Dodaj do ulubionych

prosze mi tu bez akcji :>

• witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 01:08
      I tak oceniając daną osobę, jedziesz do niej do domu i korzystasz z jej gościny? nie sadzisz, że to obłudne?
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 01:10
      Ostatnio doczepiasz się co widać.
      A gdzie te sprzeczki i spięcia wcześniejsze? Bo nie przypominam sobie?
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 01:13
      Generalnie - to co to dla ciebie znaczy fajna kobieta? ktos kto kłamie, nie mówi prawdy,idzie w zaparte, tworzy jakieś podejrzane grupy wsparcia, obraża znajomych - jest dla ciebie fajny?
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 01:13
      Dawaj - byle adekwatnesmile
    • kama265 Re: prosze mi tu bez akcji :> 10.01.15, 01:20
      ja wróciłam do tematu .... Gwen, bądź uprzejmy nie wycierać sobie moim nickiem .....
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 01:34
      oo, to my się tez nie lubiliśmy? No to kiepsko to okazywałeśsmile
      Ja z zaproszeń osób nielubianych nie korzystam, unikam kontaktów i ogólnie chronię siebie przed nieprzyjemnościami. Wypada mi chyba tylko współczuć, że się tak poświęcałeś, w imię czego?
    • kama265 Re: Stop 10.01.15, 01:35
      o nie mój drogi. jesli kogoś nie lubisz, masz do niego żal - mega nieszczere jest korzystanie z jego gościny i siedzenie przy jednym stole z uśmiechem. Nie zauważyłam na jachcie, że się z M. nie lubicie...I w sumie to jest do Ciebie mój główny zarzut, bo reszty nie wiem, nie było mnie na forum ani na spokaniach jak to się działo, nie wiem, nie orientuję się, zarobiona jestem... ale nie potrafię wierzyć osobie, która z usmiechem przyjmuje czyjąś gościnę, siada oboka na spotkaniach nie puszczając pary z ust...a potem nagle wtem...ja z Mayenną miałam na początku mojej bytności na forum ścięcie, światopoglądowo jesteśmy od siebie lata świetlne... ale kurde dla mnie to nie do przyjęcia
      • mavika_88 Re: Stop 10.01.15, 01:42
        Wam sie tak chce? big_grin
        gratuluje wytrwałosci.
        • kama265 Re: Stop 10.01.15, 01:43
          dziecko, kto sieje wiatr zbiera burze, nie słyszałaś o tym?
          • mavika_88 Re: Stop 10.01.15, 01:49
            widzisz ze ta burza sie nie kończy?
            Nie meczy Cie to. nie meczy to Was?
            • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 01:50
              Każda burza się kiedyś skończy.
          • tdf-888 Re: Stop 10.01.15, 02:06
            to jest burza?
            certolicie się z gwenikiem, on was zlewa na chłodno i wasze argumenty nie robią na nim żadnego wrażenia. wałkujecie to samo wiele razy, skoro widzicie że to nie działa, to po co taką dyskusję prowadzić, zamiast spróbować inaczej?suspicious
            chyba nie wiecie, do czego ma dążyć ta dyskusja, tak ją prowadzicie. przecież nie do pojednania, bo ciężko sobie wyobrazić po takiej dawce 'szczerości'. ma ktoś kogoś przeprosić? też marne szanse...
            to skoro chcecie to dalej ciągnąć, trzeba użyć innej broni, bo tak to się tylko wykrwawiacie wink
            • mayenna Re: Stop 10.01.15, 10:57
              Tedi, ja się tu ciekawych rzeczy dowiaduję. Jak widać sporo czasu żyłam w błędnym przekonaniu, że się z Gwenem przyjaźnimy i lubimy.
              Mam tez nadzieję, że jak on to wywali z siebie to potem już sobie mną nie bedzie gęby wycierał i da mi spokój, bo czytanie ciągle "a mayenna cos tam" wqurza mnie okropnie.
    • kama265 Re: Stop 10.01.15, 01:43
      serio nocleg przed rejsem nie był zaproszeniem do M. do domu???? c'mon
    • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 01:44
      > To generalnie nie były zaproszenia do Ciebie do domu. To były ogólne spotkania
      > forumowe w większej grupie.

Przecież wrześniowy wyjazd na żagle organizowała Mayenna i dodatkowo chętnym (czyli w w tym i Tobie) zaoferowała gościnę z piątku na sobotę, z czego skorzystałeś.
    • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 01:55
      No ja rozumiem, że Ty nie miałeś z tym żadnego problemu.
      Dla mnie jednak jest to niepojęte by korzystać z gościnności kogoś kogo oceniam tak jak to na forum przedstawiasz. Kogoś nie lubię - to go unikam. A nie spędzam z nim weekend na kilkumetrowej łódce i śpię u niego w domu.
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 10:47
      Poważnie? Na żagle nie zabrałam Facetta bo nie miałam już miejsca. Szkoda, że nie wiedziałam o tym, że mnie nie lubisz bo to on by z nami popłyną, nie ty.
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 11:26
      Gwen, żagle to była impreza dla przyjaciół. Miałam ograniczoną liczbę miejsc i chciałam podzielić się z osobami, które lubię, czymś co stało się dla mnie ważne. Dlatego nie wszystkich chętnych mogłam zabrać. Imprezy forumowe to sa spotkania w knajpach, nie w domach prywatnych. Tam, przynajmniej ja, nie mam ochoty zapraszać każdego.
      • mayenna Re: Stop 10.01.15, 12:05
        Jeszcze mnie naszło: forum to nie jest organizacja, to sa ludzie. Jak ktoś coś robi, organizuje, to robi to dla innych bez gratyfikacji, dlatego że ich lubi i chce coś innym z siebie dać. Dlatego mnie to tak boli, że wykorzystałeś moją otwartość, moją życzliwość i gościnność po to by zbierać na mnie 'haki'.
        W żagle włożyłam sporo starań własnych, Kapitan pływał z nami gratis dzięki naszej przyjażni, a możesz sobie sprawdzic ile komercyjnie kosztuje wynajęcie skippera czy koja na jachcie. Dlatego korzystanie z mojej życzliwości i odpłacenie mi za to krzywdzącymi ocenami, wykorzystywanie mojej otwartości w sytuacjach prywatnych, jest dla mnie niezrozumiałe. Nie mieści się to w moim kodeksie etycznym. Dałam ci sporo z siebie a w zamian mam awantury i problemy, których nie było by jakbyś trzymał dystans i nie wykorzystywał mojej niewiedzy w kwestii naszej znajomości, w kwestii tego, ze ta przyjażń jest tylko z mojej strony.
    • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 15:53
      To może zastanów się Gwen dlaczego przekaz płynący z Twojego zachowania w realu jest zupełnie inny niż przekaz płynący z Twoich słów w internecie. Bo na tą chwilę jesteś jak dwie zupełnie inne osoby.
    • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 16:05
      Pomijając to, że są jednak emaile, czy telefony to rozumiem, że lepiej jej psuć jej nastrój (ponad) miesiąc na forum oraz zamiast uczestników spotkania wybrać sobie wszystkich czytelników forum?

• mayenna Re: Stop 10.01.15, 16:27
      Nastrój nie jest tak wazny jak szczerośc relacji. Ale faktem jest, że otwarte rozmawianie o problemach wymaga odwagi. Za to teraz ten nastrój zepsułeś wielu więcej osobom.
      • mavika_88 Re: Stop 10.01.15, 16:39
        Ty, Wy, Oni.
        My.
    • mayenna Re: Stop 10.01.15, 16:36
      Brutalna szczerośc po pół roku co najmniej udawania, że wszystko jest oksmile
      Nic, czas to kończyć. Dobrze, że w końcu to szydło z worka wyszłosmile
      Ja już wnioski z tej historii wyciągnęłam.
      Nie jesteś w stanie zwrócić mi mojego czasu u uwagi poświęconej tobie, a żadne pieniądze mi tego nie wyrównają. Jednak możesz coś dla mnie w rewanżu zrobić: wyszaż mnie, i nie używaj w swoich postach odniesień do mnie.
      Miłego dniasmile

• mayenna Re: Stop 10.01.15, 16:40
      O podrywaniu to było żartobliwesmile Nikt tego nie wziął poważnie bo widać, że to jest żart.
    • facet699 Re: Stop 10.01.15, 17:00
      Gwen śledząc cały przebieg waszych sprzeczek i nie robiąc przy tym notatek kto komu w którym momencie przysrał to tak całościowo to Ty zaogniałeś cały czas atmosferę podrzucając nowe punkty zapalne czyli co i kiedy powiedziała Mayenna i to w tematach zazwyczaj ogólnych i bezpośrednio Cię niedotyczących. To, że personalnie to odbierałeś to tylko Twoje jakieś wyimaginowane wrażenie i NAWET jesli personalnie miałeś do Mayenny osobisty żal to należało to załatwić prywatnie. Dlatego nie dziwi postawa TWA, które stanęło tak zdroworozsądkowo za nią. I czasami, gdy kielich goryczy się już przelał były i ataki na Ciebie bo inaczej nie mogę nazwać zachowania Kamy z ostatniej pełni księżyca. Tylko, że kto sieje wiatr to i zbiera burze, nawet już po czasie.
      Omijajcie się i zostawcie już to za nami, proszę.
    • facet699 Re: Stop 10.01.15, 17:14
      widzę, że kończycie to i swoje zdanie dołożyłem. Wszyscy należymy do TWA, no wyjątki się znajdą wink
      EOT
    • mavika_88 Re: Stop 10.01.15, 17:38
      Dziekuje. Mam nadzieje ze to slowo bedzie cos w sobie nioslo. Teraz i pozniej.

Koniec.

smile
    • lesher Re: Stop 10.01.15, 17:57
      > Szczerze pisałem na forum co sądzę o twoich tekstach, szczególnie o tych insynu
      > acjach o podrywaniu, o zawiedzionych nadziejach kobiet... A że nie chciałaś teg
      > o dostrzegać to już inna sprawa...

Gwen, te "insynuacje" były zrozumiałe dla Ciebie, może jeszcze kilku osób!!
      Większość (w tym ja) nie czai tych podtekstów które wynikają z tego co poza forum!

Skończcie (to do Ciebie i innych) ten temat, tylko jedna uwaga - Gwen, nie odnoś wszystkiego do siebie!!
      Naprawdę jeżeli chodzi o to, co zalinkowała Witamina, to w życiu nie przypuszczałbym, że to się do Ciebie ma niby odnosić.

Jeżeli Mayenka, Kama, Witamina, czy ktokolwiek inny personalnie nie pisze o Tobie, to naprawdę nie bierz tego do siebie. Bo tak, to mam wrażenie, że cokolwiek one nie napiszą, to Ty będziesz uważał, że to Tobie chcą dowalić, czy coś w tym rodzaju.

Uwierz mi - z zewnątrz, nie znając tych wszystkich niuansów, wygląda to jak pyskówka tylko dla samej pyskówki.
      • temperufka.zelona Re: Stop 10.01.15, 18:05
        to jak bedzie? dajesz mi te robote??
    • witamina_b12 Re: Stop 10.01.15, 18:24
      To jednak TWA ma jakiś członków... mógłbyś uprzejmie ich wymienić?
    • lesher Re: Stop 10.01.15, 18:32
      > Nie chodzi o to co sobie ktoś pomyśli czy przypuści. Chodzi o to co M. pisze. A
      > napisała wtedy insynuujący tekst.

Gwen, jeżeli chodzi o to:

A czym się rózni ogłoszenie na forum od ogłoszenia na portalu? Tu też może napisać podrywacz i wariat. Powiiedzialabym, ze są tu panowie co niejednej w głowie zawrócili, czas po próżnicy marnowali i nic z tego nie wynikło czyli klasyczni podrywacze smile

To NIE JEST to insynuujący tekst.
      Tu nie ma być ęą bułkę przez bibułkę.
      Zobacz sobie np. na Kobietę - tam dopiero kosy latają...

Taka opinia Mayenki i ma do niej prawo (czy słuszna to zupełnie inny temat). Nie było to personalnie do kogokolwiek skierowane. To że odniosłeś to do siebie to Twój problem - nawet jeżeli rzeczywiście Mayenka miała Ciebie na myśli, to nie wynikało to - dla kogoś kto nie znał tematu - z tego posta.

Odpowiedziałeś zresztą też ostro (Muszę Cię też ostrzec przed kobietami, tu na forum jest mnóstwo manipulujących i kłamliwych kobiet, po prostu strach się bać ;P ) - i ok.
      • kama265 Re: Stop 10.01.15, 18:38
        Odpowiedziałeś zresztą też ostro (Muszę Cię też ostrzec przed kobietami, tu na forum jest mnóstwo manipulujących i kłamliwych kobiet, po prostu strach się bać ;P ) - i ok.

i jakoś żadna z nas się nie poczuła obrażona i prowadzi krucjaty w tej sprawie tongue_out
        • mayenna Re: Stop 10.01.15, 18:51
          Może dlatego że nie poczuwamy sie do bycia manipulatorkami i kłamczuchami mimo, że usiłują nam to niektórzy wmówić.
          Jeszcze raz: tekst był żartobliwy i nie wyrażał mojej poważnej opinii. Tę napisałam kilkukrotnie w poważnych watkach na ten temat.
          • kama265 Re: Stop 10.01.15, 18:52
            nie, no właśnie to miałam na myśli, M. wink
    • kama265 Re: Stop 10.01.15, 18:55
      aha...
      więc Ty "celowo parafrazujesz" a M. celowo Cię obraża (w sumie, na Twoim miejscu zastanowiłabym się, czy to nie byłoby aby dla Ciebie nobilitujące, gdyby jakimś cudem miała faktycznie Ciebie na myśli wink)
    • kama265 Re: Stop 10.01.15, 18:57
      Gwen, serio, to już jakas mania prześladowcza big_grin
      Lesher "dostał zadanie bronienia M"????????? c'mon, you've made my day smile dzięki, stary big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka