Dodaj do ulubionych

Czajnik elektryczny

IP: 212.55.200.* 25.06.14, 10:47
Czesc! Wyciagniety watek czajnikowy przypomnial mi o czyms. Przez jakis czas bezskutecznie szukalam czajnika bez elementow plastikowych i praktycznie kazdy mial plastikowa pokrywke (a raczej jej wewnetrzna strone).
Mozecie poradzic marki, a najlepiej konkretnie modele, ktore nie zawieraja elementow plastikowych?
Obserwuj wątek
    • ania_m66 Re: Czajnik elektryczny 25.06.14, 10:56
      gugiel nie gryzie, naprawde
      allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=czajnik+elektryczny+ceramiczny&search_scope=&bmatch=seng-v6-p-1-e-0617
      www.garneczki.pl/produkty/czajniki-ceramiczne,269
      na logike moze byc tylko taki, bo szklo i metal za dobrze przewodza cieplo, wiec poparzenie byloby murowane.
      wmf mial wiele lat temu metalowy z raczka z jakiegos szlachetnego drewna. i taka kulka/uchwytem z niego na pokrywce.
      ale chyba wycofali, bo nie widze.
      btw - plastikowa pokrywka czajnika normalnie nie ma dlugiego kontaktu z woda, tylko przez pare.
      • Gość: kkk Re: Czajnik elektryczny IP: 212.55.200.* 25.06.14, 11:00
        Sprawdzalam w guglu, faktycznie, nie ugryzl. Akurat u mnie nie ma takich ceramicznych cudow, dlatego oplacilo sie spytac na forum.
        Maja kontakt przez pare, ktora sie skrapla i wraca do wody. Tego chce uniknac.
        • Gość: klik Tyle tylko, że nie na tym forum. IP: *.gdynia.mm.pl 25.06.14, 11:05
          Od tego jest "wyposażenie kuchni".
          • Gość: kkk Re: Tyle tylko, że nie na tym forum. IP: 212.55.200.* 25.06.14, 11:06
            Faktycznie, ale czy ktokolwiek tam zaglada?
            Tu tez na kazdym kroku pokazuje sie pytanie o garnki czy patelnie, wiec czemu nie czajnik?
        • Gość: kkk Re: Czajnik elektryczny IP: 212.55.200.* 25.06.14, 11:06
          Znalazlam tez rozniaste, ale na dokladniejszych zdjeciach okazywalo sie, ze wnetrze pokrywki znowu bylo plastikowe. Niektore nie mialy z kolei tak szczegolowych zdjec i nie chcialam kupic kota w worku
    • Gość: Mar Re: Czajnik elektryczny IP: *.colo.transip.net 10.05.15, 17:13
      Witam

Ja również borykam się z zakupem czajnika elektrycznego, bezprzewodowego, bez elementów plastikowych, które miałyby styczność z gotującą się wodą, a więc również i nie plastikowym filtrem osadu, bo nawet o tym zapominają producenci niby stalowych czajników, trafię coś, odpiszę, podzielę się.

Pozdrawiam
    • Gość: Mar Re: Czajnik elektryczny IP: *.colo.transip.net 17.05.15, 12:00
      Witam ponownie, no niestety, trudno znaleźć czajnik stalowy, porcelanowy, czy to szklany, gdzie woda nie miałaby jakiegokolwiek kontaktu z plasitkowymi elemenatmi, co prawda jeszcze oczekuje na odpowiedzi, co do kilku porcelanowych czajników, ale wydaję mi się, że trzeba znaleźć kompromis, w media tragedia, same plastiki, w carrefourze trafiłem na stalowy czajnik polskiej firmy Łucznik (co prawda, gdzie to produkują), dostępny w kilku kolorach, w necie w cenie od 40 bez przesyłki (allegro), model WK 1800, czajnik metalowy, z wbudowanym filtrem większych kawałków osadu, bo z milimetrowymi sobie nie poradzi, pokrywka metalowa, również od spodu, ale na samej górze czajnika, jest plastikowy języczek, łączenie pokrywki z czajnikiem, gdzie parująca woda w czajniku ma prawdopodobnie kontakt, mały ten element, ale kwetia wyboru.
      • czupakabra27 Re: Czajnik elektryczny 23.09.15, 09:31
        Ten czajnik Łucznika to prawdziwa tragedia. Wielokrotne gotowanie wody, sypanie sody, czy kwasku cytrynowego nie pomaga na zasmrodzenie wody. Zapach gotowanych opon. Domyślam się, że w dłuższej perspektywie picie tych popłuczyn po plastyfikatorach wywoła chorobę. Nie wiem co tak śmierdzi, bo plastik nie styka się z wodą.
      • Gość: Daria Re: Czajnik elektryczny IP: *.icpnet.pl 23.02.16, 10:34
        na ktory ostatecznie czajnik sie Pan/Pani zdecydowal(a)? Szukam czegos bez plastiku, najlepiej szklo z kazdej stronybadz metalowy element. Russel Hobbs mi sie podoba jednak ma ten plastik
    • Gość: natalia.r Re: Czajnik elektryczny IP: *.sta.asta-net.com.pl 23.05.16, 22:44
      Jak długo masz ten czajnik? Czy woda w nim ma styczność z elementami plastikowymi? Z tego co widzę czajniki na Allegro mające podświetlenie LED dotykają własnie przewodem podświetlającym wodę.
    • piegoosek Re: Czajnik elektryczny 30.05.16, 01:06
      też długo rozglądałąm się za czajnikiem, aby nie miał plastikowych elementó i w Netto ostatnio natknęłam się na taki:
      www.agito.pl/czajnik-elektryczny-z-zaparzaczem-lafe-szklany-dzbanek-ceg006/pd/DJ7Q73BBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=PLA_All_Products&gclid=CjwKEAjwpqq6BRC99aKUkaSjuDsSJAC0pNTV2hGgrUL_k0va48ZWo_Au5XqnzwnnRY3zWE5NHslv5xoCmSPw_wcB
      niestety ma pod pokrywką plastik i rączka jest platikowa, ale przynajmniej gotująca się woda nie ma styku z plastikiem, a to już sporo, przy tym zalewie plastikowych czajników!
      taśma LED jest pod szkłem, nie ma w środku plastiku. No i cena rozsądna, kupiłam za 69zl.
      • piegoosek Re: Czajnik elektryczny 30.05.16, 01:08
        no i fajną sprawą jest wkład - zaparzacz do herbaty :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka