finka9 Re: Co na obiad... 04.08.17, 12:11 Głodnemu piersi na myśli A ja dzisiaj na luzaku . Pierogi z biedrony i już. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 14:43 pierogi z kapustą? a u mnie to pyyyszny bigos mój, z zamrażarki, z trzech rodzajów mięsa plus kiełbasa; dziś już drugie dwieście idzie, jak ostatnio sprawdziłem za ostatni miesiąc (bo założyłem se plik z wydatkami), to takie 500+ by mi się przydało, bo właśnie tyle mi na procenta idzie a na rowerku za sierpień już ma 150km, dziś nic nie dołożę, bo miałem 6 dni jazdy bez dnia pauzy. Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 04.08.17, 17:30 Nie na słodko z serem i polane śmietaną z borówkami,bo z kapuchą dzieci nie zjedzą . Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 15:30 Byla rybka po grecku do tego ryz bo ziemniaki w tym tyg byly juz dwa razy i kasza tez byla wiec przyszla pora na ryz. Do tego surowka: buraczki cwiklowe i marchewk. Pojedzona !! Moglabym juz nie jesc caly dzien . Raz w tyg tak mialam ze po obidzie po 14 nic juz nie jadlam a poszlam spac po 1 w nocy. Wtedy jedynie byla woda plus herbata. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 15:56 Ale i tak najsmaczniejsze ziemniaki. A ryż najmniej zdrowy Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:03 Zalezy jaki ryz a i ziemniaki tez niekoniecznie zdrowe Najzdrowsza to raczej kasza. Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:09 Kiedys lekarz powiedzial mi ze warto w moim przypadku trzymac diete o niskim ideksie glikemicznym. (Dobrze by ogolnie ludzie stosowali taka diete to wyjdzie na zdrowie ). Ziemniaki z tego co mi sie wydaje maja dosc wysoki ten indeks. No i oczywiscie makarony. Jakos nie chce mi sie stosowac takiej diety. Za duzo byloby wyrzeczen a lubie zjesc by smakowalo . Odpowiedz Link
mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:25 A Ty znowu w panike jak slyszych slowo lekarz Mowie tylko co jest dobre dla zdrowia Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:13 Kasza może i najzdrowsza ale najlepiej wchodzą ziemniaki ☺ Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 05.08.17, 18:20 Dziś upiekłam dwie pizze - jedna z szynką i pieczarkami druga z kukurydzą i tuńczykiem. Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:06 Przepiękne okoliczności przyrody . Ja ,żeby wszyscy się najedli muszę upiec trzy takie pizze. Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Co na obiad... 06.08.17, 11:23 żeberka w miodzie zapiekane z ziemniaczkami i podane z surówką z selera mmmm Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 06.08.17, 19:29 Wygląda fantastycznie . Nie myślałeś ,żeby otworzyć restauracje np. "Tadek i przyjaciele" ? Odpowiedz Link
tdf-888 Re: Co na obiad... 06.08.17, 20:15 Jak ja nie mam przyjaciół 😂 Nie no ponury żart... Mam jednego kolegę - przyjeciela na którego zawsze mogę liczyć w męskich sprawach czyli poświęcić odwiezie coś pomoże przenieść... ale i tak mu wszystkiego nie mówię co mi leży na wątrobie. Wszystko mowie swojej kobicie i na nią tez mogę liczyć we wszystkich (nawet męskich oczywiście w ramach jej sił) sprawach. Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:08 Jakbyś otworzył restaurację z takim żarłem to byś zaraz miał mnóstwo przyjaciół. Byle nie takich jak u Sowy. Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:09 A dziś wrobiłam starego w smażenie naleśników. Odpowiedz Link
finka9 Re: Co na obiad... 09.08.17, 09:50 Wczoraj były pieczone ziemnaczki ,kurczak w sosie curry i sałatka z ogórków małosolnych(własnej roboty) . A dzisiaj chłopski garnek. Odpowiedz Link