18.01.19, 07:23
I pracuję z chałupy. Na razie się nie przemęczam. Późno wczoraj z kina wróciłem. Trza dojść do siebie.
Obserwuj wątek
    • uny Re: Piątunio 18.01.19, 08:16
      ano piątunio, kolejny tydzień przejdzie do historii. kolejny tydzień bliżej dębowej jesionki...
      • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 08:31
        Aż taka obsesja śmierci?
        • uny Re: Piątunio 18.01.19, 11:09
          nie, skąd.
          tak mnie dzisiaj refleksja naszła.
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 09:23
        uny napisał:

> ano piątunio...kolejny tydzień bliżej dębowej jesionki...

Uny jak zwykle dał po garach! big_grin
        • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 10:04
          Urodzony optymista. wink
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 11:27
            witrood napisał:

> Urodzony optymista. wink

tiaaabig_grin
        • uny Re: Piątunio 18.01.19, 11:10
          właśnie myślę, jakby tu dać po garach.
          perkusja odpada, ale znajomi szykują się na "track day" w Ułężu -zatem może tam.
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 11:29
            uny napisał:

> znajomi szykują się na "track day" w Ułężu -zatem może tam

...Jak będzie ciepło, a "tracki" okażą się "food trackami" - to się na to piszę! big_grin
            • uny Re: Piątunio 18.01.19, 12:05
              Obawiam się, że w tym przypadku jedyny "food" idzie ogarnąć na pobliskiej stacji benzynowej.
              zimno i śnieg mile widziane.
              • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 13:43
                uny napisał:

> Obawiam się, że w tym przypadku jedyny "food" idzie ogarnąć na pobliskiej stacj
                > i benzynowej.
                > zimno i śnieg mile widziane.

Tak myślałam. Ja poczekam do wiosny big_grin
                A foody na stacjach benzynowych uwielbiam... z podróżą mi się kojarzą i nawet zwykła fasolka po bretońsku jawi mi się jako cudne jadło podróżnikasmile
          • marcepanka313 Re: Piątunio 18.01.19, 22:01
            uny napisał:

> właśnie myślę, jakby tu dać po garach.
            > perkusja odpada, ale znajomi szykują się na "track day" w Ułężu -zatem może tam
            > .
            A to nie jest za tydzień?, Chyba, że się mylę. wink Albo Ułęże mylę. wink
            >
    • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 08:43
      witrood napisał:

Późno wczoraj z kina wróciłem

A na czym byłeś i czy fajne.
      • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 09:05
        "Ayka" film rosyjski. Raczej bardzo smutny, ale bardzo dobry.
        • obserwator-rzeczy-ulotnych Re: Piątunio 18.01.19, 12:14
          Aż z ciekawości sprawdziłem - to kazachski kandydat do Oskara, sam trailer tylko szczątkowo zwiastuje fabułę....
          Tutaj więcej o filmie, trochę spojleruję, ale tym razem warto przeczytać zanim pójdzie się "w ciemno" na film - chyba trzeba mieć chusteczki i być przygotowanym na bardzo mocne wewnętrznie kino o życiu na wschodzie....
          www.filmweb.pl/review/Z+zimn%C4%85+krwi%C4%85-21419
          • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 13:24
            Wyciskacz łez to nie jest, ale mocny film.
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 13:45
            Oj, to ja teraz nie mogę... różnie jest, choć po sylwku już znacznie lepiej ... ale trochę muszę się wspomagać "śmiechowo" smile
    • kevinjohnmalcolm Re: Piątunio 18.01.19, 10:22
      witrood napisał:
      > pracuję z chałupy.

Takiemu to dobrze...
      Pamiętaj - jak będziesz kiedyś narzekał na swoją pracę, to się mocno kopnij. wink
      • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 13:28
        Powiem więcej - w poniedziałek też robię z chałupy, o ile nie zajdą przesłanki do ruszenia się fizycznie do roboty. wink
        • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 13:30
          Myślałem, że będzie dziś spokojnie, a tu co chwila -policz mi to, powiedz mi tamto, a może nie wiesz kto, itd. wink
          • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 13:54
            witrood napisał:

> Myślałem, że będzie dziś spokojnie, a tu co chwila -policz mi to, powiedz mi ta
            > mto, a może nie wiesz kto, itd. wink

I tak zazdraszam "z chałupy"... mnie to codzienne szykowanie się, docieranie do pracy... a potem abarot w drugie strone... czasem wkurza niemiłosiernie. Ale w mojej robocie nie ma przebacz - muszę być na miejscu i ciągle coś chcą.
            A jak już dojadę home i usiądę ... to w polu widzenia uśmiechnięta morda psa: "bym posiusiał"smile. No to idziem posiusiać. Jak już posiusiamy, to siadam - i w polu widzenia morda kota w pretensjach: "bych coś zeżarł"... no to żremy...
            Bosze... a przecież można było wyjechać do indii i sobie po prostu siedzieć pod śmietnikiemtongue_out
            • dolores2222 Re: Piątunio 18.01.19, 14:17
              Mam tak samo. Zawsze na miejscu i wiecznie coś chcą suspicious
              Ale "bym posiusiał" to wywołuje u mnie tak ogromną radość, że już brnąc przez ten rozchlapany śnieg, uśmiecha mi się facjata big_grin
            • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 14:17
              W Indiach nie byłem, ale w Los Angeles widziałem sporo sztuk (o dziwo prawie wyłącznie białych Amerykanów) żyjących po śmietnikiem i wożących dobytek w ukradzionym wózku supermarketowym. Średnio fajne towarzystwo. wink
            • witrood Re: Piątunio 18.01.19, 14:19
              Z dobrodziejstwa "z chałupy" korzystam dopiero od miesiąca. Na to jest limit i nie zawsze się da, ale faktycznie pewna odmiana.
    • paniekierowniku23 Re: Piątunio 18.01.19, 10:53
      A ja się zmotywowałem i od środy chodzę na basen. smile Dzisiaj zaliczona intensywna godzinka i na 14:00 do roboty...
      • bunt_jest_moim_obowiazkiem Re: Piątunio 18.01.19, 11:30
        paniekierowniku23 napisał:

> A ja się zmotywowałem i od środy chodzę na basen. smile Dzisiaj zaliczona intensyw
        > na godzinka i na 14:00 do roboty...

Brawo. Ja też zaczynam intensywnie basenować... tyle że po południu, po pracy smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka