Dodaj do ulubionych

Co na obiad...

01.08.17, 18:30
zrobić w taki upał ? tongue_out
Obserwuj wątek
    • fripooo Re: Co na obiad... 01.08.17, 19:40
      piersitongue_out
      • finka9 Re: Co na obiad... 04.08.17, 12:11
        Głodnemu piersi na myśli wink A ja dzisiaj na luzaku . Pierogi z biedrony i już.
        • tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 14:43
          pierogi z kapustą? wink

a u mnie to
          https://i.imgur.com/zGM3bkM.jpg
          pyyyszny bigos mój, z zamrażarki, z trzech rodzajów mięsa plus kiełbasa; dziś już drugie dwieście idzie, jak ostatnio sprawdziłem za ostatni miesiąc (bo założyłem se plik z wydatkami), to takie 500+ by mi się przydało, bo właśnie tyle mi na procenta idzie wink
          a na rowerku za sierpień już ma 150km, dziś nic nie dołożę, bo miałem 6 dni jazdy bez dnia pauzy.
          • finka9 Re: Co na obiad... 04.08.17, 17:30
            Nie na słodko z serem i polane śmietaną z borówkami,bo z kapuchą dzieci nie zjedzą .tongue_out
    • mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 15:30
      Byla rybka po grecku smile do tego ryz bo ziemniaki w tym tyg byly juz dwa razy tongue_out i kasza tez byla wiec przyszla pora na ryz. Do tego surowka: buraczki cwiklowe i marchewk. Pojedzona !! Moglabym juz nie jesc caly dzien smile. Raz w tyg tak mialam ze po obidzie po 14 nic juz nie jadlam a poszlam spac po 1 w nocy. Wtedy jedynie byla woda plus herbata.
      • tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 15:56
        Ale i tak najsmaczniejsze ziemniaki. A ryż najmniej zdrowy
        • mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:03
          Zalezy jaki ryz wink a i ziemniaki tez niekoniecznie zdrowe tongue_out
          Najzdrowsza to raczej kasza.
          • mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:09
            Kiedys lekarz powiedzial mi ze warto w moim przypadku trzymac diete o niskim ideksie glikemicznym. (Dobrze by ogolnie ludzie stosowali taka diete to wyjdzie na zdrowie tongue_out). Ziemniaki z tego co mi sie wydaje maja dosc wysoki ten indeks. No i oczywiscie makarony. Jakos nie chce mi sie stosowac takiej diety. Za duzo byloby wyrzeczen tongue_out a lubie zjesc by smakowalo smile.
            • tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:14
              A ty znowu o tych lekarzach 😷
              • mavika_88 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:25
                A Ty znowu w panike jak slyszych slowo lekarz big_grin tongue_out
                Mowie tylko co jest dobre dla zdrowia smile
          • tdf-888 Re: Co na obiad... 04.08.17, 16:13
            Kasza może i najzdrowsza ale najlepiej wchodzą ziemniaki ☺
            • finka9 Re: Co na obiad... 05.08.17, 18:20
              Dziś upiekłam dwie pizze - jedna z szynką i pieczarkami druga z kukurydzą i tuńczykiem.smile
              • tdf-888 Re: Co na obiad... 06.08.17, 20:26
                ja taką pizzę ostatnio jadłem - tylko 65cm wink
                https://i.imgur.com/MtCFrFW.jpg
                • finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:06
                  Przepiękne okoliczności przyrody smile. Ja ,żeby wszyscy się najedli muszę upiec trzy takie pizze.wink
    • tdf-888 Re: Co na obiad... 06.08.17, 11:23
      https://i.imgur.com/0dzBd3E.jpg

żeberka w miodzie zapiekane z ziemniaczkami i podane z surówką z selera smile mmmm smile
      • finka9 Re: Co na obiad... 06.08.17, 19:29
        Wygląda fantastycznie smile. Nie myślałeś ,żeby otworzyć restauracje np. "Tadek i przyjaciele" ?
        • tdf-888 Re: Co na obiad... 06.08.17, 20:15
          Jak ja nie mam przyjaciół 😂

Nie no ponury żart... tongue_out
          Mam jednego kolegę - przyjeciela na którego zawsze mogę liczyć w męskich sprawach czyli poświęcić odwiezie coś pomoże przenieść... ale i tak mu wszystkiego nie mówię co mi leży na wątrobie.
          Wszystko mowie swojej kobicie i na nią tez mogę liczyć we wszystkich (nawet męskich oczywiście w ramach jej sił) sprawach.
          • finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:08
            Jakbyś otworzył restaurację z takim żarłem to byś zaraz miał mnóstwo przyjaciół. Byle nie takich jak u Sowy.wink
            • finka9 Re: Co na obiad... 07.08.17, 21:09
              A dziś wrobiłam starego w smażenie naleśników.big_grin
              • finka9 Re: Co na obiad... 09.08.17, 09:50
                Wczoraj były pieczone ziemnaczki ,kurczak w sosie curry i sałatka z ogórków małosolnych(własnej roboty) . A dzisiaj chłopski garnek.smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka