salsa13 22.09.08, 14:46 nie am na to rady... Lubicie jesień? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lobuz5 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 14:54 Och, oczywiście, że można lubić jesień))A jak się nie lubi można polubić, trzeba tylko chcieć) Bo jesień to nie tylko zachmurzone niebo, błoto i chłód)Warto uciec z domu i wybrać się do najbliższego lasu. Tam wszystko jeszcze zielone ale już w powietrzu nieśmiało wyczuć można jesienne zapachy) a za miesiąc jakiś najlepiej udać się w góry, gdy drzewa pożółkną i się zaczerwienią) i jesli dodać do tego wszelkie odcienie brązu to zobaczycie, ze jesień ma takie barwy, jakich nie zobaczycie ani wiosną ani latem ani zimą) Odpowiedz Link
eb13 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 16:01 Jasne, że lubię )))) - pod warunkiem, że jak pada, to siedzę sobie w ciepełku i mi na głowę nie kapie )))). A tak trochę poważniej, to bardzo ładnie jesienią wyglądają Karkonosze - różne barwy liści na drzewach i to babie lato mieniące się w słońcu, szybowce i samoloty na tle gór ))). Ach, już mi się trochę cieplej zrobiło )) Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 16:26 ann.0 napisała: > ...a morze jest smutne jesienią? ann morze zawsze jest tajemnicze i cudne... tęsknię za morzem, nie widziałam go w tym roku Odpowiedz Link
eb13 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 19:56 salsa13 napisała: > morze zawsze jest tajemnicze i cudne... > tęsknię za morzem, nie widziałam go w tym roku to prawda, góry są ładne jesienią, ale morze jest piękne cały rok: i jak słońce świeci i jak deszcz pada i w czasie sztormu - wtedy jego urok jest wprost nie do opisania. P.S. zawsze marzyłam o domku z widokiem na morze, a mam .... z widokiem na góry - a i to tylko wtedy jak nie ma liści na drzewie : (((( Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 16:14 a ja lubię kolorowy świat lecz nie lubię zimna... takiego na świecie i w sercu... z okazji jesieni dla Was pl.youtube.com/watch?v=eEj4ETH9spU Odpowiedz Link
mary171 Re: Jesień przyszła 22.09.08, 18:19 Lubie, ale złotą polską jesień ...a nie taka jak jest teraz brrr. Odpowiedz Link
melka-melka Re: Jesień przyszła 22.09.08, 18:21 Lubię,ale nie taką, jaka dzisiaj jest za oknem. Może to będzie jesien mojego życia...? Odpowiedz Link
melka-melka Re: Jesień przyszła 22.09.08, 18:51 Cześć Salsa Nie dziękuję,aby nie zapeszyć Ja również tego Ci życzę Odpowiedz Link
marekfk Re: Jesień przyszła 22.09.08, 22:01 Pory roku kojarzą mi się nie tylko z naturą . Tą za oknem Wiosna -to nadzieja Lato - nadzieja ,połączona z niecierpliwym oczekiwaniem Jesień- smutek bo... Zima - "sen" i marzenia - że może jednak , niedługo wszystko ulegnie zmianie... Jak kwiaty. Rozkwitają , dojrzewają , przekwitają i ... Przepraszam że wprowadzam nutę pesymizmu.. Może to jesień ? No może. pozdrawiam Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:59 marekfk napisał: > Jesień- smutek bo... po co Ci smutki? wyrzuć je za okno i UŚMIECHNIJ SIĘ!!! wiem, że Potrafisz Odpowiedz Link
sekia Re: Jesień przyszła 22.09.08, 22:44 Lubię jesień... wybiórczo Uwielbiam taką w pomarańczowo - czerwono - brązowej tonacji z przebłyskami słońca, nie lubię szaroburej, melancholijnej A i tak najpiękniej jest latem )) Odpowiedz Link
ofta Re: Jesień przyszła 22.09.08, 22:52 To jedyna pora roku, której nie lubię. Senna, deszczowa, ponura. Za zima tez nie przepadam bo zimno, ale kiedy jest śnieg, jest przynajmniej jaśniej, milej, nawet gdy strasznie mrozi Odpowiedz Link
kawamija Re: Jesień przyszła 22.09.08, 22:54 Lubie.........generalnie........i najczęściej, ale w tym roku jakoś przyszła zbyt wcześnie, nie zapowiedziała się. Nie zdążyłam ubranka kupić ani zapasów miodu zrobić............a i gożdzików na grzańca zbyt mało.......... Odpowiedz Link
hesse.1 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 01:45 I jesienią..można słuuuchać..czuć zapach..i cieszyć się,że wszystko szykuje sie do poważnej odnowy. rafso.wrzuta.pl/audio/36innpjZ07/collage-lovely_day Odpowiedz Link
aretah Re: Jesień przyszła 23.09.08, 07:08 salsa13 napisała: > > Lubicie jesień? > Na razie to niekoniecznie optymistycznie się zaczyna. Szybko ciemno, zimno, ten paskudny deszcz... Najgorsze są wieczory, bo ile mozna telewizji oglądac? Książki lubię, ale ostatnio jakos nie mam motywacji do czytania. NIby z jednej strony tydzień za tygodniem szybko mija, ale te wieczory tak się ciągną. Staram się nie dawac, ale chyba cos mnie dopada. Deprecha? Marzę o słoncu i złotej jesieni. Odpowiedz Link
lobuz5 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 09:34 Proszę Państwa Deprecha jesienną porą (ani żadną inną) nie jest mile widzianym gościem a zatem proponuję wykopać ja za drzwi i z użyciem słów mało cenzuralnych poinformowanie, żeby więcej się nie pokazywała) No bo pomyślcie, co z tego, że jesień?? Że pochmurno?? Wiecznie nie będzie, że pada?? Kiedyś musi)Że zimno?? Super, mogę wreszcie ubrać tę fajną kurtkę, która zakupiona latem wisiała niepotrzebnie w szafie) A jak Ci smutno i źle to zawsze można tutaj zajrzeć wieczorem) Wszystko ma także dobre strony wiec nie warto się skupiać na tych gorszych) Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:14 brzmisz jak etatowy pocieszacz... albo przynajmniej nauczyciel lekcji o dobrym samopoczuciu - z sensem Twoich słów nie można się nie zgodzić tylko czasem sił brakuje na dostrzeżenie pozytywnych stron... ale tylko czasem)) Odpowiedz Link
kokirek Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:16 Lobuz5 ma rację... "a po nocy przychodzi dzień..." Odpowiedz Link
aretah Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:31 Nie, zebym tak jej się bezwarunkowo poddała. Walczę. Próbuję. Usiłuję. Skutki? Zróżnicowane. Wczoraj włóczyłam się w deszczu. Na szczęście nie sama, a z kolezanką. Najtrudniej jest samotnie. Wtedy dołki się pojawiają. Dokuczają. Wkurzają. Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:46 Mówi się że to najważniejsze - walczyć, próbować, nie poddawać się... więc tak trzymać... moze to przyniesie kiedyś koniec smutnego "włóczenia się w deszczu".... tego Tobie życzę Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:51 aretah chętnie podłączę się do Ciebie i koleżanki pobiegamy sobie między kropelkami deszczu może odtańczymy deszczowa piosenkę i utopimy smutki? Co Ty na to? w grupie zawsze raźniej Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 10:59 aretah i salsa to może i ja się podłącze? w jakim mieście pląsacie podczas deszczu? Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 11:05 bardzo chętnie, zapraszam lub ja dojadę ja to województwo śląskie Odpowiedz Link
aretah Re: Jesień przyszła 23.09.08, 12:24 mazowieckie to ja , całe zycie tylko powiaty się zmieniały Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 12:27 a ja dopiero 5 lat... i nie wiem jeszcze czym to sie skonczy... czy dobrze wybralam czy źle... Odpowiedz Link
aretah Re: Jesień przyszła 23.09.08, 12:21 salsa13 napisała: > może odtańczymy deszczowa piosenkę > Co Ty na to? Salsa z salsą? Tak. Bardzo chętnie Odpowiedz Link
salsa13 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 12:48 no to jesteśmy umówieni? i to mnie cieszy proponuję mały trening przed naszym spotkankiem pl.youtube.com/watch?v=bkEvy-9yVyQ&feature=related aaaa, a właściwie to mam obiecany taniec z Takim Jednym Fajnym z tego forum To kto jeszcze się podłączy do nas? zapraszamy do DESZCZOWEGO TAŃCA SAMOTNYCH, podobno: / zacytuję sobie Kogoś/ "dwoje samotnych to już nie samotni" Odpowiedz Link
aretah Re: Jesień przyszła 23.09.08, 13:23 o nas? pl.youtube.com/watch?v=REElUors1pQ o facetach była inna pisenka, nie było o tanczących: pl.youtube.com/watch?v=FcCx3Jql7aw Odpowiedz Link
lobuz5 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 13:57 Chyba się nie przyłączę)Wolę popatrzeć na tańczące w deszczu kobiety) Trzeba karmić zmysły, prawda??) Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 15:31 to będzie w takim razie tylko DRAŻNIENIE zmysłow a nie ich karmienie Odpowiedz Link
lobuz5 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 15:47 Popatrzymy zobaczymy)nakarmimy??Podrażnimy??) Odpowiedz Link
kateg_7 Re: Jesień przyszła 23.09.08, 15:48 njapierw wybierzmy sie na te pląsy... wtedy zobaczymy co dalej....)) Odpowiedz Link
grzech_o_1 Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 23.09.08, 15:24 przemarzła w podróży? Lubię jesień. Ale ta, coś za bardzo na starcie zimna i deszczowa. Pozdro Salsa.)) Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 23.09.08, 16:28 dzięki Grześ dunia marznie ale zachwycona Toruniem bbbuuuuuuuuuuuuu ja też chcę na piernika Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 23.09.08, 17:08 Nigdy nie byłem w Toruniu. Ale Pani była kilka lat temu z wycieczką. Była Toruniem wprost zachwycona. A pierniki? Podobno kiedyś ciasto na pierniki pakowano do kamiennego gara i w zimnej piwnicy leżakowało rok. Tak powiedzieli w "Koperniku" w Toruniu, bo Pani z wycieczką firmę zwiedzała. Od jutra ma byc podobno słońce i cieplej.)) Może Dunia wróci bez katarów. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 23.09.08, 17:21 katarowi mówimy - dziękujemy Dunia nie ma czasu na choroby, wkrótce zawita w moje strony Odpowiedz Link
grzech_o_1 Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 23.09.08, 17:31 To fajnie. Na początku października będę przejżdżał przez S. Zatrzymam się i porobie trochę fotek. Pewnie Dunia rozpozna wszystko. Bo jakby inaczej. S Duni dobrze znam, bo to, można powiedzieć, już prawie rodzinne me strony.)) Odpowiedz Link
dunka76 Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 25.09.08, 18:38 Grzechu, a gdzie to sie przyfrunęło? Dunia melduje się ze swojego stanowiska bez kataru i porażona urokiem Torunia. Jestem zachwycona pokazem w Planetarium i nie tylko... Mam kolejną forumową realną koleżankę. Gapuchna dziekuję za wszystko i wspaniałe przyjęcie Pierniki toruńskie przywiozłam. Konsumuję i pewnie mi w biodra wejdą Odpowiedz Link
kokirek Re: Ciekawe, jak Dunia? Czy nie 25.09.08, 18:40 Witajcie, Dunka76 Toruń rzeczywiście jest piękny!!! Bardzo się cieszę, że to zauważyłaś... Odpowiedz Link
czarodziejka_z_oz Re: Jesień przyszła 23.09.08, 20:01 Bardzo, lubię jej ciepłe barwy, spadające kasztany o niesamowicie gładkiej powierzchni, dające jakąś taką nadzieję, choć nie wiem, skąd to się bierze, cudnie mieniące się liście we wszystkich kolorach. Tak, lubię jesień. Odpowiedz Link
jesiennapani Re: Jesień przyszła 23.09.08, 21:56 W pierwszym dniu jesieni Pozdrawiam jesiennie jesiennapani Odpowiedz Link
kokirek Re: Jesień przyszła 23.09.08, 22:02 Witajcie serdecznie. Ja osobiście bardzo lubię jesień, ponieważ każdy jej dzień przybliża nas do zimy... do wiosny... do lata... do kolejnej jesieni... Odpowiedz Link
constelacja Re: Jesień przyszła 23.09.08, 22:14 Kiedy jesień pada za oknem nie kolorowymi liśćmi a deszczem...kiedy grzejniki zimne a koc nie daje wystarczająco dużo ciepła... to ja nie lubię jesieni... ale kiedy liście szeleszczą mi pod nogami , syn zbiera kasztany ... kiedy dojrzewają jabłka i winogron to ja nie zamieniłabym jej na inna porę roku .. Życie jest za krótkie, żeby zostawiać pytania bez odpowiedzi... Odpowiedz Link
jesienia Re: Jesień przyszła 24.09.08, 20:18 Lubie jesienia podziwiac lasy,mieszkam w terenie gorzystym i tego nie potrafie w paru slowach opisac....a i jeszcze grzybki sie znajdzie...sama radosc!I "Pani Jesien" warta jest spojrzenia innym oczkiem. Odpowiedz Link
lobuz5 Re: Jesień przyszła 25.09.08, 11:48 Oczywiście, ze łatwiej)Rzadkie są dni, gdy się nie uśmiecham)) Odpowiedz Link
jesienia Re: Jesień przyszła 25.09.08, 11:58 Od niedawna to moja recepta na kazdy dzien..usmiechem go witam i koncze... szczesliwa ze mogl to byc jeszcze jeden dzien...... Odpowiedz Link
lobuz5 Re: Jesień przyszła 25.09.08, 12:14 A ja chyba już urodziłem się z uśmiechem na ustach)Pewnie dlatego mi łatwiej) Odpowiedz Link