dolores2222 21.11.19, 08:37 Światowy Dzień Życzliwości i Pozdrowień Życzliwie więc pozdrawiam wszystkich razem i każdego z osobna I taką refleksję mam... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dolores2222 Re: Dziś 21.11.19, 08:39 I drugą jeszcze: za głupia jestem, żeby wkleić zdjęcie A chodziło o zdanie pana Hopkinsa: - Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością. Odpowiedz Link
kulka42 Re: Dziś 21.11.19, 09:33 dolores2222 napisała: > > A chodziło o zdanie pana Hopkinsa: > - Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz - z wzajemnością. A to mi się podoba Również pozdrawiam Odpowiedz Link
dolores2222 Re: Dziś 23.11.19, 11:11 Mnie również. Kiedyś wierzyłam w hasła w stylu: dobro powraca. Z perspektywy czasu widzę, że to pustosłowie Odpowiedz Link
joanna_kossowska Re: Dziś 23.11.19, 11:29 dolores2222 napisała: > Mnie również. > Kiedyś wierzyłam w hasła w stylu: > dobro powraca. > Z perspektywy czasu widzę, że to pustosłowie A jednak - dobro wraca, choć czasem trzeba stoczyć o nie (prawie) śmiertelną walkę. O zło walczyć nie trzeba wcale, wystarczy je bezmyślnie przyjąć, ale wyrządzone - wcześniej, czy później - wraca bumerangiem. Wielkość bumerangu jest wprost proporcjonalna do skali zła. Odpowiedz Link
joanna_kossowska Re: Dziś 23.11.19, 11:45 dolores2222 napisała: > Rozumiem, że mówisz z doświadczenia.... Dobrze rozumiesz. Umiem walczyć o dobro. Do skutku. Odpowiedz Link
joanna_kossowska Re: Dziś 23.11.19, 11:56 dolores2222 napisała: > Chodziło mi raczej o zabawę z bumerangiem... Wiem, o co ci chodziło. Nie od dziś wiem. Powtórzę, co napisałam koleżance. Próżny trud. Na ten temat powiedziałam wszystko, co miałam do powiedzenia. Odpowiedz Link
kulka42 Re: Dziś 23.11.19, 12:03 joanna_kossowska napisał(a): > Dobrze rozumiesz. > Umiem walczyć o dobro. > Do skutku. Ktoś tu lubi chyba oglądać filmy Marvela Tylko wiesz, świat tam przedstawiony nie jest prawdziwy Tak wiem, wiem - próżny trud, więc nie trudź się żeby odpisywać Odpowiedz Link
kulka42 Re: Dziś 23.11.19, 11:46 joanna_kossowska napisał(a): > A jednak - dobro wraca, choć czasem trzeba stoczyć o nie (prawie) śmiertelną wa > lkę. Podaj przykład takiego dobra które może Cię zabić? Odpowiedz Link
joanna_kossowska Re: Dziś 23.11.19, 11:52 kulka42 napisała: > joanna_kossowska napisał(a): > > > > A jednak - dobro wraca, choć czasem trzeba stoczyć o nie (prawie) śmierte > lną wa > > lkę. > > > Podaj przykład takiego dobra które może Cię zabić? Próżny trud. Na ten temat powiedziałam juz wszystko, co miałam do powiedzenia. Odpowiedz Link
green.amber Re: Dziś 22.11.19, 20:02 dolores2222 napisała: > I drugą jeszcze: > za głupia jestem, żeby wkleić zdjęcie a co z życzliwym traktowaniem samej siebie??? miłego wieczoru i życzliwych pozdrowień nie tylko od święta Odpowiedz Link
witrood Re: Dziś 21.11.19, 14:14 No to gratki i papatki (bo w robocie jestem. Robić trzeba). Odpowiedz Link
pierzasta_beztroska Re: Dziś 22.11.19, 09:42 Ja również pozdrawiam serdecznie z okazji święta i bez okazji też Odpowiedz Link