29.01.15, 19:53
https://bi.gazeta.pl/im/2/10321/z10321432Q,Magdalena-Ogorek-i-Lukasz-Naczas-prowadza-konwencj.jpg

Uroda może pomóc, czy też przeszkodzić kobiecie w karierze w świecie polityki?
Obserwuj wątek
    • butellishka Re: Ogórek 29.01.15, 20:14
      Uroda wg mnie może pomóc - wszak prezydent ma nas reprezentować jakoś tam wink tylko jak czytam, co wyciągają na temat Jej męża, to uważam, że "mąż po przejściach" może zaszkodzić... uncertain
      • to_ja_pisze Re: Ogórek 29.01.15, 20:32
        zwykle podkładanie świni, patrzą czy wytrzyma
        • carol-jordan Re: Ogórek 29.01.15, 20:55
          Zamiast "uroda" przeczytałam:
          uda.
          Dwa razy! big_grin
          • to_ja_pisze Re: Ogórek 30.01.15, 10:16
            freudowska pomyłka?
            podoba ci się Ogórek? smile
            • carol-jordan Re: Ogórek 30.01.15, 11:43
              Uważam, że jest bardzo ładną kobietą.
              Chociaż nie jest to typ urody, jaki zapada w pamięć. smile
    • mayenna Re: Ogórek 30.01.15, 06:04
      Zaszkodzić to jej może brak umiejętności i obycia politycznego oraz inteligencji. Za nic w świecie nie przeczytałabym dobrowolnie tych bzdur, które miała na kartce.
      • maruda2 Re: Ogórek 30.01.15, 09:59
        Też tak myślę.
      • to_ja_pisze Re: Ogórek 30.01.15, 10:13
        W polityce generalnie wygrywają niekoniecznie najlepsi, najmądrzejsi, najbardziej kompetentni tylko ci którzy potrafią się umiejętnie zaprezentować.
        Tusk jaki był tak był, ale miał gadane, był niebywale zręcznym politykiem. Mówił zawsze to co ludzie chcieli usłyszeć w danej chwili, a wyborcy łykali to jak pelikany przez wiele lat.
      • kama265 Re: Ogórek 30.01.15, 11:30
        nie zarzucałabym pani Ogórek braku inteligencji, raczej brak jej instynktu samozachowawczego
        • tdf-888 Re: Ogórek 30.01.15, 15:39
          skoro ty po tej próbce z tv i wyglądzie sądzisz, że jest inteligentna, to ja na podstawie tych samych przesłanek (plus koloru włosów oraz tego, że jest niekonsekwentna w wyrażancyh poglądach czyli gubi się w zeznaniach) stwierdzę, że nie jest big_grin
          ale zagłosuję na nią, bo mi się podoba smile szczególnie korzystnie wygląda z tymi wywiniętymi kosmykami włosów smile od razu z -7 lat mniej tongue_out pierwszy ra zagłosuję na lewicę, ale wiem, że w ogólnych wyniku to nic nie zmieni, tak że nie ma ryzyka smile najwyżej będzie 2 tura, ale akurat to mi pasuje.
          • kama265 Re: Ogórek 30.01.15, 15:52
            właśnie ja po próbce z tv niczego jej nie zarzucałabym - bo nie mam pojęcia o jej inteligencji
            • tdf-888 Re: Ogórek 30.01.15, 15:54
              a napisałaś, że jest inteligentna.
              tak że może ustalmy, że nie mamy o tym pojęcia, bo jej nie znamy.
              • kama265 Re: Ogórek 30.01.15, 17:27
                napisałam, że nie zarzucałabym jej braku inteligencji, a nie że jest inteligentna
                skoro jest doktorem - to raczej tępa nie jest tongue_out
                • tdf-888 Re: Ogórek 30.01.15, 17:35
                  doktoraty to nawet na awf-ie piszą. i markowi goliszewskiemu też.
            • mayenna Re: Ogórek 30.01.15, 16:23
              Kama: pani powiedziała: napisać prawo od nowa. Dla mnie to była głupota, a jak pomyślę, że powiedziała to osoba z doktoratem to albo jest mało inteligentna, albo nauczanie u nas osiąga jednak kolejny poziom dna.
              • tdf-888 Re: Ogórek 30.01.15, 16:28
                po prostu pani zaczyna gadać jak polityk.
                wszyscy wiemy, jakie głupoty gadają politycy wink nie tylko doktoraty ale i profesory... ;]
                • mayenna Re: Ogórek 30.01.15, 16:46
                  Nie każdy polityk gada głupoty wynikające z braku, albo wykształcenia, albo inteligencji. prof. Bartoszewski nie mówi takich rzeczy. Paru innych też. Pani prezentowała swój oficjalny program wyborczy więc powinna miec tyle refleksji by wiedzieć co mówi/
              • green.amber Re: Ogórek 30.01.15, 21:33
                mayenna napisała:

> Kama: pani powiedziała: napisać prawo od nowa. Dla mnie to była głupota, a jak
                > pomyślę, że powiedziała to osoba z doktoratem to albo jest mało inteligentna, a
                > lbo nauczanie u nas osiąga jednak kolejny poziom dna.

od nowa poza tym, co jest dobre albo nie można zmienić czy jakoś tak... wink
                ale kto powiedział, że ona mówi to, co myśli, jest szansa, że mówi to, co myśli, że chcą usłyszeć wyborcy, jej wyborcy, potencjalnie możliwe, że słuszniej jest nie onieśmielać onych wink
                ciekawa jestem czy się nie okaże dodą polskiej polityki... albo przynajmniej tych wyborów wink
                swoją drogą zapowiada się sporo drobnicy, ciekawe ciekawe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka