Dodaj do ulubionych

Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P

10.11.18, 20:39
Obejrzałam spot Polskiej Fundacji Narodowej, ten z Melem Gibsonem, o 100 rocznicy odzyskania Niepodległości przez Polskę.
Przyznam, że się mi spodobał, nawet wzruszyłam się trochu, tak pozytywnie patriotycznie...
postanowiłam nawet zignorować fakt, ze Mela Gibsona nie lubię odkąd usłyszałam o jego wypowiedziach o żydach, homoseksualistach i kobietach....
Ale potem przeczytałam, że ze spotu z kadru pokazującego panoramę Warszawy wygumkowano Pałac Kultury i Nauki... yyyy i tu mnie zatkało z deczka... Czemu?
Podobno ze względu na prawa autorskie.... yyyyy PKiN widziałam w wielu filmach, zdjęciach itp i pierwszy raz słyszę o takim problemie...
Zresztą nawet jeśli takowe prawa są to chyba można zapłacić, by panorama wygladałą tak jak w rzeczywistości...
Aż strach się bać co jeszcze wygumkują...
Obserwuj wątek
    • szarlotka_ja Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 10.11.18, 20:52
      Nie miałam przyjemności, to nie wiem wink.
      • witamina_b12 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 10.11.18, 20:59
        www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=98n8BGu8uRA&fbclid=IwAR2asH9RNfdcnWQR8b-dliCgsdbLginHD_NNTDRoT5ktPBcB1Chr_3eHH3M
    • uny Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 10.11.18, 21:46
      ale chujnia.
      patrz, nie zauważyłem za pierwszym razem.
      • poranny.krasnoludek Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 10.11.18, 21:53
        gdzie jest krzyż!? gdzie jest krzyż!? A nie wróć...
      • adria231 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 11:07
        Ja też wzruszyłam się oglądając film z Pałacem Kultury i bez. Wzruszyły mnie też litewskie lokomotywy grające nasz hymn, ukraińska dziewczynka śpiewająca wszystkie zwrotki Mazurka Dąbrowskiego ( Polacy potrafią zaśpiewać tylko 1 zwrotkę),
        japońska orkiestra grająca tę melodię. To naprawdę były wzruszające chwile.Potem czar prysł. Usłyszałam dudę pod pomnikiem najgorszego polskiego prezydenta, następne kłamstwa tego pajaca usłyszałam w czasie uroczystości na drugi dzień. Nie bez wpływu na moje samopoczucie było to, jak potraktował Tuska. Pewnie myślał, że jak go ustawi w piątym rzędzie i nie przywita go to Tusk zniknie z historii.
        • tdf-888 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 15:19
          Za takie antypatriotyczne pi.nie to bym Ci od razu bana dał żebyś polazla swoją oszukancza propagandę siać gdzie indziej A osobiście naplulbym Ci w ryj bo kobiet się nie bije dopóki pierwsze nie rusza z łapami.
          Jak można napisać tak tendencyjnje że Polacy potrafią zaśpiewać tylko jedna zwrotke hymnu zestawiając to z jakaś ukraińska dziewczynka co dezawuuje przedstawicieli narodu polskiego.
          Owszem są tacy Polacy (pewnie wśród nich jesteś i ty) i to zdanie jest logicznie prawdziwe jak i takie że Polacy zdradzają ojczyznę (to też o tobie) - tylko gwoli ścisłości należałoby dodać takie słówko jak: niektórzy bądź nieliczni.
          Gardzę takimi pseudopatriotami jak ty. Tfu!
          Masz za swoje - zawsze będzie moja reakcja jak ktoś tu na forum towarzyskim zacznie uprawiać politykę
          • sowa.zagrodowa Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 15:43
            tdf-888 napisał:

> Masz za swoje - zawsze będzie moja reakcja jak ktoś tu na forum towarzyskim zac
            > znie uprawiać politykę
            >
            Tdf- spokojnie...i miarkuj słowa, proszę. Póki co mamy święto, a Ty już tęsknisz na atmosferą ław sejmowych.
    • tdf-888 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 12:26
      Przeproś za brata ej Michnik przeproś za brata! 😆
      W górę serca ebać TVN ebać TVN ebać TVN!
      I Hanka szmato Co ty na To!?
      🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱🇵🇱
      Tak pod bialo czerwonymi flagami się wczoraj nioslo po Warszawie 😀
    • tdf-888 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 12:35

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/aaa904311e3a.jpg
    • marcepanka313 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 13:04
      Nie wzruszyłam się, bo niczego nie oglądałamsmile
      (Chyba, że liczą się panowie, którzy z kotylionami w klapach marynarek wymykali się w sobotę ze starostwa z akademii ku czci.)

I nic mi nie przeszło, bo dalej nie oglądam smile
      A PKiN jeszcze stoi?
    • sowa.zagrodowa Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 12.11.18, 13:17
      Ja nadal się wzruszam, ale jakoś wbrew odgórnym wytycznym wink
      • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 13.11.18, 12:24
        Ja się wzruszyłem tym pokazem iluminacji i fajerwerków połączonych z muzyką wieczorem.
        I tym jak reagowali ludzie młodzi - 20 i 20parolatki. Oni będą tworzyć kolejne rocznice, mam nadzieję, że będą po prostu cieszyć się na wiele sposobów, nie tylko na mszy i pochodzie organizowanym przez aktualnie rządzących.
        A dyskusja naszego pokolenia to jak widać powyżej rozmowa ludzi podzielonych, często tak, że nie ma możliwości porozumienia (jak czytam o napluciu w ryj na przykład.) Smutne to, ale cóż można poradzić ?
        • sowa.zagrodowa Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 13.11.18, 15:50
          obserwator-rzeczy-ulotnych napisał:

Smutne to, ale cóż można poradzić ?

Ano, smutne...Ale można przynajmniej z tym się nie godzić.
          • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 13.11.18, 22:46
            Racja.
            👍👍
    • adria231 Re: Wzruszyłam się... a potem mi przeszło :P 13.11.18, 05:16
      Tak, mamy święto. Jednak to,co pokazano nam z Warszawy, to tragedia i kompromitacja. Nie mogłam się powstrzymać i wylałam żółć na tym forum. Jeżeli to kogoś uraziło, przepraszam.

scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/45853651_1981132535279120_297677448777039872_o.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=370119848a22191bdaa5e509a49b87e5&oe=5C6FCF31
    • obrotowy PKiN jest budowla z gruntu amerykanska 13.11.18, 13:36
      (z dodanym tylko fragmentami ornamentyki chinskiej)

- czego masa ludzi nadal nie wie, kojarzac go tylko z Sovietami i Stalinem.

tymczasem sowieccy architekci projektujac owe palace wzrowali sie na "Chicagowskiej szkole architektonicznej" lat 30.tych XX-go wieku.

oto jeden z pierwowzorow:
      www.trumphotels.com/chicago

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka