witrood 12.02.21, 20:33 średnioterminowe z koronką ciężkie są do ustalenia. Na początku kwietnia na zdalną robotę chciałem się na tydzień nad morze wybrać. O wakacjach ciężko na razie mówić. Ciekawe, co nam zaserwują. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 20:43 Bo ja wiem? Statystycznie w Czechach jest dużo gorzej, a mają nie przedłużać już tych restrykcji. Parlament się nie zgodził. Może i u nas dadzą se siana. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Perspektywy 12.02.21, 20:50 U nas ograniczenia wprowadza się rozporządzeniami. Parlament nie jest do niczego potrzebny. Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 20:53 Ale zawsze się chciałem tą groblą przejść, chociaż z wody wyglądała zawsze przerażająco. Odpowiedz Link
silencjariusz Re: Perspektywy 12.02.21, 20:54 Poczytaj jaka lornetka zalecana jest do oglądania ptaków. Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 20:59 W styczniu na drugim krańcu wyspy (Mewia Łacha) tylko mew i łabędzi + jednej foki się naoglądałem. Tu może będzie więcej. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Perspektywy 12.02.21, 20:48 W UK są przynajmniej jakieś perspektywy, bo już 26% osób powyżej 16 roku życia jest zaszczepionych przynajmniej jedną dawką i mimo dominacji wyjątkowo zaraźliwego wariantu wirusa z Kent liczba zakażeń spada na łeb, na szyję. W Polsce jest jak jest... Dopiero latem pewnie się sytuacja ustabilizuje. Od dawna chodzi mi po głowie chęć przejechania się do Polski w góry, ale muszę raczej zapomnieć o wiośnie, dopiero latem pewnie przyjadę. Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 20:50 W Polsce jakby przeliczyć było mniej niż w UK, albo teraz tak samo (według ostatnich danych). Dość szybko w UK ten wariant lokalny się ubił. W sumie dobrze. Tę falę brytyjską to my chyba mieliśmy już w listopadzie. Odpowiedz Link
green.amber Re: Perspektywy 12.02.21, 20:52 ostatnie co słyszałam, fakt jakiś czas temu, to było 50 tys zakażonych dziennie, tak spadło, że jest mniej niż w Polsce? inna rzecz, że w te nasze dane to ja baaardzo wierzę Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 20:54 Ja w żadne nie wierzę. Na dziś w UK jest 15 tys. wyłapanych, u nas 7 tys. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Perspektywy 12.02.21, 21:01 Te 7 tysięcy w Polsce pomnóż przez pięć, to może wyjdzie wynik zbliżony do prawdziwego. W UK testują wszystkich chętnych, a w Polsce żeby załapać się na test, trzeba się sporo nagimnastykować. Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 21:06 No nie wiem. U nas testują też niejako przymusowo, np. nauczycieli. Myślę, że w UK też trzeba przemnożyć przez 5.I wszędzie indziej. U nas to ludzie się nie zgłaszają, jak nie muszą, bo z tego są tylko nieprzyjemności, a wirus i tak lata wszędzie wokół. Jakie są motywacje w UK, to nie wiem. Może i zabijają się o te testy. Tak czy siak, ze szczepieniami czy bez, przeleciało już przez Wielką Brytanię, Hiszpanię i Portugalię, bo wszędzie są widoczne spadki. Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 21:07 Słucham radia francuskiego (BBC jakoś ostatnio odpuściłem) i tam zachowania społeczne są podobne jak w Polsce - z tego co mówią. Odpowiedz Link
kevinjohnmalcolm Re: Perspektywy 12.02.21, 21:17 witrood napisał: > BBC jakoś ostatnio odpuściłem I bardzo dobrze, bo ostatnio zrobiło się tak skrajnie poprawne politycznie, że aż nie da się czytać. Odpowiedz Link
obrotowy ew. zaplacic. 12.02.21, 21:06 kevinjohnmalcolm napisał: a w Polsce żeby załapać się na test trzeba się sporo nagimnastykować. ew. po prostu zaplacic. 145 zl to kosztowalo (tesciowa) Odpowiedz Link
obrotowy bzdety... 12.02.21, 21:04 green.amber napisała: Nie można mieć w życiu wszystkiego, ale można mieć wszystko, co jest potrzebne do szczęścia. bzdety. trzeba miec zdrowie, pieniadze, chec do pracy i... lut szczescia - wlasnie. Odpowiedz Link
green.amber Re: Perspektywy 12.02.21, 21:35 będą tak otwierać na próbę... i co tam jeszcze wymyślą, żeby dogotować żabę... będzie trzeba improwizować jak przez ostatnich 11 miesięcy i o ile myśl o mojej zdalnej budzi się we mnie mordercze zapędy to jeszcze koncepcji połączenia takowej z wyjazdem jakby urlopowym... to wcale nie widzę za to na tydzień urlopu w marcu, i chlup do Bałtyku, to sobie po cichutku rozważam, chociaż nie śmiałam myśleć, że może być ta wizja realna Odpowiedz Link
witrood Re: Perspektywy 12.02.21, 21:40 Gdzie to ja bym w tym roku nie pojechał. Pewnie Islandia odpadnie jak w zeszłym, bo jest ciągle kwarantanna. Ale mogłyby być Włochy albo Rumunia. Chyba że wszyscy dno w garnku zobaczą, to się wszystko pootwiera. Odpowiedz Link