Dodaj do ulubionych

Kwitną grusze

23.04.14, 10:35
-wiem,niektórych tym wkurze ,ale robi się ciepło,pieknie słonko świeci,a nawet jeśli nie,to i w deszczu wiosnę widać smile
Obserwuj wątek
    • green.amber Re: Kwitną grusze 23.04.14, 11:38
      a których niektórych by miało wkurzyć i ewentualnie co? deszczyk? czy wiosna?
      domyślam się, że potencjalnie, uczuleni na różne kwitnące, mogą być nieco rozdrażnieni albo wzruszeni... ale żeby się wkurzać...

doberekwinksmile
      • czarny.onyks Re: Kwitną grusze 23.04.14, 11:40
        chyba chodziło tych...co wprost ,,uwielbiają'' ciepełko...upały ...tongue_out big_grin
        • green.amber Re: Kwitną grusze 23.04.14, 11:46
          eee to jeszcze, na tej zasadzie można się już zacząć martwić, że zima przyjdzie wink
          zaś kwitnące niektóre są bardzo ciekawe wink
    • hashimotka88 Re: Kwitną grusze 23.04.14, 11:44
      taaa wiosna idzie. kwitna grusze u mnie dwie jablonie rozowe paki otwieraja i pokazja jaka w srodku maja biel smile niedlugo rozu widac nie bedzie.
      Kwitna drzewa a ptaki wziely sie do roboty. Dzisiaj weszlam do garazu by Mlodej wyjac rower. Zanim wyjelam uslyszalam jej pisk. Ose mam na nodze a chwile wczesniej. osa (prawdopodobnke kocanka) ugryzla ja w palec u nogi gdy byla w lazience. Kilka tyg temu ugryzla ja w reke tongue_out taaa wiosna suspicious mowilam jej ze przez to ze sie boi to przyciaga osy. wydziela adrenaline. Dla tej co ja ugryzla bylam.tym razem bezlitosna. klapka ode mnie dostala. koniec jej zywota. Ostatnoo kocanke co byla w moim pokoju i Mloda ugryzla - wyrzucilam na zew. zlapwszy wczesniej do worka.
      ok. poszlam do garazu patrze.... a tam na dachu moje samochodu widze gniazdko, galazki, liscie, mech. ok wodze porozrzucane elementy. patrze do gory i widze ze jakos ptaszor wije sobie gniazdko na belce. Tak. to pewnie kopciuszek. potem nawet widzialam go przed garazem. wiosna suspicious a kto mi teraz samochod posprzata z tych rupieci? suspicious a dzisiaj bedzi mi pottzebny.
      Tak sie zastanawiam czy za wczasu nie wygonic tego dziada. Lepiej wczesniej by wiele w ta budowe a potem jajca kopciuch nie inwestowal. by znalazl.sobie inne lokum. Nie wiem czy tam uda mu sie odniezc sukces legowy uncertain ach ta wiosna....
    • witamina_b12 Re: Kwitną grusze 23.04.14, 11:58
      u mnie za oknem bez piękne pąki już ma. Lada chwila się otworzą i w mieszkaniu będzie bzem pachniało smile
    • zed-is-dead Расцветали 23.04.14, 13:01
      A Katiusza ku brzegowi szła...
    • witrood Re: Kwitną grusze 23.04.14, 14:03
      U mnie to dopiero zaczynają nieśmiało, ale ja środkowopolski jestem. Ale inne drzewa faktycznie kwitną. Kasztany nawet, bo z okna widzę. A kogo chcesz wkurzyć? Tu jacyś zlodowaceni są? :o
      • 81belona03 Re: Kwitną grusze 24.04.14, 17:26
        witrood napisał: Tu jacyś zlodowaceni są? :o

big_grin suspicious-bez serc,bez ducha.....
    • hashimotka88 Re: Kwitną grusze 23.04.14, 19:49
      Wróciwszy niedawno z tenisa (heheh umówiona na 16 byłam a okazało się że zaczęłą się godzinę wcześniej u nas burza a nawet grad. pomyślałam że nic z tego uncertain ale my i tak gramy ^^ bo się okazało że 3 km od nas ani kropli deszczu nie było. Koleżanka akurat tamta drogą wracałą, więc widziałą że jest sucho. dojechała do siebie do domu a tam biało na ogrodzie od gradu, u mnie był on nieduży. Nad orlikiem była wyrwa z burzliwego nieba. Serio. Zerkałąm czasem w tamta stronę ze swojego pokoju i ciągle widzę rozpogodzony kawalatek nieba a dookoła chmury i grzmi. Ktoś nad naszym kortem czuwa. Nie bez powodu akurat tam deszcz nie padał, Nie ważne ale sprawdza się czasem) wodzę nosem bo czuję jakiś zapach. Byłąm ciekawa skąd on pochodzi z jakiego kwiecia. BYł a nawet dalej jest - intensywny, może dlatego że był deszcz? Nie wiem, a może po prostu dlatego że jabłonie intensywnie kwitną. No właśnie podeszłam do nich i zerwałam kwiecie. Tak to od niego ten zapach pochodzi ^^ a teraz i w pokoju mi się rozchodzi.

https://images.tinypic.pl/i/00522/2facc35w7mhe.jpg

a tutaj w większej rozciągłosci. Niedawno co zrobione to i niezbyt dobre oświetlenie uncertain ale takie strasznie zle nie jest.

https://images.tinypic.pl/i/00522/cn1arvvpq9gd.jpg

Kwitną grusze, kwitną jabłonie smile
    • silencjariusz Re: Kwitną grusze 23.04.14, 19:57
      Grusze nie kwitną. Jabłonie też. Jeszcze.
      Czeremcha kwitnie. I żaby rechoczą w sadzawkach.
      • green.amber Re: Kwitną grusze 23.04.14, 20:12
        ooo to możliwe, że czeremcha pachnie przy wyjściu z klatki, nie mogłam sobie przypomnieć jak się toto nazywa, chociaż wydawało mi się, że ona jakoś później kwitnie...
        i magnolie różniaste mmmmm wink
        • hashimotka88 Re: Kwitną grusze 23.04.14, 20:24
          Wujek w niedziele opowiadał jak to w młodosci jadał owoce korcipy, tak korcipy kilka razy to powtarzał a nikt nie wiedział jakie to drzewo chodzi mu po głowie. Ktoś go poprawił, moze to kocierba miała być big_grin ano tak, kocierba inaczej zwana właśnie czeremchą. Ponoć owoc jej cierpki ma smak i barwi jezyk. hmmm nigdy jej nie jadłam...
          • green.amber Re: Kwitną grusze 23.04.14, 20:47
            też nie jadałam, pamiętam tylko, że Babci chcieliśmy zrobić dobrze, bo lubiła jej zapach i przytargaliśmy wielkie bukiecisko, ale dostało eksmisję na zewnątrz, bo w domu pachniało za intensywnie... wink
            • hashimotka88 Re: Kwitną grusze 23.04.14, 20:52
              Tak, ma ona niezwykle intensywny zapach, hmmm ciekawe jak smakuje suspicious może kiedyś spróbuję wink
              Mi teraz przypomniał się również zapach jaśminu, również bardzo ładny smile
              a bez... mhmmm też
              • green.amber Re: Kwitną grusze 23.04.14, 21:03
                winksmile jaśmin mam ciut dalej na trasie, a potem bez, jarzębinki wink
    • szarlotka_ja Re: Kwitną grusze 23.04.14, 20:27
      U mnie już wszystko co najpiękniejsze przekwitło sad
      Teraz czas na bzy wink
    • raziel24 Re: Kwitną grusze 24.04.14, 18:58
      Świeci słońce, świeci, radością upaja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka