szarlotka_ja 20.06.20, 13:25 pogotowie przeciwpowodziowe. Jeszcze powodzi brakuje do szczęścia Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
silencjariusz Re: Ogłoszono 20.06.20, 13:59 A w chutorze ledwie co pokropi. I rzek w okolicy nie ma... Odpowiedz Link
apersona Re: Ogłoszono 20.06.20, 14:07 W 1997 na południu Polski padało przez 2 tygodnie Odpowiedz Link
e-zybi Re: Ogłoszono 20.06.20, 16:40 Maj 2010, nas zalało, z przykrością wspominam i nikomu tego nie życzę 😟 Odpowiedz Link
obrotowy no to my na tym Mazowszu wam wspolczujemy... 20.06.20, 16:32 szarlotka_ja napisała: > pogotowie przeciwpowodziowe. Jeszcze powodzi brakuje do szczęścia no to my na tym Mazowszu wam wspolczujemy... ale po cichu sie cieszymy poziom Wisly w Warszawie jest tak niski, ze mozna przejsc ja wplaw... . Odpowiedz Link
marcepanka313 Re: Ogłoszono 20.06.20, 18:56 Co miało być próbą pocieszenia, że coś być może ale nie musi.... U mnie" tylko" smsowy alert RCB o burzach i możliwych podtopieniach,które mam nadzieję szczęśliwie mnie z daleka ominą.... Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Ogłoszono 20.06.20, 22:16 Ja nie odstałam alertu i teraz się zastanawiam czy tam dobrze wieje Odpowiedz Link
szarlotka_ja Re: Ogłoszono 21.06.20, 21:52 A dzisiaj alert na dzień dobry i alert na dobranoc. Także na spokojnie, jeszcze nigdy się im te alerty nie sprawdziły - przynajmniej w moim przypadku . Odpowiedz Link
stasi1 Re: Ogłoszono 22.06.20, 08:17 Zawesze lepiej wysłać 100 za dużo niż jeden za mało Odpowiedz Link
obrotowy otwieraj wszystkie tamy. 21.06.20, 07:30 szarlotka_ja napisała: > pogotowie przeciwpowodziowe. Jeszcze powodzi brakuje do szczęścia otwieraj wszystkie tamy. i spuszczaj wode do Warszawy. z utesknieniem na nia czekamy. ( to nie ironia) Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Ogłoszono 21.06.20, 11:27 W Anglii w niektórych regionach były już w tym roku trzy poważne powodzie. Pogody takiej jak w tym roku "najstarsi górale nie pamiętają". Najpierw koszmarna zima z ciągłymi ulewami, sztormami, powodziami, potem ni z tego ni z owego dwa miesiące błękitnego nieba, większość tego okresu bez ani jednego obłoczka od rana do nocy, czysty błękit (absolutny rekord w znanej historii pogody). Ostatnio natomiast takie oberwania chmury, że znowu setki lub tysiące domów zalane... Odpowiedz Link
e-zybi Re: Ogłoszono 21.06.20, 19:32 Na rower można wyskoczyć nawet na dłuższą chwilę, w to mi graj 😉 Odpowiedz Link
searam Re: Ogłoszono 21.06.20, 22:57 Kiedys zrozumialem przyczyny tego stanu rzeczy.Otoz, w kaplicy sejmowej zaczeto modlic sie o deszcz. Kiedy deszcz przyszedl w nadmiarze modlono sie o zaprzestanie. Opatrznosc jest przez to zdezorientowana i mamy teraz tego skutki....Uwazajmy wiec, o co sie modlimy... Odpowiedz Link