Dodaj do ulubionych

gupia baba

20.05.14, 11:51
byłem w sklepie po śmietankę piątnica 18% wink cena 1,80zł - pamiętałem. zazwyczaj jak robię zakupy, to biorę papierek i resztę rzucam se na półkę. stwierdziłem w końcu ambitnie, że trza deczko ogarnąć, zebrać te drobniaki i je w końcu wydać. nazbierałem w miedzi 1,87 tongue_out pamiętałem cenę śmietanki, więc wziąłem 1,80 w samej miedzi i do sklepu. wiedziałem, że będzie się burzyć. nie chciałęm robić większych zakupów, żeby inna suma nie wyszła. ojoj jak się burzyła. uzbierała 80gr i mówi: daj mi normalną złotówkę. a ja do niej, że leży w miedzi przed nią, bo ona, że tu na pewno nie ma tyle. a ja jej, że policzyłem i jest. sie burzyła i nie chciała liczyć, aż wzięła miedź z kasy (nie moją) w garść i bulgoce - no to masz to! sugerujac, że to dla nich nie ma wartości. odsunąłem się, bo tę garść wyciągnęła w moim kierunku. szkoda, że nie wystawiłem dłoni i w ostatniej chwili jej nie cofnąłem, to by musiała to se zbierać z posadzki tongue_out esz te wiejskie przekupy ;/
wiedziałem, że może być z nią taka heca, bo kiedyś nawet o torebkę pyskowała, żeby zabierać ze sobą. co najlepsze to nie jest jej sklep, tylko ona tam pracuje. trochę za bardzo się wczuwa jak w swoje.
Obserwuj wątek
    • maruda2 Re: gupia baba 20.05.14, 14:07
      uroki osiedlowych sklepików....
      w markecie to by Ci jeszcze pewnie podziękowała za te drobne
      • meg-40 Re: gupia baba 20.05.14, 14:12
        A ja lubię osiedłowe sklepiki big_grin A szczególnie warzywniaki. W moim to pan właściciel zawsze zaczyna od: Jak pani ładnie dzisiaj wygląda! I jak tu nie lubić? big_grin A jeśli chodzi o kasę, to kiedyś miałam ochotę na owocki, a w portfelu puchy. Lało to nie chciało mi się iśc do bankomatu. I pan właściciel naładował mi pełną reklamówkę owoców mówiąc tylko: Na zdrowie! Potem mu chciałam zapłacić, ale nie chciał wziąć. To mu zaniosłam kawałek placka z rabarbarem big_grin
        • samysliciel_2.0 Re: gupia baba 20.05.14, 14:30
          Pójdź kiedyś z pustym portfelem do osiedlowego saloniku samochodowego może też przejdzie taki numer suspicious
          • meg-40 Re: gupia baba 20.05.14, 14:38
            Z ciastem? big_grin
        • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 14:37
          właśnie wróciłem z roweru, gdzie zabrakło mi picia i tak prąd odcięło, ze musiałbym się toczyć 10kmph, no i zajechałem do innego sklepu (z dala od domu, gdzie na pewno mnie nikt nie zna) i mi dała 'na krechę' puszkę coli. a widziała, że jestem 'turystą'. na wstępie powiedziałem, że jutro oddam.
          • meg-40 Re: gupia baba 20.05.14, 14:39
            Pewnie była młoda i ładna a Ty użyłeś swoich wdzięków w postaci uśmiechu i mokrej podkoszulki opiętej na wspaniale wyrzeźnionej klacie big_grin
            • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 14:54
              owszem była młoda ładna i niska smile ale i tak jej powiedziałem per pani ;]
              moja koszulka nie była mokra, bo ja się nie pocę albo szybko schnę wink może jej się czerwony kolor spodobał ;] wzięła nazwisko i napisała to na paragonie smile a mogła wziąć nr tel big_grin
    • puch_atek Re: gupia baba 20.05.14, 14:24
      ze ci sie chcialo smile
      nie macie tam jakiejs skarbonki na waszym "rynku"? czy w okolicy? coby sie pozbyc zlomu smile
      • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 14:34
        że co mi się chciało? to liczyć? nigdy nie dałem jałmużny i niech tak pozostanie ;]
        to właśnie ona też coś tam się pultała a ja jej mówię - przecież to też jest pieniądz, coś mi odpowiedziała, żebym to trzymał i komuś na weselu rozrzucił smile
      • finka9 Re: gupia baba 21.05.14, 12:07
        puch_atek napisał:

> ze ci sie chcialo smile
        > nie macie tam jakiejs skarbonki na waszym "rynku"? czy w okolicy? coby sie poz
        > byc zlomu smile

Ja skrzętnie przechowuję wszystkie drobniaki ,pod koniec miesiąca jak znalazł. wink
    • witamina_b12 Re: gupia baba 20.05.14, 14:34
      wzruszyła mnie Twoja historia suspicious wink
      • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 14:39
        mam jeszcze trochę tego siuwaksu, co prawda już nie miedź, ale największa moneta to 50gr, pójdę tam jutro po coś.
    • samysliciel_2.0 Re: gupia baba 20.05.14, 14:46
      Dziwna ta baba, ozłocić ją chciałeś, to nie pozwoliła wink
      • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 14:50
        poebana.. jak jej butelki po piwie przynoszę, to też się pulta, że za dużo. no kufa, jak kupuję piwo, to nie biorę ze sobą butelek, bo w różnych sytuacjach ta chęć przychodzi i w ogóle.. ale butelki zostawiam, o ile konsumuję na kwadracie. no i ostatnio jej tak 19 butelczyn przyniosłem i już płakała, że skrzynki na to nie ma ;/
        • witamina_b12 Re: gupia baba 20.05.14, 15:02
          podsumowując:
          - płacisz miedziakami;
          - bierzesz na kreskę;
          - przynosisz butelki w hurtowych ilościach
          i dziwisz się, że nie jesteś klientem numer jeden suspicious wink)

(ogarnęłam, że w różnych sklepach ma to miejsce)
          • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 15:11
            taaa, ale to tylko ta gupia celinka się tak burzy ;] (ta, przed którą się czaiłem nie chcąc za często kupować u niej goudywink)
            coś mi powiedziała, że bezczelny jestem, jak jej spokojnie tłumaczyłem, że to są przecież pieniądze tongue_out
          • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 15:22
            apropos brania w kredo:
            niedawno otworzył się niedaleko sklep, no i tak wracajac zajechałem tam (znów bez kasytongue_out) i mówię mu daj mi pan 200ml białej żubrówki, bo wracam po drodze, a potem nie bedzie mi się chciało do pana zawijać z domu. no i mi powiedział, że nie eeee boi się, bo mnie nie zna, jest tu nowy (wynajmuje), a nie może alko na krechę sprzedawać (taki paragraf jest fakt), męczyłem go w stylu ale ojtam ojtam tongue_out ale nie pękł. i mu na koniec taki casus podałem, co go lekko zatkao kakao: że teoretycznie to i nie powinien przyjmować za alkohol płatności kartą kredytową skoro tak smile trochę się przejął ;] ale wyszedłem mówiąc mu na pożegnanie, że nikomu nie powiem wink
    • czarny.onyks Re: gupia baba 20.05.14, 18:44
      a Ty bys się cieszył, gdyby Ci klienci przynosili taką drobnicę...?

i wydawaj potem innych w tej miedzi....
      ech, Tadeuszu trochę współczucia dla ludu pracującego na innych stanowiskachsuspicious
      • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 18:48
        kurde przecież se sam tych monet nie wybiłem. to niech zaokrąglają do dziesiątek albo połówek i sami nie wydają tego szmelcu.
        • czarny.onyks Re: gupia baba 20.05.14, 18:56
          aa...sugerujesz, ze pani Celinka je wybiła :.
          i powinna przyjmować, natomiast absolutnie nie wydawaćsuspicious

..chroń nas Boże od Tadeuszów tongue_out
          • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 19:00
            widzę, że nie ma zrozumienia dla mojego bulwersu, a już miałem zamiar pogadać z jej szefem tongue_out
            żeby jej powiedział, że ma się ogarnąć. ale i tak będę zbierał drobne i zanosił do niej dla swojej sadystycznej satysfakcji.
            • witamina_b12 Re: gupia baba 20.05.14, 19:05
              Uzbieraj na "goude" miedziakami suspicious
              • czarny.onyks Re: gupia baba 20.05.14, 19:06
                a wtedy wywiesi napis...:

,,tego klienta nie obsługujemy ''

big_grin
            • czarny.onyks Re: gupia baba 20.05.14, 19:07
              co ja poradzę, żem empatyczna inaczej suspicious
              • tdf-888 Re: gupia baba 20.05.14, 19:11
                a koleś szef mój rówieśnik, zawsze mi ręką machnie albo awaryjnymi mignie jak mija, no już miałem go zagadać, bo widziałem go przy jego innym sklepie. to może dobrze, że się nie zatrzymałem ;]
      • finka9 Re: gupia baba 21.05.14, 12:16
        czarny.onyks napisała:

> a Ty bys się cieszył, gdyby Ci klienci przynosili taką drobnicę...?
        >
        > i wydawaj potem innych w tej miedzi....
        > ech, Tadeuszu trochę współczucia dla ludu pracującego na innych stanowiskach:&#
        > 62;
        >

Wnioskuję ,że pani jest ogólnie niezadowolona z życia i każdy powód do warczenia na klienta jest dobry. Też mam taką ulubienicę , pani Gienia z warzywniaka . Świetnie przygotowana do roli ekspedientki , w PRL-u pracowała w mięsnym. big_grinbig_grinbig_grin
    • margott70 Re: gupia baba 20.05.14, 19:29
      A ja to troszkę rozumiem. Jak nazbiera się tego żelastwa z pół portfela to co z tym robić? Nosić ciężko...wyrzucić?...w końcu pieniądze. Ja wyciągam rękę i ze słodkim uśmiechem proszę,żeby pani sama sobie wybrała. Biorąsmile
    • szarlotka_ja Re: gupia baba 20.05.14, 21:07
      Widzisz, tyś miedziakami płacił, ja kiedyś miałam podobny przypadek suspicious
      Miałam w portfelu same 50 gr, 20 gr i 10 gr, w sumie 10 zł. Robiłam jakieś tam zakupy w lidlu i rachunek wyniósł koło 9 zł więc wysypałam babce te drobne a ona na mnie, że liczyć tego nie będzie, że mam grubsze pieniądze wyciągnąć. Powiedziałam, że nie mam no to ona, cwana bestia, że mam kartą zapłacić big_grin.
      Jako, że mam w modzie najpierw pakować zakupy, potem płacić to powiedziałam jej, że chcę uczciwie zapłacić, na ladzie ma 10 zł, ja mam w torbie zakupy za 9 zł i wychodzę, jak ma problem to może wezwać ochronę big_grin. I sobie poszłam, ochrony nie wezwała i za każdym razem jak ją potem przy kasie widziałam to miałam ochotę drobnymi płacić big_grin
    • maruda2 Re: gupia baba 20.05.14, 23:08
      może jakby to było jej to liczyłaby porządnie każdy grosik i nie wybrzydzała big_grin

tdf-888 napisał:

>co najlepsze to nie jest jej sklep, tylko ona tam pracuje
      > . trochę za bardzo się wczuwa jak w swoje.
    • finka9 Re: gupia baba 21.05.14, 12:03
      Jak ja płacę "miedzią" to panie kasjerki aż piszczą z radości i dziękują ,bo wtedy mają czym wydawać reszty z tych 0.99. wink
      • tdf-888 Re: gupia baba 21.05.14, 13:41
        no tak.. tylko ja zazwyczaj do sklepu papierek biorę, a resztę rzucam na półkę i się nazbierało tego sporo. co innego dać końcówkę i zadowolić panią a nie całą kwotę w miedziakach smile no ale i tak nie powinna pyskować, kolejki nie było; a ona mi, że ona tego duuużo ma i nie potrzebuje. wuj z nią
    • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 12:17
      Przypomniał mi się cytat "Od samego zarania dziejów kobieta wszelkiego zła jest siedliskiem! Narzędziem chaosu!..."smile
      • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 13:35
        "Mężczyznę można wykastrować jednym zdaniem: Wolę, żebyś był moim przyjacielem niż kochankiem". Woody Allen

wink
        • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 15:56
          Bo wy kobiety jesteście bezwzględnesmile a swoją drogą cytujesz starego głupka który wziął za żonę swoją adoptowaną córkę też mi autorytet;P
          • tdf-888 Re: gupia baba 21.05.14, 15:59
            i do tego żyd ;]
            • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:10
              Ooo matko bosko jak śmiałem już nie żyję;-/
          • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:06
            A gdzie napisałam, że autorytet? Po prostu fajnie powiedziane wink Tak, my jesteśmy zimne, bezwzględne i nieczułe, a Wy to takie biedne, zaszczute boroczki suspicious Sama żałość..
            • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:09
              Oczywiście,że faceci to samo dobro podam przykład wszyscy papieże w historii byli mężczyznami;P
              • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:13
                A nie wszyscy.. wink
                • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:14
                  Wow to dawaj newsasmile
                  • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:16
                    Co to znaczy dawaj? A magiczne słowo? suspicious
                    • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:22
                      Waćpanno byłbym rad gdybyś zechciała spojrzeć łaskawie okiem na prośbę mą niegodną i podzieliła się ze mną swoją wiedzą. Całuje rączkisuspicious
                      • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:25
                        E jakieś to nieszczere.. big_grin
                        • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:27
                          Ranisz me serce;P
                          • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:29
                            Bo przecież my kobiety tylko z tego czerpiemy radość suspicious Zasada 3W się kłania big_grin
                            • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 16:35
                              Ha ha no tak czasem się zapominambig_grin
                              • ice_flower Re: gupia baba 21.05.14, 16:39
                                I cierpisz potem? sad wink
                  • maruda2 Re: gupia baba 21.05.14, 17:13
                    to ja zapodam - ponoć kiedyś w głębokim średniowieczu jakaś papierzyca była
                    • raziel24 Re: gupia baba 21.05.14, 20:17
                      Jej chyba faktycznie Bóg w średniowieczu był na wakacjachwink
      • tdf-888 Re: gupia baba 21.05.14, 13:43
        a wiesz, że nawet się trochę schizuję, że mi powie następnym razem, że z tych drobnych nie było potrzebnej kwoty? że niby potem przeliczyła? to są oszustki i manipulantki, byle by na jej stanęło. bazarowe kulwy.
    • tdf-888 Re: gupia baba 23.05.14, 13:32
      he heeee big_grin
      a ja jej dzis:
      - dd, które piwa zimne? (bo przecież jak są lodówki, to nie oznacza, że są włączone..)
      - te, co widzisz.. (w jednej lodówce pali się światło, druga 'zepsuta')
      (już nie chcialem się wymądrzać, że nie mam termowizji w oczach wink)
      wziąłem se tyskacza i łomżę i płacę, miałem monetę 5 zyli a resztę w drobejszych z czego z 1zł w 10gr i z uśmiechem jej na tackę to odliczam (te 10gr na koniec) smile i mówiąc
      - przepraszam, ale inaczej nie mam i muszę się tego pozbyć tongue_out
      - ok ok to ja ci też zaraz wydam.. jak jesteś taki złośliwy
      no i wydała mi 5gr reszty w pięciu jednogroszówkach big_grin
      to gupia baba smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka