Dodaj do ulubionych

dzień dobry

14.09.14, 14:53
chciałam się wygadać tutaj czyli to czego nie umiem w realu

od paru lat choruję na depresję i mam problemy z kontaktami z ludźmi. najlepiej czuję się w domu, najbezpieczniej ale też brakuje mi rozmowy, zwyczjanego wygadania się
przeszłam terapię ale dała tylko tyle, że mogę w miare normalnie pracować. za to jestem im wdzięczna, bo nie mam rodziny to i nie miałabym na kogo liczyć. musze się utrzymać sama.

w pracy sobie radzę, bo to w miarę bezpieczny grunt. nie zawalam terminów i staram się jakoś dogadywać z ludźmi. nikt w pracy nei wie co przechodze. najgorzej jest w domu w czterech ścianach jak zostaję sama a prawie zawsze jestem sama.

boję się bliższych relacji z ludźmi. nie chcę się wyżalać, że mnie tak skrzywdzili bo na terapii już to przerabiałam, po prostu nie czuje się jeszcze na siłach żeby wyjść z domu do ludzi. od psychologa usłyszałam, że nie wszystko od razu i żeby próbować ale nie wiem jak się do tego zabrać. smutna jestem i niewiele mam chyba do zaoferowania innym a ludzie lubią przebywać z osobami o pozytywnym nastawieniu a nie z takimi mrukami. chociaż mam sporo do powiedzenia na wiele tematów bo siłą rzeczy siedząc w domu sporo czytam to nie umiem się dopchać do głosu i nawet mi się już nie chce. wydaje mi się, że inni i tak nie zechcą ze mną rozmawiać

przepraszam za ten przydługi wywód. może być, że i tu poniosę towarzyską klęskę
Obserwuj wątek
    • revain Re: dzień dobry 14.09.14, 16:28
      Mówią że obcym osobom łatwiej jest się wyżalać, bo możesz mówić o rzeczach, których tak naprawdę osoba nie jest częścią i nie przejmujesz się opinią tej osoby na swoj temat. Jak czujesz się na siłąch możesz podzielić się ze mną swoją historia - revain89@gmail.com
    • temperufka.zelona Re: dzień dobry 14.09.14, 17:36
      czesc okruszko,
      wygaduj sie, tu zawsze kogos do wysluchania znajdziesz, jakbys chciala o totalnych glupotach pogadac, by nie myslec o codziennosci, ktora czasem (zbyt czesto) boli, to tu tez mozna.
      z takim nikiem kleski towarzyskiej nie poniesiesz. wink a jakbys chciala fajnego puszka to tutaj tez (chyba) takie sa. wink
      • okruszkabezpuszka Re: dzień dobry 14.09.14, 17:59
        dzieki ci

tak mnie nazywał mój tatko bo go katowałam tą piosenką natalii kukulskiej. wspomnienia z dzieciństwa jedyne piękne, które mi zostały

do szukania puszka do jestem bardzo daleka. na razie to bym chciała odnaleźć sie w zwykłej rozmowie z ludźmi. być z ludźmi chociaż wirtualnie, żeby ktoś przygarnął, żeby rano móc wstać i pomyśleć,że coś tu napiszę i może ktoś to chociaż przeczyta
        • gyubal_wahazar Re: dzień dobry 14.09.14, 19:07
          Cześć Okruszko smile

Bardzo miło brzmisz, więc na pewno znajdziesz tu wielu sympatycznych ludków. Pisz ile wlezie, chyba każdy z nas miał gorsze chwile i odbijanie tu piłek z ludźmi mu pomagało. Gadaj na każdy temat, nie kombinuj, czy to masz co do powiedzenia jest wystarczjąco odkrywcze, tylko - jak mawiają dzieci - 'najprzód wal, później celuj' (nie mówią tak ? to powinny zacząć)

Jak wszędzie, najpierw nikt Cię nie zna, więc z rzadka ktoś odpowie na to co napiszesz, ale jak dasz sie troche poznać, odpisywać Ci będą coraz częściej. Ludziom czasem łatwiej zagadać jak mają jakiś punkt zaczepienia, więc jeśli chcesz, napisz z której ćwiartki ojczyzny klikasz (ja z guberni mazowieckiej, żeby nie było) i wklej linkę do jakiej pieśni ulubionej (to moja: www.youtube.com/watch?v=h4bizrcNZf0

Trzymaj się i wygłupiaj tu razem z nami. Powodzenia smile
          • okruszkabezpuszka Re: dzień dobry 14.09.14, 20:37
            Dziękuję

Za mną już gorsze lata raczej a nie chwile ale postanowiłam się zmobilizować i chociaż tutaj poklikać z ludźmi. samej ciężko jest w życiu chociaż zdaję sobie sprawę,że przede mną jeszcze mnóstwo roboty, żeby w ogóle myśleć o byciu niesamej a i to nie wiem, czy nastąpi kiedyś tam.
            • gyubal_wahazar Re: dzień dobry 14.09.14, 21:02
              A pieśń gdzie ? No chyba, że krasa tej mojej jest aż tak onieśmielająca wink
            • czarny.onyks Re: dzień dobry 14.09.14, 21:04
              pierwszy krok zrobiony puszku.....a pierwszy bywa najtrudniejszy....

witaj na forum...sa tu mili ludzie...no może czasem znajda się wilczki i harpiewink
              • gyubal_wahazar Re: dzień dobry 14.09.14, 21:09
                To wtedy Tygryska między dźwi takiego denata, a Leś go po uszach slejerkiem i gotów
                • okruszkabezpuszka Re: dzień dobry 15.09.14, 15:38
                  nie chciałabym rozlewu krwi.

mnie przychodzi do głowy tylko czarna polewka
    • sisterofnight85 Re: dzień dobry 14.09.14, 23:53
      Cześć, to chyba masz podobnie do mnie.. To mój wpis. Tylko ja sobie z pracą nie radzę.
    • ice_flower Re: dzień dobry 15.09.14, 08:43
      Witaj, witaj Okruszko smile Dobrze, że napisałaś, a niedługo się wciągniesz i przepadniesz tu na dobre big_grin To forum tak ma suspicious
      • okruszkabezpuszka Re: dzień dobry 15.09.14, 15:39
        ponoć z natury niełatwo ulegam nałogom, więc może i temu się przeciwstawię
    • okruszkabezpuszka Re: dzień dobry 15.09.14, 15:36
      właśnie to wychodzenie mi nie wychodzi
      • sisterofnight85 Re: dzień dobry 15.09.14, 22:06
        Masz nieaktywny profil, ale gdybyś chciała ze mną pogadać to możesz napisać na maila: aleks123@opoczta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka