robert.83 21.06.09, 17:31 Marzycie sobie? O czym? Wiem, że wiele osób zapewne o udanym związku. Ale chyba nie tylko o tym? O czym marzycie akurat dziś? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 18:05 Jak marzyć to marzyć, co? Myślałem bardziej o domku w Bieszczadach, haha. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:27 Nie lepszy 2-miejscowy? Tak na wszelki wypadek? Zawsze to randkowy szpan najwyższych lotów. Odpowiedz Link
eufrosynee Re: Marzenia 21.06.09, 18:09 Marzę... by mi Ktoś wyprasował bluzki... jeśli to marzenie z serii: dziś i teraz.. Ale trzeba będzie samej się za to wziąć A na przyszłość... domku w leśnej głuszy... Prawdy... Zaufania... uczucia(?) Odpowiedz Link
niedzisiejsza5 Re: Marzenia 21.06.09, 18:36 hmm...moje marzenie na dziś to...nie uwierzycie(?): mieć zdolność kredytową! No na mały kredyt mam,ale MARZĘ o własnym mieszkaniu i jak nie wygram w LOTTO to nic z tego! Odpowiedz Link
evikon Re: Marzenia 21.06.09, 18:48 Dziś marzę aby jakaś dobra wróżka skończyła za mnie sprzątanie po remoncie, już brak mi siły i napędu. A tak ogólnie to marzą o partnerze który mnie zrozumie i którego nie będę się obawiała - aby raz na zawsze odciąć się od przeszłości. Odpowiedz Link
mala_stokrotka7 Re: Marzenia 21.06.09, 18:50 Marze aby pojechac na Alaske, kocham dzika przyrode o malym domku w lesie, nad morzem lub w gorach, tez marze... i o kims fajnym, kto w domku tym bedzie na mnie czekal Odpowiedz Link
beja_81 Re: Marzenia 21.06.09, 19:01 Jedno marzenie, które rozwiąże resztę materialnych (drogich) marzeń ... trafić 6 w totolotka Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 19:01 Marzenie na dzisiaj: chcę do kina na film, bardzo chcę... A tak na co dzień marzę o stabilizacji, wyciszeniu duszy i szczęśliwym przeżyciu tego życia. Nie ważne gdzie, nie ważne jak - ważne z kim. Może być biednie, może być skromnie, byle we dwoje i zawsze za rękę. Do spełnienia tego marzenia potrzebny jest właśnie TEN KTOŚ Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 20:39 Ponoć każdy dostaje to, czego najmniej pragnie. To ja zachowam swoje marzenia w tajemnicy, by nie kusić losu... Odpowiedz Link
aga.andro Re: Marzenia 21.06.09, 20:44 Ponoć trzeba mocno pragnąć, aby przyciągnąć to czego się chce Odpowiedz Link
aga.andro Re: Marzenia 21.06.09, 20:52 ja kiedyś rozmawiałam o tym z przyjacielem - może te pragnienia są tylko deklarowane, a nasza podświadomość "broni" nas od realizacji tych deklaracji. Może te nasze pragnienia przegrywają z lękami, nieuświadomionymi nawet... Nie chcę być sama - ale w głębi serca boję się być z kimś... Więc jestem sama. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 20:59 aga, coś w tym jest. Pragniemy, do bólu, tej bliskości, szczęścia, miłości... wielkie słowa, a jak pojawia się cień szansy to... rejterujemy... Z obawy, ze strachu, z podświadomego "niechcenia".... Tylko po co? Ja się nie boję być sama... po prostu już nie umiem.... Odpowiedz Link
gapuchna Re: Marzenia 21.06.09, 21:27 Już ci mówię: 1. mieć moje wymarzone i upragnione 58 kg. 2. znaleźć wreszcie fryzjera i już u niego zakotwiczyć na dłużnej. 3, nauczyć się wczesnego chodzenia spać. 4. znaleźć dobry, słabo strzeżony bank, bo gotówki potrzebuję. 5. pójść z kimś na kawę - tylko nie wiem, czy ten ktoś zgodzi się na zaproszenie. To w tej minucie bez zastanawiania się - moje marzenia ! Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:24 Piąte wydaje się całkiem zrabialne. No, chyba, że ten "ktoś" to na przykład papież. Odpowiedz Link
kynky Re: Marzenia 21.06.09, 21:34 a ja sobie marzę, aby rzucić to wszystko na miejscu w cholerę, mieć worek pieniędzy i zaliczyć podróż dookoła świata, taką prawdziwą globtroterską bez pośpiechu, bez limitów czasowych, ale za to do bólu i najchętniej jachtem...... i wybitnie nie marzę o domu echhh, robert, ale mnie w nastrój wprowadziłeś.... Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:25 Co za świat wymyśliliśmy, że roczny urlop wydaje się niemożliwy?! Chciałoby się zacząć jeszcze raz. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 22:30 Robert, sami sobie zafundowaliśmy taki świat. Spróbuj kogoś wysłać na urlop, jęczy, że nie chce jechać. To kto się nakręca? Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:32 Kupiłbym jego urlop. No, chyba, że stawkę dałby zaporową. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 22:38 Robert, sama bym kupiła Nie umiem pojąć, jak można nie chcieć jechać wypocząć.. Odpowiedz Link
aga.andro Re: Marzenia 21.06.09, 21:45 Marzenie jest czynnością niebezpieczną. Jak się coś wymarzy, zamarzy to potem tylko utrudnia życie - nawet tak banalne czynności jak kupno butów czy kurtki na zimę Nawet w drobiazgach musimy iść ze swoimi marzeniami na kompromisy Odpowiedz Link
listopad02 Re: Marzenia 21.06.09, 22:31 A z marzeń takich dziś... no z nikim ciastka nie zjadłem i niedziela minęła. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:32 Listopadzie ze mną jeszcze gorzej nawet kawy dzisiaj nie wypiłam a co tu dopiero o ciachu gadać Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 22:42 Salsa, ja dziś przebalowałam dzień przed monitorem i kto ma gorzej? ) Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:49 altea7 napisała: > Salsa, ja dziś przebalowałam dzień przed monitorem i kto ma gorzej? ) Altea towarzyszyłam Ci jak wierny pies dzionek na necie Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 22:54 salsa, dobra kobieta z Ciebie Następnym razem zamiast tu siedzieć trzeba będzie się zastanowić nad jakąś kawą i kinem )) Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:57 altea7 napisała: > salsa, dobra kobieta z Ciebie > Następnym razem zamiast tu siedzieć trzeba będzie się zastanowić nad jakąś kawą > i kinem )) Wreszcie Ktoś tutaj zaczyna mądrze gadać!!! Odpowiedz Link
listopad02 Re: Marzenia 21.06.09, 22:45 A moje każde wyjscie na ciacho kończy się zawsze czyms innym a nie ciastkiem, raczej normalnym jedzeniem Próbuje zjeść jakiegos hiszpana? od dłuzeszgo czasu i nie wiem co to i gdzie to sie je. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:52 listopad02 napisał: > A moje każde wyjscie na ciacho kończy się zawsze czyms innym a nie ciastkiem, r > aczej normalnym jedzeniem > Próbuje zjeść jakiegos hiszpana? od dłuzeszgo czasu i nie wiem co to i gdzie to > sie je. Listopadzie w Krakowie www.cukiernia.krakow.pl/ciastka.htm może w sobotę dojadę do miasta Kraka wiec opiszę jak smakuje Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 23:06 Salsa, a gdzie dają takie dobroci w Krakowie? Pokusa, wygląda bosko... Odpowiedz Link
listopad02 Re: Marzenia 21.06.09, 23:19 O dziękuje Muszę znaleźć i spróbować. Ja się czasem szwędam, i spotykam znajome osoby może i Ciebie minę: Bo w Krk naprawde, dzis np. spotkalem koleżanke sisry z LO, która przeciez stąd nie pochodzi Każde wyjsćie to ktos znajomy. Idę spać. Dobrej nocy wszystkim Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:33 Ciekawe odpowiedzi się pojawiają. Najwyraźniej pochodzą od ciekawych ludzi. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:38 Wiesz, pytanie o marzenia jest dość intymne moim zdaniem. I kiedy ktoś szczerze mówi nawet o pierdółkach... to odpowiedź zwykle daje do myślenia pytającemu. Odpowiedz Link
evikon Re: Marzenia 21.06.09, 22:43 Podejście do tego forum jest różne (czytałam o tym w którymś poście) ja w tym co piszę jestem szczera. Znam swoją wartość i nie muszę się kreować na nie wiadomo kogo. Nie jest mi to potrzebne. Ale odpowiedzi nie muszą być jednoznaczne dla każdego. Każdy z nas jest inny, nie zawsze nadajemy na tych samych falach. A myśleć....zawsze trzeba. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:55 Odpowiedzi nie są jednobrzmiące dla każdego, to fakt. A im księżyc wyżej, tym więcej odpowiedzi powstaje w głowie pytającego. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 23:09 Jak zaczynałem wątek sam zastanawiałem się nad marzeniami. Nad tym jak się zmieniająz czasem. Te moje osobiste. [W tym momencie ściągam kota z klawiatury... ZNOWU, dotarcie na nią zajmie mu ok 10 sekund]... W mojej głowie? Wniosek, że jesteśmy wszyscy skrajnie podobni. Bunt przeciw tej nieokreślonej sile, która zamazuje nam horyzonty marzeń i kreśli tylko horyzonty zdarzeń... I to poczucie, że mam mało czasu na zmiany. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 23:14 Robert skąd masz kota? Marzenia te małe i te większe ułatwiają życie, pozwalają na inne spojrzenie na świat, bo zawsze jest nadzieja... Teraz to powinnam pójść spać i chyba pora się oduczyć spędzać na forum tyle czasu, nie wiem, kiedy tu wsiąkłam Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 23:21 Jak to skąd? Z Fabryki Kotów. Skoro powinnaś to śmigaj spać i niech Ci się przyśni coś miłego. Jakoś Rynkowski mi się włącza w związku z tymi marzeniami i ciężką nocą.... Fajna ta piosenka jest... * * - nie, nieprawda! wcale się nie starzeję. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 23:28 Fabryka kotów, może powinnam poprosić, by wyprodukowali jednego dla mnie. Rudy idealnie by pasował. Tylko jak biedak wytrzymałby tyle godzin sam? Rynkowski?)) Ciężka noc? Coś się dzieje złego? Tak, dobrej nocy Wszystkim... Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 23:30 Śmiej się śmiej. Rynkowskiego słuchają moi "starzy"... nie wiem czy mi w ogóle wypada go lubić. Odpowiedz Link
altea7 Re: Marzenia 21.06.09, 23:33 Śmiech jest przyjemny Dobra, za nic się nie przyznam, że byłam kiedyś na jego koncercie Może mnie ratuje to, że towarzyszyłam mamie Wypada, nie wypada, kto by się przejmował, co ludzie gadają Odpowiedz Link
evikon Re: Marzenia 21.06.09, 23:17 I to poczucie, że mam mało czasu na zmiany. Poczucie że mamy mało czasu.....to pojęcie względne. Dlaczego? Bo chcielibyśmy natychmiastowych zmian, natychmiastowej poprawy, natychmiast wejść w cudowny związek ....a tak się nie da. Wszystko wymaga czasu i .....cierpliwości. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 23:26 O, ja mam morze cierpliwości, zaręczam. Chociaż z czasem trochę to morze się wypłyciło, tym niemniej... jest jej dużo. Tylko... no cóż... szkoda słów. Mam po prostu dużo do zmienienia. Odpowiedz Link
evikon Re: Marzenia 21.06.09, 23:30 To zmieniaj, szukaj i "łap" szczęście, bo ono ucieka i nie wraca. Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:40 Ależ ja właśnie o takie pytałem, Salsa. I miło mi, że ktoś się chciał tym ze mną podzielić (jakkolwiek górnolotnie by to nie brzmiało). Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:47 wiem Jednak Twój wątek po raz kolejny uświadamia, jak bardzo tęsknimy za uczuciami, za miłością... Ale to dobrze, dobrze, że nasze serducha nie zamieniły się w sopel lodu przez te wszystkie samotne dni. Z drugiej strony cholerka jakie to smutne, że czasami nie ma z kim napić się kawy. Wystarczyłoby przejść przez drogę i wpaść do znajomej, lecz to już nie to, co kawa w fajnym towarzystwie bliskim sercu memu Echhhh życie, poplątane i przewrotne jesteś bardzo... Odpowiedz Link
aga.andro Re: Marzenia 21.06.09, 22:50 Dzisiaj marzyło mi się, że zadzwoni telefon... I zadzwonił - znajomy z prośbą o sprawdzenie rozkładu nocnych autobusów, bo jest bez dostępu do neta Ktoś kiedyś pisał o tym, że trzeba uważać o czym się marzy Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 22:53 I czego to nas uczy, Szerloku? Hipoteza robocza na dziś: powinniśmy być bardziej otwarci i bardziej szanować własne potrzeby. Mówmy o tym co w nas siedzi jak tylko uda się znaleźć godnego słuchacza. Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Marzenia 21.06.09, 22:56 a dzis spelnilo sie moje marzenie jedno z takich przyziemnych ale jest moze wlasciwie nie marzenie, bo w zasiegu reki, ale jest mi milo, ze wreszcie to mam. Odpowiedz Link
salsa13 Re: Marzenia 21.06.09, 22:59 Lipcowa to ja cieszę się razem z Tobą Choć jedna zadowolona Odpowiedz Link
17lipiec1976 Re: Marzenia 21.06.09, 23:01 bardzo sie ciesze i w ogole mam dobry nastroj dzisiaj Odpowiedz Link
robert.83 Re: Marzenia 21.06.09, 23:17 Cokolwiek to jest, gratuluję . A co do nastroju - chyba nieśmiało podzielam. Odpowiedz Link