprawami wyrzuci > łem do śmieci - miała zapach wędzonki, tfu! tfu! Ta saszetka mnie zafrapowała... Dodają takie do fasolki? Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 21:24 Nie, no jem. Coś tam zawsze ze śniadania zostaje, sklep dość blisko... A poza tym tych parę godzin bez jedzenia mi nie zaszkodzi Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 21:59 Z odchudzaniem to ostrożnie. Bo chudnie się nie zawsze tam gdzie się chce schudnąć. Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 22:07 Hehe, ja to bym musiała słodycze przestać jeść to by mi się udało schudnąć wtedy Diety niestety nie umiem trzymać Odpowiedz Link
marisella Re: Specjalnie dla... 21.04.14, 22:27 gwen75 napisał: > Nie - do mrożonek > Wiem, wiem co Ci chodzi po głowie - wcale zupy nie ugotowałem tylko kupiłem got > ową > Ale to nie do końca prawda - wprowadziłem pewne modyfikacje i ulepszenia ;P Borze szumiący, tak łatwo mnie rozszyfrować? Oczywiście, że wprowadziłeś, w końcu wywaliłeś saszetkę Kreatywność level hard Odpowiedz Link
marisella Re: Specjalnie dla... 22.04.14, 08:11 gwen75 napisał: > Śmiej się, śmiej - po prostu mnie nie doceniasz! Zagęszczenie zupy mąką (fasolowej.... srsly? ), a potem dla odmiany jej rozwodnienie... Faktycznie, nie doceniłam Cię! Natomiast przy dwóch kostkach soli+glutaminianu nie mogłam już zrobić nic innego, tylko paść na kolana Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 22.04.14, 16:51 > Wiem, wiem co Ci chodzi po głowie - wcale zupy nie ugotowałem tylko kupiłem got > ową też mi zupka chińska chodziła po głowie albo że miałeś jakiegoś gotowca a teraz zupą własnoręcznie zrobioną się chwalisz ja bez zupy żyć nie mogę. Przeważnie to mój jedyny posiłek, nie lubię dwóch dań. saszetki do mrożonek? nie słyszałam... ja u siebie w zamrażalniku w warzywkach nigdy saszetki nie znalzłam... hmmm może dlatego, że te płody nie były ze sklepu? Pewnie tak U Was też tak słońce grzeje? ^^ Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 23.04.14, 00:02 > > U Was też tak słońce grzeje? ^^ > > Cudne słońce dziś było, 22 stopnie jak szedłem do pracy. Pierwszy raz w samej k > oszulce. Cudne zapachy wokoło. Pięknie ptaszki śpiewały. Pełno mleczy wokół moj > ego bloku, zielono i żółto Ja jak zerkałam to było 23, pięknie przygrzewało wczoraj widziałam dwie jaskólki, przelciały gdzies na mojej wysokościu oczu, nawet odrobinę niżej były. Siedziałąm w oknie i miałam lekką fazę ale na pewno to jaskólki były MIały białe brzuchy i rybiasty ogon Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 23.04.14, 00:20 Myślałam, ze napiszesz kuchennym... blacie W zeszłym roku takiego widziałam ptaszora na ogrodzie Trzeba przyznać, że zmyslowo trzyma to piórko w dziobie, a ja pięknie przycisnął swoją zdobycz Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 23.04.14, 01:03 myślisz, ze co to był za ptaszor? Ja na tych drapięznych raczej się nie znam... zbyt rzadko je widzę. A ta fotka co pokaząłam, może krogulec, on poluje głownie na wróblaki. Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 23.04.14, 02:25 GawrOn na pewno to on,w dodatku czarny zacznijmy od tego czy to na pewno byl ptak dobra. mnie nie pytaj o drapiezne. sama mialabym.z nimi problem. Pustulke kiedys na koscielnej wiezy widzialam. DN Odpowiedz Link
hashimotka88 Re: Specjalnie dla... 23.04.14, 10:36 to ten kot z zakrzywionym dziobem musial miec blony powietrzne miedzy lapami jak wiewiora latajaca Moj kociak, akuratnke czarny byl, zszedl parenascie dni temu z tego swiata, moze on teraz sobie tak lata kiedys jaskolki czy sowy go irytowaly, lecac wprost na niego, wydajac piskliwe glosy by pozniej w ostatniej chwili wykonac zwrot. Jaskolki byly jak amunicji co w ostatniej chwili zmoenialy zdanie. szczegolnke wtedy gdy kot byl na dachu. a sowa jak mowilam szczekala na kota. Moze mojemu kocurowi Fighter-owi, zachcialo sie byc teraz ptakiem ? czy myszolow? nie mam pojecia. dla mnke ten ptaszor jest tami bardziej krepy. taki kwadratowy, ma krotki dosc ogon. ja tak go widze. wsplminales cos o prazkowaniu. Myszolowy maja barfziej nieregularne, takoe ciapkowane. Dlatego myslalam ze to krogulec podobny do jastrzebia ale brazowy a Twoj byl takowy. ok. prosciej bedzie uznac ze to moj kot u Ciebie lata, ze przeistoczyl sie w ptaka Odpowiedz Link