Dodaj do ulubionych

co to jest?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 11:18
Od 4 dni mam w okolicach pochwy czerwone plamki,kawałeczki ciała czerwone.
Mam uczucie swędzenia i pieczenia. W okolicach odbytu tez jakies plamki
czerwone (takie male zranienia, wydaje mi sie jakby wyzeraly cialo).
Obecny jest biały śluz przypominający serek.
Okres mi sie spoznia 3 dni.
co to moze byc za swinstwo?
Obserwuj wątek
    • Gość: <> Re: co to jest? IP: 80.51.90.* 01.01.05, 13:07
      eeeeee... candida?
      ja mam chyba zakazenie przewodu pokarmowego, ale czytalam, ze jesli umiejscowi
      sie to w pochwie, to wlasnie robi sie taki serek:/
      • mysiam1 Re: co to jest? 01.01.05, 13:30
        Grzybica. Do lekarza po lek ogólny, a doraźnie można sobie pomóc Clotrimazolem.
        Bierz też jakiś Lakcid czy coś w tym rodzaju. Nie brałaś ostatnio antybiotyków?
      • mini15 Re: co to jest? 01.01.05, 13:31
        Najlepiej nie zwlekaj tylko idz do lekarza,to moze byc cos
        grzybicznego.Bedziesz wtedy pewna i spokojna.Pozdrawiam
        • Gość: zmartwiona Re: co to jest? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 14:12
          strasznie się martwię.

czy znacie dobrego ginekologa i nie za drogiego?
          jestem z W-wy.
          • Gość: Jola Re: co to jest? IP: *.penkom.pl 01.01.05, 19:07
            1. Mnie to wyglada na jakas chorobe grzybicza (serowaty osad czy uplawy na to
            wskazuja- nie zdziwilabym sie, gdybys odczuwala swedzenie, bol czy
            pieczenie)... Tak, jak juz wczesniej bylo mowione polecam Clortimazol- o ile
            sie nie myle, to krem mozna kupic bez recepty za pare zloty z tym, ze nawet gdy
            objawy ustapia, nalezy smarowac jeszcze przez jakis czas. Mozna tez uzywac
            tabletek dopochwowych, ale chyba sa na recepte.
            2. Pamietaj ze do: okulisty, stomatologa, dermatologa(!) i ginekologa(!) nie
            trzeba miec skierowania, aby zapisac sie na wizyte, a w tym wypadku, do tego
            ostatniego powinnas sie zglosic.
            • Gość: ola Re: co to jest? IP: *.bredband.skanova.com 02.01.05, 15:05
              To jest grzybica. To swedzi bardzo i jest wydzielina (serek). Nie musisz isc
              do doktora ale musisz kupic cos na to w aptece.Mozesz myc sie jogurtem
              smiesznie brzmi ale usuwa swedzenie.
              Gdy jest sie w ciazy jest sie podatnym na grzybice ale to nie znaczy ze ty
              jestes.
              Powodzenia
              • Gość: spiderek Re: co to jest? IP: *.NET / 81.21.203.* 02.01.05, 15:41
                Z poważnej grzybicy sama się nie wyleczysz.
                Musisz iść do lekarza , bo w przeciwnym razie może skonczyc się to
                komplikacjami.Lepiej dmuchać na zimne.
                Profilaktyka po wyleczeniu tez jest ważna.Podmywaj się tylko i wyłącznie
                płynami do higieny intymnej (maja odpowiednie ph).Osobiście polecam LACTACYD-
                do kupienia w aptece.
                Możesz również kupić lACTOVAGINAL dopochwowy (zawiera bakterie ktróre w
                normalnych warunkach powinny być w pochwie)
                Jogurt może pomóc ale tylko jeśli nie zawiera cukru.
                Często zdaża się że kobiety stosujące tabletki antykoncepcyjne mają problem z
                grzybicami.
                Jeśli je stosujesz porozmawiaj z lekarzem o ewentualnej zmianie tabletek.
                Pozdrawiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka