19.08.14, 12:24
Geor­ge Ber­nard Shaw powiedział:

- Te­raz, gdy już nau­czy­liśmy się la­tać w po­wiet­rzu jak pta­ki, pływać pod wodą jak ry­by, bra­kuje nam tyl­ko jed­ne­go: nau­czyć się żyć na ziemi jak ludzie.

Hm..? uncertain
Obserwuj wątek
    • lesher Re: Hm..? 19.08.14, 12:33
      A co jeżeli te nasze niezbyt piękne cechy są immanentnie ludzkie?
      • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 12:37
        Zwierzę zabija, kiedy musi, człowiek niekoniecznie?
        • lesher Re: Hm..? 19.08.14, 12:45
          To skąd "rozrywka" w rodzaju polowań?
          • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 12:48
            Pojęcia nie mam, jak dla kogoś może to być rozrywką.. uncertain Stąd właśnie taka myśl mnie naszła, że w świecie zwierząt to wszystko jest jakoś tak ułożone.. kody są czytelne, a my ludzie podobno dostaliśmy wyobraźnię po to, żeby było lepiej.. I co nam po niej?
      • green.amber Re: Hm..? 19.08.14, 14:13
        lesher napisał:

> A co jeżeli te nasze niezbyt piękne cechy są immanentnie ludzkie?

nie pyta - są czy nie są, pyta - kiedy się nauczymy...
        mnie się widzi, że wtedy, kiedy zechcemy, kiedy zaczniemy szukać sposobów zamiast wymówek, kiedy zechcemy zacząć od siebie... wink
    • raziel24 Re: Hm..? 19.08.14, 15:11
      O powiedział:
      "Wy, śmiertelnicy, jesteście jak osy. Budujecie swoje gniazda-życia z najcieńszych gałązek, a kiedy wiatr zrzuca je z gałęzi, chcecie go zażądlić na śmierć. Zamiast zdawać sobie sprawę ze swoich głupich błędów i próbować naprawić zniszczenia, które sami wyrządziliście, oraz brać naukę z doświadczenia, ranicie każdego, kto miał nieszczęście znaleźć się obok was, kiedy doświadczaliście bólu. Moja rada dla ciebie - i dla wszystkich śmiertelników - jest taka: Przestań zachowywać się jak robak i zacznij działać rozumnie."
      • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 16:18
        Pamiętam taką mniej więcej refleksję jednego faceta.. Zawsze wszystko starałem się racjonalizować.. nie podejmować pochopnych decyzji, nie działać pod wpływem emocji, nie kierować się zarządem chwili. Przyszła Ona i wszystko wzięło w łeb.. uncertain
        • raziel24 Re: Hm..? 19.08.14, 16:59
          No widzisz kobiety rządzą światemsmile
          • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 20:17
            Więc ja jestem facetem.. uncertain
    • wyszeptany-o-zmroku Re: Hm..? 19.08.14, 20:31
      Yhy,powiedziala co przeczytalawink,,the end.
      • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 20:33
        A tak.. Lubię się pozastanawiać nad życiem. Czytam i myślę. Słyszę i myślę. Myślę, że jeśli mam w sobie gotowość do refleksji, to jeszcze żyję..
        • wyszeptany-o-zmroku Re: Hm..? 19.08.14, 20:38
          No no,Ci co wiele tracą mają to do siebie ze zbyt wiele myślą, a myślą bo tracą zbyt wiele???nieważne.
          • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 20:41
            A kto jest autorem Twojej złotej myśli? Ważne.
            • torado Re: Hm..? 19.08.14, 20:51
              ice_flower napisała:

> A kto jest autorem Twojej złotej myśli? Ważne.

czyżby w pytaniu zawierała się odpowiedź suspicious big_grin
              • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 20:56
                Hm..? wink
                • torado Re: Hm..? 19.08.14, 20:59
                  ice_flower napisała:

> Hm..? wink

pytasz wyszeptanego, kto jest autorem jego myśli wink czyli dajesz sobie sama odpowiedź....
                  • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 21:08
                    A jakbyś tak pokombinowała.. drugie dno? tongue_out
              • torado Re: Hm..? 19.08.14, 20:57
                ice a tak apropo refleksyjności wink...to ja się właśnie czasem też tak zapędzę w tym myśleniu, że ludzie jako gatunek bywają nieludzcy ( ale jacy hm...bo nie zwierzęcy...nieważne), ale wtedy sprowadzam się na ziemię i se mówię, nie myśl o wszystkich ludziach, jak postępują...pomyśl jak ty postępujesz. Całego świata nie zbawię, nie naprawię, ale ten maleńki kawałek co jest wokół mnie już troszku mogę....właśnie swoją postawą wobec innych, dobrą energią, empatią itd...
                • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 21:07
                  Też bym chciała być taka bla bla dobrze postawiona wobec innych.. i czasem nawet się udaje..
                  • torado Re: Hm..? 19.08.14, 21:11
                    ice_flower napisała:

> Też bym chciała być taka bla bla dobrze postawiona wobec innych.. i czasem nawe
                    > t się udaje..

e tam no bez przesady...nie zawsze, bo som tacy, którzy mię wkurzają i wobec nich takam dobrze postawiona już nie jest...ale chodzi o ogólne nastawienie do ludzkości big_grin
                    • ice_flower Re: Hm..? 19.08.14, 21:18
                      A to zazwyczaj mam po japońsku tongue_out big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka