21.12.19, 10:31
"Mężczyźni masowo wysyłający pięknej kobiecie wiadomości z ogromnym prawdopodobieństwem zostaną odrzuceni, bo wybierze ona tylko jednego lub kilku, z którymi będzie chciała kontynuować znajomość. Kobiety zaś mogą poczuć się osaczone, nagabywane czy wręcz molestowane. Dlatego jednym z najsilniejszych trendów e-datingu jest oddanie władzy kobietom. To one decydują, czy dany mężczyzna może się do nich zalecać, wysłać wiadomość. Jest to też jeden z bardzo pozytywnych skutków ruchu #MeToo."
Obserwuj wątek
    • witrood Re: E-dating 21.12.19, 10:50
      Dlatego trzeba to rzucić w cholerę. wink Z edatingu wychodzą eznajomości o epoziomie satysfakcji.
      • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 10:53
        No to gdzie baby poznawać?
        • witrood Re: E-dating 21.12.19, 11:30
          Niech same przyjdą. tongue_out
          • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 11:31
            Żeś wymyślił.tongue_out
            • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 12:07
              Jakieś kobiety tu są, prawda?
              Pewnie nie tak cudowne jak księżniczki z waszych snów, ale jednak.
              Pytanie, do ilu spośród tych Kopciuszków zagadaliście, Księciunie?
              Silu, ja tu rzadko bywam, ale co wlezę, to widzę jakieś nowe epokowe odkrycie, które wygrzebałeś z bagienka sieci. I jakoś tak mi się nieodmiennie kojarzy ze starym, stetryczałym dziadem...
              Sorry, Silu, ale jako te zwierzęta, przemówiłam wink
              • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 12:08
                Teraz widzę, że Amber użyła dokładnie tego samego określenia big_grin
                Coś w tym musi być...
              • gyubal_wahazar Re: E-dating 21.12.19, 12:32
                > Pytanie, do ilu spośród tych Kopciuszków zagadaliście, Księciunie?

Ja zagadałem do Ciebie i Burzki, toście mnie obie skoszowały. Dobrze, że Mortek od czasu do czasu podbije, bo inaczej wyłbym z tęsknoty co noc do księżyca.

PS Silu nie daj się, to nagonka jest. Zaraz inne harpie się przyłączą, ale we dwóch damy im radę wink
                • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 12:49
                  Nie pytałam ciebie, to raz.
                  A dwa, nie pamiętam, w jakiż to sposób dałeś wyraz, że jesteś mną na serio zainteresowany.
                  Bo mam nieodparte wrażenie, że zaczynasz wierzyć w to, co sam sobie wymyśliłeś...
                  • gyubal_wahazar Re: E-dating 21.12.19, 13:51
                    > Nie pytałam ciebie, to raz.

Ok, przepraszam, już spadam
              • witrood Re: E-dating 21.12.19, 14:07
                Jeśli o mnie chodzi, to nie interesują już mnie znajomości internetowe (dużo tego, ale jakość żadna). Zamknięty rozdział.
                • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 14:40
                  Ok, jeśli masz nieograniczone możliwości poznawania kobiet inną drogą..
                  • witrood Re: E-dating 21.12.19, 15:01
                    Ograniczone, ale ta była najmniej efektywna.
                    • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 15:03
                      Efektywność...
                      Termin jak z raportu zadaniowego..
                      • witrood Re: E-dating 21.12.19, 15:09
                        Może też być nieefektowność. wink
        • nerw_rdzeniowy Re: E-dating 21.12.19, 20:48
          Trzeba to było robić jak się było młodym. Teraz to i tak już po herbacie.
    • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 10:52
      Serio? Mnie się w oczy rzuciła dyskryminacja ze względu na płeć.
    • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 11:06
      A w jaki sposób na portalu randkowym to kobieta decyduje że np. Franek może do niej napisać a Antek już nie?? Przecież każdy może napisać do każdego chyba? Czy nie?
      • gyubal_wahazar Re: E-dating 21.12.19, 11:29
        No dokładnie

> Dlatego jednym z najsilniejszych trendów e-datingu jest oddanie władzy kobietom

A jak autor mierzył siłę tego trendu, ciekaw jestem. Obstawiam że potęgą swego widzimisia, co nie przeszkodziło mu dorobić do niego naukową otoczkę
    • green.amber Re: E-dating 21.12.19, 11:24
      w obliczu tego epokowego odkrycia zapytam czy makówców już Sil nalepił, uszka upiekł??
      • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 11:35
        Nie. Chwilowo umysł mi zaprząta chętka pougniatania damskich miękkości i krągłości.tongue_out
        • margott_2 Re: E-dating 21.12.19, 11:54
          Ale Sil tak przez internet chce pougniatać? Wielokrotnie Sił wspominał, że ruszać się nigdzie nie zamierza a w chutorze wszystkie zajęte
          • green.amber Re: E-dating 21.12.19, 12:00
            toteż najprawdopodobniej dlatego ma zajęty umysł a nie ręce wink
          • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 12:42
            Przypominam, że to nie jest wątek o mnie, tylko o dyskryminowaniu mężczyzn.suspicious
            • margott_2 Re: E-dating 21.12.19, 12:50
              Przypominam, że nie zareagowałam na wątek a na Silowe chętki. Chętki mnie zawsze bardziej zaprzątały niż internetowe mądrości.
              • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 12:58
                "chętki" big_grin
                the best big_grin
              • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 19:19
                No i rozmyłaś wątek o dyskryminacji mężczyzn.sad Nie da się tu już poważnie pogadać.
    • gyubal_wahazar Re: E-dating 21.12.19, 11:38
      > Mężczyźni masowo wysyłający pięknej kobiecie wiadomości z ogromnym prawdopodobieństwem zostaną odrzuceni, bo wybierze ona tylko jednego lub kilku, z którymi będzie chciała kontynuować znajomość.

Wali takim banałem, że wiek (umysłowy) autora to pewnie 15-18. Jak albowiem niewiasta miałaby się połapać który jest który, korespondując z dziesiątkami facetów, nie mówiąc o tym, że skąd miałaby brać na to czas ?

Zaryzykowałbym nie mniej odkrywczą tezę:

'Odrzuceni mężczyźni z ogromnym prawdopodobieństwem przeflancują się na inne damy, ponieważ prędzej czy później połapią się, że nie zostali zaakceptowani'

albo

'Dopuszczeni do bliższej zażyłości mężczyźni, z ogromnym prawdopodobieństwem będą dążyli do jeszcze bliższej. Jest to jeden z bardzo pozytywnych skutków ruchu #BungaBunga'
      • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 11:56
        gyubal_wahazar napisał:

> > Mężczyźni masowo wysyłający pięknej kobiecie wiadomości z ogromnym prawdo
        > podobieństwem zostaną odrzuceni, bo wybierze ona tylko jednego lub kilku, z któ
        > rymi będzie chciała kontynuować znajomość.

Jak ktoś przeczyta ze zrozumieniem to zdanie to zauważy totalny jego bezsens smile
        • gyubal_wahazar Re: E-dating 21.12.19, 12:19
          To trochę jak: 'zdecydowana większość grających w totka z ogromnym prawdopodobieństwem nie wygra miliona, bo wygra tylko jeden albo kilku'.

Ciekawe ile żurnaliści mają od słowa, bo od sensu chyba ani grosza
          • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 12:58
            smile Poza tym nie ma znaczenia czy każdy z tych mężczyzn wyśle tysiące wiadomości czy każdy po jednej - bo to akurat nie ma wpływu wg mnie na to czy zostaną zaakceptowani czy odrzuceni smile No ale od słowa do słowa artykuł rośnie w siłę i biznes się kręci smile A niektórzy czytający uznają to za filozoficzne wywody smile
            • dolores2222 Re: E-dating 21.12.19, 13:16
              Kuleczko, a byłaś na randkowni? smile
              Otóż z mojego doświadczenia, ma znaczenie.
              Jeśli widzę, że mężczyzna o mnie zabiega, ale robi to z klasą, zaczynam o nim myśleć. Zaczynam wczytywać się w to, co pisze. A jeśli już jest mi on na myśli, to silny wyzwalacz big_grin
              Natomiast z gruntu ucinałam kontakt z panami, którzy pisali, żeby pisać. Nic nie wnosząc nowego, a czasem wręcz mając pretensje o moją oziębłość big_grin
              • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 15:40
                Byłam byłam - daaawno temu i wolałam kolesi co dużo pisali bo przynajmniej widziałam że im się chce, cokolwiek. big_grin A tak serio, ważne było co pisali a nie ile, więc u mnie nie miało to przełożenia wink
    • obrotowy a to jakas Novina ? 21.12.19, 15:30
      jeszcze przed czasami E-datingu bylo powszechnie wiadome, ze mezczyzni jedynie kobietom sie przedstawiaja

(jak sie uda to "z najlepszej strony),

a to one decyduja - z ktorym z nich wejsc w bliszy kontakt...
    • szarlotka_ja Re: E-dating 21.12.19, 15:39
      A co to jest ten cały e-dating?
      • witrood Re: E-dating 21.12.19, 15:50
        Randki z internetu.
    • anirat Re: E-dating 21.12.19, 18:43
      Przeczytałam wątek i początkowo pomyślałam, że nie ma o czym pisać, ale jednak napiszę.
      Problem z poznawaniem przez internet , czy może lepiej nie z poznawaniem, a z zawieraniem dłuższych, rokujących na przyszłośc znajomości polega na tym, ze mamy określone wymagania, które przyszły partner ma spełniać. Ja nazywam to tzw. kryteria progowe. Nie zawsze ktoś, kto te kryteria spełnia nadaje się na towarzysza życia. W ten sposób wykluczany ludzie fajnych, ale spoza kryteriów.
      Inaczej to wygląda powiedzmy przed 30stką, kiedy kiedy jeszcze dużo jesteśmy w stanie w swoim życiu zmienić, natomiast inaczej powiedzmy po 40stce (zaraz się ktoś przyczepi do szarej strefy), kiedy już jesteśmy jakoś związani pracą mieszkaniem, czy innymi zobowiązaniami. Wszyscy mamy podobnie bez względu na płeć.
      Sil uparcie trzyma się chutoru. Kobiet chcących zamieszkać w chutorze pewnie niewiele. Więc jest problem.
      Ja też jestem jakoś związana ze swoim miejscem zamieszkania i trudno byłoby mi zmienić wszystko, zwłaszcza kiedy przyszłość niepewna. Jak ma się bliżej do emerytury niż dalej, to raczej nie ma się ochoty na przewroty w życiu.
      Mało mam okazji poznawać wolnych ludzi w moim wieku, więc znajomości nawiązywane są rzadko. Nie wiem teraz co dalej. Przestałam poznawać ludzi przez internet, mało poznaje realnie. Uczę się cały czas żyć sama. Eliminuje ze swojej głowy pomysł bycia z kimś. Brakuje mi natomiast kogoś do pogadania i kogoś do spędzania wolnego czasu, mam go co prawda mało, ale mam i chciałabym pojechać "gdzieś" w towarzystwie, nawet nie koniecznie męskim, ale fajnym tak ogólnie.
      • witrood Re: E-dating 21.12.19, 19:01
        Tak jest. Jak masz 25 lat i nic nie masz, to możesz lecieć za kimś na koniec świata. Co prawda w wakacje znajoma lat 36 wyszła za mąż i zamieniła Gdynię na Łódź, ale tak naprawdę w Trójmieście miała tylko pracę i to zupełnie średnią. W Łodzi dostała nie gorszą.
        • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 19:13
          Wszystko da się załatwić - nie jest to proste ale możliwe - kwestia tego, na czym tak naprawdę Ci zależy.
          • anirat Re: E-dating 21.12.19, 19:16
            Masz kulko racje, ale czy nie jest tak, ze wybieramy to co ewentualnie byłoby dla obu stron lepsze. Wspólnie powinno się wybrać lepszą przyszłość, a jak nie to się rozstajemy i tyle w temacie. Jak zależy? W różnym wieku różnie zależy.
          • witrood Re: E-dating 21.12.19, 19:18
            Pewnie się da i pewnie warto, jak to jakieś wielkie "łał". Dla niepewnej znajomości nikt zdrowo myślący nie będzie jednak wszystkiego rzucał i ryzykował.
            • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 19:21
              Absolutnie nie mówię tu o sytuacji gdy znajomość jest niepewna.
              • green.amber Re: E-dating 21.12.19, 20:04
                każda znajomość jest niepewna, a te co się wydają pewne, pewnie najbardziej wink więc czy z przeprowadzką czy bez to raczej kwestia charakteru własnego i podejścia do życia czy się chce ryzykować związkowe komplikacje czy nie, większości łatwiej ryzykować w młodości
                • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 20:11
                  Jak zwykle wszystko się sprowadza do tego, czy chcesz z kimś być czy jednak wolisz być sama - nie każdy potrafi żyć sam i doskonale to rozumiem. Jeżeli ktoś nie potrafi i nie chce być sam, to nie ma trudności których by nie pokonał żeby spróbować szcześcia z wybrankiem - podejmie też ryzyko a dla innych taka osoba będzie sie jawiła poniekąd jako szalona, bo tak wiele ryzykuje - tylko że to samo ryzyko dla nich będzie wieksze niż dla niej samej.
        • anirat Re: E-dating 21.12.19, 19:14
          No właśnie, oceniła plusy i minusy i wybrała. Moja znajoma w tym wieku też przeprowadziła się do Szczecina. Kilka lat temu. Nie wiem jak dziś, ale przed slubem mieszkała tam już rok, a i tak potem odczuwała ogromna samotność, brak bliskich i rodziny. Może teraz jest już lepiej, dawno jej nie widziałam, nie rozmawiała, zresztą pewnie i tak by się nie pochwalił smile
          Nie wszystkie małżeństwa są szczęśliwie przecież. Ona miała "parcie", chciała wyjść za mąż i mieć dzieci.
      • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 19:26
        No właśnie. Jak się jest starym dziadem to na szaleństwa nie ma już miejsca. Trzeba kierować rozsądkiem. I z dużym dystansem podchodzić do nowych znajomości. A już na pewno głupotą jest demolowanie swojego życia by np. z Zamościa przenosić się do Szczecina bo tam akurat mieszka poznana duszka.
        • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 19:46
          Jak sie jest starym dziadem to tym szybciej należy sie decydować na podjęcie ryzyka, bo czasu niewiele juz zostało.
          • turma.mortis Re: E-dating 21.12.19, 23:44
            ryzyko nie polega akurat na rzucaniu wszystkiego i przemeblowywania życia heh
            to najprostsza część
            bo niby kupujemy siebie takich jakimi jesteś a po paru latach hmmmm
            schody i już niekoniecznie do nieba
            bo znajdujemy puzzle z innej układanki
            tej heh wymarzonej i zaczynamy przycinać klocki by pasowały do całości
            jedni mówią kompromis heh
            inni...
            starych drzew się nie przesadza wink

a w temacie heh
            związki miałem właśnie sieciowe i w różnych częściach tego naszego grajdołka wink
            • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 23:53
              Każdy jest inny a życie nie jest czarno białe i dla każdego co innego jawi się jako ekstremalne ryzyko. A kompromis i przypowieść o starych drzewach jakoś mi w kontekście do tematu nie bardzo pasują smile
          • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 05:08
            Że tak zacytuję, jak się jest starym dziadem to "dla każdego co innego jawi się jako ekstremalne ryzyko. Każdy jest inny, a życie nie jest czarno-białe."
            • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 08:30
              Najlepiej wyciąć coś z kontekstu i zabłyszczeć smile Musisz w mediach pracować, albo polityką się parać smile
              • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 10:12
                Biorąc pod uwagę ilość moich wpisów to spostrzeżenie, że lubię błyszczeć jest rzeczywiście baaardzo trafne(z przysłów polskich.... każdy sądzi po sobie) wink
                Chociaż rzeczywiście masz rację co do miejsca mojej pracy, bo polityka, media a nawet reklama bardzo tracą bez mojego wsparcia.... wink
                • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 10:34
                  A tak z cytatów: "nie chce mi się z Tobą gadać" wink
                  • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 10:46
                    Wolę korzystać z przysłów.... bo są jednak mądrością narodu
                    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 10:53
                      Proponuję koleżankom zapasy w kisielu.smile
                      • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 11:06
                        W celu?
                        • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 11:17
                          Oczyszczenia atmosfery.
                          • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 11:27
                            Nie używam ważeliny ani innych pomocy gastronomicznych, żeby mówić to co chcę powiedzieć. Czasem zmilczę. tongue_out
    • silencjariusz Re: E-dating 21.12.19, 19:16
      Nie, Gweniku. Chodzi o to, że grupa najbardziej urodziwych mężczyzn też może poczuć się osaczona, nagabywana czy wręcz molestowana przez kobiety, którymi nie są zainteresowani. Więc czemu tylko kobiety mają decydować o tym kto może się do nich zalecać?wink
    • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 21:36
      Już to gdzieś tu pisałam że jakby poświęcić chwilę na przeczytanie tego tekstu ze zrozumieniem to każdy doszedłby do wniosku że ten tekst jest bez sensu.
    • green.amber Re: E-dating 21.12.19, 22:07
      mnie się wydaje wręcz odwrotnie, że ma/miewa tak porażające refleksje/wnioski/interpretacje wybieranych tekstów... ale to wszystko może być tylko takie tam trolowanie, bo jakby nie było, to by tylko pozostało napisać hehhhh
    • kulka42 Re: E-dating 21.12.19, 23:50
      Ja myślę że problem jest wtedy jak do każdej potencjalnej znajomości podchodzimy z konkretnymi oczekiwaniami co do samej znajomości, a powinno się do wszystkiego podejść na luzie. Co będzie to będzie i od pierwszego spotkania nie planować np. przeprowadzki smile
    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 00:27
      Oczywiście, że można. Można poznać kogoś na tyle fajnego, że spędza się z tym kimś razem czas, nocuje się u tego kogoś fajnego będąc w mieście tego kogoś fajnego, a potem z tym kimś fajnym wykłóca się latami na forum.smile
      • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 11:19
        Gwenik kogoś zbałamucił i porzucił??? big_grin
    • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 11:07
      Też uważam, że Beskidy są malownicze.... wink
      • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 11:20
        A Lubelszczyzna?wink
        • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 11:29
          A Lubelszczyzna oczywiście jedyna w swoim rodzaju.... wink
          • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 11:35
            Byłem i jakoś nie utkwiła mi w pamięci.wink
            • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 11:48
              Silu, ja naprawdę nie wiem co Ci polecić na poprawę pamięci.... wink
    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 11:19
      Ach ta pomroczność jasna...tongue_out
    • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 11:28
      Czuję się wykluczona suspicious big_grin
      • green.amber Re: E-dating 22.12.19, 11:53
        eee wiem przynajmniej o jednej, której nie "zbałamucił i porzucił", więc się nie musisz za bardzo wczuwać wink ale swoją drogą zastanawiam się o co chodzi, bo sporo osób tu u siebie wzajemnie nocowało i ni ezawsze kończyło się to awanturami... czyżby Sil nocował u Gwena... i oczekiwania sie nie spełniły... boję się myśleć dalej, może pójdę do kuchni po kawę... wink
        • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 12:07
          big_grin big_grin big_grin
          Ja tam nie boję się myśleć, co dalej big_grin
          • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 12:08
            I też idę po kawę...
            Smacznego smile
        • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 12:53
          big_grin big_grin szczerze mówiąc jak czytałam co SIL napisał to też miałam wrażenie że chodzi o nich dwóch
          • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 12:55
            No nie?
            Może stąd te Silowe depresyjne wynurzenia? big_grin
            • to_ja_pisze Re: E-dating 22.12.19, 13:22
              Wystarczy na parę miesięcy zniknąć, a tu takie rzeczy się dzieją smile
            • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 13:26
              To dla mnie był, jest i będzie fenomen, że ci co najmniej wiedzą, zawsze mają najwięcej do powiedzenia.
              • joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 13:46
                silencjariusz napisał:

> To dla mnie był, jest i będzie fenomen, że ci co najmniej wiedzą, zawsze mają n
                > ajwięcej do powiedzenia.

Bo
                forum.gazeta.pl/forum/w,16314,169103248,169103248,Ludzie_sa_pop_.html
              • marcepanka313 Re: E-dating 22.12.19, 13:53
                Silu, chyba nie chcesz nikomu zarzucać, że ktoś chce zabłysnąć nie wyrywając nic z nieistniejącego kontekstu.... wink
                Kisielek.... tongue_out
              • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 14:01
                Wiem, że nic nie wiem big_grin
                A Sil wie już wszystko?
                Z forum? big_grin
    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 11:33
      Raczej brak logiki w tym co piszesz. Zawsze jest ryzyko, że znajomość skończy się tak jak w przypadku znajomości, o której mowa.
    • joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 11:34
      gwen75 napisał:

> Raczej wychodzi twoja małostkowość.

forum.gazeta.pl/forum/w,12359,163822075,163822075,Akceptowalny_poziom_przemocy_wobec_kobiet.html
      • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 11:36
        A co z przemocą wobec mężczyzn - też się zdarza - tym ustawodawca nie chciał się zająć?
        • joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 11:45
          kulka42 napisała:

> A co z przemocą wobec mężczyzn - też się zdarza - tym ustawodawca nie chciał s
          > ię zająć?

• joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 12:47
      gwen75 napisał:

> Odlot big_grin

Wręcz przeciwnie.
      Coraz bliżej gwałtowne przyziemienie.
      I raczej będzie bolało,
      • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 12:50
        Ale o co chodzi? big_grin
    • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 12:56
      Będą dyby?
      Bo chrupki mi się skończyły big_grin
      • joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 13:03
        dolores2222 napisała:

> Będą dyby?
        > Bo chrupki mi się skończyły big_grin

• kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 13:11
          Ty zbierasz kwity na nas czy co? big_grin
          • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 13:15
            Dobrze, że ślepa jestem, to nie widzę takich mrówek big_grin
            Ale mówisz Kulka, że kwity?
            • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 13:19
              No to jest jakaś nasza mała wymiana zdań z listopada... zaczynam się bać... trzeba uważać co się pisze big_grin
              • kulka42 Re: E-dating 22.12.19, 13:20
                Wielka Siostra patrzy big_grin big_grin
                • to_ja_pisze Re: E-dating 22.12.19, 14:14
                  ludziom naprawdę brakuje sensownego celu w zyciu, że tracą czas na takie rzeczy smile
                • joanna_kossowska Re: E-dating 22.12.19, 15:14
                  kulka42 napisała:

> Wielka Siostra patrzy big_grin big_grin

A ty to z piebiakopodobnych, czy z emiliopodobnych?
                  A może 2w1?
                  Bo JESZCZE nie dopatrzyłam. smile
    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 13:28
      Rzecz nie w tym żeby siedzieć w domu, tylko w tym, że Twoja wypowiedź była nielogiczna.
    • dolores2222 Re: E-dating 22.12.19, 14:02
      Boisz się Gwen?
      Osłonię cię piersią własną big_grin
    • silencjariusz Re: E-dating 22.12.19, 14:37
      He he... Jak grochem o ścianę...
    • searam Re: E-dating 23.12.19, 23:24
      Zarozumialstwo, ktoremu zaprzeczaja realia..W 28-30r.zycia kobieta goraczkowo szuka frajera. Po 40 r.z staje sie niewidzialna poza jej kotami i nowosciami w karmie dla nich..smile
      W USA obecnie jest okolo osmiu milionow trzydziestolatek, ktorych nikt nie chce... efekt metoo.
      • gyubal_wahazar Re: E-dating 23.12.19, 23:32
        No dobra, to jaka jest druga strona tego obrazka ? Ilu w USA jest obecnie frajerów, których nikt nie chce, bo gardzili babkami po 40-tce, więc od lat jadą na ręcznym śiniąc się na widok córki gajowego i ślinić tak się będą aż odwiną kitę ?
        • searam Re: E-dating 23.12.19, 23:42
          gyubal_wahazar napisał:

> No dobra, to jaka jest druga strona tego obrazka ? Ilu w USA jest obecnie fraje
          > rów, których nikt nie chce, bo gardzili babkami po 40-tce, więc od lat jadą na
          > ręcznym śiniąc się na widok córki gajowego i ślinić tak się będą aż odwiną kitę
          > ?
          To jest ponad trzystumilionowe panstwo i wybor jest spory.Istota sprawy jest legislacja zniewalajaca mezczyzn, a metoo jest klockiem w ukladance. I to jest powazna kwestia zwiazana z faszyzujacym feminizmem. Jesli "Red Pill" oraz obronny ruch MGTOW otworzy ci oczy na sprawy tej natury to bedzie jeszcze jeden uratowany dla meskiej populacji...wink Ew. nasz samiec.pl
          • gyubal_wahazar Re: E-dating 23.12.19, 23:55
            Zgadzam się, że w również w Stanach lewactwo doprowadziło do zachwiania damsko-męskiej równowagi, co część z cwaniar skwapliwie wykorzystuje, ale na moje, źródłem problemu jest małżeństwo. A przecież nikt nikogo do niego nie zmusza, więc jaki problem żyć razem bezpapierkowo ?

Nie twierdzę, że to redukuje problemy do zera, ale znacznie go ogranicza.

A co do Red Pilla czy MGTOW, to serdecznie chłopakom współczuję przejść z ich damami, ale na moje idą za daleko, bo jest mnóstwo fajnych i uczciwych babek więc takich trzeba szukać, zamiast wypinać się na cały żeński rodzaj
            • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:05
              gyubal_wahazar napisał:

> Zgadzam się, że w również w Stanach lewactwo doprowadziło do zachwiania damsko-
              > męskiej równowagi, co część z cwaniar skwapliwie wykorzystuje, ale na moje, źró
              > dłem problemu jest małżeństwo. A przecież nikt nikogo do niego nie zmusza, więc
              > jaki problem żyć razem bezpapierkowo ?
              >
              > Nie twierdzę, że to redukuje problemy do zera, ale znacznie go ogranicza.
              >
              > A co do Red Pilla czy MGTOW, to serdecznie chłopakom współczuję przejść z ich d
              > amami, ale na moje idą za daleko, bo jest mnóstwo fajnych i uczciwych babek wię
              > c takich trzeba szukać, zamiast wypinać się na cały żeński rodzaj

Te kwestie sa tu i teraz w Polsce, nie tylko w Stanach.Roznica jest w skali opresji jaka dotyka mezczyzn.Za tym stoja katastrofalne dane statystyczne i konsekwencje spoleczne.Kobiety sa beneficjentkami na tamtejszym rynku rozwodowym wartym pol miliarda USD rocznie.Nie chce tego rozwijac juz. Kwituje to powiedzenie, ze kobieta nie zeni sie dla pieniedzy. Kobieta sie dla nich rozwodzi... (Bezos i inni...)
      • kulka42 Re: E-dating 23.12.19, 23:48
        ..W 28-30r.zycia kobieta goraczkowo s
        > zuka frajera. Po 40 r.z staje sie niewidzialna

Ciekawe - ja po 40-stce jestem A nie zauważyłam żebym się stała niewidzialna dla otoczenia.
        • searam Re: E-dating 23.12.19, 23:51
          kulka42 napisała:

> ..W 28-30r.zycia kobieta goraczkowo s
          > > zuka frajera. Po 40 r.z staje sie niewidzialna
          >
          > Ciekawe - ja po 40-stce jestem A nie zauważyłam żebym się stała niewidzialna
          > dla otoczenia.
          Moze dlatego, ze jeszcze nie spisz...wink
          • kulka42 Re: E-dating 23.12.19, 23:58
            Nie widzę związku. 🤤
            • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:06
              kulka42 napisała:

> Nie widzę związku. 🤤
              Tym sie roznimy..smile
              • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 00:09
                A kobieta się nie żeni, tylko wychodzi za mąż jak coś 😊
                • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:16
                  kulka42 napisała:

> A kobieta się nie żeni, tylko wychodzi za mąż jak coś 😊
                  Nastepnie zadaje sobie pytania :
                  - Po co ja to zrobialam..?
                  - Jaka ja bylam glupia..!
                  - Gdzie ja mialam oczy..?!
                  Eh...wy zablakane sieroty...Gdyby nie te wasze zakamarki...wink
                  • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 00:23
                    Jedna zadaje inna nie, chyba nie powinieneś generalizować smile
                    • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:27
                      kulka42 napisała:

> Jedna zadaje inna nie, chyba nie powinieneś generalizować smile
                      Kobiety sa takie same jak my.Tylko przyjemniejsze w dotyku...smile
                      • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 00:37
                        Yyyyy chyba nie mam porównania wink
                        • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:41
                          kulka42 napisała:

> Yyyyy chyba nie mam porównania wink
                          Taak...? Mam w rekawie pare opowiesci...wink
                          • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 00:50
                            Na nic Twoje opowieści, musiałabym osobiście tego doświadczyć by uwierzyć wink
                            • searam Re: E-dating 24.12.19, 00:54
                              kulka42 napisała:

> Na nic Twoje opowieści, musiałabym osobiście tego doświadczyć by uwierzyć wink
                              Nadstaw ucho...odgarnij wlosy...
                              • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 00:58
                                Skąd pewność że mam włosy? Może jestem łysa smile
                                • searam Re: E-dating 24.12.19, 01:04
                                  kulka42 napisała:

> Skąd pewność że mam włosy? Może jestem łysa smile
                                  Nie, nie...Tam, gdzie jestes "lysa" wlosow nie trzeba odgarniac...wink
                                  • kulka42 Re: E-dating 24.12.19, 01:25
                                    No jak się jest łysym (już pomijając kwestie miejsca w którym ta łysina występuje) to nie tyle nie trzeba co nie ma czego odgarniać 😐
                                    • searam Re: E-dating 24.12.19, 01:29
                                      kulka42 napisała:

> No jak się jest łysym (już pomijając kwestie miejsca w którym ta łysina występu
                                      > je) to nie tyle nie trzeba co nie ma czego odgarniać 😐
                                      Znalazla sie chetna do targowania...wink Buzka w to odsloniete ucho na d-noc..smile
                • obrotowy nieprawda. 02.04.21, 23:10
                  kulka42 napisała:
                  > A kobieta się nie żeni, tylko wychodzi za mąż jak coś 😊

nieprawda kulko, (lange nicht gesehen...)

gdy jest lesba - to sie zeni.
                  • marco_5 Re: nieprawda. 14.04.21, 22:47
                    no wlasnie, kulka42 przepadla jak kamien w wode ....szkoda 🙁

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka