Dodaj do ulubionych

na koniec...

06.06.09, 22:01
...
Małe podsumowanie(?)

Nie wypieram się przeszłości, jest ona częścią mojego Dziś i będzie częścią mojego Jutra...
Wierzę w siebie, znam swoją wartość ale i swoje braki, wady i słabości... Nie jestem więc człowiekiem przeświadczonym o swojej idealności, mam w sobie sporo pokory...

Mam nowe motto, które powinno mi chyba przyświecać, by nie zapomnieć o tym braku statusu człowieka idealnego: "co Ty kurwa wogóle potrafisz żalosna istoto??"

Dziękuję za...
Obserwuj wątek
    • yuka4 Re: na koniec... 06.06.09, 22:24
      dla każdego wschodzi "jakieś" słońce smile
      jutro..........jutro, bedzie inaczej - może lepiej ??
      • beja_81 Re: na koniec... 06.06.09, 22:33
        yuka4 napisała:

> dla każdego wschodzi "jakieś" słońce smile
        > jutro..........jutro, bedzie inaczej - może lepiej ??
        >

No tak jutro ... ale czy lepiej, kto to wie, na pewno się sytuacja jutro
        skomplikuje ...
    • listopad02 Re: na koniec... 06.06.09, 22:45
      Moje ulubione motta:

Nie ma odpowiedzi, przeszłość jest raz na zawsze zamknięta i skończona. Posłuchaj mnie: klucz leży w teraźniejszości. To, czego szukasz, znajduje się tu i teraz. Przestań chować głowę w piasek. Jonathan Carroll 'Białe jabłka'

"I zawsze pamiętaj, że jesteś kimś wyjątkowym. Jedyne co musisz zrobić, to pozwolić innym zobaczyć, że taki jesteś"
      Milton Erickson

Na dobranoc i dobry dzień, jutro.
    • kawamija Re: na koniec... 06.06.09, 23:00

Aglajaaa......nie ma ludzi idealnych i nie ma jedynie słusznych
      sądów innych o nas.............

dzis CIE wirtualnie przytulam..........

-*-*-*-
      ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś
      sam.....
      • aglajaaa Re: na koniec... 06.06.09, 23:15
        Jutro... wciąz moje mysli krążą przy Jutro, nawet bardziej niż przy dziś... To chyba nie jest dobre...
        hmm... powoli staję się człowiekiem topiącym smutki w.. procentach, a jakże(!)
        Nie podoba mi sie tosad ale jedynym pozytywem w całej tej sytuacji jest to, że nie jest to czas spędzony na samotnym piciu..
        Wiecie, że to pomaga? Może tylko chwilowo, ale nie znam nic lepszego.

No tak, aniołek przestaje być sobą. Staje się Człowiekiem, bo przestaje panować... i szuka najprostszych rozwiązań, jak nigdy wcześniej...
        Strasznie to smutne... ale powoli zaczynam rozumiec ludzi, których od zawsze unikałam uważając za słabych... sama się nim staję(?) Słabym Człowiekiem(?)

Przepraszam, że tu... jutro już nie będzie tego "stanu"... jutro znów będę "idealna"...
        Ale dziś sobie jeszcze pozwolę być Człowiekiem...
      • aglajaaa Re: na koniec... 06.06.09, 23:18
        Kawa, wirtualne przytulenie...
        Skąd wiemy, że komuś obcemu, znanemu tylko z literek jest źle, że właśnie tego
        potrzebuje?
        Niepojęty... fenomen..

Dzięki za przytulaskiwink
        • basia799 Re: na koniec... 06.06.09, 23:23
          to ja też Cię przytulam w tą czerwcową, zimną nocsmile

mnie też nie jest dziś za wesoło. ale mam nadzieję, że to minie... z czasem
          • hesse.1 :( :( :( 06.06.09, 23:30
            sad
            • basia799 Re: :( :( :( 06.06.09, 23:46
              A Tobie co się stało?
              • aglajaaa Re: :( :( :( 06.06.09, 23:50
                Oj, Basia... Smutno ludziom, nie podoba im się Słowo, które nie takie, nie
                okrągłe a kanciaste i nie na miejscu... i życie takie skomplikowane...
                Ale... właściwie to nie wiem... tak tylko gdybam... może autor odpowie Ci co
                miał na myśli... choć analiza myśli nie jest zadaniem łatwym...
                • basia799 Re: :( :( :( 06.06.09, 23:56
                  no tak..

im dłużej żyję, tym widzę, że życie to ciężka harówka... i nie zanosi się na to,
                  żeby miało byc jakoś lżej czy coś...
                  ale ciągle trzeba miec nadzieję. że się ułoży, że ktoś się pojawi, że będzie
                  lepiej. a może nawet całkiem dobrze...
            • hesse.1 Re: :( :( :( 06.06.09, 23:51
              Aglajo.. oto.. BANAŁ: Motto? ( noszkurwa.. wkurwiłem się.. sad )

"Gdybym mówił językiem anielskim, a miłości bym nie miał
              Choćbym mówił językami ludzkimi i anielskimi, a miłości bym nie miał, byłbym
              miedzią dźwięczącą lub cymbałem brzmiącym.
              I choćbym miał dar prorokowania, i znał wszystkie tajemnice, i posiadał całą
              wiedzę, i choćbym miał pełnię wiary, tak żebym góry przenosił, a miłości bym nie
              miał, byłbym niczym
              I choćbym rozdał całe mienie swoje, i choćbym ciało swoje wydał na spalenie, a
              miłości bym nie miał, nic mi to nie pomoże.
              Miłość jest cierpliwa, miłość jest dobrotliwa, nie zazdrości, miłość nie jest
              chełpliwa, nie nadyma się,
              Nie postępuje nieprzystojnie, nie szuka swego, nie unosi się, nie myśli nic złego,
              Nie raduje się z niesprawiedliwości, ale się raduje z prawdy;
              Wszystko zakrywa, wszystkiemu wierzy, wszystkiego się spodziewa, wszystko znosi.
              Miłość nigdy nie ustaje; bo jeśli są proroctwa, przeminą; jeśli języki, ustaną,
              jeśli wiedza, wniwecz się obróci.
              Bo cząstkowa jest nasza wiedza i cząstkowe nasze prorokowanie;
              Lecz gdy nastanie doskonałość, to, co cząstkowe, przeminie.
              Gdy byłem dziecięciem, mówiłem jak dziecię, myślałem jak dziecię, rozumowałem
              jak dziecię; lecz gdy na męża wyrosłem, zaniechałem tego, co dziecięce.
              Teraz bowiem widzimy jakby przez zwierciadło i niby w zagadce, ale wówczas
              twarzą w twarz. Teraz poznanie moje jest cząstkowe, ale wówczas poznam tak, jak
              jestem poznany.
              Teraz więc pozostaje wiara, nadzieja, miłość, te trzy; lecz z nich największa
              jest miłość."
              w346.wrzuta.pl/audio/6WyhWsXhGbz/24_song_for_the_unification_of_europe
              • aglajaaa Re: :( :( :( 07.06.09, 00:00
                To nie banał Stepowy... to życie...
                A motto... udowadnianie czegoś komuś zajmuje zbyt wiele czasu... ja udowadniam
                tylko sobie.

"cymbał brzmiący" to ja Dziś... nie wiem czy Jutro... chyba nie Wczoraj...
                Możesz się wkurwiać na to co piszę, ale taka jest prawda. Ja nie potrafię tego
                Dziś...
        • kawamija Re: na koniec... 06.06.09, 23:43

Skad ja wiem ?

bo literki mają swego Pana.......bo piszą je jakieś ręce....bo
          patrzą na ekran jakieś oczy...........
          bo.......wiele a czasem najwięcej jest między literkami......

obcemu ?? che,che ............może czasem siebie nawzajem częściej i
          uważniej czytamy niż słuchamy tych co na wyciągniecie ręki ???

-*-*-*-
          ....żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi.......bo nie jesteś
          sam.....
          • aglajaaa Re: na koniec... 06.06.09, 23:46
            Te "międzyliterki" trudno odczytywać...
            Nic to.. Dziś dla mnie wszytsko jest trudnesad
            Spać... spać... spać... a jutro rano już Jutro... a właściwie Dziś...
            A myśli znów przegonic należałoby na Jutro...
            kurcze, to takie skomplikowanesad
            • timiy2 Re: na koniec... 06.06.09, 23:56
              a w tym wszystkim najlepsze/najgorsze.... że Jutro nigdy się nie kończy....
              • aglajaaa Re: na koniec... 07.06.09, 00:03
                Najlepszesmile
                I może tak pozytywnie wybiegając myślą w przyszłość - pozytywnych snów i Jutra
                słonecznego i odartego z wątpliwości i smutków...
                • hesse.1 Re: na koniec... 07.06.09, 00:44
                  For You:
                  nnaattaallkkaa.wrzuta.pl/audio/a0I7pdtQHS3/magda_m_-_kasia_kowalska_-_co_moze_przyniesc_nowy_dzien
    • maxx007 Re: na koniec... 07.06.09, 00:46
      nikt nie jest idealny, motto bym zmienił na twoim miejscu "idę do przodu nie
      patrzę wstecz, wszystko co było idzie precz"
      pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka