Dodaj do ulubionych

Zakaz handlu

26.11.17, 12:43
Hehe
innpoland.pl/139015,szach-mat-lidla-i-biedronki-moga-kompletnie-nie-przejmowac-sie-zakazem-handlu-w-niedziele-obejda-go-sprytnym-trikiem
Obserwuj wątek
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 12:51
      Aha aha jaaaasssneeee...

I oczywiscie popieram ten zakaz.
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 12:55
      Jak ja kisne ze śmiechu gdy czytam takie farmazony 😂

czy jeśli mi zdarzy się upiec chleb to tez jestem 'de facto' piekarnia?

Lidl i biedronki będą w niedziele zamknięte a panie kasjerki będą mogły ja spędzić z rodziną.
      Koniec rewelacji można się rozejsc 😁
      • finka9 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 16:59
        Czy ten zrypany rechot to jakaś lewacka choroba zakaźna ?
      • heniek.8 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 17:13
        ja bym zrobił sieć sklepów dla singli (w sensie: sprzedawcy tylko single) i dla nich taka niedziela to by było wyjście do ludzi a nie siedzenie w piwnicy na forum

wtedy pani kasjerka z biedry spędzająca czas z rodziną by mogła wpaść kupić jakieś pyszności dla dzieci

no i jest luka w przepisach bo kościoły będą czynne w niedziele i może się zdarzyć że kasjerka tam wejdzie zamiast spędzać czas z rodziną
        • witamina_b12 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 19:26
          No chyba Xiondz nie będzie mógł pracować w niedzielę? Chyba że wypieka opłatek...
          No i na tace to kasjerka już nie da jak stracić kasę.
          Ja w weekendy rzadko po centrach handlowych latam więc mi to lotto.
        • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 20:38
          Każdy minimalnie - rozumny powinien ogarnąć ze taki ustawowy zakaz ma chronić tych którzy do tej pory są zmuszani do pracy w niedziele (przecież gdyby zrobić sondaż wsrod reprezentatywnej grupy Polakow czy chcą mieć ten dzien wolny to większość będzie za) wiec po co o tym dyskutować i wyciągać jakieś ekonomiczne argumenty ze niby nas na to nie stać bo to jakiś procent utraty PKB skoro tacy niemce czy inne hiszpany (i znalazły by się inne kraje ale nie mój biznes by wam tłumaczyć wiec zaniecham) mają taki zakaz i jakoś ciągną lepiej lub gorzej.
          Ale wam w gazecie napisali ze to jest be a petru powtórzył ze nas na to nie stać i gospodarka się zalamie i jak te pelikany lykacie i bezreflejsyjnie powtarzacie jakby to była wasza sprawa - a faktycznie daliście się tylko z manipulować bo To ograniczenie nie robi wam problemu - no ale modnie jest popluć na rząd wiec chcecie być tacy cool 😊
          • silencjariusz Re: Zakaz handlu 26.11.17, 20:44
            Ja mam znajomych, którzy nawet wolą pracować w niedzielę, bo wtedy mają większą dniówkę.
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 20:57
              Chwalisz się czy zalisz?
              Bo ja też mam różnych znajomych a znajomi moich znajomych to juz w ogóle... są na liście najbogatszych Polaków.
              Mowa o pragnieniu większości - a ta nie chce siedzieć na kasie w niedziele.
              • silencjariusz Re: Zakaz handlu 26.11.17, 21:01
                Mówię tylko, że odbiera się ludziom możliwość dodatkowego zarobku.
                • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 21:17
                  Ludzie nie kupią więcej ani mniej towaru (zakładając że kupują tyle ile potrzebują) przez to ze w niedzielę nie będą mogli tego kupić.
                  Ci na kasie tez pracują wg prawa pracy - jak nie w niedziele to zrobią te nadgodziny kiedy indziej.
                • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:08
                  A Ty byś chciał pracować w niedzielę?
                  JAsne żę są wyjątki które chcą iśc do roboty w Dzień Pański ale większość nie chce, Tadek ma racje to takie marudzenie dla zasady
                  • heniek.8 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:14
                    ksiądz też człowiek, a religijni ludzie mogą się się wyrobić od poniedziałku do soboty na mszę
                    albo w sumie w XXI w. to mogliby puszczać w apce

były robione symulacje, zamknięcie kościołów w niedzielę wcale nie zwiększy bezrobocia wśród kleru
                    • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:52
                      Akurat ksiądz podobnie jak lekarz policjant itd. wybierając swoje zajęcie z góry wiedział, że niedziele ma pracujące
                      • heniek.8 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:58
                        tak samo sprzedawca w biedrze
                        dla mnie takie regulacje to jest ograniczenie wolności i tyle, nie to że nie dam rady bez zakupów w niedziele, ale to jest działka do której politycy im mniej się wtrącają, tym lepiej działa
                        • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:07
                          Ale akurat ksiądz dzieci nie ma a kasjerka z biedry przeważnie ma kiedy ma z nimi spędzać czas jak nie w niedzielę?
                          • heniek.8 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:21
                            tak, są księża którzy nie mają dzieci
                            ale może mają jakieś inne zainteresowania które by chcieli pielęgnować
                            kościół to nie szpital

poważnie nie znajdziesz czasu na mszę w środę czy w czwartek?
                            • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:42
                              Msza niedzielna jest obowiązkowa, naprawdę tego nie wiedziałeś tego czy to tylko godna pożałowania próba popisania się?
                              • heniek.8 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 22:27
                                nerw_rdzeniowy napisał(a):

> Msza niedzielna jest obowiązkowa, naprawdę tego nie wiedziałeś

naprawdę nie wiedziałem!! od kiedy!?
                  • silencjariusz Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:37
                    Wnerwia mnie mocno wynoszenie religii poza kościół. I jeszcze jedno. O ile się orientuję siódmy dzień tygodnia - czyli według Biblii dzień odpoczynku - to sobota.
                    • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:49
                      Ale chcesz chodzić do roboty w niedzielę czy nie?
                      • silencjariusz Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:55
                        Nie chcę żeby ktoś za mnie decydował o tym, w jaki sposób będę spędzał czas. A Ty Nerwie nie robisz zakupów w niedzielę? Do np. knajp, kina, teatru nie chodzisz?
                        • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:04
                          Widze, że z uporem maniaka unikasz odpowiedzi na proste pytanie, pewnie spodziewasz się że odpowiedź obnaży słabość Twojej agrumentacji.
                          Nie robię zakupów w niedzielę.
                          Co do knajp, teatrów i kin to jest to jednak inny rodzaj pracy niż w hipermarketach w kinie teatrze się przeważnie pracuje popołudniami i w dni wolne to trochę podobnie jak lekarz czy policjant.

• silencjariusz Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:25
                            Tak se mów.tongue_out Skoro niedziele mają być wolne, to z tego przywileju powinni również korzystać pracownicy kin, teatrów, knajp, itp. itd. Czyżby oni nie mieli rodzin? I nie jest to praca podobna do pracy lekarza czy policjanta.
                            • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:34
                              Po raz kolejny pytam: chcesz pracować w niedzielę?
                              Proste pytanie.
                              Co do teatrów i knajp godziny pracy są mocno niestandardowe i jak decydujesz się na taki zawód/prace liczysz się z tym podobnie jak lekarz i policjant.
                              • silencjariusz Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:45
                                A zatrudniając się w handlu i usługach nie decydujesz się na pracę w niedziele i święta?
                                • nerw_rdzeniowy Re: Zakaz handlu 03.12.17, 22:05
                                  Myśle, że inteligentny i oczytany człowiek jakim jesteś bez trudu zauważa różnice o której pisze tj. to że w handlu zwłaszcza typu biedra czy lidl większość pracy odbywa sie w tygodniu a niedziele to taki "dobrowolno-obowiązkowy" dodatek, a w teatrach i knajpach większość pracy to popołudnia i niedziele.
                                  Weź też pod uwagę, że nasza perspektywa tj. starych kawalerów bez dzieci jest całkiem inna niż np. matki
                                  czy ojca dzieci w wieku szkolnym.
                                  To jak chcesz pracować w niedziele czy nie?
                                  • silencjariusz Re: Zakaz handlu 03.12.17, 22:12
                                    Nie ma żadnej różnicy. W kinach praca zaczyna się od przedpołudnia i trwa do późnego wieczoru. Knajpy też zazwyczaj otwierają się koło 12. Czemu odmawiasz ich pracownikom prawa do wolnej niedzieli? Toż to niezgodne z X przykazaniami.

• finka9 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 22:24
                                    nerw_rdzeniowy napisał(a):

> "Myśle, że inteligentny i oczytany człowiek jakim jesteś "
                                    -
                                    masz na myśli portale plotkarskie ?

bez trudu zauważa różn
                                    > ice o której pisze tj. to że w handlu zwłaszcza typu biedra czy lidl większość
                                    > pracy odbywa sie w tygodniu a niedziele to taki "dobrowolno-obowiązkowy" dodate
                                    > k, a w teatrach i knajpach większość pracy to popołudnia i niedziele.
                                    >
                                    -Uważaj bo Silu zaraz poda za przykład DJ -ów w dyskotekach .To też ludzie i też mają rodziny .
                                    Weź też pod uwagę, że nasza perspektywa tj. starych kawalerów bez dzieci jest c
                                    > ałkiem inna niż np. matki
                                    > czy ojca dzieci w wieku szkolnym.
                                    >
                                    -syty głodnego nie zrozumie.

To jak chcesz pracować w niedziele czy nie?

-oczywiście ,że chce. A jeszcze jakby się fucha w biedrze tafiła - "dziękuje ,miłego dnia ,zbiera pani punkty ? Zaproponuję magazyn kropka Zapraszamy ponownie" i ta litania trzysta razy..A dla rozruszania mięśni jakaś paletka do przeciągnięcia .Cudowna niedziela....
                    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 20:51
                      Ja tego nie łączę z kościołem. Ma być po prostu wolna niedziela żeby ludzie mogli spędzić ja z rodziną czyli dzień wolny wtedy kiedy dzieci nie są w szkole. Sobota nie pasuje bo ludzie pracy muszą mieć kiedy zrobić zakupy ☺
                      • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:57
                        Nie dramatyzuj Tadek. Przede wszystkim pracownicy handlu nie pracują we wszystkie niedziele w miesiącu. Pracują w jedną niedzielę, czasem się zdarza, że muszą przepracować dwie. No chyba, że trafią na pracodawcę wyzyskiwacza, ale to się przecież w państwie prawa nie zdarza. No i w zamian za przepracowany weekend pracownik może sobie zrobić wolne w tygodniu więc bilans wychodzi dobrze.
                        Pamiętam, że kiedyś w czasach studenckich pracowałam w sklepie. Były to czasy, że nawet w święta szło się do pracy. Przeżyłam i pewnie gdybym musiała to bym nie miała problemu z pracą w sklepie. I uważam, że pracownicy kina czy restauracji mają zdecydowanie gorzej więc po sprawiedliwości powinni też mieć niedziele wolne.
          • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 26.11.17, 20:49
            Ktoś musi pracować żeby odpoczywać mógł ktoś wink.
            Ciekawe jak nam się doctory, pielęgniarki, policjanci czy strażacy zbuntują tongue_out.
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 21:01

Policjanty pełnią służbę i nawet nie mają prawa do strajku gdybyś nie wiedziała.
          • heniek.8 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 20:57
            nie podoba mi się to ograniczenie nie dla zasady że nie lubię rządu, bo odkąd pozbyłem się złudzeń
            to każdego rządu tak samo nie lubiłem, od 20 lat

tylko dla zasady że lubię wolność

w myśl dzisiejszych przepisów, właściciel może sam pracować w swoim sklepie
            część z nich zamyka, część woli otworzyć sklep i zarabiać

co dobrego wyniknie z tego że wszyscy będą musieli zamykać?

nie mówiąc już o takich bzdetach jak słyszałem w radiu - mowa o sklepach internowych smile

zacny pomysł - allegro też powinno być zamknięte w niedzielę?
            a jak allegro to też forum na którym piszemy ?
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 21:12
              Tak. Jak allegro to i twoja stara.
              Wybacz ten chamski żart ale ponosi mnie gdy ktoś rzuca takie głupoty oderwane od logiki.

Staram się trzymać zasady ze nie komentuje komentarzy do projektów ustaw bo tvny i gazety straszą jakimiś wyrywkami z kontekstu a potem się okazuje ze to nieprawda i ostatecznie po poprawkach przechodzą wyważone propozycje.
              To tak jak z tymi sędziami - w niektórych krajach starej Unii Europejskiej są wybierani politycznie a jak u nas chcą to wprowadzić to jest aj waj!
              • finka9 Re: Zakaz handlu 03.12.17, 21:47
                Tadek już widzę odpuścił i dobrze,szkoda nerwów(tych rdzeniowych także). Gadka z Silem o polityce to jak gra w szachy z gołębiem.tongue_outbig_grin
    • witamina_b12 Re: Zakaz handlu 26.11.17, 22:51
      Ja to jestem przerażone gdzie ci biedni ludzie się podzieją... Toż teraz o galeriach rodzinami całymi weekendami chodzą.
      • finka9 Re: Zakaz handlu 04.12.17, 18:52
        witamina_b12 napisał(a):

> Ja to jestem przerażone gdzie ci biedni ludzie się podzieją... Toż teraz o gale
        > riach rodzinami całymi weekendami chodzą.

Zabawne ale z twojej wypowiedzi wyłowiłam jedno jedyne słowo które mnie zaciekawiło -"TERAZ".
    • silencjariusz Re: Zakaz handlu 24.12.17, 15:29
      wiadomosci.wp.pl/jeden-z-braci-karnowskich-w-hipermarkecie-w-wigilie-nie-zdazyl-z-zakupami-6201819377247873a
      • witamina_b12 Re: Zakaz handlu 25.12.17, 12:51
        Żadna nowina... Wiadomo, że to hipokryci...
    • race444 Re: Zakaz handlu 21.01.18, 11:27
      Temat jest " Zakaz handlu w niedziele" a tu od razu a policjanci, a lekarze a ... a... a.... bla, bla, bla czyli typowa dyskusja z bezmozgami.
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 30.01.18, 19:18
      Podpisane ☺
      PiS dotrzymuje obietnic i idzie jak burza.
      Brawo!
      • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 30.01.18, 21:08
        Nom, idą jak burza. Składka zdrowotna ZUS na ten rok mnie przeraziła suspicious.
        • tdf-888 Re: Zakaz handlu 30.01.18, 22:06
          'Nie lękajcie się!' 😀
          • silencjariusz Re: Zakaz handlu 30.01.18, 22:10
            Gdzie Ty Tadek wódkę w niedzielę kupisz...
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 30.01.18, 22:25
              Tam gdzie zwykle - u drobnego prywatnego polskiego przedsiębiorcy ☺ na pętli autobusowej wink
              ps nie macie telefonu do w tyle wizji? Bo mam humor by tam zadzwonić 😉
              • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 30.01.18, 22:27
                A do kościoła, będziesz chodził, synu, skoro niedziela od handlu wolna? tongue_out
                • tdf-888 Re: Zakaz handlu 30.01.18, 22:33
                  A po co mi kościół? Bóg jest wszędzie.
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 03.03.18, 08:31
      Hehe 😄
      next.gazeta.pl/nextnext/56,162552,23091492,to-mial-byc-swietny-pomysl-na-ominiecie-zakazu-handlu-w-niedziele.html#Z_Czolka3Img
      ten się śmieje kto się śmieje ostatni 😁
      • heniek.8 Re: Zakaz handlu 04.03.18, 15:10
        tadeo,
        wyobraź sobie że jesteś królem wyspy, na której mieszka 100 mieszkańców
        30 z nich zajmuje się handlem - na wyspie jest biedronka w której pracują na dwie zmiany, pozostałych 70 mieszkańców lubi tam chodzić i kupować towary

no i jako król mówisz "tak dalej być nie może, pozwólmy odpocząć tym ludziom z biedronki w dzień święty"
        zamiast 30 dni, będą pracować 26

a król biedronki mówi "OK, zamiast 30 dni, mam zapewnić 26 dni pracy, po co zatrudniać 30 osób jak 26 wystarczy?"

no i 4 osoby żegnają się z pracą, mają dużo czasu na spotkania w rodzinnym gronie, nawet więcej niż prosili big_grin
      • witrood Re: Zakaz handlu 04.03.18, 18:27
        Pożyjemy, zobaczymy. Ja stawiam na odwołanie tego zakazu po jakimś pół roku. Wzorowali się na Węgrzech, gdzie też go wprowadzili, a później znieśli.
        • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 04.03.18, 19:43
          A poza tym co to za zakaz, jak jedną niedzielę w miesiącu będą tylko zamykać. I niby, że potem systematycznie będą kolejne niedziele w to włączać. Ja to bym od razu na całość poszła i we wszystkie niedziele od strzału handlu zabroniła suspicious.
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 12:23
      Hehe
      I kolejna niehandlowa niedziela z piękną pogodą.
      Jak sobie radzicie? Ciężko co? 😅
      • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 12:50
        Jak Ciebie ten zakaz handlu podnieca... zaprawdę niewiele do szczęścia ci trzeba.
        A pozostała część forum, jak widać, ma to w czterech literach tongue_out.
        • heniek.8 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 12:57

> A pozostała część forum, jak widać, ma to w czterech literach tongue_out.

może pozostali pracują w innych zawodach
        • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:05
          Hehe to nie ja zakładałem wątek - wiec kto miał to w czterech literach?
          Ja teraz triumfuje ze wyszło na moje wiec przybokazji kazdej niedzieli przypominam że byli tacy którzy cieszyli się ze będzie to omijane. Że przypomne lidla jako piekarnie. Hehehe
          Jesteście totalnie oderwani od rzeczywistości a chcielibyście decydować o tym państwie. Ja bym wam ograniczył prawa wyborcze
          • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:13
            Jak ciebie, Tadeuszku, łatwo można wkręcić big_grin. Przecież ten wątek to był żart i chyba wszyscy, poza tobą to zrozumieli big_grin.
            No, ale ja się ma mózg zjedzony przez alkohol to co się dziwić, że człowieka zakaz handlu podnieca wink.
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:17
              Hehe tak tak. Żart. Aha aha 😉
              A wytłumacz mi na czym ten żart polegał? 😆
              • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:23
                Na podpuszczeniu i sprowokowaniu takich buraków jak ty. Jak widać łatwo połknąłeś haczyk wink.
                • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:31
                  Zatem mamy rozumieć ze Tak naprawdę to nie przeszkadza ci ten zakaz handlu? 😆
                  Komuś jeszcze?
                  Czyli po prostu chciałabyś żeby tak dla zasady pis miał pod górkę mimo że ma dobre pomysły?
                  500+ miało rozwalić budżet a podkrecilo gospodarkę
                  inflacja galopowala (pamiętam twój wpis o drożeją cym maśle) a teraz wielkie zaskoczenie bo zwolniła. Miało się wszystko zawalić a jest coraz lepiej.
                  Jak żyć?!
                  • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:42
                    Nie, Tadeuszu, zakaz handlu w niedzielę kompletnie mi nie przeszkadza. Nie miałam w zwyczaju przechadzać się po sklepach w niedzielę. Na palcach jednej ręki można policzyć ile razy w ciągu swojego długiego życia byłam w sklepie w niedzielę. Mało tego, nie korzystam w niedzielę ze stacji benzynowej, nie szlajam się po knajpach etc.ogólnie unikam miejsc, gdzie ludzie muszą pracować w niedzielę suspicious.
                    I myślę, że to wcale nie lemingi podniosły krzyk, że sklepy pozamykali. To raczej pisowskie buractwo drze ryje bo nagle się okazuje, że ni ma gdzie 500+ wydać...
                    P.S.
                    Masło nadal jest drogie suspicious.
                    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:59
                      Buractwo? Ryje?
                      Mowa nienawiści - typowa dla PO - lepszy sort!

Szkoda ze wcześniej w tym wątku nie określiłas tak jasno ze jest ci w tej kwestii wszystko jedno... 😉
                      Bo do tej pory to wyglądało jakbyś była przeciw.
                      Tak dla zasady - żeby temu pisowi się nie udało. Az zacieralas rączki żeby Lidl pracował jako piekarnia - byleby pokazać że ustawa jest omijana. A tu takiego wala!
                      państwo teoretyczne to było za PO - wszystko dało się obejść i robic przekręty - okradać kraj wyłudzac vat i chronić zlodziei
                      A teraz jest respektowane prawo. Szach mat
                      • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 14:12
                        Ja zawsze określałam jasno, nie moja wina, że czytasz to, co chcesz czytać. A poza tym nie rozumiem dlaczego wrzucasz mnie do worka z napisem PO, kiedy ja tam nigdy nie byłam. I dlaczego w swym wąskim objedzonym przez alkohol mózgu, masz jedną i wyłączną szufladkę z napisem PO? Nie każdy kto krytykuje pis siedzi pod kocykiem PO. (Dla ułatwienia, nie głosowałam też na N. big_grin).

To z tym respektowaniem prawa to mnie rozbawiłeś big_grin.
                        Prawo się respektuje i interpretuje jak się chce - oto co zyskaliśmy za rządów prawa i sprawiedliwości big_grin big_grin.

Z państwa teoretycznego staliśmy się parodią państwa, taka prawda tongue_out.
                        • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 14:18
                          Pis nie ma innej alternatywy wiec krytykując pomysły pis jesteś za po (bo nowoczesnej juz nje ma).
                          Chyba ze masz jakieś inne pomysły?
                          No na kogo głosować. Dawaj!
                          • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 14:54
                            Ja nie krytykuję pomysłów pisu! Ja krytykuję politykę pisu! Pomysł, a polityka to jednak różnica jest suspicious.
                            Masz rację, pis nie potrzebuje wyborców, on potrzebuje wyznawców.
      • heniek.8 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 12:54
        > Jak sobie radzicie? Ciężko co? 😅
        >

no jest ciężko, nie da się ukryć
        mam taką małą fantazję, może któraś z dziewczyn by się dała namówić:
        przebierzecie się dla mnie w taki strój?

https://l.gpcdn.pl/2/25/254/254097/_res/top.jpg
        • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 13:06
          Biedronka to syfnia straszna. Ja tam tylko osmiornice kupuje. Aczkolwiek boje się ile ona razy była tam rozmrazana
          • heniek.8 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 16:36
            taki jesteś socjalista a ośmiorniczki wp**dalasz big_grin
            klasa robotnicza je ośmiorniczki ustami swoich przedstawicieli smile
            • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 16:44
              Pis zabrał osmiorniczki peowcom i dał obywatelom ☺
              • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 17:15
                Ale w zamian odebrał im masło, hehe tongue_out.
                • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 17:27
                  Masło jest niezdrowe - powoduje wzrost cholesterolu i zatyka żyły.
                  • szarlotka_ja Re: Zakaz handlu 18.03.18, 17:33
                    Ale jest dobre, polskie, a ośmiorniczki są zagraniczne, są be tongue_out.
                    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 18.03.18, 17:49
                      Dopóki Kaczyński tego nie powie dla mnie osmiorniczki są ok
    • tdf-888 Re: Zakaz handlu 17.06.18, 17:46
      Hehe 😅
      Jak jest fajnie, ja już nie mogę 😊
      te niedzie wolne od handlu to byl strzał pisu w dziesione. Naród korzysta - jak bylem na mieście to w uj Grażyn i januszy na rowerach na mostach i piechta Znowu zaebista pogoda. Coś pięknego. Na dworze 29 a Z kobita zrobione 150 km na rowerze. W domu 27 wiec po tym wszystkim takie coś na ochlode
      https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f9d977408a5d.jpg
      a na deser mundial - meksykańska tortila ze szkopskim nadzieniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka