Dodaj do ulubionych

Drogi Słuchaczu!

24.05.14, 18:18
... Informujemy, że 41780 dni temu minął termin Twojej płatności za kurs...
Prosimy o niezwłoczne uregulowanie płatności.

czyli:
autorzy maila zakładają, że płatność powstała 1 stycznia 1900 roku, jak pobieżnie obliczyłam

czyli
- jakieś 67 lat przed moim urodzeniem
- kilka lat przed urodzeniem wszystkich z czworga moich dziadków i babć, a moja prababcia Aurelia miała wtedy dopiero 6 lat
- jeszcze wtedy nie istniała instytucja, która tego maila wystosowała do mnie

no to moje wnioski:
- a jakie z tego będą odsetki?
- straszne bystrzaki tam siedzą, skoro zorientowali się dopiero po 114 latach, że taka zaległość w płaceniu powstała...
wink

co z tym zrobić? jak żyć?
Obserwuj wątek
    • pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: Drogi Słuchaczu! 24.05.14, 18:51
      szalenie zabawne jest to, że nikt rozumny nie czyta maila przed wysłaniem go do klienta...
    • szarlotka_ja Re: Drogi Słuchaczu! 24.05.14, 19:07
      Powinnaś się cieszyć, że to tylko tyle dni a nie lat tongue_out
      Gdyby obliczyli, że to tyle lat zalegasz z zapłatą no to... to dopiero by były odsetki big_grin
    • marisella Re: Drogi Słuchaczu! 24.05.14, 21:55
      pzkpfw-vi-b-konigstiger napisała:

> - straszne bystrzaki tam siedzą, skoro zorientowali się dopiero po 114 latach,
      > że taka zaległość w płaceniu powstała...

Może podróż PKP z Kołobrzegu do Szczecina ich natchnęła wink
      https://c0834752.cdn03.imgwykop.pl/01vMNGx_0zrSqwIv7a49Ud3tMIr9BowFMAwpI9Ko,wat600.jpg?author=Absynt&auth=c19fcb8601035cd3843d669d70adec11

Ja parę dni temu dostałam z kolei fakturę za srebro z terminem płatności do końca maja 3014 wink Ale przelałam kasę od razu, miałam obawy, że potem to mi z głowy wyleci wink
    • witrood Re: Drogi Słuchaczu! 24.05.14, 22:32
      Oj tam, paluszek się komuś omsknął. wink
    • tapatik Re: Drogi Słuchaczu! 25.05.14, 18:24
      Czyli prababcia Aurelia narozrabiała, ale Ty będziesz płacić.
      Wygląda na to, że wszelkie spadki trzeba przyjmować z dobrodziejstwem inwentarza, tak na wszelki wypadek, bo firmy windykacyjne najpierw starają się zwindykować dług, a dopiero potem sprawdzają, czy dług w ogóle istnieje, i czy dotyczy tej osoby co trzeba.
      Wyjaśniaj to jak najszybciej, albo zmykaj z kraju.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka