26.11.16, 19:09
świąteczne już kupione?
Bo ja już zaczynam się rozglądać choć jak zawsze ciężko mi zgadnąć co każdy chciałby dostać
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 19:11
      Jesooo, już? Nie za wcześnie?
      Ja na ostatnią chwilę czekam, bo niestety, zazwyczaj wygadam co kupiłam. Nie umiem wytrzymać w tajemnicy big_grin.
      • sadgirl25 Re: Prezenty 26.11.16, 19:15
        Niektóre już kupiłam, za resztą się rozglądam.
        Kupuję drobiazgi lub małe prezenty bo mam trochę osób do obdarowania a kasy nie przybywasmile
        Szukam teraz bo przed samymi świętami mogą już być wykupione albo droższe niż w innym terminie
    • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 19:26
      hahaha a ja nie mam komu kupićbig_grin
      • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 19:41
        Mnie możesz kupić big_grin.
        • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 19:47
          ja akurat się cieszę, że nie mam komu kupić, kupię sobiebig_grin
          • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 19:59
            Łeee, już liczyłam na jakiś upominek tongue_out.
            A co sobie kupisz?
            • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 20:01
              A co Szarlotta by chciała?
              • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 20:05
                bym coś napisał, ale znowu na chama wyjdętongue_out
                • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 20:06
                  Zdaje się, że już bardziej wyjść nie możesz big_grin.
                  • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 20:25
                    obawiam się, ze mogę...
              • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 20:05
                Takie coś by mi się przydało, bo odczuwam, że muszę mój stary piórniczek już wymienić na nowszy model smile. Koloru chyba nie muszę podpowiadać big_grin.
                • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 20:12
                  Serio? Tylko to?
                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 20:16
                    No, serio, bym chciała taki piórnik. A czemu się tak dziwisz?
                    • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 20:47
                      Bo to drobiazg jest.
                      • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 20:54
                        No ale mnie cieszą drobiazgi wink.
                        Sama bym sobie kupiła, ale ten co mam jeszcze w miarę uchodzi, a jakby mi ktoś kupił to bym musiała wymienić na nowy big_grin.
                        • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 20:56
                          To Szarlotta podeśle mi swój adres. Piórnik kupiony.
                          • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 20:58
                            big_grin
                            • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 21:43
                              Serio mówię.
                              • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 22:11
                                Ja też wink.
                                • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:13
                                  Ale w sensie, że Szarlotta się ze mnie śmieje, czy że adres podeśle?
                                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 22:17
                                    A w życiu się nie śmieję, po prostu do świąt, prezentów etc. jeszcze daleko wink.
                                    • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:30
                                      W sumie racja. Niepotrzebnie wyskoczyłem jak Filip z konopi.
                                      • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 22:35
                                        haha ale sil się łasibig_grin
                                      • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 22:40
                                        Ale to bardzo miło, widać, że z Sila dobry chłopak smile.
                                        • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:45
                                          Tja...suspicious Filipa zająca widać.wink
                                          • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 22:48
                                            Ups, za trudne do rozszyfrowania dla mnie... nie zrozumiałam co masz na myśli? smile
                                            • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:48
                                              Zająca o imieniu Filip.
                                              • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 22:50
                                                Chcesz w prezencie pod choinkę? wink
                                                • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:58
                                                  W potrawce czy jako pasztet.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 23:03
                                                    W potrawce jeszcze nie jadłam tongue_out.
                                                  • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 23:04
                                                    Ja zająca nigdy nie konsumowałem.
                                                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 23:07
                                                    Ja też, o króliku myślałam wink.
                                                  • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 23:08
                                                    Ja królika nigdy nie konsumowałem.
                                                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 23:10
                                                    Żartujesz? A ja w dzieciństwie bardzo często, teraz już rzadziej, niestety.
                                                    Mój dziadek hodował króliki i uprawiał mak wink.
                                                    Dzieciństwo kojarzy mi się z króliczymi łapkami i suszącym się makiem... ech... to były piękne czasy smile.
                                                  • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 23:14
                                                    Serio, serio.wink
                                                  • szarlotka_ja Re: Prezenty 26.11.16, 23:19
                                                    No to musisz się kiedyś skusić na królika, jest bardzo dobry, a w śmietanie najlepszy smile.
                                                  • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 23:23
                                                    Może kiedyś.wink
            • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 20:01
              botoks big_grin
              • sadgirl25 Re: Prezenty 26.11.16, 20:33
                Operację plastyczną lub co tam potrzebujesz sobie zafunduj pod choinkę
                Wreszcie będziesz szczęśliwy
                • fripooo Re: Prezenty 26.11.16, 20:47
                  niestety jestem już 30+sad
              • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 19:42
                Mię się zdaje, że hialuronowy lepszy i skutek uboczny mniejszy. A i kolana możesz sobie natrzeć, żeby nie chrupały wink
                • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 20:14
                  oooo to widzę, że stosujesz skoro tak zachwalasztongue_out
                  co na kurze łapki? kwas hialuronowy?
                  • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:01
                    Raz przez przypadek (a dokładnie wizytę u starszej pani, która brała w kolana i jej się 1sztuka przeterminowała)dostał się w moje ręce w wersji do wstrzykiwania, to oczywiście, że wyciapałam w dla dobra nauki. big_grin
                    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:05
                      wyczytałem na sąsiednim forum, że mam spory biusttongue_out potwierdzasz?big_grin
                      • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:08
                        Masz spory biust, a po co ci? Karmisz? big_grin
                        • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:10
                          późna porabig_grin nie czepiaj się chodzi o twój biusttongue_out
                          • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:13
                            Mój biust, ci się do niczego nie przyda. Między nami szyba i kilometry.
                            • silencjariusz Re: Prezenty 27.11.16, 21:27
                              Dla prawdziwej miłości kilometry nie mają znaczenia. Daj szansę Fripowi.wink
                              • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:39
                                właśnie silutongue_out ja mobilny jestem, a polska malutka
                            • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:28
                              i przepaść wiekowatongue_out
                              • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:34
                                O toto smile
                                • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:42
                                  ale ty dobre geny masz, młodo wyglądasz na 20 lat więc się nie wykręcajtongue_out
                                  • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:45
                                    Ogonem zawsze mogę się wykręcić, śliski taki, że nikt nie utrzyma wink
                                    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:49
                                      hahaha czyli teoria noa działa, brzydcy faceci mają jednak przejebane.
                                      • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 22:16
                                        Eee...ale o czym ty do mnie rozmawiasz? A może to nie do mnie, tylko mi się oko na drzewie omsknęło?
                                        • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:20
                                          o teorii noa, nic się nie omsknęłotongue_out
                                          • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 22:23
                                            Ale dlaczego do mnie pijesz?
                                            • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:27
                                              ja do ciebie? ależ skądtongue_out ja faworyzuje kobiety posiadających takie walory jak ty
                          • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:14
                            Mała syrenka z dużym biustem, no no... to jak pływać na pontonie, taka nigdy nie utonie!
                            • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:20
                              Utonie, utonie, tym bardziej, że pływa stylem rozpaczliwym tongue_out
                              • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:23
                                to czym prędzej niech się da złapać rybakowi, piratowi czy admirałowi, kogo tam woli
                                • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:30
                                  Sam się daj złapać tongue_out
                                  Ja na razie wolę wolność i swobodę. Bo ostatnie złapanie jeszcze czkawką mię się odbija.
                                  • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:38
                                    nie wiesz że ty z tych łapanych? ja z tych co łapiący zający uciekający

też mam czkawkę, mimo że w sumie nic nie złapałem i już nie chcę

• fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:41
                                      a tak się cieszyłęś jak sezon nadszedł na łapanietongue_out nic nie wyrwałeś tego lata?
                                    • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:43
                                      Skoro masz czkawkę z powodu czkawki, to może ciepłej herbatki się napij smile
                                      • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:46
                                        "Skoro masz czkawkę z powodu czkawki, to może się napij ciepłej herbatki"

popatrz, taki drobiazg a jak się czyta fajnie
                                  • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:41
                                    ja bym ci wolności na bank nie zabrałbig_grin
                                    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:48
                                      czemu tak? Z tego co kojarzę gustujesz w dużych, tych... płucach kobiecych zewnętrznych...
                                      • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:51
                                        a co ma wolność do tego?
                                        • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:53
                                          no skoro byś wolności nie zabrał, rozumiem że nie byłbyś zainteresowany syrenką
                                          • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:56
                                            byłbym , ale niekoniecznie chciałbym jej wolnośc zabieraćtongue_out
                                            • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:01
                                              razem ale osobno? To nigdy nie przechodzi, nigdy, przenigdy. Ostatecznie zostajesz z niczym. Bycie z kimś to nie tylko spijanie sobie z dziobków, to także wspólna odpowiedzialność, problemy, które trzeba przezwyciężać. Wolność człowieka niesparowanego jest mocno dyskusyjna, w parze tym bardziej nie ma o niej mowy, na (nie)szczęście.
                                              • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:03
                                                ale jakie problemy? przecież syrenka już zwiałabig_grin
                                                • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:06
                                                  nie zwiała tylko odpłynęła... zapewne w objęcia Morfeusza
                                                  • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:08
                                                    widać brzydala czuć nawet przez monitor big_grin
                                                  • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:11
                                                    a może zemdlała z wrażenia?
                                                  • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:12
                                                    haha tak to sobie tłumaczyć?big_grin
                                                  • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 22:20
                                                    Nie zwiała i nie do Morfeusza, tylko poszła na strych - pranie wieszać, bo samo przez dzień cały nie poszło tongue_out
                                                  • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:22
                                                    masz strych czyli masz dom, czyli masz kasebig_grin to już zapunktowałaśtongue_out
                                                  • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:33
                                                    tyle dobrze że kiecek nie nosisz to i prania mniej... a tak w ogóle jaki sens jest wieszać ciuchy skoro zaraz znowu zamoczysz je w bezkresie oceanu??
                                                  • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 22:36
                                                    W bezkresie internetowego oceanu...
                                                  • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:39
                                                    aaa to takie pływanie na sucho, jak pranie bez namaczania, już wszystko wiem, dzięki. Wiesz ja taki dzieciuch, co za łatwo w bajki wierzy.
                                                  • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 28.11.16, 00:01
                                                    Pływanie w internetach wcale nie jest na sucho. A bajka o Syrence miała drugie dno. Tak przynajmniej twierdził ten, co ją spłodził.
          • finka9 Re: Prezenty 27.11.16, 10:35
            fripooo napisał:

> ja akurat się cieszę, że nie mam komu kupić, kupię sobiebig_grin

To jeszcze wyślij sam sobie kartki świąteczne jak Jas Fasola .wink
            • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 14:23
              wolę samotnośc niż życie z przeciętną babą w przeciętnym życiu, sen praca jedzenie sranie sen.....
              • finka9 Re: Prezenty 27.11.16, 14:28
                fripooo napisał:

> wolę samotnośc niż życie z przeciętną babą w przeciętnym życiu, sen praca jedze
                > nie sranie sen.....

Wcale nie wolisz ,bo byś się nad sobą nie użalał.
                • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 14:34
                  przyczyną nie jest samotność tylko był wygląd, związek to problemy i trzeba się liczyć z czyjmś zdaniem ja tak nie potrafiłbym i kompromis bo na modelkę mnie nie stać a innej nie chcę
      • finka9 Re: Prezenty 27.11.16, 10:33
        fripooo napisał:

> hahaha a ja nie mam komu kupićbig_grin

Jesteś sierotą ?
        • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 14:24
          tak
          • lesher Re: Prezenty 27.11.16, 21:17
            a siostrzeńcy?
            • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:27
              kto?
              • lesher Re: Prezenty 27.11.16, 21:32
                O ile mnie pamięć nie myli, to Twoja siostra miała dzieciaka (a może nawet dwójkę?)?
                • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:38
                  nie mam żądnej rodziny
    • anguac24 Re: Prezenty 26.11.16, 21:27
      Jeszcze nie kupiłam. Bracia ucieszą się z samego faktu otrzymania czegoś. Mama napisze "List do św. Mikołaja" i wyśle mi go mailem. Taka tradycja. wink
    • silencjariusz Re: Prezenty 26.11.16, 22:44
      Ok. Z małej.
    • maruda2 Re: Prezenty 27.11.16, 00:21
      Ja w tym roku mam wyjątkowo dużo pomysłów na prezenty. Dla siebie wink
    • mavika_88 Re: Prezenty 27.11.16, 04:10
      Jezeli cos kupie... to tylko jeden prezent. Dodatkowo to taka tradycja od ndawna. Od paru lat. Jesli kupie (a kupie) to tylko Mlodej. A jesli cos dostane... to tylko od Niej. Cos robionego smile
      Ale mialam guuuuuuuuupie sny. Spac dalej. Hehhe juz nie mam helikopterka wink
      • mavika_88 Re: Prezenty 27.11.16, 04:13
        A wlasnie. A mikolaj? Czy obchodzicie go? Oki. Dorosli nie obchoda. A co jesli macie pociechy?.czy dajecie im preznty na mikolaj i pod choinke? Dla mnid to bezsensu ^^ za duzo w krotkim czasie. Z rezzta... ja nic nie obchodze wink
        Ale... od mikolaja cos.dostane.. sama sobie sprawie... co? Rozge wink ma to glebszy sens big_grin ide juz spac suspicious nooo! wink
        • finka9 Re: Prezenty 27.11.16, 10:38
          mavika_88 napisała:

> A wlasnie. A mikolaj? Czy obchodzicie go? Oki. Dorosli nie obchoda. A co jesli
          > macie pociechy?.czy dajecie im preznty na mikolaj i pod choinke? Dla mnid to b
          > ezsensu ^^ za duzo w krotkim czasie. Z rezzta... ja nic nie obchodze wink
          > Ale... od mikolaja cos.dostane.. sama sobie sprawie... co? Rozge wink ma to gleb
          > szy sens big_grin ide juz spac suspicious nooo! wink
          >

W bidronece są fajne zestawy Dove za 12 zeta dołożę jakies słodycze i mam upominki na Mikołajki dla panienek a mały dostanie puzle z czekoladkami,
          • mavika_88 Re: Prezenty 27.11.16, 11:35
            I pozniej na gwiazdke znowu prezenty?
            Za dobrze tym dzieciakom tongue_out
            Dobrze ze dorosli nie wierza w mikolaja wink co poniektorzy
            • szarlotka_ja Re: Prezenty 27.11.16, 14:33
              Łeee, ja wierzę smile
              Co roku go wypatruję, a on co roku mnie omija wink.
        • maruda2 Re: Prezenty 27.11.16, 14:51
          u mnie w robocie ustaliło się, że bony świąteczne są zawsze na mikołajki
        • najdluzszapodroz Re: Prezenty 27.11.16, 22:46
          "za duzo w krotkim czasie"?
          mavika_88 grzeszysz wink
          mój młody w grudniu między 6 a 25 ma 4 okazje: Mikołajki, Urodziny, Imieniny, Boże Narodzenie.
          i będą 4 prezenty big_grin
          • mavika_88 Re: Prezenty 28.11.16, 10:03
            Przewalone big_grin
            Ja mam w przeciagu tyg imieniny i urodziny i wiem ze to nie jest dobry pomysl tongue_out
            Za dzieciaka zdarzalo sie ze dostawalam jedna czekolade a nie dwie tongue_out
            A tak serio.... no duzo tego.
            A Ty Podrozniczko to juz w ogole..
            • najdluzszapodroz Re: Prezenty 28.11.16, 23:59
              cóż poradzić,taki lossmile
              w dniu narodzin obiecałam sobie że moje dziecko nie ucierpi na tym ani troche big_grin
              tak wiec w grudni potrafi dostać pistolet na wodę, basen czy inne gadżety wakacyjne smile))
              dam rade big_grin
            • maruda2 Re: Prezenty 29.11.16, 00:07
              Mój brat ma podobnie w czerwcu - imieniny i urodziny, a w dzieciństwie jeszcze dzień dziecka dochodził. Ale nie było mowy, żeby opylić to jednym prezentem, bo pięknie mu się rozłożyło na cały miesiąc - na początku, w środku i na końcu - tak z częstotliwością ok. 2- tyg. Czyli zdążył "zapomnieć" o jednej okazji i prezencie i wtedy nadchodziła druga wink
              • najdluzszapodroz Re: Prezenty 29.11.16, 00:23
                swego czasu myślałam żeby "przenieść" urodziny młodego. na listopad. ale machnełam ręką i nie sieje zamentu.
                świętujemy 6, 14, 24 i 25 smile
                • mavika_88 Re: Prezenty 14.01.17, 14:02
                  Lepiej przesunac imieniny wink w roku zapewne Twoj dzieciak nie tylko raz obchodzi imieniny.
    • ann.0 Re: Prezenty 27.11.16, 14:44
      hmhm..., nie kupiłam jeszcze, ale się już rozglądam...
      Ale też muszę napisać list do Świętego....wink
    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 18:27
      tak,
      bo najlepsze prezenty to brak prezentów
    • m.a.l.a_syrenka Re: Prezenty 27.11.16, 21:03
      I jeszcze w starszym wieku można komfortowo zemrzeć we śnie podczas regeneracji. wink
    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:04
      yhy pewnie się zregenerowałeś do 20latkatongue_out
    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:44
      Ratownik koło lub deskę z dobytku ma tylko, ciuchów nie ma nawet.
      Na co komu gołodupiec.
      • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:46
        nie szata zdobi człowiekasmile
        • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 21:49
          w zależności od kontekstu prawda lub nie, także taka sobie półprawda to jest
    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 21:55
      samochód też nie zdobi faceta gwenikutongue_out
    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:07
      o, jaki samochodzik najlepiej zdobi?
    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:11
      znam faceta rzecz jasna przystojniak, dziewczyny za nim szalały, oczywiście ożenił się z ładną mieszka u teściów i zarabia 2 tysiące na rękę, samochód ma mocno wysłużony, za pieniąze kupisz wiele ale tego błysku w oczach bab jaki wywołują ciacha nie kupisz za nic
    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:18
      o to ja prawko mam i autko się znajdzie. Tylko później będzie draka, gdy wyjdzie że chodzi o resoraka...
      • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:21
        to bmw to tylko dodatek do faceta, nie na odwrót
        • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:28
          a może taka bajerzasta, zajefajna koszulka z wieeeeelkim nadrukiem "BMW power!" czy coś w podobie starczy, jak myślisz?
          • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:32
            zależy czy masz łądną sylwetkę czy nie
            • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:34
              sylwetka - lipa, ale nadgarstki ćwiczę, bo ponoć mają znaczenie, c'nie?
              • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:39
                mają aczkolwiek nie jestem pewny czy dla kobiet...
                jak sylwetka lipa to lipasad
                • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:46
                  https://thumbs.dreamstime.com/t/lonely-tree-hill-21939774.jpg

o kurde, no nic
                  dc
    • fripooo Re: Prezenty 27.11.16, 22:18
      ja bym nie potrafił udawać fajnego facetabig_grin
    • bard-grzechu-wart Re: Prezenty 27.11.16, 22:25
      gwen75 napisał:

> bard-grzechu-wart napisał:
      >
      > > Bycie z kimś to nie tylko spijanie sobie z dziobków, to także wsp
      > > ólna odpowiedzialność, problemy, które trzeba przezwyciężać.
      >
      > Oj jakie to ciężkie jest, chyba prawdziwego heroizmu to wymaga wink

Można sobie pożartować, można pisać że to oczywiste. Taka rzeczywistość jednak niejednego przerosła, bo co jednego pisać/mówić a co innego robić, poza tym każda relacja to inna historia, czasem bardzo różna.

> > Wolność człowieka
      > > niesparowanego jest mocno dyskusyjna, w parze tym bardziej nie ma o niej
      > mowy,
      > > na (nie)szczęście.
      >
      > A ja na przykład uważam, że będąc z kimś można być wolnym człowiekiem tzn. nie
      > odczuwać braku wolności wink

W tym wypadku raczej myślimy o tym samym, różnego nazewnictwa używamy, na co innego kładziemy akcenty. Uważam, że lepiej podkreślić "ciemną stronę mocy" bo ta często mimowolnie zostaje spychana na margines, czasem komuś nagle się robi za ciasno w tej "wieczystej wolności".
    • malamauupka Re: Prezenty 13.01.17, 20:59
      A ja kupiłam ostatnio kultowy sweter z gruszką z filmu chłopaki nie płaczą i dałam mojemu ukochanemu na urodziny, ucieszył sie, długo szukałam aż w końcu znalazłam na allegro ten sweter
      • silencjariusz Re: Prezenty 13.01.17, 21:00
        Łeee... Gdybyś sama zrobiła to by był dopiero prezent.wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka